Page 7 of 24 FirstFirst ... 3456789101117 ... LastLast
Results 151 to 175 of 578

Thread: Heaven & Hell

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Vjerovatno mnogo manje od onih koji te šale analiziraju.
    Vjerovatno.Dobro što su toliko duboke da se nema šta analizirati.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Vjerovatno.Dobro što su toliko duboke da se nema šta analizirati.
    Tim prije...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Sa nekim ljudima teba pričati njihovim stilom, da bi te razumjeli.
    Ne ide to tako! Ne treba da preuzimas niciji stil, jer valjada imas svoj stil, svoj pogled na svijet... itd. Bitno je da ti razumijes sebe, kao i da vjerujes u ono sto ti mislis da je ispravno. Da li si u zabludi ili ne – to je tvoj problem. Razumna osoba ne vrijedja, vec iznosi argumente za svoje tvrdnje. Toliko...

A sad nazad na temu, a tema je bas interesantna. U taj zivot nakon smrti vjeruje preko milijardu ljudi na nasoj planeti Zemlji – zanimljivo. To je ogroman broj potencijalnih musterija. Treba otvoriti net prodavnicu za potrebe nebeskog zivota ( moram napisati odmah ALL RIGHTS RESERVED), a u prodaji bi se naslo sve: djevice, nekretnine, prevozna sredstva... itd. Najveca potraznja ce biti za ublazavanje strozijih kazni za one opterecene duse grijesima, koje bi trebalo da budu bacene u Pakao. Dobro, treba to sve do detalja razraditi i nema frke. Bog nadgleda internet i svaka kupovina ce biti vrijednovana kad dodje smrt, Strasni sud...
    Tamo gdje postoji volja, postoji i način...​

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Batalite više.

Ovaj podforum je prie par godina imao neki nivo.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    11 Posts

Smile

Pravi si biznismen.
    Iz mog ugla ovo sto si napisao je netacno. Ja nisam biznismen, jer ne etiketiram sebe pojmovima, a isto tako ne poistovjecujem sebe sa osjecanjima. Npr. Ako kazes: „Ja sam uplasen.“ To je pogresno, pravilno je reci: „Osjecam se uplaseno.“ Nisi ti tvoj strah. Sve je to obicna varka uma - osjecanja dolaze i prolaze...

On, vjerovatno, a ti 99 posto, hahahaha
    Ex, znaci da me ceka pakao, cccc Evo, ja se dobrovoljno prijavljujem za Pakao (tamo je ekipa), jer je Raj u ovoj temi opisan kao ulica „crvenih fenjera“. Dakle, zene se tretiraju kao „kraljice noci“. Zena nije drvo, nije umjetnicka slika...
    Zena nije nicije privatno vlasnistvo i da je to nekim ljudima poznato ,e, onda bi im bilo jasno da ono sto nemaju ne mogu ni da izgube i ne bi svoje strahove lijecili religijom (skok sa mosta je isto moguca opcija). Ova prica o djevicama je presmijesna, ali me ne cudi ako se malo sagleda istorija. Ta svjedocanstva su zalosna. Na vjerskim saborima se raspravljalo o pitanju ima li zena dusu i da li je zena uopste covjek (ojjjjjj, ne nego je mosntrum sa krilima i zbog toga ne moze dobiti 70 muskaraca u Raju kao nagradu). Praznovjerje o vjesticama i njihovo spaljivanje... itd. Predrasude o nizoj vrijednosti zene postoje i danas. Ima li kraja zabludama?
    Tamo gdje postoji volja, postoji i način...​

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by magicform View Post
    Iz mog ugla ovo sto si napisao je netacno. Ja nisam biznismen, jer ne etiketiram sebe pojmovima, a isto tako ne poistovjecujem sebe sa osjecanjima. Npr. Ako kazes: „Ja sam uplasen.“ To je pogresno, pravilno je reci: „Osjecam se uplaseno.“ Nisi ti tvoj strah. Sve je to obicna varka uma - osjecanja dolaze i prolaze...
    Na internetu postoji naziv za ovakve kao ti: "Grammar-Nazi"
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Strah je neposredni i tajanstveni doticaj vremenitosti i vječnosti, čovjeka i Boga. S.Kjerkegor. Zar nije dobra misao Vanja ?

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Strah je neposredni i tajanstveni doticaj vremenitosti i vječnosti, čovjeka i Boga. S.Kjerkegor. Zar nije dobra misao Vanja ?
    Strah je najopasnija emocija, najnizi covjekov instinkt i nema veze sa bogom. Sva ziva bica osjecaju strah. I ne, nije dobra misao. Imam ja svoje misli, ne trebaju mi tudje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imam i ja svoje misli, ali za razliku od tebe pročitam nešto.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Imam i ja svoje misli, ali za razliku od tebe pročitam nešto.
    Ko kaze da ja nisam nista procitao? Ja se jednostavno ne slazem sa svime sto procitam. Ti nemas svoje misli. To si dokazao kad si rekao da je Kur'an savrsena sveta knjiga, apsolutna istina. Covjek koji misli za sebe nikad to ne bi izjavio koja god knjiga da je u pitanju. Ovamo se divis velikim filozofima i pitanju sta je svrha zivota a sa druge strane gledas na jednu knjigu kao apsolutnu istinu. To nema nikakvog smisla. Nije nikakva filozofija prihvatit jednu obicnu najobicniju knjigu koju su pisali obicni najobicniji ljudi kao istinu o cijelom svijetu za sva vremena. Ustvari, to je prilicno retardirano.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To nije tačno, jer kad čovjek pročita mnogo knjiga i svati da su sve one nesavršene, a zatim, pročita neku koja je savršena, onda ako ima pameti povjerovaće da je od Savršenog bića.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

To nije tačno, jer kad čovjek pročita mnogo knjiga i svati da su sve one nesavršene, a zatim, pročita neku koja je savršena, onda ako ima pameti povjerovaće da je od Savršenog bića.
    Dokaz da ta knjiga nije savrsena je svuda oko nas. Covjecanstvo se uzdiglo iznad onog sto pise u Kur'anu davno. Ta knjiga se modernom svijetu gadi i to sa razlogom jer surovost koja se dozvoljava je najveci moguci covjekov primitivizam. Moj Sinane, daleko je ta knjiga od savrsene, ali tvoja slijepa vjera ti ne dozvoljava da to i vidis. Zato sam u pravu kad kazem da ti nemas svoje misli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čovječanstvo još nije u stanju da otkrije ni jednu protivrječnost Kurana, zbog toga sam ja u pravu, a ne ti.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Čovječanstvo još nije u stanju da otkrije ni jednu protivrječnost Kurana, zbog toga sam ja u pravu, a ne ti.
    I o tome smo pricali, mozda nema protivrjecnosti izmedju sopstvenih odredbi kao sto ima Biblija ali to ne znaci da je ono sto je napisano istina. Ja mogu da napisem knjigu u kojoj se sve fino uklapa jedno sa drugim ali sve to sto se uklapa moze ladno da bude obicna laz. To je i bilo lako njegovim piscima jer je napisan odjedanpit a Biblija je skup bajki pisanih u nepoznatom vremenskom razmaku od strane nepoznatih autora i to je onda sve fino skupljeno na jedno mjesto bez analize jer se od ljudi ocekuje da vjeruju bezpogovorno. Problem Kur'ana je sto je on primitivan i apstraktan. A jos jedan problem je sto ljude nije dovoljno briga da anliziraju Kur'an tako da se niko bitan ne bavi njegovim tumacenjem. Bave se samo Muslimani i to subjektivno jer ne pokusavaju da ga analiziraju nego da ubjede sebe i druge zasto je istinit. Sto i nije neka analiza onda. Kad bi se bavlii analizon garantujem da bi nasli na hiljade gresaka.
    Last edited by VanjaTheMan; 12-05-10 at 09:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opet griješiš. Ne samo da nema grešaka između sopstvenih odredbi, već je knjiga koja odgovara na sva ateistička pitanja. Ako možeš, napiši samo jednu rečenicu uzvišenu i sličnu Kuranu. Kuran nije napisan odjedamput već u razmaku od 27 godina, DA BI NEVJERNICI POSTAVILI SVOJA PITANJA I DA BI IM BILO ODGOVORENO. Njegovim tumačenjem su se bavili mnogi, neki da bi našli protivrječnosti, pa nisu uspjeli, a neki da bi upoznali istinu, pa su uspjeli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

(Što su većina muslimana teroristi i fundamealisti)]Pitanje terorizma je često upućeno muslimanima,direktno ili indirektno, tokom bilo koje diskusije o religiji ili o svjetskim zbivanjima.Stereotip muslimana je očvršćen u svim vrstama medija, potpomognutih teškim dezinformacijama o islamu i muslimanima. Staviše, takve dezinformacije i lažna propaganda protiv muslimana vode rasnoj i vjerskoj diskriminaciji i teškom nasilju.
    U središtu svega je antiislamska kampanja u američkim medijima, koji su, nakon eksplozije bombe u Oklahomi bili jako pristrasni, odmah su eksploziju povezali sa „elementima sa Bliskog Istoka!". Nešto kasnije, otkriven je zločinac za eksploziju: pripadnik američkih oružanih snaga. Hajdemo sada zajedno analizirati ove tvrdnje o fundamentalizmu i terorizmu.

Last edited by Ibn Sinan; 16-05-10 at 16:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa tu antiislamsku propagandu najvise prave sami islamski fundamentalisti. Kad neko raznese autobus sa neduznom djecom, masakrira bolesnike u nekoj bolnici to nije stereotip vec konkretni akt mentalno poremećene osobe kojoj su u u glavu usadili neki religozni mit. Nije bitno odakle je taj debil i koja mu je boja koze već koja ga bolesna ideologija navodi na taj cin stran svim civilizacijskim normama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DEFINICIJA RIJEČI FUNDAMENTALIST
    Fundamentalista jc osoba koja predano slijedi fundamente (temelje) doktrine ili teologije koju slijedi. Da bi neko bio dobar doktor, on mora poznavati, slijediti i prakticirati fundamente medicine. Drugim riječima, takva osoba mora biti medicinski fundamentalista. Da bi neko bio dobar matematičar, mora poznavati, slijediti i prakticirati fundamente matematike kao nauke. On mora biti fundamentalista u matematici. Da bi neko mogao biti dobar naučnik, mora poznavati, slijediti i prakticirati fundamente nauke. Drugim riječima, mora biti fundamentalista u nauci.

NISU SVI FUNDAMENTALISTI ISTI
    Ne možete sve fundamentaliste stavljati u isti koš. Ne možete, također, sve fundamentaliste podijeliti na dobre ili loše. Kategorizacija fundamentalista se mora obaviti na osnovu aktivnosti ili oblasti u kojoj se on drži fundamenata. Fundamentalni pljačkaš i razbojnik donosi nevolje društvu i zato je nepoželjan. S druge strane, fundamentalista doktor koristi društvu i svi ga duboko cijene i poštuju.JA SA PONOSOM KAŽEM DA SAM MUSLIMAN FUNDAMENTALIST
    Ja sam fundamentalist musliman koji, Allahovom milošću, poznaje, slijedi i prakticira fundamente (temelje) islama. Pravi musliman ne osjeća sramotu da bude fundamentalista. Ja sam ponosan što sam fundamentalist musliman, zato što znam da pravi islamski fundamentalista može donijeti samo dobro čovječanstvu i cijelom svijetu. Ne postoji ni jedan islamski fundament (temelj) koji ljudima može nanijeti bilo kakvu štetu ili da je protiv nekog naroda u cjelini. Mnogi ljudi gaje pogrešna shvaćanja o islamu i smatraju da su neka učenja islama loša. To se dešava zbog nedovoljnog ili neispravnog znanja o islamu. Ako neko iskreno priđe proučavanju islama, bez sugestija i predrasuda, mora primjetiti činjenicu da je islam pun povlastica za ljude, kako na individualnom, tako i na kolektivnom nivou.
    Last edited by Ibn Sinan; 16-05-10 at 16:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Pa tu antiislamsku propagandu najvise prave sami islamski fundamentalisti. Kad neko raznese autobus sa neduznom djecom, masakrira bolesnike u nekoj bolnici to nije stereotip vec konkretni akt mentalno poremećene osobe kojoj su u u glavu usadili neki religozni mit. Nije bitno odakle je taj debil i koja mu je boja koze već koja ga bolesna ideologija navodi na taj cin stran svim civilizacijskim normama.
    Problem je u tome što se radi o propagandi. Najbolji primjer te antimuslimanske propagande je rušenje zgrada u Njujorku. Sami ameri napravili su nekoliko dokumentarnih filmova u kojima se jasno vidi ko je zaista srušio te zgrade. Ti dokumentarci se zovu: FAHRENHEIT, LOOSE CHANGE 911 AN AMERICAN COUP i ZERO. To su oni za koje ja znam. Ukoliko se sagledaju dokazi iz pomenutih dokumentaraca vidjećemo ko su zaista teroristi, da li muslimani ili jevreji u koaliciji sa hrišćanima. Ja kažem da su sigurno teroristi oni koji su srušili zgrade...
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    780
    Thanks Thanks Received 
    516
    Thanked in
    241 Posts

obicno izbjegavam da se upustam u rasprave kad je religija u pitanju. razlog tome je najvise jer stvarno ne zelim nikog da uvrjedim sa mojim stavovima o istom... nekad jednostavnu ne mogu samo da slusam druge kako mlate praznu pricu I citiraju druge ljude bez ikakvog pokusaja da shvate to sto 'prepisuju' I time pokusavaju da pokazu kolko su oni ustvari 'nacitani' 'inteligentni' I sl.
    za sebe mogu da kazem da sam potpuno ne-pismen I glup ali ujedno I srecan jer imam svoje misljenje I nikad me nije bilo strah da protivrjecim bilo cemu I bilo kome kad se ne slazem sa necim. za mene sva prica o religiji I pokusaji dokazivanja da ista ima smisla su potpuno besmisleni! religija je za mene isto sto I politicka partija! razlog zbog cega su ljudi tako zaludjeni tim je jednostavan. prica o religiji se 'vuce' vec hiljadama godina I zapravo niko ne zna niti ce ikad I saznati pravu istinu. jednostavno je ne moguce saznati pravu istinu I naci odgovor na sva pitanja. zasto je ne-moguce? ne-moguce je jer jednostavno ne postoji logicno a ni naucno objasnjenje za hiljade stvari koji se pripisuju religiji. zasto je to tako I zasto ne postoje odgovori je jos jednom I vise nego jednostavan. religija je jedan veliki mit koji se vec toliko dugo prepricava I prenosi sa koljena na koljeno I ljudi jednostavno (pod br.1) iz nekog postovanja prema 'tradiciji I svojim precima' a onda iz ne mogucnosti pronalaska pravog odgovora sve to prepisuju nekoj 'vecoj sili'. u sustini nema tu nikakve sile! religija je nastala kao I vecina politickih partija! neko je jednostavno zelio da stvori nesto cime bi mogo da kontrolise druge I time ih iskoristi da obezbjedi sebi neku sigurnost I korist. vrlo jednostavno mislim zar vam Darvin nije svojom evolucijom ubio svakog boga (mada po mom misljenu istom tom teorijom je I samom sebi 'metak' ispalio u glavu)
    budimo realni to je sve sto se trazi od nas. dosta je vise price o necemu o cemu poja nemamo mislim kako bi imali kad je sve to jedna vrsta 'iluzije' he!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Brate assassinate, problem je u tome što postoje jasni dokazi. Pa niko od nas nije lud da u nešto bez dokaza vjeruje. Naši dokazi se ne temelje na pričama tipa da je sve ovo oko nas neko morao stvoriti. Oni su mnogo precizniji, a to što ih ti nisi obrađivao tj. upuštao se u religijsku nauku je tvoja subjektivna stvar.
    Evo ja te pozivam da kažeš kakve dokaze tražiš. Kaži i ja ću ti ih navesti i uvjeriti te ako im budeš prilazio na neutralan način.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    780
    Thanks Thanks Received 
    516
    Thanked in
    241 Posts

kako je bog postao? da li je on bio prvo ljudcko bice pa tek onda postao bog tj. to 'uzviseno stvorenje'? ili je on od samog pocetka bio neka 'visa sila' koja je stvorila nas obicne smrtnike? zasto nas je uopste stvorio?

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Brate assassinate, problem je u tome što postoje jasni dokazi. Pa niko od nas nije lud da u nešto bez dokaza vjeruje. Naši dokazi se ne temelje na pričama tipa da je sve ovo oko nas neko morao stvoriti. Oni su mnogo precizniji, a to što ih ti nisi obrađivao tj. upuštao se u religijsku nauku je tvoja subjektivna stvar.
    Evo ja te pozivam da kažeš kakve dokaze tražiš. Kaži i ja ću ti ih navesti i uvjeriti te ako im budeš prilazio na neutralan način.
    Ovo bi trebalo da bude dobro. Na stari dobri religijski nacin saces da nam citiras nekakve gluposti iz Kurana koje veze nemaju sa dokazima...osim onima koji zele da im to budu dokazi. Ali davno smo ustanovili da vjernici ne shvataju pojam dokaz. Ajde onda, dokazi da Alah stvarno postoji, da je stvorio svijet i nas, i reci nam usput ko je njega stvorio i ako nije niko zasto ne bi bilo moguce da svemir oduvijek postoji a ne neki tamo Alah.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kada nije nista postojalo, postojao je Bog s.w.t. Definicija Boga u Kur'anu glasi: "Nije rodio i rodjen nije i niko mu ravan nije." Brate, kada sam ti rekao pitaj, mislio sam vjerovao ili ne na konkretnija pitanja. Sto se tice kosmosa i ko ga je stvorio, sada onim eksperimentom uradjenim u Austriji sa sigurnoscu kazemo da se vise ne radi o teoriji velikog praska, vec o naucno potvrdjenom dokazu. A sta Kur'an prije 1400 godina o tome kaze: "Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina pa smo ih mi raskomadali... 21, 30.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja vise vjerujem u teoriju o rozoj kornjaci i jos nekoj zivotinjki, koja nosi svijet, a koju je neki od kolega forumasa smislio
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Page 7 of 24 FirstFirst ... 3456789101117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)