View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 19 of 88 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast
Results 451 to 475 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by komsija View Post
    da vas pbradujem, DPS-LP-BS ima sigurnih 29 mandata i to ne po narucenoj anketi DPS_a vec opozicije... Danas je Milica imala kap ubiti kad su mi stigli ti podaci do njega, ali ne toliko zbog toga sto DPS-LP-BS uzima apsulutnu vlast, nego zbog sledece analize ankete koja jasno pokazuje da bi svega par hiljada glasova manje uzeo da je SNP isla samostalno... opet je SNP ispala jako navna
    Nesretni Milić...U tu koaliciju su ga i uvukli njegovi dinosaurusi iz GO a pristao je na nagovor Borisa Tadića i Pitera Platea...Na kraju će svi reć da je on uprskao stvar...Tako su okrivljavali i Peđu Bulatovića. Za svaki poraz njega su partijski drugovi i saveznici raspinjali ko Isusa...
    Ali manje važno...Komšo, reci mi za ime Božje đe vi ljudi nabavljate te taze izvještaje. Ovđe sam ja jedan od rijetkih koji izgleda nije s nekim na nekoj vrućoj liniji...
    Ne rugam se zdravlja mi,..samo zavidim na takvoj obaviještenosti...
    Last edited by El Re; 14-05-10 at 16:34.

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Nikad te, El Re, ne bih "prozvao" zato što ne pljuješ ili ne vrijeđaš, već zato što ponekad to radiš. To što si ti rođen u Podgorici (i to u centru) nije apsolutno nikakva preporuka, niti garant da bolje poznaješ Podgoričane od nekog sa periferije, ili pak onog ko je prije desetak godina stigao u naš grad.
    Uostalom u našem gradu nema ni desetak hiljada onih koji bi se po tvojim mjerilima mogli nazvati Podgoričanima, što nameće zaključak (sudeći po tvojim aršinima) da oni ne mogu nametati svoja mjerila i vrednosne sudove većini od preko 150000 sadašnjih stanovnika glavnog grada.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.... nego zbog sledece analize ankete koja jasno pokazuje da bi svega par hiljada glasova manje uzeo da je SNP isla samostalno.....
    Čini mi se da je anketar jako potcijenio NOVU, potpuno neosnovano. Nije SNP toliko jak, uz svu priču. A NOVA takođe ima disciplinovane birače
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Nikad te, El Re, ne bih "prozvao" zato što ne pljuješ ili ne vrijeđaš, već zato što ponekad to radiš. To što si ti rođen u Podgorici (i to u centru) nije apsolutno nikakva preporuka, niti garant da bolje poznaješ Podgoričane od nekog sa periferije, ili pak onog ko je prije desetak godina stigao u naš grad.
    Uostalom u našem gradu nema ni desetak hiljada onih koji bi se po tvojim mjerilima mogli nazvati Podgoričanima, što nameće zaključak (sudeći po tvojim aršinima) da oni ne mogu nametati svoja mjerila i vrednosne sudove većini od preko 150000 sadašnjih stanovnika glavnog grada.
    EL Re, je potpuno u pravu, e sad sto je vecina onih koji su dosli i ne umijeu da se vrate u PG od stropodgoricana to je druga prica i protiv toga ne mozes... i to je prica koja ide pod neki drugi naslov koji je ranije postojao , pa ga potrazi

El Re, ono sto napisah za onu anketu ti niije nikakva prica ``rekla cula kazala`` dobio sam je od sina jednog ``visokog vladinog funkcionera``, ozbiljno ne salim se
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Nesretni Milić...U tu koaliciju su ga i uvukli njegovi dinosaurusi iz GO a pristao je na nagovor Borisa Tadića i Pitera Platea...Na kraju će svi reć da je on uprskao stvar...
    Kakav god rezultat da bude na kraju će Peco i Andro da se ostrve ne SNP, ka i vazda. To vole da rade kad su u koaliciji, radili su prije i opet će, naravno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    To je samo tvoj utisak Stradivari. Znam da budem žustriji ali se čuvam da baš ne pretjeram. Neću drugom nikada reći ono što ne želim da mi se kaže, OSIM ako me dotični već nije uvrijedio. Ako vidim da razgovor postaje neprijatan ili može prerasti u takav radiji sam upozoriti da me se dotični mane nego uvrijediti. Ako sam već uvrijeđen e onda ću otpisati po onoj Njegoševoj - čuvaj mu obraz ka on tebi.
    Ipak ne prezirem nikog i za svakog sam otvoren da nastavimo normalan razgovor ako se u međuvremenu izduvao i ipak ima osnovnu kulturu dijaloga. Kod mene lično po kulturi dijaloga na prvom mjestu su MonterO i Getaway iako smo "ljuti" neistomišljenici u nekim važnim stvarima. To je samo moj utisak koji ne mora biti tačan.
    Da skratim...Žao mi je kada s bilo kim prekinem komunikaciju ali za razgovor mora postojati poštovanje i elementarna saglasnost makar o načelnim stvarima. Ovdje je problem samo što mnogi forumaši nemaju živaca da ponude razloge(obrazloženje) za svoj stav već žele da se njihov stav uzme kao stvar koju je nepotrebno dokazivati. I sam znam pasti u tu zamku ponekad. Svi smo samo ljudi. Tu je uostalom Hari da pazi da ljudi ne bježe s ovog mjesta samo zato što neki pojedinci imaju žutu minutu.
    Last edited by El Re; 14-05-10 at 17:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Kakav god rezultat da bude na kraju će Peco i Andro da se ostrve ne SNP, ka i vazda. To vole da rade kad su u koaliciji, radili su prije i opet će, naravno.
    Kad o njima mislim vazda mi je na umu ona izreka (bješe li Korošeca? ti to bolje znaš...) "dobili smo konja, vratili smo im ragu". Nešto u tom stlilu ali poenta je jasna...
    Last edited by El Re; 14-05-10 at 17:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

EL Re, je potpuno u pravu, e sad sto je vecina onih koji su dosli i ne umijeu da se vrate u PG od stropodgoricana to je druga prica i protiv toga ne mozes... i to je prica koja ide pod neki drugi naslov koji je ranije postojao , pa ga potrazi

El Re, ono sto napisah za onu anketu ti niije nikakva prica ``rekla cula kazala`` dobio sam je od sina jednog ``visokog vladinog funkcionera``, ozbiljno ne salim se
    Respekt...Znači visoki vladin funkcioner zna isti momenat šta je povjerljivo stiglo Miliću na sto i čak kakvu je grimasu napravio?! Vjeruješ li da se stresem od takvih saznanja. Ako je ovo tačno (a tebe uzimam krajnje ozbiljno) Ili ovi iz DPS-a imaju krtice u tom najužem štabu opozicije đe se donose te strateške odluke, ili u opoziciji zapravo rade za vlast ili su idioti bez imalo bezbjednosne kulture...Nema četvrto.
    Tebi hvala što si to podijelio sa nama, pa dakle i sa mnom...
    Last edited by El Re; 14-05-10 at 17:35.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...Ili ovi iz DPS-a imaju krtice u tom najužem štabu opozicije đe se donose te strateške odluke, ili u opoziciji zapravo rade za vlast ili su idioti bez imalo bezbjednosne kulture...Nema četvrto...
    Ili... mada je to jedva moguce... "visoki vladini funkcioneri" pustaju glasine da bi ohrabrili vlastite birace a demoralisali opoziciju. Ali se jedva usudjujem da to pomislim, ne bi oni nikad tako nesto uradili.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Užasniju izjavu skorije nisam pročitao. Ne, ti si upravo ono što glasaš! To važi i za tebe i za mene i za Pera Pucara. Čovjek koji glasa naciste je nacista i smeće ko i oni.
    Ne znam sta bih ti rekao sem "nije". Oni koji glasaju za Busha su raznorodna grupa, neko je hriscanski fundamentalista a neko glasa zato sto ne vjeruje u globalno zagrijavanje. Neko zato sto uvijek glasa republikance. Ali niko, nijedan od njih nije "isto sto i Bush". Zato biraci nisu odgovorni pred zakonom ako njihov izabranik zabrlja.

Nemoj da izmišljaš. Ne postoji drugačiji način da ti to kažem. Nikom nisam osporio pravo da govori o Podgorici ali ne dozvoljavam da mi neko s periferije meni rođenom podgoričaninu iz centra grada objašnjava kakvi su podgoričani. Ipak je red da se malo ispoštujemo i ne idemo tako daleko.
    Nema sta ti da dozvoljavas ili ne dozvoljavas. Ima covjek pravo da objasnjava i komentarise i to ti je to. Ti mozes da kunes ili bodes iglom njegovu lutkicu i to ti je takodje to. Sve preko toga i krsis zakon.

Na stranu zakon, citava prica o gradjanima prve i druge klase, pri cemu ovi drugi ne smiju da komentarisu i kritikuju grad u kome zive, je prilicno odbojna.

I suštinsko - jedno je pričati o negativnim pojavama u gradu a drugo podilaziti nedobronamjernim komentarima onih koji ti nisu sugrađani. Tu je velika razlika koju ti , ne mogu drugačije razumjeti, ali jednostavno - ne razumiješ.
    Meni kad stranac kaze "prljavo vam je ovdje" ili "gradonaclnik vam je stvarno kreten" ja to ne smatram zlonamjernim. I ne bih se ustezao da isto kazem u Pljevljima ili Bijelom Polju ako bih imao takav utisak. Upravo je takav tvoj stav - da svaki klan i grupa svoju bruku krije za sebe jedan od osnovnih problema demokratije u Crnoj Gori.

Ne znam zaista o čemu govoriš...Gotovo čitavog života sam bio opozicionar i niko mi nije lupao šljage, niti vaspitne a znao sam pričat svašta i to sve kao državni službenik tokom '90-ih. Bilo je problema zbog toga ali samo na nivou kakvog mrkog pogleda neke budale ili izostavljanja kada treba neko nagrađivanje "iz kofera". Nisam vidio ni druge da šamaraju i dijele im vaspitne.
    Zapravo to je ono i što me iritira u CG i to čujem od mnogo ljudi. Ta priča kako se ne može biti opozicionar već se mora glasati vlast. To je po meni alibi za beskičmenost. Jer to prosto nije tačno.
    Pa ni te posljedice koje navodis nisu bas sitne i bile bi dovoljne da solidan procenat glasaca u zapadnoevropskoj demokratiji ubijede da ne glasaju nekoga. Nezavisno od toga, ne mora tebi nista da se desi, dovoljan je (za mnoge ljude) strah da ce da se desi. Ako samo 10% opozicionara ima ozbiljnih problema zbog toga - opet je to dovoljno da zastrasi desetine hiljada biraca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ne znam sta bih ti rekao sem "nije". Oni koji glasaju za Busha su raznorodna grupa, neko je hriscanski fundamentalista a neko glasa zato sto ne vjeruje u globalno zagrijavanje. Neko zato sto uvijek glasa republikance. Ali niko, nijedan od njih nije "isto sto i Bush". Zato biraci nisu odgovorni pred zakonom ako njihov izabranik zabrlja.itd,itd...
    Pa ni te posljedice koje navodis nisu bas sitne i bile bi dovoljne da solidan procenat glasaca u zapadnoevropskoj demokratiji ubijede da ne glasaju nekoga. Nezavisno od toga, ne mora tebi nista da se desi, dovoljan je (za mnoge ljude) strah da ce da se desi. Ako samo 10% opozicionara ima ozbiljnih problema zbog toga - opet je to dovoljno da zastrasi desetine hiljada biraca.
    SKOJ,
    sve si iskarikirao što sam napisao i čak zbog toga izmamio moj osmijeh, na čemu sam ti zahvalan...Nije ti ovo prvi put da to radiš...
    Ali kao forumaši koji ćemo i dalje postovati ovdje ajde da zaključimo dio rasprave o podgoričanima i pravu na sud, a oni koje to interesuje će pročitati šta je o tome rečeno i donijeti svoj sud.

Nešto drugo ću ti iskomentarisati. Vidim da ne odustaješ da pravdaš onako "an blok" sve koji su tobož ustravljeni DPS-om od strašnih posljedica koje bi mogli trpjeti ili trpe zbog svog opozicionog opredjeljenja pa im je to alibi da glasaju DPS.
    Ne znam da li si kada radio u kakvoj državnoj službi, a posebno (kao što sam to ja) tokom '90-ih? Hoćeš li mi vjerovati da sam bio prijateljski ubjeđivan (i to od mnogih dojučerašnjih opozicionara) da zbog sebe i svoje karijere uzmem člansku knjižicu DPS. Niko mi nije prijetio ničim ali mi jeste stavljeno do znanja "da bi mi to jako koristilo" u službi. Govoreno mi je da nije važno šta ja uistinu mislim ali makar da uđem u bazu podataka. Nikada nisam pomislio postati član niti DPS-a (kao ni bilo koje druge partije), a lajao sam više i bezobraznije nego mnogi "učlanjeni" opozicionari. Znalo se i da ne glasam DPS.
    Vjeruj da nikada nisam smatrao taj moj čin nekim herojstvom niti to da sam ja ili bilo koji pojedinac bio posebno važan DPS-u.
    Mnogi ljudi koji su radili za državne i javne službe su tokom vlasti DPS-a ostali bez posla. No ipak većina ih nije ostala bez posla zbog politike nego zbog svakakvih gluposti od nesavjesnog rada u službi do kupovanja diploma. Sada svi tvrde da su prvoborci i da ih je DPS potkupio s posla politički. Naprotiv! DPS je u državnu službu najviše dovodio one iz opozicionih porodica jer ih je tako "lomio" i kontrolisao. Bez posla su politički više ostajali ljudi koji su bili naklonjeni DPS (govorim o državnim i javnim službama) ko onaj Muratović koji su za njega radili naprljavije stvari.
    Mogao bih o ovome do ujutru...Ako čovjek želi da nađe izgovor što se prodao ili je kukavica on će ga uvijek naći. Tu ima i ogroman broj ljudi koji imaju fobije ili zapravo i nemaju tvrdo i jasno političko opredjeljenje. Sa svima njima je lako jer se sami nude.
    Ko želi poštovati službu a ne baviti se antirežimskom agitacijom na poslu nikada i nigdje nije imao problem na poslu osim što je morao ići na začelje i unapređenje čekati kad "dođe" njegova vlast. Nije to fer ali u principu ako ti ne odgovara a ti idi na tržište (ko što sam ja učinio) i svoje usluge ponudi drugom. Ako vrijediš zaposliće te drugi.
    Postoji cijena za opozicionarstvo i nismo svi spremni da je platimo. Treba kondicija za to. Neki ne izdrže. Ipak ta cijena ne podrazumijeva da će ti neko zbog političkog uvjerenja skinuti glavu, lupati šljage ili dijeliti vaspitne...
    Last edited by El Re; 14-05-10 at 18:34.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Kad se već igramo rezultata evo moja prognoza

deuscroix

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Postoji cijena za opozicionarstvo i nismo svi spremni da je platimo. Treba kondicija za to. Neki ne izdrže. ipak ta cijena ne podrazumijeva da ti neko skine glavu, lupa šljage ili vaspitne...
    Vidis, razlika izmedju Crne Gore i demokratije je u tome sto ne bi trebalo da postoji nikakva cijena za opozicionarstvo i niko ne bi trebao da je placa.

Nisam radio u drzavnoj firmi bas zbog toga sto se tebi i ostalima desava, ali moj posao podrazumijeva ceste susrete sa DPS funkcionerima i neki znaju da kroz osmijeh upucuju prikrivene prijetnje. Nikad mi to nije smetalo ni na trenutak, ali ne treba da bude tako.

Znam dosta opozicionih biraca koji jedva sastavljaju kraj s krajem pa me posrame kad im kazem da zbog porodice ponekad covjek pravi kompromise. Odgovori mi jedna zena "a sto, da nije ko gladan ostao? Uvijek mozes vrece nositi i drva cijepati a ne da se prodajes." Ali ne treba da bude tako

Zar treba da budes kandidat za orden za hrabrost da bi mogao da glasas opoziciju? Sta cemo sa kukavicama, paranoicima, ljudima koji se plase da ne ostanu bez kore hleba, koji se plase autoriteta i sefa? Zar oni nemaju pravo da biraju slobodno i bez pritisaka? I po cemu je zastraseni covjek koji pod pritiskom glasa DPS gori od onog koji glasa iz licnog profita, zato sto se ugradio ili svercovao? Odakle nama pravo da ga gledamo sa visine i rugamo mu se sto nije skupio hrabrosti da se suprotstavi sistemu?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

SKOJ,
    "DPS je u državnu službu najviše dovodio one iz opozicionih porodica jer ih je tako "lomio" i kontrolisao. Bez posla su politički više ostajali ljudi koji su bili naklonjeni ...."
    Ovo je nazalost tachno... samo sam se zaustavila sa citatom jer bih rekla da su bez ikakvih mogucnosti za napredovanje u poslu i chak i to gubili posao na svakakav nacin, a najvise pritiscima od "kupljenih" poltrona - mobbingom, upravo oni koji su iskreno bili i jesu za nezavisnu i prosperitetnu politiku DPS-a za samostalnu drzavu. Takvi, "kupljeni" samo cekaju trenutak da DPS-u smrkne i naveliko prikriveno prvi i pricaju i pisu protiv DPS-a, jer DPS posmatraju i procjenjuju kroz sebe i svoj bezobrazluk. Vjerujem da ih ovdje i na CDM-u ima dovoljno da potvrde pravilo.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Oskareeeee, evo vam profiter udara Ranka i Vujicu sve po koljenima:

Paranoja u Podgorici

LOVAC NA ZMAJEVE

Piše: Željko Ivanović

Kada sam pročitao vijest da će državotvorni predsjednik parlamenta posjetiti glavni stožer velikosrpskog okupatora (Beograd, pride Novi Sad) mojoj sreći kraja nije bilo. Ranko i njegov šegrt na kanabeu kod Borisa. Četnika! Eto što su vam evropske integracije i regionalna saradnja. Ponište čovjeka toliko da pristane i na ono što doživljava kao noćnu moru! Da Ranko ode kod Slavice, stare espeesovke, što u biti znači da završi na čuvenom kanabeu rahmetli Slobodana, gdje su podignuti i odrasli njegovi decenijski koalicioni partneri. I nosilac liste, poznati “doktor školjka”.
    Kad može kod Sloba na kanabe, što ne bi i kod Borisa. Štaviše, našlo se u programu mjesta i za asimilatorksu Srpsku crkvu, pa je Ranko trebalo da se pomoli u Hramu Svetog Save. Mogu da zamislim kako je sve to doživio naš vladika. O Stevu da ne govorim. Radila je Hitna. Patriota Novak (nije Kilibarda) pripremao se za novi govor gdje bi Ranka pridružio izdajnicima Filipu i Svetu. Po cijenu da ga šef izbaci iz kabineta. Tek vjernici Crnogorske crkve predvođeni trotomnim akademikom Perovićem, u znak protesta, odlučili su da 23. maja glasaju za doktora Mugošu. Umjesto profesora Vujice. Kakva paranoja. Ranko je, naravno, bio primoran da iz programa posjete izbaci molitveni doručak kod Svetog Save. Ali, uzalud. Stvari su se zakomplikovale kada je Slavica otkazala čitavu posjetu. Tako, ni ovog puta, Ranko neće videti Tita?! Kao Pinki. Može na leto – kaže Slavica.
    Eto, šta je politika. Zbog nje je čovjek spreman da svašta čini. I da se svakovrsno ponižava. Koristeći neinformisanost zvaničnog Beograda o nekim lokalnim izborima, „tamo dole“, Ranko je mislio da poentira i par dana prije glasanja pokaže biračkom tijelu kako niko u vladajućoj koaliciji, čak ni on, nije antisrbin. A kamoli nosilac liste. Doktor Mugoša, ne Lazović. Jer u biti to je ista lista, samo sa dva imena. Jedna glava sa dva repa. Ako je tako, da li to govori da je vladajuća koalicija, u najvažnijoj izbornoj utrci, onoj za Podgoricu, ušla u parnoju. Od mogućeg poraza. Aktuelnom gradonačelniku umjesto sačekuše sada se priviđa gubitak vlasti. A to znači i slobode. Kome bi bilo svejedno. Zato im ne zamjeram što su bili spremni na takvo poniženje. Da državotvorni Ranko, sa desnom rukom na lijevom srcu, ode na kanabe kod Borisa četnika. Ne bi li se obezbijedio još koji siguran glas. Naravno, posjetu bi pratili talambasi patriotskih medija gdje bi razne guzine veličale živu istinu o dobrosusjedskoj saradnji dva bliska naroda i dvije stare države. Svi bi zaboravili na “Balkanskog ratnika” i svakodnevne pritiske kojima je naša mlada država izložena velikosrpskom akcijom protiv organizovanog kriminala i narko kartela. Ne prođe dan da se u velikoj Srbiji na uhapsi neki kriminalac ili ne zaplijeni dio njihove imovine. A ne znaju da nam time otimaju iz usta. Sve naši prijatelji, partneri i investitori, kako kaže Milov i Rankov gradonačelnik Pljevalja. Dakle, sve bi se to zaboravilo Borisu, teške riječi o njegovom tati bile bi izbrisane iz dokumentacije naših javnih servisa, čak bi možda palo i neko izvinjenje. Da niko od podgoričkih birača to ne čuje.
    S druge strane, možete zamisliti šta bi se desilo da je kojim slučajem ovu posjetu zakazala crnogorska opozicija?! Kakvo bi tek tada saopštenje o miješanju u naše unutrašnje stvari dao kabinet državotvornog predsjednika. Pet dana prije izbora vrh Srbije prima lidere crnogorske opozicije! A tek patriotski mediji – pisali bi se novi feljtoni o plaćenicima Beograda koji idu kod Borisa četnika za savjete i pare, kako da sruše Crnu Goru. Lagali bi i falsifikovali kako samo oni znaju i onda bi, nakon saopštenih rezultata izbora, naši prijatelji iz Evrope i Amerike ispali razočarani još jednim porazom opozicije. Kao da je neki drugi rezultat ovdje moguć. Čak i da nam je opozicija ne znam kakva. A nije.
    Zato zalud analitičari, ovdje mislim na one objektivne koji nijesu na platnom spisku Vlade Crne Gore i Darka Šarića, konstatuju kako je nepromjenjivost vlasti loša za demokratiju. Ovdje nema promjene! Osim nagore. Sve dok društvo živi kao talac organizovanog kriminala i korumpirane koalicione vlade. Nije problem, kako napisa Balša, postojanje, posebno u politici, osoba kao što nam je nosilac liste za evropsku Podgoricu. I u samoj Evropi ima takvih. Problem je u tolikom broju ljudi koji glasaju za „čovjeka školjku“. Koji kuburi sa padežima, ne vlada brojnim pojmovima, sprovodi nasilje nad slabovidećim osobama, linčuje novinare po ulici, i primjer je nekorumpiranog političara. O čemu svjedoči poznati vic u kome doktor svakog prolaznika na ulici oslovljava sa „zdravo komšija“ - u svakoj zgradi, naime, ima stan. Pa mu svaki građanin i dođe komšija. Ali, svašta laju ti vicevi. Oni koji nemaju obraza da glasaju za listu sa takvim nosiocem poturena je ona druga, sa doktorom Vujicom. Srećom, sam Ranko, da ne ispadnu zli jezici, pojasnio je da tu nema razlike. Nakon izbora on može u koaliciju samo sa Milom i Mugošom. A ne sa nekom Srpskom otadžbinskom strankom. Istina, nije pojasnio kako mu ne smeta decenijska koalicija sa Kalićem, Šarićem, Canetom i ostalim bezbjednosno interesantnim osobama koje čitavo vrijeme i na sve načine podržavaju listu DPS-a. Ali važno je da je precizirao stav svoje partije. I razbio paranoju. Barem u Podgorici. Tako će oni birači koji su naoštrili olovke da zaokruže SDP, sigurni da time peru savjest jer ne glasaju za listu zloglasnog doktora, ipak imati male noćne more jer im je lider samog SDP poništio takvu kalkulaciju. To je ista lista. Znaju to, i bez Ranka, svi naši seljaci i akademici, zato je njihovo propagiranje SDP-a kao alternative DPS-u bio samo licemjerni izgovor. Posebno akademicima kojima je i te kako jasno šta je DPS i šta je SDP, i ko stoji iza ili iznad njih, i šta je veća opasnost za Crnu Goru – neka virtuelna Srpska otažbinska stranka ili sasvim konkretna vlada u sjenci iz hotela Splendid.
    U svakom slučaju, kada proslavite još jednu novu patriotsku pobjedu diljem naše male knjaževine i potonete u još dublju paranoju, čeka vas novi roman Balše Brkovića Paranoja u Podgorici. Spremite se za taj antidepresiv. Jer prava i velika literatura je upravo to. Od 3. juna čitaćete najmoderniji, a možda i najbolji crnogorski roman, ikad napisan. Koji slavi Podgoricu. I njenog gradonačelnika. Ali prije svega našu paranoju. Srećan ti roman, Podgorice!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Evo sad mi zakucase na kapiju neki klinci iz SDP-a i dadose pozivnice za koncert Crvene jabuke koji ta partija organizuje. Ljubazni, pristojni.

I mislim se kako opstina Podgorica placa Koloniju i jos par grupa od nasih para da dolaze i sviraju par dana pred izbore. Kako je samo bezobrazno od najbogatije partije da u nas dzep ruku zavlaci da bi svoju predizbornu propagandu placala. I kako smo mi samo navikli na to pa i ne primjecujemo.

Pa rekoh, citajuci onu pozivnicu, isto pristojnu i odmjerenu (mada mislim da je Crvena jabuka tesko smece) - posteno od SDPa. Sami placaju svoje koncerte i nikome ne moraju da se pravdaju niti pogled da sklanjaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ovo je nazalost tachno... samo sam se zaustavila sa citatom jer bih rekla da su bez ikakvih mogucnosti za napredovanje u poslu i chak i to gubili posao na svakakav nacin, a najvise pritiscima od "kupljenih" poltrona - mobbingom, upravo oni koji su iskreno bili i jesu za nezavisnu i prosperitetnu politiku DPS-a za samostalnu drzavu. Takvi, "kupljeni" samo cekaju trenutak da DPS-u smrkne i naveliko prikriveno prvi i pricaju i pisu protiv DPS-a, jer DPS posmatraju i procjenjuju kroz sebe i svoj bezobrazluk. Vjerujem da ih ovdje i na CDM-u ima dovoljno da potvrde pravilo.

Hvala Lepo
    Tako je Majo. I nadam se da je ovo znak da ćemo se ubuduće s više uvažavanja odnositi jedno prema drugom čak i kada se ljuto ne slažemo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Vidis, razlika izmedju Crne Gore i demokratije je u tome sto ne bi trebalo da postoji nikakva cijena za opozicionarstvo i niko ne bi trebao da je placa.

Nisam radio u drzavnoj firmi bas zbog toga sto se tebi i ostalima desava, ali moj posao podrazumijeva ceste susrete sa DPS funkcionerima i neki znaju da kroz osmijeh upucuju prikrivene prijetnje. Nikad mi to nije smetalo ni na trenutak, ali ne treba da bude tako.

Znam dosta opozicionih biraca koji jedva sastavljaju kraj s krajem pa me posrame kad im kazem da zbog porodice ponekad covjek pravi kompromise. Odgovori mi jedna zena "a sto, da nije ko gladan ostao? Uvijek mozes vrece nositi i drva cijepati a ne da se prodajes." Ali ne treba da bude tako

Zar treba da budes kandidat za orden za hrabrost da bi mogao da glasas opoziciju? Sta cemo sa kukavicama, paranoicima, ljudima koji se plase da ne ostanu bez kore hleba, koji se plase autoriteta i sefa? Zar oni nemaju pravo da biraju slobodno i bez pritisaka? I po cemu je zastraseni covjek koji pod pritiskom glasa DPS gori od onog koji glasa iz licnog profita, zato sto se ugradio ili svercovao? Odakle nama pravo da ga gledamo sa visine i rugamo mu se sto nije skupio hrabrosti da se suprotstavi sistemu?
    A ko je rekao da u Crnoj Gori postoji demokratija. Zagazili smo ali je još dug put pred nama.

Što se tiče građana koji iz bilo kog razloga glasaju one u koje ne vjeruju - alternativa za građansku hrabrost ne postoji. Ili je imate ili ne. Svako dobro traži neko žrtvovanje i odricanje a SLOBODA SE NE POKLANJA. Nigdje i nikom. Čovjek mora pokazati svojim postupcima da je vrijedan nje. Ako to ne učini - i ne zaslužuje bolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako čovjek želi da nađe izgovor što se prodao ili je kukavica on će ga uvijek naći.

U pravu si potpuno.
    SKOJ,toga mi herojstva danas glasat za opoziciju boze,boze.
    Gledam sad one grupe na fejsbuk-te toliko i toliko hrabrih u ovaj grad,te toliko i toliko hrabrih u onaj("hrabri" su oni koji su se uclanili u grupe "Bolja CG").Samo nemojte mitove pravit od ovoga,molim vas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da će zadnjih 169 sati kampanje biti veoma zanimljivo. I zbog uključivanja raznih lobija, (?) intelektualaca, stranih pomagača i sličnih
    Za sad je izvjesno da je preko 50% pažnje posvećeno rezultatima izbora u PG...Borba se vodi još za Pljevlja, Berane, Andrijevicu, Rožaje i Kolašin.
    Mislim da je izvjesno da će koalicija DPS-SDP uzet vlast u Bijelom Polju i Plavu (sa preko 60% glasova) i Danilovgradu (sa oko 55%).
    Zanilmljivo će biti u Ulcinju đe izlazi čak 8 lista, i đe je najveća borba između koalicije DPS-DUA i Force, dok svi ostali misle da će bit tas na vagi. Pitanje je i hoće li Albanci u većoj mjeri glasati za građansku SDP pa i SNP.
    Po meni opozicija ima velike šanse da zadrži vlast u Plužinama, dok će uzet Pljevlja i Žabljak.
    U Tuzima bitka na lokalnom nivou između nekoliko albanskih partija sa jedne strane i koalicije DPS-DUA-BS sa druge. I tu se SDP i SNP nadaju ulozi tasa na vagi.
    U Kolašinu je moguća jedna dosta čudna koalicija za CG prilike...kao i jedna atipična u Rožajama.
    Bar je pored PG bitan pick za opoziciju, ali i za BS, LP, GP....Mislim da će DPS-SDP uzeti nešto preko 50%, ali zbog rasipanja glasova imati komotnu većinu u parlamentu....

SDP sjutra u Golubovcima, preksjutra u Tuzima, od toga kakva će energija bit na tim skupovima zavisi i kraj naše kampanje.

Za sad toliko
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Kad se već igramo rezultata evo moja prognoza

sreca nasa pa se samo igras, haahhahahahahahahah cujes ovoga...hahahahaha zvek!
    :)

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Sretoh danas aktiviste opozicione liste u Podgorici.

Presretoše me, nit pozdrav, nit dobar dan, nego mi momak koga nisam ni primijetio pored mene uz zakašnjelo "izvolite" tutnu u ruku propagandni materijal, koji sasvim sigurno ne bih uzeo da me ne zaskočiše na prepad. Nego dobro, to je prva stvar.

Druga stvar - od svih mogućih tipova propagandnih materijala, mene je zapao "katalog Mugijevih predizbornih obmana". Toliko o njihovoj sposobnosti i volji za vodjenje bilo kakve pozitivne kampanje - to se počelo i završilo sklapanjem kovanice "bolja Crna Gora", ma pretpostavljam da im je i za toliko trebalo dosta napora.

Ne glasam u Podgorici. Nažalost. Jer bi me danas i te kako ubijedili da glasam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako je stanje u Kolasinu niko ne pise

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kako je stanje u Kolasinu niko ne pise
    ne glasa se u kolasin
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DzoniS View Post
    ne glasa se u kolasin
    E moj Koštunice
    U Kolašin je situacija dosta čudna, jer nastupaju Peković (SNP) koji je potpredsjednik opštine kao lider Bolje CG, Mikan i Mileta kao grupa građana (takođe vlast) i DPS (takođe vlast) i samo SDP kao opoziciona lista...
    Kako danas stoje mi ćemo uzet 1000 glasova i oko 17%, SNP-NSD-PZP oko 2500 i preko 40%, DPS oko 2000 -35%, i GG oko 500 i desetak %..

Možda se u zadnjih nekoliko dana promijeni nešto, ali će bit zanimljivo kako će se formirat vlast...
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Page 19 of 88 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)