Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 25 of 82

Thread: Nezavisnost (ni)je mogla biti ranije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Default Nezavisnost (ni)je mogla biti ranije

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ne brini, ne kazem to onako kako si ti pomislio, da lansiras DPS tezu Samo da je tvoja teza - takodje i teza DPS-a.

A ne mislim da se covjeku kojem se mogu, ako se mogu, dokazati veze sa organizovanim kriminalom, ova drzava ikakav imunitet duguje. Sto rece Djindjic jednom, za zasluge medalja, a za ono sto si zakon krsio u zatvor. Nema tu nikakve kontradikcije.
    Sve je to u redu, ali ti ponavljam da se ljudima koji neku zemlju dovedu do nezavisnosti - nigdje ne sudi, OSIM ako se ne želi tući i po samom političkom projektu nezavisnosti.
    To je prosto tako i Slavko je to shvatio. Znao je da ako Đukanović uspije da CG učini nezavisnom njegov (Đukanovićev) anfas će biti obavezan dio istorijskih čitanki. I zato je tražio (2004 i 2005.) "standardi pa država" i kada se dogodilo obratno - digao je ruke od svega.
    I to je inače čovjek koji je u CG najdrastičnije olupežan u 20. vijeku - time što je esencijalno mjesto onog što je trebalo biti njegovo životno djelo - ukrao drugi.
    Last edited by El Re; 22-04-10 at 16:40.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Sve je to u redu, ali ti ponavljam da se ljudima koji neku zemlju dovedu do nezavisnosti - nigdje ne sudi, OSIM ako se ne želi tući i po samom političkom projektu nezavisnosti.
    To je prosto tako i Slavko je to shvatio. Znao je da ako Đukanović uspije da CG učini nezavisnom njegov (Đukanovićev) anfas će biti obavezan dio istorijskih čitanki. I zato je tražio (2004 i 2005.) "standardi pa država" i kada se dogodilo obratno - digao je ruke od svega.
    I to je inače čovjek koji je u CG najdrastičnije olupežan u 20. vijeku - time što je esencijalno mjesto onog što je trebalo biti njegovo životno djelo - ukrao drugi.
    Sumnjam da si bas obavio puni statisticki pregled, a nisam ni ja. Ne vjerujem da bi iko od nas znao da su prvi ceski ili slovacki premijer osudjeni zbog korupcije. Niti bi se to ikako odrazilo na nezavisnost tih dviju drzava.

Da ponovim, ljudi koji traze da se zmuri na kriminal da bi se sacuvala drzava u stvari potkopavaju tu istu drzavu. Jedini nacin da to bude zdravo drustvo (a nisam siguran da priliku nismo vec propustili) je bas taj - ispitivati bez zazora, suditi bez pristrasnosti. Ako je bas On taj koji je stvorio nezavisnu Crnu Goru - nazovite skolu po njemu. Ali ako je isti On mutio sa Saricem - u zatvor s njim. Inace kakvog prava ima drzava da salje druge ljude u zatvor, ako se Njemu oprasta?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sumnjam da si bas obavio puni statisticki pregled, a nisam ni ja. Ne vjerujem da bi iko od nas znao da su prvi ceski ili slovacki premijer osudjeni zbog korupcije. Niti bi se to ikako odrazilo na nezavisnost tih dviju drzava.
    O čemu ti to govoriš? Razlaz Češke i Slovačke dogovorili su Vaclav Klaus i Vladimir Mečijar jedne prozaične večeri 1992. tragom raspoloženja većine u oba naroda.
    Možda je neko od njih dvojice za nešto i bio procesuiran kakvom sudu no obojica su čitav život bila na slobodi i to kao izuzetno važni u političkom životu svojih zemalja. Vaclav Klaus je 2008. po drugi put izabran za predsjednika Češke, a u međuvremenu je tokom karijere u nezavisnoj Češkoj bio i predsjednik Vlade. Vladimir Mečijar je politički bio aktivan i važan igrač u Slovačkoj sve do 2009. kada je sam odlučio da se povuče iz političkog života.
    Mada ja pretpostavljam odakle ti to...Nisi jedini koji je uzeo zdravo za gotovo sve što priča naša poluinformisana opozicija. Mečijar jeste kontroverzna ličnost no daleko od toga da ga se Slovaci odriču.
    A tužiti se može bilo ko i bez dokaza. Bitne su presude (ima li ih i koja je izrečena kazna mjerodavnog suda) i to jednom moramo naučit i u CG.

Da ponovim, ljudi koji traze da se zmuri na kriminal da bi se sacuvala drzava u stvari potkopavaju tu istu drzavu. Jedini nacin da to bude zdravo drustvo (a nisam siguran da priliku nismo vec propustili) je bas taj - ispitivati bez zazora, suditi bez pristrasnosti. Ako je bas On taj koji je stvorio nezavisnu Crnu Goru - nazovite skolu po njemu. Ali ako je isti On mutio sa Saricem - u zatvor s njim. Inace kakvog prava ima drzava da salje druge ljude u zatvor, ako se Njemu oprasta?
    Ovdje se slažemo SKOJ...Ako se nesumnjivo dokaže da je Đukanović imao veze sa švercom droge ili sa naručivanjem ubistava - apsolutno sam ZA to da mu se sudi i pored toga što je doveo zemlju do nezavisnosti.
    Ja planiram da djecu podižem u ovoj zemlji i svako onaj ko je imao veze s tim zlom (kakva su ubistva i droga) mora mu biti suđeno pa taman bio jedini zaslužan za njenu nezavisnost.
    Ipak, moramo poštovati zdrav razum i zahtijevati da se to prvo dokaže. Već sam rekao negdje, to se ne mora dogoditi pred nekim sudom u CG - biće dovoljno dokazano povezivanje Đukanovića s tim djelima pred nekim sudom u nekoj prijateljskoj ili makar nepristrasnoj zemlji. Evo, recimo sad je u toku suđenje za ubistvo Pukanića u Hrvatskoj (za koju se ne može reći da je neprijateljska Crnoj Gori) i ako se tamo dokaže da Đukanović ima bilo kakve veze s tim ubistvom apsolutno sam za to da mu se sudi.
    Last edited by El Re; 22-04-10 at 17:37.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Ovdje se slažemo SKOJ...Ako se nesumnjivo dokaže da je Đukanović imao veze sa švercom droge ili sa naručivanjem ubistava - apsolutno sam ZA to da mu se sudi i pored toga što je doveo zemlju do nezavisnosti.
    A kako to mislis da se dokaze? Dok on bude na vlasti nece se dokazati iako jeste, ako dodju njegovi protivnici "dokazace" se iako nije..CG je jako jako daleko od nezavisnog sudstva kome trenutna vlast nece odredjivati sto da radi.

Ada za onu nesrecu na Biocu optuzen je pored svih sefova u zeljeznici i ministra saobracaja jedino masinovodja i sto se desilo? Ovce su nastavile da pasu, a danas je ministar saobracaja isti taj.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:yipiiii:S.C. ste zaboravili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

To što si uradio u zadnjoj rečenici je upravo ta provincijalna nekultura o kojoj govorim. Nikada me nećeš čuti da bilo kom od vas osporim pravo da o nečemu iznesete kakav hoćete stav, koliko god mi se vaš stav ne sviđao.

Nemam bas energije da se igram reversed psihologije s tobom, pa da umjesno primijetim da iznenadno pominjanje provincijalne nekulture (koliko god zudio da te zamolim da mi pojasnis sto si mislio pod time, odustajem jer me je strah od tvog odgovora ) - vise ima veze s tvojom potrebom da se od iste unaprijed distanciras - negoli sa ozbiljnijim iscitavanjem i komentarisanjem moje opaske.
    A moja opaska je bila jednostavna: Imajuci u vidu promasenost tvoje povrsne medijske analize, meni samo ostaje da zakljucim da si se odlucio da komentarises medije, a neko poznavanje te teme i ne posjedujes (ili ga barem nisi pokazao u kratkom prikazu).
    Sto ce reci - ne pada mi na pamet da bilo kome osporavam pravo na iznosenje stava, ali ipak cijenim - da bi za iznosenje stavova o nekim specificnim temama (kao sto su mediji), ipak bilo ptorebno poznavati tu oblast, prije negoli krenemo iznositi ozbiljne analiticke stavove. To je mnogo bolje nego da, pod maskom slobode izrazavanja i clana 19 Deklaracije o ljudskim pravima, kao mali Djokica, izigravamo strucnjake za sve i svasta.
    Zamisli da se ja sad obrusim na pdf Racunari i pocnem da lupam ka Maksim po diviziji o softverskim rjesenjima, a kad me neko upozori da pricam gluposti, ja da se pozovem na ugrozavanje slobode izrazavanja?

Problem kod onih koji su tvog političkog opredjeljenja
    Mog politickog opredjeljenja? Ako vec tezis da me stavis u neki kalup, pa da onda polemises sa tvojim predrasudama o tom kalupu, umjesto sa mojim licnim stavovima - mozes li da me informises u koji si me to kalup stavio, tj. kakvo je to moje politicko opredjeljenje i ko mi je drustvo u tome? Cisto da znam sto mi se sprema u narednom postu
    jeste što vi formirate u svojoj glavi virtuelnu stvarnost a onda nudite rješenja za nju. Taj svijet u kom živite suštinski ne postoji osim u vašoj glavi. Jednostavno, nema mnogo kontakta sa stvarnim i to je narod, čiju podršku tako očajnički želite, odavno konstatovao.
    U jbte...
    Ja ponavljam i ponavljaću - u CG postoji ubjedljivo većinsko raspoloženje za promjenama, ali je problem što vas narod ne vidi kao alternativu.
    Ajde da zanemarimo ovo Vas, jer ovaj dio barem ima nesto oko cega se moze polemisati, za razliku od prethodnog citata. Dakle - slazem se s tobom djelimicno. Raspolozenje za promjenama postoji, ne toliko ubjedljivo - i sto je najbitnije, nije bas najjasnije - da li postoji spremnost za promjenom drustveno-politicko-ekonomske prakse ili nosioca dosadasnje prakse (SDPS, da preciziram)? A da ne postoji stranka koja bi mogla artikulisati to raspolozenje - slazem se.
    S druge strane, imajuci u vidu licemjerje vecine glasaca, takva stranka ne da ne postoji u CG, nego se ne bi mogla formirati i opstati ni u jednoj zemlji svijeta. Svi mi hocemo promjene, hocemo idealnu partije - a kako idealne nema, dobri su i ovi na vlasti

I nisam vam ja kriv zbog toga.
    Mislio sam da i ovdje napisem: U jbte... ali posto mi je bio simpatican ovaj izliv prepotentnosti, eto da dodam i smajli. Dakle:
    U jbte...

Pročitaj, a juče sam podsjetio na to, što o ovim tvojim idolima piše Slavko Perović na svom blogu ili ćeš reći da je on plaćenik DPS-a.
    Dobro, ovdje vec postaje jasnije da si malo pogrijesio po pitanju kalupa u koji si me smjestio, ali nije bitno. Meni je bilo zabavno. Ovoga puta nema nista od U jbte... ali smajli je tu:
    Meni si našao da povezuješ sa Glamour Noir...Imao si prilike pročitati na temi "bruka crnogorska" što mislim o tome. Ako bih išta u CG zatvorio a nisam sklon "zatvaranju" bilo kog medija, onda bih baš tu tajkunsku prljavu televiziju zatvorio a ne samo njihovu emisiju koju si pomenuo.
    I ova medijska analiza je zanimljiva. I uopstena i pogresna kao i prethodna, ali nema veze. Ja imam samo jednu iluziju manje o tvojim perceptivnim sposobnostima
    Poenta price je na drugoj strani: napisao si niz pogresnih primjedbi o TV Vijesti, koje si dopunio jednostranim opaskama o Atlas TV.

Možeš me u svojoj glavi svrstavati gdje hoćeš ali ćeš uvijek kad to učiniš pogriješiti. U mom životu nikad nisam uzeo ničiju partijsku knjižicu, niti planiram u ovu pamet.
    Good for you
    To ne znači da mislim da ljudi koji se partijski opredijeljuju čine nešto loše. Ja samo želim (što bi Đole Balašević rekao) ostati "svoj" a ne da se moram sjutra stidjeti postupaka nekog nesretnika koji ima istu partijsku knjižicu kao ja.
    Slusaj Re, nacin na koji ti mislis drustveno politicki djelovati, tvoja je stvar. Svaki put ima svojih i dobrih i losih strana.
    Ovo sto ti pricas, a moram priznati ima elemenata patetike, nema veze sa pricom o medijima
    Last edited by Bonja the Zmaj; 22-04-10 at 19:22.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A PRIJATELJI REPLIKE SU:
    SHAJO GROUP...........
    ..............
    .......
    ....
    ..
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Slavko je tek 2004 rekao standardi pa drzava?

Ne znam da ovo shvatim kao jos jedan dokaz tvojeg sablasno loseg poznavanja politicke scene u CG, koju tako priljezno analiziras - ili kao jos jedan sitni mali doprinos lupezanju tog covjeka i te ideje i partije?

Jer prateci tvoju logiku, LSCG je onda usao u koaliciju sa profederalnim strankama 2002 - ne zbog insistiranja na standardima prije drzave (sto je bio jedan od kljucnih postulata politickog djelovanja LSCG mnogo prije 2004), vec "zbog napustanja projekta nezavisnosti i priklanjanja velikosrpskoj politici", sto im je imputirao
    DPS...

Moj Re, kakve se praznine kriju izmedju tvojih salonskih fraza...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

O čemu ti to govoriš? Razlaz Češke i Slovačke dogovorili su Vaclav Klaus i Vladimir Mečijar jedne prozaične večeri 1992. tragom raspoloženja većine u oba naroda.
    Ja se izvinjavam, ispada da te proganjam, ali zaista ne mogu da iskuliram ovoliko pogresnih podataka.
    Kao prvo, vecina Ceha i Slovaka nisu bili za odvajanje. Nova ceska vlada je trazila jacu centralizaciju ili razdvajanje, dok su Slovaci bili za labaviju konfederaciju (do 1991, u zajednickom budzetu su postojala precizna davanja za podrsku Slovackoj, koja je i zavisila od njih, prevashodno jer je Ceska bila bogatiji i industrijalizovani dio).
    Disidentski junak i prvi postkomunisticki predsjednik Vaclav Havel je podnio ostavku zbog dogovora dvaju vlada o razdvajanju.

Podsjecam - tada nisu odrzani refrendumi o odvajanju, vec je slovacki parlament usvojio deklaraciju, koju je pratio finalni dogovor dvaju premijera. Po tadasnjim anketama, iz septembra 1992, 37% Slovaka je bilo za razdvajanje i samo 36% Ceha (http://www.nytimes.com/1992/10/09/wo...vaks-fret.html).

Eto, Re, ti bas ispade jedan kvalitetan analiticar

Last edited by Bonja the Zmaj; 22-04-10 at 20:05.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sve što si napisao potpuno sam zaslužio. Moja najveća greška je što sam te i pored tolikih tvojih ranijih gluposti koje si prosipao po ovom forumu ipak uvažio kao sagovornika i zbog toga ti se izvinjavam. Neću tu grešku ponoviti više.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ne govorim ni o cemu specificno. Samo kazem, sve i da su nekog od njih osudili Ceska i Slovacka bi bile taman isto toliko stabilne koliko i danas. Tako da, ako i dalje insistiras na prici da bi osuda Sefa automatski destabilizovala drzavu - onda nesto nije u redu sa takvom drzavom.

Već sam rekao negdje, to se ne mora dogoditi pred nekim sudom u CG - [B]biće dovoljno dokazano povezivanje Đukanovića s tim djelima pred nekim sudom u nekoj prijateljskoj ili makar nepristrasnoj zemlji
    Sta cemo ako je kriminalno djelo pocinjeno u "ne-prijateljskoj zemlji"? Uostalom, svaka zemlja koja bi pokrenula takav postupak bi odmah i postala neprijateljska u TVCG dnevniku. Sjeti se samo kampanje protic Italije kad je pokrenut postupak u Bariju, pa cak i ovog premijerovog brecanja Hrvatskoj oko sudjenja Pukanicu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne govorim ni o cemu specificno. Samo kazem, sve i da su nekog od njih osudili Ceska i Slovacka bi bile taman isto toliko stabilne koliko i danas. Tako da, ako i dalje insistiras na prici da bi osuda Sefa automatski destabilizovala drzavu - onda nesto nije u redu sa takvom drzavom.
    SKOJ, to se jednostavno ne radi. O tome bi mogli da otvorimo raspravu do beskraja, ali bi ostala činjenica da se to ne radi. Prosto, ljudi koji dovedu jednu zemlju do nezavisnosti postaju dio njenih temelja. Da li je to dobro ili loše - to je drugo pitanje ali to jeste tako i jeste politikološki fenomen. Vrlo je "nezdravo" za budućnost jedne države ako čovjeka koji ju je doveo do nezavisnosti strpate u zatvor. Nadam se da ovo ne moram više pojašnjavat.

Sta cemo ako je kriminalno djelo pocinjeno u "ne-prijateljskoj zemlji"? Uostalom, svaka zemlja koja bi pokrenula takav postupak bi odmah i postala neprijateljska u TVCG dnevniku. Sjeti se samo kampanje protic Italije kad je pokrenut postupak u Bariju, pa cak i ovog premijerovog brecanja Hrvatskoj oko sudjenja Pukanicu.
    Uopšte nije bitno što bi radila RTCG. Ja sam ubijeđen (baš kao i ti) da bi čitav aparat u državi krenuo u opsežnu akciju da pokuša da sanira štetu, međutim to bi bilo suviše veliko da bi moglo proći tek tako kod većine naroda. Da je Đukanović osuđen u Italiji to bi itekako uticalo na crnogorsku javnost jer u CG ne žive pećinski ljudi već ipak većinom oni koje bi bilo sramota da im je predsjednik ili premijer osuđeno lice i zato su se Đukanović (ali i njegovi strani sponzori) itekako potrudili da se njegovo ime isključi iz te afere po svaku cijenu. Da je kojim slučajem osuđen, tvrdim da ne bi to preživio politički. Da li bi ga crnogorska policija uhapsila? Ne vjerujem jer sam ubijeđen da bi dovoljno na vrijeme napustio zemlju.
    ipak, to se nije dogodilo i sada možemo razgovarat samo o tome šta bi bilo kad bi bilo.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

SKOJ, to se jednostavno ne radi. O tome bi mogli da otvorimo raspravu do beskraja, ali bi ostala činjenica da se to ne radi. Prosto, ljudi koji dovedu jednu zemlju do nezavisnosti postaju dio njenih temelja. Da li je to dobro ili loše - to je drugo pitanje ali to jeste tako i jeste politikološki fenomen. Vrlo je "nezdravo" za budućnost jedne države ako čovjeka koji ju je doveo do nezavisnosti strpate u zatvor. Nadam se da ovo ne moram više pojašnjavat.
    Nije li je isti on itekako gurnuo u tu zavisnost?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Zavisnost od čega?

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Dvije stvari za El re:

1. Da nije bilo Mila i kompanije tada na vlasti nezavisnost smo mogli dobiti kada i sve ostale republike 1991. godine. Vrlo moguce da smo postupili kao i ostali, da ne bi bilo ni rata jer bi za JNA to bilo previse otvorenih frontova.

2. Slavko i LSCG su mnogo prije 2004 (od samog osnivanja) imali takvo stanoviste da Nezavisna Crna Gora nije najprecha, a evo i osnovnih nacela Liberalnog saveza pa pogledaj

Osnovna Nacela Liberalnog Saveza Crne Gore:

* Slobodan Pojedinac,
    * Slobodan Narod,
    * Liberalna Demokratija,
    * Privatna Svojina,
    * Nezavisna Crnogorska Drzava,
    * Slobodno Trziste,
    * Otvoreno Crnogorsko Drustvo

P.S. Jezim se na pricu da nam je Milo donio nezavisnost. Hoces slikovito:
    Ja te bacim u more, ti ne umijes da plivas, onda te ja spasim i te me slavis kao spasioca, zaboravljajuci da sam te ja gurnula u more.

Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Jel SLavko imao priliku da raspise referendum u Cg kad je jedan kratak period vrsio vlast? To je onaj period kad su novinari u toku dnevnika dobijali informacije i slite da citaju, ili se to zaboravlja.... Ljudi pa nije da Slavko i opozicija nijesu nikad bili vlast

i dajte batalite pricu o smrznutima, dok se ne razmrznu
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

Default Nezavisnost (ni)je mogla biti ranije

Uopšte nije bitno što bi radila RTCG. Ja sam ubijeđen (baš kao i ti) da bi čitav aparat u državi krenuo u opsežnu akciju da pokuša da sanira štetu, međutim to bi bilo suviše veliko da bi moglo proći tek tako kod većine naroda. Da je Đukanović osuđen u Italiji to bi itekako uticalo na crnogorsku javnost jer u CG ne žive pećinski ljudi već ipak većinom oni koje bi bilo sramota da im je predsjednik ili premijer osuđeno lice i zato su se Đukanović (ali i njegovi strani sponzori) itekako potrudili da se njegovo ime isključi iz te afere po svaku cijenu. Da je kojim slučajem osuđen, tvrdim da ne bi to preživio politički. Da li bi ga crnogorska policija uhapsila? Ne vjerujem jer sam ubijeđen da bi dovoljno na vrijeme napustio zemlju.
    ipak, to se nije dogodilo i sada možemo razgovarat samo o tome šta bi bilo kad bi bilo.
    Ja ti imenom i prezimenom mogu nabrojat 70-80 ljudi koji pripadaju mom biračkom mjestu a koji smatraju da sve te stvari:ubistva,šverc itd predstavljaju samo dobro u reputaciji našeg premijera .Od priče "kakvo je to m*** kad može preko cijele Evrope da švercuje cigare" pa do toga "neka su ga ućutkali,i dosta je laja".A ima možda 250 glasača.U Crnoj Gori se to ne smatra za lošu stvar i nedjelo još uvijek.Još dosti žive u doba hajduka i turaka i njihovog potezanja po šumama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Ovaj komentar sa dugog site-a je vrlo konkretan, dat je kao komentar najave prof Popovica da ce se povuci sa Univerziteta, i udara *u sridu*, i nadovezuje se na stavove El Re-a i moje. koji su vrlo slicni:

vjerujem da je profesor Popovic Castan covjek
    veoma dobro poznajem "nekolicinu profesora"
    stavljam ruku u vatru da su casni ljudi.

1) Cesto se ponavlja floskula tipa " za nas ce glasati casni ljudi ili casna Crna Gora".Znaci svi ostali nisu casni. To je jednako sramno kao,kada bih sada ove "casne" uporedio sa pokojnim Sejdom Bajramovicem.Nemojte o casti,casti vi.

....
    2) Kao da ne znate sta znaci ozbiljna drzava . Koliko treba izgraditi novih institucija , obuciti ljudi itd, a sve na rusevinama one Crne Gore pa i sa korovom kojeg bijase i kod onih "casnih" i ovih "necasnih" , kako ce 650.000 stanovniki producirati Bruto drustveni proizvod da izgradi sve ono sto NIKADA NIJESMO IMALI. Puteve,autoputeve,vodovode,kanalizacije,preciscava nja otpada,odlaganja otpada,zaobilaznice, brze ceste, modernizovati pruge i luke,aerodrome, ekskluzivne hotelske kapacitete,izgraditi proizvodnju po medjunarodnim standardima itd,itd.. Sem ako profesor Radulovic ne mahne carobnim stapicem i iznese rjesenja za sve to, Smatram da treba dobrih 20 godina teskog upornog i svakodnevnog rada. Treba nam i gore navedena gospoda i dabogda dosli na vlast. Ali bez revolucija gospodo, bez preteskih rijeci, bez neodmerenih kvalifikacija, jer su ljudi preumorni od toga. i oni "casni" a pogotovu oni drugi. .......
    Prelijep tekst, koji bi mogao da se okarateriše kao svojevrsno jevanđelje po Milu*. I Bog stvori zemlju.... 2006. Milo je na kamenu i drači stvorio Crnu Goru....
    *- Zašto kažem Milo kad mislim na DPSistem

1) Ovo je nažalost floskula koju koriste sve strane. Zašto mi niko od vas suverenista ne vjeruje da sam duboko uvrijeđen svaki put kada me neko kvalifikuje da sam neprijatelj Crne Gore, da je mrzim, da sam proizvod sila mraka i bezumlja, da sam okupoator, da treba da se selim u Srbiju..?
    A sad kao branite "osviješteni i civilizovani narod koji se svojom voljom izjašnjava na izborima. demagogija ka i svaka druga crnogorska

2) Pa evo ih već 20 godina na vlast.. I ovdje se provlači teza da nas je vođa doveo u pustinju pa sad treba da krećemo sve iznova.. Pa nije ovo Izrael 1948. Iznova se krenulo u Crnoj Gori 1945. i 1979. Ali nije ni CG sama učestvovala u tome, da ne zaboravimo. Pa đe ste bili gospodo 1989-2006? Prespavali? Nisam nešto siguran.. Srbija nas sputavala da ulažemo u razvoj? Netačno. Razvoj Crne Gore je bila obaveza RCG, a ne Savezne Vlade.

Ali se onda sjetim riječi poslanice iz HGI od prošle nedelje " Ova Vlada je tek počela svoj mandat i treba im dati šansu..."
    ili Spahića koji brani Miga Stjepanovića " Nije se do sda bavio ovim, ali mu treba dati šansu, pa ćemo ga lasnije ocjenjivati.."

Kolektivna amnezija, nemam druge riječi
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Ali nije ni CG sama učestvovala u tome, da ne zaboravimo. Pa đe ste bili gospodo 1989-2006? Prespavali? Nisam nešto siguran.. Srbija nas sputavala da ulažemo u razvoj? Netačno. Razvoj Crne Gore je bila obaveza RCG, a ne Savezne Vlade.
    Pa podržavali su taj isti DPS, samo što je tad imao druge projekte.Nije se bavio izgradnjom nego rušenjem,nije kupio investicije nego stoku po Konavla.Svi su oni na priču suverenisti odkad znaju za sebe.Samo kad bi mogli sad premotat trake u njihovim glavama našli bi priličan broj onih koji su prstom upirali na svakoga ko je tad pokazivao želju za nezavisnom Crnom Gorom.Možda bi se našla i neka slika Miloševića duboko skrivena itd.Malo prevrtanja ne može da škodi,naprotiv

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Dvije stvari za El re:

1. Da nije bilo Mila i kompanije tada na vlasti nezavisnost smo mogli dobiti kada i sve ostale republike 1991. godine. Vrlo moguce da smo postupili kao i ostali, da ne bi bilo ni rata jer bi za JNA to bilo previse otvorenih frontova.

2. Slavko i LSCG su mnogo prije 2004 (od samog osnivanja) imali takvo stanoviste da Nezavisna Crna Gora nije najprecha, a evo i osnovnih nacela Liberalnog saveza pa pogledaj

Osnovna Nacela Liberalnog Saveza Crne Gore:

* Slobodan Pojedinac,
    * Slobodan Narod,
    * Liberalna Demokratija,
    * Privatna Svojina,
    * Nezavisna Crnogorska Drzava,
    * Slobodno Trziste,
    * Otvoreno Crnogorsko Drustvo

P.S. Jezim se na pricu da nam je Milo donio nezavisnost. Hoces slikovito:
    Ja te bacim u more, ti ne umijes da plivas, onda te ja spasim i te me slavis kao spasioca, zaboravljajuci da sam te ja gurnula u more.

Pozdrav
    Da smo krenuli u nezavisnost 1991. nebi nas vodio Đukanović jer on ne samo da nije vjerovao u to nego nije ni razumio. No ono što bi smo imali bile bi rijeke krvi. Nezavisnost CG bila je neizvodljiva 1991. i od većine naroda izrazito neželjena.
    Suvereniste tada nebi lovila Miloševićeva armija već naši rođaci. obzirom da nas je svih zajedno bilo nepunih 20% u biračkom tijelu. Bio bi to kratkotrajan rat u kom bi prvo zapalili za inostranstvo ovi što su "intelektualna elita" današnje CG a inače prepoznati kao stari suverenisti.
    Da li nas je Đukanović bacio u more pa spasavao? Nije! Bacili smo mi sami sebe kada smo 1989 svi uz pjesmu srušili onu vlast i doveli njega i društvo. Nije on sam došao. Ipak mnogo je važnije da nas on nije ni morao spasavat iz "vode". Uopšte nije morao da se distancira od Miloševića. Na velikosrpskoj priči i danas bi bio aktivan na političkom nebu CG. Bilo je potrebno samo da ne talasa i za sebe uzima od šverca onoliko koliko iz Beograda misle da mu pripada.
    Ipak tu smo gdje smo i ja ne znam ko je taj u CG ko je mogao sa 13-17% podrške nezavisnosti dovesti građane CG na procenat od 55,5% i to sve u intervalu od 10 godina. To je uspio on i drugome nebi pošlo za rukom koliko god se mi zavaravali. Hiljadu puta sam rekao- on je ogledalo civilizacijskog i nacionalnog stepena svijesti prosječnih Crnogoraca. Da li sam ja sretan zbog toga? Ti bolje od mnogih drugih znaš da nisam, ali mi ne pada na pamet da se odričem svog naroda jer drugi nemam. Oni (Crnogorci) su takvi kakvi su. Sada su bolji nego prije 10 godina, a za 10 biće bolji nego danas. Šta ćemo? Od naroda koji je ne tako davno govorio da je "so Srpstva" oni su prevalili evolutivni put za koji nekom drugom narodu treba najmanje vijek.

Oko LSCG,...Tačno je to što si navela. ali je tačno i da je od tih principa većinu liberala pokretao najviše onaj "nezavisna CG". Čim je postala moguća pojavio se ogroman broj prebjega u onu partiju koja je mogla realizovati taj cilj. Uz Slavka su ostali samo oni koji su baštinili baš svaki princip koji si navela. Zato je LSCG pao na 6,3%. Naravno, i UDBA je pomogla. Ali budimo iskreni ljudi su odlazili vjerujući da Đukanović može ostvariti tu ideju.

Pozdrav.
    Last edited by El Re; 22-04-10 at 23:09.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Da smo krenuli u nezavisnost 1991. nebi nas vodio Đukanović jer on ne samo da nije vjerovao u to nego nije ni razumio. No ono što bi smo imali bile bi rijeke krvi. Nezavisnost CG bila je neizvodljiva 1991. i od većine naroda izrazito neželjena.
    Suvereniste tada nebi lovila Miloševićeva armija već naši rođaci. obzirom da nas je svih zajedno bilo nepunih 20% u biračkom tijelu bilo bi to kratkotrajan rat u kom bi prvo zapalili za inostranstvo ovi što su "intelektualna elita" današnje CG a inače prepoznati kao stari suverenisti.
    Da li nas je Đukanović bacio u more pa spasavao? Nije! Bacili smo mi sami sebe kada smo 1989 svi uz pjesmu srušili onu vlast i doveli njega i društvo. Nije on sam došao. Ipak mnogo je važnije da nas on nije ni morao spasavat iz "vode". Uopšte nije morao da se distancira od Miloševića. Na velikosrpskoj priči i danas bi bio aktivan na političkom nebu CG. Bilo je potrebno samo da ne talasa i za sebe uzima od šverca onoliko koliko iz Beograda misle da mu pripada.
    Ipak tu smo gdje smo i ja ne znam ko je taj u CG ko je mogao sa 13-17% podrške nezavisnosti dovesti građane CG na procenat od 55,5% i to sve u intervalu od 10 godina. To je uspio on i drugome nebi pošlo za rukom koliko god se mi zavaravali. Hiljadu puta sam rekao- on je ogledalo civilizacijskog i nacionalnog stepena svijesti prosječnih Crnogoraca. Da li sam ja sretan zbog toga? Ti bolje od mnogih drugih znaš da nisam, ali mi ne pada na pamet da se odričem svog naroda jer drugi nemam. Oni (Crnogorci) su takvi kakvi su. Sada su bolji nego prije 10 godina, a za 10 biće bolji nego danas. Šta ćemo? Od naroda koji je ne tako davno govorio da je "so Srpstva" oni su prevalili evolutivni put za koji nekom drugom narodu treba najmanje vijek.

Oko LSCG,...Tačno je to što si navela. ali je tačno i da je od tih principa većinu liberala pokretao najviše onaj "nezavisna CG". Čim je postala moguća pojavio se ogroman broj prebjega u onu partiju koja je mogla realizovati taj cilj. Uz Slavka su ostali samo oni koji su baštinili baš svaki princip koji si navela. Zato je LSCG pao na 6,3%. Naravno, i UDBA je pomogla. Ali budimo iskreni ljudi su odlazili vjerujući da Đukanović može ostvariti tu ideju.

Pozdrav.
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Ja ti imenom i prezimenom mogu nabrojat 70-80 ljudi koji pripadaju mom biračkom mjestu a koji smatraju da sve te stvari:ubistva,šverc itd predstavljaju samo dobro u reputaciji našeg premijera .Od priče "kakvo je to m*** kad može preko cijele Evrope da švercuje cigare" pa do toga "neka su ga ućutkali,i dosta je laja".A ima možda 250 glasača.U Crnoj Gori se to ne smatra za lošu stvar i nedjelo još uvijek.Još dosti žive u doba hajduka i turaka i njihovog potezanja po šumama.

Lupežluk i šverc su u genima većine Crnogoraca... Ko je s ovog kamena nema ni on bečke gene. To su naši preci, takvi kakvi su.
    Ipak Dutch, ja mislim da velika većina nebi mogla da "vari" da im je šef države ili premijer (pa čak i nešto mnogo niže) osuđeni kriminalac. A ako je kojim slučajem naručioc ubistava ili učesnik u narko biznisu - možda precjenjujem moj narod, ali mislim da bi se njegova politička zvijezda ugasila u roku od 24 časa.
    Nema te "RTCG" koja bi to mogla da ošminka.
    Uostalom, već sam to rekao, ako bi to prošlo, zaista ne bih želio da imam bilo kakvu vezu s ovim narodom do kraja mog skromnog života.
    Ipak, svako, ko god da je, zaslužuje fer postupak u kome će se te stvari dokazati ili odbaciti. Revolucije i linčevi ulice nisu nešto što bih želio da vidim i u dušmanskom dvorištu.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by NSX
    U tu zavisnost smo bili gurnuti prije nego što se on rodio.

Ako misliš na situaciju sa početka devedesetih, odnosno ovo što montenegrina pokušava da kaže, ta priča je bez ikakvog osnova.

Pored sve mašinerije i propagande koja je trajala godinama, podrška nezavisnosti je i 2006 bila na klimavim nogama, a i još uvijek je. Ne postoji iole vjerovatan scenario po kojem bi većina stanovništva 1991. godine iz vedra neba podržala nezavisnost Crne Gore, a sve i da je postojao, to teško da bi glatko prošlo. Treba li podsjećati da su se druge države u tom periodu aktivno borile za svoju nezavisnost?

Edit: El_Reov odgovor iznad je mnogo kvalitetniji. Tja, nemam više inspiracije da se razmahujem po forumu ka nekad.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

Lupežluk i šverc su u genima većine Crnogoraca... Ko je s ovog kamena nema ni on bečke gene. To su naši preci, takvi kakvi su.
    Ipak Dutch, ja mislim da velika većina nebi mogla da "vari" da im je šef države ili premijer (pa čak i nešto mnogo niže) osuđeni kriminalac. A ako je kojim slučajem naručioc ubistava ili učesnik u narko biznisu - možda precjenjujem moj narod, ali mislim da bi se njegova politička zvijezda ugasila u roku od 24 časa.
    Nema te "RTCG" koja bi to mogla da ošminka.
    Uostalom, već sam to rekao, ako bi to prošlo, zaista ne bih želio da imam bilo kakvu vezu s ovim narodom do kraja mog skromnog života.
    Ipak, svako, ko god da je, zaslužuje fer postupak u kome će se te stvari dokazati ili odbaciti. Revolucije i linčevi ulice nisu nešto što bih želio da vidim i u dušmanskom dvorištu.
    Ja gledam neke druge likove,koji su se davno obrukali pa opet od tog naroda uživaju podršku.Samo hljeba i igara.Za hljeb taman daju a igara po tv i novinama ne fali.Imamo poneko premlaćivanje i ubistvo to nam dođe ka gladijatori u stari Rim i eto.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Ovaj ti post zvuči taman kao da je on bio domar u toj vladi a ne premijer Kako se taj referendum 92. odvijao po hauba od auta i kakva je sve kampanja vodjena krajem devedesetih i to bas pod njegovom palicom o ustasama koje samo cekaju da razbiju jedinstvo srpskog naroda i koje sve ne gluposti i ne cudi me da je tada bilo zvanično 20% za nezavisnu CG. Da je po tim istim medijima vodjena realna kampanja da ako se bude slijedila velikosrpska opcija da će CG privreda biti rasturena i da će svi ti glasači dpsa i zajedničke države ispasti obična magarad za nezavisnu CG bi glasalo bar 90% ljudi, slažeš li se?

Page 1 of 4 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)