Originally Posted by
El Re
Puno predrasuda imaš...Gotovo svaku rečenicu bih ti mogao osporiti ali zaista nemam vremena to raditi. Niti mislim, da budem potpuno iskren, da bi to imalo ikakvog efekta...
Ono što je meni žao Nihil, a ovo zaista shvati prijateljski, jeste da me jako brine, pa i rastužuje (koliko god to patetično zvučalo) što iznova konstatujem da mi kao građani jedne i jedine CG, gotovo kao da ne živimo u istoj državi nego u najmanje dvije i to potpuno različite.
O istoj stvarnosti toliko različite impresije! To je zaista sociološki fenomen.
Kakogod, ja ne mislim da ovu i ovakvu opoziciju glasaju loši, zli, neobrazovani i pokvareni ljudi i žao mi je što se jedan tako veliki dio stanovništva povukao u sebe i neki svoj paralelni svijet. No tako je kako je...
Nema tu predrasuda već tebi ta priča ne odgovara pa onda izmišljaš nekakve predrasude. Da možeš išta da osporiš to bi i učinio, a pošto ne možeš onda izmišljaš priču kako nemaš vremena, a trošiš ga nemilice na odbranu režima. O kakvom efektu pričaš? Ovo je diskusija a ne postizanje efekata...
Fraze da ti je žao i da pričaš prijateljski su prazne. Nije ništa neobično što vidimo dvije različite slike CG, jer jedan od nas nosi ružičaste naočare. Šta ti misliš o opziciji jasno je kad govoriš da su se povukli u sebe u neki paralelni svijet, a ne da je apsolutna vlast jedne partije napravila geto za sve koji su opozicija, jer režim u CG kontroliše sudsku vlast. ...
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Bookmarks