Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 26 to 50 of 82

Thread: Nezavisnost (ni)je mogla biti ranije

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    U tu zavisnost smo bili gurnuti prije nego što se on rodio.

Ako misliš na situaciju sa početka devedesetih, odnosno ovo što montenegrina pokušava da kaže, ta priča je bez ikakvog osnova.

Pored sve mašinerije i propagande koja je trajala godinama, podrška nezavisnosti je i 2006 bila na klimavim nogama, a i još uvijek je. Ne postoji iole vjerovatan scenario po kojem bi većina stanovništva 1991. godine iz vedra neba podržala nezavisnost Crne Gore, a sve i da je postojao, to teško da bi glatko prošlo. Treba li podsjećati da su se druge države u tom periodu aktivno borile za svoju nezavisnost?

Edit: El_Reov odgovor iznad je mnogo kvalitetniji. Tja, nemam više inspiracije da se razmahujem po forumu ka nekad.
    Da a on je onda bio najmladji i najnaivniji premijer pa su ga greotice gurnuli u tu vatru velikosrpstva Ja toliko naivan nisam A u postu iznad sam objasnio zasto vecina stanovnistva tada nije podrzala nezavisnost.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Ja gledam neke druge likove,koji su se davno obrukali pa opet od tog naroda uživaju podršku.Samo hljeba i igara.Za hljeb taman daju a igara po tv i novinama ne fali.Imamo poneko premlaćivanje i ubistvo to nam dođe ka gladijatori u stari Rim i eto.
    Nasmijao si me pošteno,...onako pred odlazak u 'aljine... Posebno ovo za gladijatore...Ima tu mnogo više istine no što bi smjelo bit. A eto, da se ni mi u CG ne razlikujemo od neke veće evropske metropole...To nam je zabavno da čitamo u novine ujutru uz kafu neđe u bašti kakvog kafića. Tako imamo stalno prisutan osjećaj dinamike. Ono "stalno se nešto dešava"...Nije monotono. Mi bi većinom izluđeli kad bi morali da živimo u nekom mirnom i penzionerskom mjestu. Kad već ne idemo u pozorište makar da se zabavljamo otkrivajući svakog jutra ko je prethodne večeri ubijen ili premlaćen....
    Last edited by El Re; 22-04-10 at 23:46.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ovaj ti post zvuči taman kao da je on bio domar u toj vladi a ne premijer Kako se taj referendum 92. odvijao po hauba od auta i kakva je sve kampanja vodjena krajem devedesetih i to bas pod njegovom palicom o ustasama koje samo cekaju da razbiju jedinstvo srpskog naroda i koje sve ne gluposti i ne cudi me da je tada bilo zvanično 20% za nezavisnu CG. Da je po tim istim medijima vodjena realna kampanja da ako se bude slijedila velikosrpska opcija da će CG privreda biti rasturena i da će svi ti glasači dpsa i zajedničke države ispasti obična magarad za nezavisnu CG bi glasalo bar 90% ljudi, slažeš li se?
    Sličnoj kampanji je trebalo nekih 7-8 godina da rezultira sa 55.5% na referendumu, uz praktično stoprocentnu kontrolu države i medija. I to poslije svih ratova, poraza, sankcija i na kraju bombardovanja (koje je bilo jedan od ključnih katalizatora kod mnogo ljudi koje znam). Na tom referendumu se rasturala klimava zajednica simpatičnog naziva "SCG", a ne Jugoslavija.

Cilj kampanje sa početka devedesetih o kojoj govoriš je bio da se okupi i privuče već postojeća većina. Ta većina - koja je decidno bila protiv nezavisnosti (često i vrlo agresivno) - je i te kako postojala decenijama unazad. Nije baš tako lako promijeniti stav većine, u to smo se već više puta uvjerili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

SCG
    čekam da neko pomene Koštunicu :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ovaj ti post zvuči taman kao da je on bio domar u toj vladi a ne premijer Kako se taj referendum 92. odvijao po hauba od auta i kakva je sve kampanja vodjena krajem devedesetih i to bas pod njegovom palicom o ustasama koje samo cekaju da razbiju jedinstvo srpskog naroda i koje sve ne gluposti i ne cudi me da je tada bilo zvanično 20% za nezavisnu CG. Da je po tim istim medijima vodjena realna kampanja da ako se bude slijedila velikosrpska opcija da će CG privreda biti rasturena i da će svi ti glasači dpsa i zajedničke države ispasti obična magarad za nezavisnu CG bi glasalo bar 90% ljudi, slažeš li se?

Kaži to onima koji su radili na Radio Antena M tada. Vesku Tomoviću, Darku Šukoviću i Nebojši Redžiću. Njihovi životi nijesu vrijedjeli 5 para. Za Jevremom Brkovićem je bio otvoren pravi lov na njegovu glavu. Žena njegova, Kaća, koja je profesorica bila u OŠ "Savo Pejanović" je od posla do stana (i obratno) đe nema više od 5o metara išla u stravičnom strahu da je neko ne izlomi na ulicu. Ovo znam jer sam im bio komšija u ulici koja se nastavlja iz njihove. Fasada njegovog prizemnog stana u toj zgradi mu je ko Židovu 1938. vazda bila unakažena najuvredljivijim grafitima. Koliko god su krečili neko je odmah pisao nove.
    Velikosrpska histerija 1989. -1994. je bila toliko snažna da bilo kakvo flertovanje sa idejom crnogorske nezavisnosti moglo je da te odvede u grob. Lako je bilo donekle Cetinjanima na Cetinje. Ostali znaju koliko je to bilo izvodljivo.
    Đukanović nije taj talas donio a još manje izumio. Njega je taj talas donio. A on je jedno vrijeme prosto govorio ono što su maniti Crnogorci htjeli da čuju. To je vrijeme jedne histerije koju je moguće poredit samo sa fašističkim histerijama u predvečerje drugog svjetskog rata.
    Last edited by El Re; 22-04-10 at 23:49.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Sličnoj kampanji je trebalo nekih 7-8 godina da rezultira sa 55.5% na referendumu, uz praktično stoprocentnu kontrolu države i medija. I to poslije svih ratova, poraza, sankcija i na kraju bombardovanja (koje je bilo jedan od ključnih katalizatora kod mnogo ljudi koje znam). Na tom referendumu se rasturala klimava zajednica simpatičnog naziva "SCG", a ne Jugoslavija.

Cilj kampanje sa početka devedesetih o kojoj govoriš je bio da se okupi i privuče već postojeća većina. Ta većina - koja je decidno bila protiv nezavisnosti (često i vrlo agresivno) - je i te kako postojala decenijama unazad. Nije baš tako lako promijeniti stav većine, u to smo se već više puta uvjerili.
    O kakvoj stoprocentnoj kampanji 7-8 godina pricas? Pa do godinu-dvije pred referendum mr. sveti marovic se jos uvijek nadao da ce biti dozivotni predsjednih svih Srba istocno od Drine. I tu mrcenu zajednicu SCG su na RTCG pocesto hvalili jer dostina njih na TVu pojma nije imala na koju ce stranu obrnut...tek godinu dana prije referenduma je pocela neka intenzivnija kampanja.

Koliko je ta vecina postojala godinama unazad govori popis iz 1991. na kome je bilo 9 posto Srba, 2003. ih je bilo 31 posto. Na konverziji Crnogoraca u Srbe je godinama udarnicki radio i mr. premijer sa saradnicima od kojih je vecina i danas na polozaju. Dodjavola u tom ratnohuskackom vihoru cak i u samoj Srbiji je pored sve velikosrpske propagande bilo bar 20-30% ljudi koji su bili za odvajanje Srbije od ostalih republika, bar u urbanim djelovima Srbije. I nemas pojma koliko su onda isti mrzjeli mr. premijera i ostale koji su tada bili u CG na vlasti za srbovanje u ime Srbije i cega sve ne i stvaranje tzv. "SRJ".

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Kaži to onima koji su radili na Radio Antena M tada. Vesku Tomoviću, Darku Šukoviću i Nebojši Redžiću. Njihovi životi nijesu vrijedjeli 5 para. Za Jevremom Brkovićem je bio otvoren pravi lov na njegovu glavu. Žena njegova, Kaća, koja je profesorica bila u OŠ "Savo Pejanović" je od posla do stana (i obratno) đe nema više od 5o metara išla u stravičnom strahu da je neko ne izlomi na ulicu. Ovo znam jer sam im bio komšija u ulici koja se nastavlja iz njihove. Fasada njegovog prizemnog stana u toj zgradi mu je ko Židovu 1938. vazda bila unakažena najuvredljivijim grafitima. Koliko god su krečili neko je odmah pisao nove.
    Velikosrpska histerija 1989. -1994. je bila toliko snažna da bilo kakvo flertovanje sa idejom crnogorske nezavisnosti moglo je da te odvede u grob. Lako je bilo donekle Cetinjanima na Cetinje. Ostali znaju koliko je to bilo izvodljivo.
    Đukanović nije taj talas donio a još manje izumio. Njega je taj talas donio. A on je jedno vrijeme prosto govorio ono što su maniti Crnogorci htjeli da čuju. To je vrijeme jedne histerije koju je moguće poredit samo sa fašističkim histerijama u predvečerje drugog svjetskog rata.
    mr. jevrem je nakon toga poprilicno surovao sa istim tim koji su ga proganjali i ni najmanje mi ga nije zao, pogotovo sto je u ime DBa aktivno ucestvovao u kampanji protiv Slavka Perovica, zao mi je samo onoga nesretnoga vozaca te ga ubise ni krivog ni duznog

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

mr. jevrem je nakon toga poprilicno surovao sa istim tim koji su ga proganjali i ni najmanje mi ga nije zao, pogotovo sto je u ime DBa aktivno ucestvovao u kampanji protiv Slavka Perovica, zao mi je samo onoga nesretnoga vozaca te ga ubise ni krivog ni duznog
    To je druga priča...Ja sam govorio kakva je atmosfera vladala u CG u vrijeme kada su ostale republike krenule svojim putem. A o tome su ljudi pravili filmove i pisali knjige.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

I ti nam sad tvrdis da se premijer onda aktivno suprotstavljao takvoj atmosferi a ne da je jos podgrijavao na svaki moguci nacin?! Nesto mi ne djelovase kao prisiljen da radi to sto je radio...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dodjavola u tom ratnohuskackom vihoru cak i u samoj Srbiji je pored sve velikosrpske propagande bilo bar 20-30% ljudi koji su bili za odvajanje Srbije od ostalih republika, bar u urbanim djelovima Srbije.
    O cemu ti pricas? Pogledaj kako se tada glasalo u Srbiji samo ne pricaj da je Milosevic krao na izborima.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Uopšte nije bitno što bi radila RTCG. Ja sam ubijeđen (baš kao i ti) da bi čitav aparat u državi krenuo u opsežnu akciju da pokuša da sanira štetu, međutim to bi bilo suviše veliko da bi moglo proći tek tako kod većine naroda...
    Malo je naivna ta prica. Dovoljno se samo sjetiti S.C. slucaja, gdje je u jednom trenutku, ako se dobro sjecam broja, 14 EU ambasadora doslo u CG, posjetilo Sigurnu zensku kucu, i vratilo se u BG a da se nisu sreli ni sa jednim crnogorskim funkcionerom.

Pa je i taj kolektivni samar upozorenja od strane 14 zemalja predstavljen kao zavjera protiv Crne Gore. A ti mi objasnjavas da se isto ne bi desilo sa procesom, recimo, u Hrvatskoj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije Nihil tako...I uvažio bih te i odgovorio bih ti na sve što si napisao ali cijenim da si ti svoj sud "zabetonirao". Zaista nemam toliko visko mišljenje o sebi da će bilo šta što bih ti ja napisao tebe pokolebati u tvom uvjerenju.
    Razgovor među isključivim ljudima koji imaju tako dijametralno suprotstavljene poglede na stvarnost je smiješan. Oni ima smisla samo među onima koji život ne vide u crno-bijeloj tehnici. Zato sam i napisao da mi je žao što je jedan dio naroda otišao toliko daleko u tome da je sve što vlast objavi ko svitanje oni odmah bez ikakvog daljeg razmišljanja o tome tumače kao nešto što mora biti njihov mrak i tama. Ne smatram da sam išta bolji i pametniji od bilo kog od vas (inače ne bih dolazio) ali ja, u ovu ludu pamet u koju jesam, reći ću i ono što pozdravljam i ono što osuđujem o kome god da se radilo. Ja volim dobar razgovor ali zaista ne ispisivanje pamfleta.
    Nije na tebi cijeniš da li je neko nešto zabetonirao već da diskutuješ o pitanjima važnim za temu. Fraze i floskule o žaljenju za ovim i onim, proglašavanjem smiješnim bilo čega ne doprinose raspravi. ... Problem u CG nije opozicija niti može biti, već apsolutna vlast koja traje ne 20, već 65 godina. Za probleme u državi su odgovorni oni koji u njoj donose odluke, a to je vlast, a ne opozicija. Ako nešto ne ide kako treba u državi onda za to može da bude kriva jedino vlast. Nema šta fino da objavi vlast koja je svoju stabilnost zasnovala na švercu cigareta, a nastavila da je održava prodajom društvene i državne imovine, i u zadnje vrijeme davanjem državljanstva i utočišta likovima poput Šinavatre. Ili vrlo sumnjivih rabota sa Subotićem i Šarićem. Kome ta vlast može da pruži ružičastu budućnost, osim onima kojima je kupila naočare?
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

I ti nam sad tvrdis da se premijer onda aktivno suprotstavljao takvoj atmosferi a ne da je jos podgrijavao na svaki moguci nacin?! Nesto mi ne djelovase kao prisiljen da radi to sto je radio...
    A ti ne citas Novu Istoriju?

Po Pobjedi je poceo sa zavjerom jos 1996, kad je odlucio da tajno formira Vijesti da bi promovisao nezavisnost :-)

Sacekaj par godina pa cemo u skolama uciti da je pratio vojsku u Dubrovnik da bi eliminisao na frontu one najzagrizenije pobornike zajednice sa Srbijom.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    O cemu ti pricas? Pogledaj kako se tada glasalo u Srbiji samo ne pricaj da je Milosevic krao na izborima.
    Ma ne on i mr. premijer nikad nisu krali na izborima. I na te izbore nije izaslo 29% ljudi (a izaslo je 99% onih koji su bili zagrizeni za velikosrbovanje) i o tom procentu ti i govorim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Važi...Nihil će mi reći kako ću komentarisati na forumu...
    Last edited by El Re; 23-04-10 at 00:44.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

sta bi sa postom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Gdje sam naveo da se suprotstavljao? Jeste podgrijavao, ali to je još vrijeme moćnog Miloševića koji je harao bivšom Jugoslavijom i Tuđmanu kroz prozor bomdardovao Banske dvore. Đukanović je (kada se već tu zadesio) mogao da pjeva ili da otpjeva za sva vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

sta bi sa postom?
    Bio je suvišan...

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Gdje sam naveo da se suprotstavljao? Jeste podgrijavao, ali to je još vrijeme moćnog Miloševića koji je harao bivšom Jugoslavijom i Tuđmanu kroz prozor bomdardovao Banske dvore. Đukanović je (kada se već tu zadesio) mogao da pjeva ili da otpjeva za sva vremena.
    Mogao je da se povuče sa te funkcije i da nastavi da živi kao običan građanin. Ali iskoristio je drugu opciju, da crnogorske rezerviste pošalje preko Drine u smrt isključivo zbog svojih ličnih interesa. Ono slanje Bosanaca na nož republikosrbima da i ne pominjemo.

Da prestanemo da to zovemo pjevanjem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Komentariši kako hoćeš, a za to čekuj da dobiješ i uzvratne komentare, kritike i sl.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Niko ne priča o njegovom suprotstavljanju i prisiljavanju sa strane. Čovjek je jednostavno odabrao najbrži i najsigurniji put do vrha, a taj put je bio prikloniti se Miloševiću. Krivica za podgrijavanje emocija i sve što je proizašlo iz toga je i te kako na Djukanoviću i ljudima oko njega - ali ne i krivica za nametanje tadašnjeg većinskog stava većini, odnosno stvaranje te većine.

Quote Originally Posted by NSX
    Koliko je ta vecina postojala godinama unazad govori popis iz 1991. na kome je bilo 9 posto Srba, 2003. ih je bilo 31 posto. Na konverziji Crnogoraca u Srbe je godinama udarnicki radio i mr. premijer sa saradnicima od kojih je vecina i danas na polozaju.
    Heh. Pokušavaš li ti to da mi kažeš da su u Crnoj Gori u vrijeme tog popisa (1991) i sve do tada živjeli nacionalno samosvjesni Crnogorci puni patriotskog naboja koji su jedva čekali priliku da po svako cijenu obnove crnogorsku nezavisnost? Siguran sam da vrlo dobro znaš da je tvoja interpretacija ta dva popisa potpuno van konteksta, i da je izjasniti se kao "Crnogorac" osamedesetih ili devedesetih i izjasniti se tako 2003 imalo "malo" drugačiji smisao.

Ili hoćeš reći da su tih 22% navodno dodatno konvertovanih Srba iz 2003 bili manji Srbi 1991 ili 1985?

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Čovjek je jednostavno odabrao najbrži i najsigurniji put do vrha, a taj put je bio prikloniti se Miloševiću.
    Ljudi se onda nisu priklanjali milosevicu.

Krivica za podgrijavanje emocija i sve što je proizašlo iz toga je i te kako na Djukanoviću i ljudima oko njega - ali ne i krivica za nametanje tadašnjeg većinskog stava većini, odnosno stvaranje te većine.
    Sta moze da ti garantuje da bas taj procenat koji je proizasao iz toga nije formirao kriticnu vecinu?!

Heh. Pokušavaš li ti to da mi kažeš da su u Crnoj Gori u vrijeme tog popisa (1991) i sve do tada živjeli nacionalno samosvjesni Crnogorci puni patriotskog naboja koji su jedva čekali priliku da po svako cijenu obnove crnogorsku nezavisnost?
    Na isti nacin na koji ti pokusavas reci da je m.dj. iste te 1991 bio nacionalno samosvjestan i htio da po svaku cijenu obnovi nezavisnost

Zelim reci da im tada ni najmanji problem nije bio da se tako izjasne.

Siguran sam da vrlo dobro znaš da je tvoja interpretacija ta dva popisa potpuno van konteksta, i da je izjasniti se kao "Crnogorac" osamedesetih ili devedesetih i izjasniti se tako 2003 imalo "malo" drugačiji smisao.

Ili hoćeš reći da su tih 22% navodno dodatno konvertovanih Srba iz 2003 bili manji Srbi 1991 ili 1985?
    Vidis po meni ako sam Crnogorac to sam u bilo kom smislu, ako tebi Crnogorac ima jednom jedan smisao a drugi put drugi onda nesto nije u redu

Inace jedan dio tih Srba je sigurno bio manje srbujuci 1985 ili 1991, a dosta njih se tako izjasnilo iz cistoga inata, prouzrokovanog time da je danas Crnogorac postalo profesija(mozda si na taj kontekst mislio?) a ne nacija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mogao je da se povuče sa te funkcije i da nastavi da živi kao običan građanin. Ali iskoristio je drugu opciju, da crnogorske rezerviste pošalje preko Drine u smrt isključivo zbog svojih ličnih interesa. Ono slanje Bosanaca na nož republikosrbima da i ne pominjemo.

Eto,meni je sad milo sto je tako uradio.Da nije danas ne bi bilo moje drzave,nego bi imali "vise od autonomije,a manje od nezavisnosti",a ovog "postovanja" koje sad uveliko izrazavaju prosrpski orjentisani glasaci prema bivsem LSCG takodje ne bi bilo,budi u to siguran.
    Dvije stvari odje nikako ne mogu da shvatim.
    Prva,da su neki ljudi sebe ubijedili da je ono iz 90-tih godina moglo da bude sprijeceno,posebno da bude sprijeceno demokratskim metodama.Mora se prije svega shvatit da su u te dogadjaje bili umijesani KOS i druge obavjestajne sluzbe(da,srpske),ciji je uticaj bio ogroman i jedini nacin da se tome suprotstavi je bio onaj koji je opisao Jovo Kapicic,a tesko da bi i takve akcije dale rezultat,jer se tad nije radilo o nezavisnoj drzavi,nego je ipak Beograd bio sef koji je u svakom trenutku imao mogucnost da "zavede red",a da to ne izazove znacajniju reakciju medjunarodne zajednice.Ako cemo pravo da pricamo,pored svih losih stvari koje su se tad desile,DPS-u se mora priznat da je barem sacuvao kakav-takav mir u samoj CG ne dozvoljavajuci raznim vojvodama(a bilo ih je ohoho) da proceruju i ubijaju Muslimane na sjeveru CG,tako da smo ostali "samo" na Bukovici i deportacijama.Zbog toga ih nista vise nego liberali nisu voljeli ni Seselj(kome je zabranjen ulaz u CG za vrijeme jedinstvenog DPS,ako se ne varam),ni Ceko Dacevic,ni Visnjic niti ostali velikosrpski nacionalisti koji su se sad ogromnom vecinom "nasli" u NSD.
    Druga stvar koju ne mogu da shvatim,a u nastavku je ove predjasnje price-neko ubjedjuje ljude da glasaju za ovu opoziciju.Znaci,sve nek je tacno da je Milo I DPS radio 90-tih uzasne stvari(neosporno) i da je promijenio stranu zbog licnog interesa(neosporno)-neko ubjedjuje da treba da se glasa za opoziciju od koje je 90% radilo potpuno iste ove stvari(s tim da su vojvode bile jos zesce),a jedina razlika u odnosu na DPS je sto su oni u tom kretenluku ostali istrajni do kraja i sad kao eto,oni su dosljedni i to je kao dobro,a ja treba da ih glasam nadajuci se da ce PZP da ih obuzda ako im se jave ideje da dokazu kako su oni svo vrijeme bili u pravu?

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    neko ubjedjuje da treba da se glasa za opoziciju od koje je 90% radilo potpuno iste ove stvari(s tim da su vojvode bile jos zesce),a jedina razlika u odnosu na DPS je sto su oni u tom kretenluku ostali istrajni do kraja i sad kao eto,oni su dosljedni i to je kao dobro,a ja treba da ih glasam nadajuci se da ce PZP da ih obuzda ako im se jave ideje da dokazu kako su oni svo vrijeme bili u pravu?
    Nesporno je da dijelu opozicije droga cigare i ostali kriminal apsolutno ne bi smetao da se radi u srpsko ime, ali ne postoji nikakva sansa da taj dio samostalno vlada u CG i ostvari bilo sta od svog nauma, pogotovo sad kad bi bili pod zestokom kontrolom EU. Drugo kad bi se u nekoj teoriji desilo da opozicija dodje na vlast imao bi masovni transfer iz dpsa u PZP eventualno snp jedno 80-90% onih koji su sad u dpsu jer su oni u toj partiji zato sto vole vlast a ne zato sto vole dps..i srpske partije bi bile neutralisane i vjerovatno ih ne bi ni bilo na vlasti na prvim iducim izborima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Komentariši kako hoćeš, a za to čekuj da dobiješ i uzvratne komentare, kritike i sl.
    Baš lijepo od tebe što si mi dozvolio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Đukanović slao rezerviste i Bošnjake pod nož? Đukanović je bio običan kalkulant koga je interesovao samo lični interes, a u visoku politiku se miješao samo onoliko koliko je trebalo da pokaže da je i dalje "na liniji" sa onima koji su se uistinu pitali. a ti koji su promišljali ratnu politiku svi do jednog sjedjeli su u Beogradu. U Crnoj Gori su tada bile aktivne samo njihove marionete (među kojima je bio i on) a koji su služili kao domaća pesnica kojom se kontrolisala CG. Zato nemojmo da im dajemo značaj koji nijesu imali.
    Uostalom da su išta bili važni (ti iz Crne Gore) Haški Sud bi ih potraživao. Iz Crne Gore je tu pažnju zaslužio jedino onaj ludak od Strugara i to kao neposredno odgovoran za divljačko razaranje Dubrovnika.
    A i mimo Haga,... da je Đukanović uistinu doživljen kao neko toliko odgovoran nikad mu Bošnjaci i Hrvati nebi oprostili, a kamoli dozvolili da još za vrijeme bombardovanja (1999.) polijeće i slijeće s dubrovačkog aerodroma. I ne samo to. Ogromna količina naoružanja za crnogorsku policiju (uključujući i protivtenkovsko i lako protivavionsko) koje se i danas čuva u hangarima MUP-a, stizala je iz Hrvatske tokom 1998., 1999. i 2000. Sve je to dolazilo Đukanoviću zato što je bio mrski neprijatelj? Neće biti da je baš tako.
    Last edited by El Re; 23-04-10 at 11:38.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)