View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 56 of 105 FirstFirst ... 64652535455565758596066 ... LastLast
Results 1,376 to 1,400 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Jeste da ima mnogo tvojih postova sa kojima se slazem ali ovdje taaako zvucis kao rajko kovacevic
    Vrijeme je da se predstavim - ja sam Rajko Kovačević. ...Šalu na stranu, iz aviona se vidi da ono što je za jedan dio naroda svitanje za drugi je smrkavanje. I tu svaka priča prestaje...
    NSX, ja sam recimo,...evo primjer,...do 2006. čekao da CG postane nezavisna i nikada nisam pomislio reći da je ono do 2006. bila nenarodna vlast. Ne, ne,...i ono je bila volja većine naroda što god ja tada o tome mislio ili kako nam god to danas izgledalo.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Pogledaj član 157 Ustava, ne moraš odma po njemu ka po pranju...
    Nemoj i ti da se hvatas u to kolo, molim te... ocigledno je da promjene o kojima SNP hoce da razgovara sa Vujanovicem ne spadaju u promjene Ustava vec u promjene zakona od drzavnim simbolima, za koje je potrebna samo natpolovicna vecina. Pa ne pise u Ustavu koliko strofa ima himna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Vidocq View Post
    Nisam tebe pitao.

Hvala Lijepo
    I apologize... misunderstanding...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Nemoj i ti da se hvatas u to kolo, molim te... ocigledno je da promjene o kojima SNP hoce da razgovara sa Vujanovicem ne spadaju u promjene Ustava vec u promjene zakona od drzavnim simbolima, za koje je potrebna samo natpolovicna vecina. Pa ne pise u Ustavu koliko strofa ima himna.

Državni simboli su ustavna kategorija, bez obzira što postoji i Zakon kojim su takođe definisani. Pravnik sam po struci pa tek da pomognem da postoji manje nedoumica. Raško Konjević nije to iz glave rekao.

No ni Ustav nije Sveto pismo...Može se mijenjati svakako, ali opet, samo u skladu s procedurom. Dakle, niko nema pravo ometati Vujanovića i Milića da o tome razgovaraju, samo se zna što procedura zahtijeva.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Nakon toga taj dogovoreni prijedlog treba da dobije dvotrećinsku većinu u Parlamentu, a potom shodno članu 157 potvrdu 3/5 svih birača na referendumu, ...
    67% poslanika i 60% glasača kaže Ustav. I ovo su napisali oni koji su iz punih usta buruktali, a i danas napominju kako je 55% glasača za državni status bila nepravedna mjera Venecijanaca...

Okle obraza više
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...Kakogod, ja ne mislim da ovu i ovakvu opoziciju glasaju loši, zli, neobrazovani i pokvareni ljudi i žao mi je što se jedan tako veliki dio stanovništva povukao u sebe i neki svoj paralelni svijet. No tako je kako je...
    Mda, interesantan referentni sistem :-)

Meni bi bilo nekako logicnije zakljuciti da se jedna vlast odrodila i sve vise povlaci u neki svoj paralelni svijest iza zidina na kojima ih od realnosti cuvaju vjerni mediji, policija i razni klimoglavi savjetnici sto im aminuju od jutra do mraka.

Opet, mozda si ti u pravu jer, kako rece onaj policajac: "Nama ne treba ovakav narod! Mi cemo stvoriti drugi narod! Pravi! Bolji! Lepsi narod! Narod koji ume da slusa, da voli, da postuje vlast!"

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Državni simboli su ustavna kategorija, bez obzira što postoji i Zakon kojim su takođe definisani. Pravnik sam po struci pa tek da pomognem da postoji manje nedoumica. Raško Konjević nije to iz glave rekao.

No ni Ustav nije Sveto pismo...Može se mijenjati svakako, ali opet, samo u skladu s procedurom. Dakle, niko nema pravo ometati Vujanovića i Milića da o tome razgovaraju, samo se zna što procedura zahtijeva.
    Pa procitaj taj ustav, aman, ako si vec pravnik. Propisano je ime himne ali ne broj njenih strofa i slicni detalji. Inace bi ustav bio stampan sa notnim zapisom himne.

A slazem se da nije to Rasko Konjevic, stara Srbenda, iz glave rekao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    67% poslanika i 60% glasača kaže Ustav. I ovo su napisali oni koji su iz punih usta buruktali, a i danas napominju kako je 55% glasača za državni status bila nepravedna mjera Venecijanaca...

Okle obraza više
    To raspravi s ovima iz PzP koji su ti koalicioni partneri. Oni su glasali za taj Ustav i bez njih nije mogao biti donesen.
    Da li je pravedno ili ne - to nije polje pravnih nauka.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ono kazu Glasacemo za DPS pa da cemo ***** jes

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mda, interesantan referentni sistem :-)

Meni bi bilo nekako logicnije zakljuciti da se jedna vlast odrodila i sve vise povlaci u neki svoj paralelni svijest iza zidina na kojima ih od realnosti cuvaju vjerni mediji, policija i razni klimoglavi savjetnici sto im aminuju od jutra do mraka.

Opet, mozda si ti u pravu jer, kako rece onaj policajac: "Nama ne treba ovakav narod! Mi cemo stvoriti drugi narod! Pravi! Bolji! Lepsi narod! Narod koji ume da slusa, da voli, da postuje vlast!"
    Ta vlast ima većinu i dok god bude tako oni su - VOX POPULI, šta god ja i ti o tome mislili.
    Ako opozicija smatra da oni nisu legitimna volja većine naroda - zašto onda izlaze na izbore? Da bi dali legitimetet tim "namještenim" izborima? Ajde ljudi nemojmo ćerat šegu s elementarnom logikom.
    Kako se to otuđila vlast od naroda ako većina naroda glasa tu vlast?

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Većina naroda nikad nije glasala ovu vlast. Većina onih koji izađu na izbore jeste
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pa procitaj taj ustav, aman, ako si vec pravnik. Propisano je ime himne ali ne broj njenih strofa i slicni detalji. Inace bi ustav bio stampan sa notnim zapisom himne.

A slazem se da nije to Rasko Konjevic, stara Srbenda, iz glave rekao.
    Moj komentar se odnosio više na zastavu i bilo kakvo potencijalno unošenje nove zastave u ustavni tekst. Oko himne se slažem da dok god se ne takne u njeno samo ime moguće je u samom Zakonu vršiti izmjene teksta. I ovo nije slučajno ovako ostavljeno u Ustavu.
    Ipak, ja mislim da priča o simbolima nije priča na koju opozicija može da privuče birače. Prije može da ih odbije od sebe. Ali nek opozicionari rade što misle da je najbolje za njih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Većina naroda nikad nije glasala ovu vlast. Većina onih koji izađu na izbore jeste
    Kao i svuda u svijetu...Isto tako ni D'Ont nije bio Crnogorac već je njegova formula široko prisutna u gotovo svim proporcionalnim izbornim sistemima razvijenih država.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,749
    Thanked in
    3,886 Posts

Da li je pravedno ili ne - to nije polje pravnih nauka.
    Žalosno je da je ova konstatacija postala uobičajeno mišljenje. I u svijetu, ne samo kod nas. Zakon i pravo bi trebalo da teže uređenju koje obezbjeđuje pravdu. Upravo su i nastali iz razloga da se pravda (u što je moguće većoj mjeri) sprovodi. Naravno da je utopija misliti da će se pravo i pravda ikad izjednačiti... Osim u slučaju da se pravda žestoko degradira.

Kad kažem pravda, mislim na neke univerzalne principe. Ne na shvatanje pravde od države do države, ili od glave do glave.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Žalosno je da je ova konstatacija postala uobičajeno mišljenje. I u svijetu, ne samo kod nas. Zakon i pravo bi trebalo da teže uređenju koje obezbjeđuje pravdu. Upravo su i nastali iz razloga da se pravda (u što je moguće većoj mjeri) sprovodi. Naravno da je utopija misliti da će se pravo i pravda ikad izjednačiti... Osim u slučaju da se pravda žestoko degradira.

Kad kažem pravda, mislim na neke univerzalne principe. Ne na shvatanje pravde od države do države, ili od glave do glave.
    To o čemu ti govoriš izučava čitava jedna pravna nauka koja se zove Prirodno pravo ili Filozofija prava i izučavanju toga su neki ljudi posvetili čitav život.
    Problem sa tom teorijom jeste u tome što ona polazi od toga da je čovjek plemenito i iskonski dobro biće...što baš i nije potpuno tačno...
    Zato je pravo tek servis svake društvene zajednice koja želi da p(r)opiše vrijednosti na kojima počiva i uredi odnose među samim članovima a koji ne smiju biti apstraktni, tj, udaljeni od stvarnog života, normirajući ono što je civilizacijsko dostignuće te društvene zajednice u tom trenutku.

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Ne ja sam sa jednog pacifičkog ostrva...A što da se nisi zaljubio?
    Dvoje su se tako smuvali.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Promasio si to za Cattaro...mozda zbog nicka?
    Sto se ponosa tice, jesu li tvoji partijski drugovi iz Kotora ponosni sto su FriCu i ekipi dozvolili da kupi po' Kotora po smijesnim cijenama i ustupcima?
    Naravno, nista manje nisu krivi ni oni iz LP-a, zato sam se i distancirao od njih. Moje veliko razocarenje.
    Sto je, generalno, SDP ucinio da sprijeci kriminal u CG?
    Čekaj, čekaj, jesi li ti sigurno iz Kotora? Pošto ako jesi spadaš u najmanje informisane građane tog grada.
    Zbog davanja u zakup bedema firmi Trekom, što je prenesno na sa ili na Bastion se i raspala koalicija DPS-SDP.
    Jesi li čuo da je radnik Maximusa, izvjesni Vootović (uhapšen sada u Kragujevcu) napao fizički predsjednika OO SDP Zvonimira Reichel-a na ulaz u Stari grad?
    Jesi li čuo da mu je zapaljeno vozilo poslije glasanja o tom zakupu?
    Jesi li čuo za prijetnje koje sučlanovima SDP-a upućivali "uspješni kotorski biznismeni"?
    Nijesi, ali nema veze, bitno je da znaš ko je kriv za kriminal u CG i ko je najveća pošast za našu malu domovinu u zadnjih 20 godina
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne vodimo politiku kroz lične prizme i to nam je obezbjedilo poziciju da smo jedina partija koja je 20 godina na istom putu - državotvornosti i evroatlanskih integracija. Na lokalnim izborima u Podgorici bićemo partija koja nastupa samostalno, sa jasnom prošlošću i boljom i drugačijom vizijom za glavni grad. Za birače SDP predstavlja jednostavan, siguran ali i - čist izbor, kaže Lazović u razgovoru za Portal Analitika

Dr Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade i nosilac liste SDP za Podgoricu smatra da samostalan nastup socijaldemokrata u Podgorici nije najava raskida programske koalicije sa DPS-om na republičkom nivou, već posljedica različitih partijskih vizija na lokalnom nivou.

- U pitanju su lokalni izbori i možemo govoriti o različitim vizurama upravljanja u pojedinim opštinama, naročito kada je riječ o lokalnim ekonomskim inicijativama. SDP je u posljednih godinu i po samostalno nastupila na izborima u Cetinju, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom. U tim opštinama zabilježili smo rast podrške građana politici SDP-a. Na Cetinju smo bili jedina partija koja je imala rast podrške, imali smo 3 mandata u kolaciji sa DPS-om a u samostalnom nastupu 7 odbormika.. Mislim da će se nešto slično ponoviti i u Podgorici, ističe dr Lazović u razgovoru za Portal Analitika. Lazović, međutim, potvrđuje da postoje razlike u partijskim politikama DPS-a i SDP-a.

- Nije tajna da imamo programskih preplitanja sa DPS-om; to nas i vezuje u kaoliciju ali isto tako imamo i bitnih razlika - kako u programskom tako i u dijelu konkretnih političkih inicijativa što gotovo svakodnevno i pokazujemo. Ali, ovo nijesu državni izbori i Vlada je upravo potvrdila podršku u Parlamentu. Naš dobar rezultat, koji očekujemo, značiće i bolju politiku Vlade.

Politika u interesu građana: Lazović, koji je nadavno izabran za nosioca liste SDP za Podgoricu, tvrdi da se socijaldemokrate neće baviti ličnim odnosima sa pojedincima iz DPS-a, koji se nijesu zalagali za koaliciju sa SDP-om, poput Filipa Vujanovića.

- SDP ne vodi politiku kroz lične prizme. To nam je obezbjedilo poziciju da smo jedina partija koja je 20 godina na istom putu - državotvornosti i evroatlanskih integracija. Na lokalnim izborima u Podgorici biće opet samo jedna partija koja nastupa samostalno, sa jasnom prošlošću i boljom i drugačijom vizijom za glavni grad. U tom smislu mislim da će za birače SDP predstavljati jednostavan, siguran ali i čist izbor, ističe Lazović.

Potpredsjednik SDP-a ističe da ta stranka koalicione odnose ne zasniva na animozitetima ili afinitetima prema pojedincima iz DPS-a. „Sa gospodinom Đukanovićem, kao i sa drugima iz DPS-a razgovaramo kao ravnopravni partneri i argumentima. I tu ima razlika, ali su one dio drugačijih pogleda na određene teme i dobro je što je tako. Kada razgovor vodite sa argumentima i principima lakše je doći do rješenja, a i društvo ide naprijed", kaže Lazović. Zato se i na terenu Podgorice neće, ističe Lazović, voditi bitka između DPS-a i SDP-a za suverenističko biračko tijelo, nego će se promovisati programi i partijske vizije.

Nema kompromisa oko crnogorske nezavisnosti: Lazović ne smatra hendikepom činjenicu što SDP u Podgorici nastupa van koalicije. Naprotiv, potpredsjednik SDP-a ističe da ima dobrih strana što će socijaldemokrate nastupati samostalno jer će pokazati svu snagu partijske politike.

- Na ovim izborima samo SDP nastupa samostalno i jedina smo partija koja je dosljedno od svog osnivanja imala put nezavisne i evropske Crne Gore. Drugi su nam se na tom putu priključivali kada su postali svjesni ispravnosti naše vizije. SDP nikada nije pravila kompromise oko crnogorske nezavisnosti i njene evropske budućnosti, ističe Lazović, napominjući da će upravo takva pozicija omogućiti SDP-u da se odlučujuće utiče na odluke vlasti u Podgorici.

- Na lokalnom nivou spremni smo da ispravimo greške kojih je, nažalost, bilo i u Podgorici, ali i da završimo dobre projekte koji su započeti. Ponudićemo građanima tim dokazano uspješnih ljudi koji mogu pomoći Podgorici. Rezultati u Podgorici su na planu razvoja grada bili dobri, ali može još bolje. Insistriraćemo na timskom radu i donošenju odluka. Uvijek je tim donosio veće uspjehe od pojedinca bez obzira na njegove kvalitete, kaže Lazović, tvrdeći da će „na ovim izborima socijaldemokrate ojačati sopstevnu ulogu ključnog elementa u vođenju Crne Gore i Podgorice".

- Što SDP dobije više snage biće veća prevaga za stabilno, ali i drugačije i bolje. Uvjeren sam u dobar rezultat SDP-a i u želju građana da Podgoricu vodi dobri ljudi spremni da čuju i kritike na svoj račun i da uvaže argumente svih građana bez obzira na njihovo trenutno političko opredjeljenje. Na ovim izborima jedino SDP ide sam sa svojim imenom i prezimenom i jasnim izbornim programom. Ovo je dokaz da vjerujemo u sebe, svoje kapacitete i svoju ponudu građanima, kaže Lazović.

SDP će ispuniti obećanja: „Kada dajemo obećanje, mi se ne krijemo iza bilo koje druge partije u koaliciji, tako da građani jasno znaju kome daju svoje povjerenje", ističe Lazović, naglašavajući da nema mjesta strahu od opozicionepobjede.

- Ovo je višestranački sistem, sve partije legitimno djeluju i ako građani smatraju da je opoziciona lista ta kojoj treba dati povjerenje, mi ćemo svakako uvažiti stav građana, kaže Lazović, ističući kako je uvjeren „građani jasno prepoznati da je naša ponuda bolja i da će nas podržati na ovim izborima".

Upitan da li će SDP - kao i mnogi pred izbore - sijati brojna obećanja, Lazović ističe da se SDP-u ne mogu uputiti prigovori takve vrste. Nosilac liste za Podgoricu najavljuje konkretne mjere SDP-a za Podgoricu.

- U ekonomsko-socijalnoj ravni obećavamo da ćemo sprovesti mjere afirmativne akcije kako u pravcu promocije i podrške preduzetništva i malog i srednjeg biznisa tako i u pravcu zaštite najsiromašnijih građana Podgorice, zato što je solidarnost jedan od suštinskih elemenata našeg programa, kaže Lazović i naglašava da je neophodno stvoriti uslove „za što veći priliv stranih direktnih investicija kojih, nažalost, do sada nije bilo u očekivanom obimu u Podgorici". Posebnu pažnju SDP će, po Lazoviću, posvetiti kvalitetnijem životu Podgoričana i borbi protiv svih bolesti zavisnosti.

- Uticaćemo da Podgorica u urbanističkom smislu do kraja bude moderan i konforan grad sa svim elementima za kvalitetan život i normalno funkcionisanje sa posebnim naglaskom na život na perifirijama tako ćemo u svakoj mjesnoj zajednici identifikovani probleme koje je moguće rešiti i to na realnim osnovama. Čitavim paketom konkretnih mjera i akcija uticaćemo da se u Podgorici na minimum svedu razne pošasti i bolesti zavisnosti koje nažalost prate moderno društvo, napominjeVujica Lazović obećavajući, u ime SDP, „više timskog rada, uvažavanja svih građana i dosta truda i posvećenosti".

- Bez ovoga nema uspjeha ni u jednom ozbiljnom poslu pa tako ni u vođenje naše Podgorice, zaključuje Lazović u razgovoru za Portal Analitika.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Kad je Vujica sposoban da obavlja 17,5 poslova odjednom neka vala bude i gradonačelnik
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Kako se to otuđila vlast od naroda ako većina naroda glasa tu vlast?
    Tjah, kao prvo, moguce je otudjivanje vlasti i dok vecina naroda glasa za tu vlast. Pogledaj primjer Milosevica, mentora iz mladosti naseg osvijestenog rukovodstva. Neporeciv je proces otudjivanja i udaljavanja od naroda i iste ovakve samoizolacije u dvorskim krugovima kakvu imamo ovdje.

Drugo, kad kazes "vecina naroda glasa tu vlast" ni to nije bas tako kristalno jasno kako izgleda. Ako ne porices, a cini mi se da malo ko porice, da su ljudi koji rade za drzavu, nastavnici, policajci, sumari i ko sve ne, pod pritiskom da glasaju za vladajuce partije, onda i ne moramo da dodajemo razna cascavanja, penzionerske dodatke, berze licnih karata i slicne predizborne trikove da bi pokrio tih nekoliko procenata kolika je prednost koju vladajuca koalicija ima. I onda ne znam koliko je korektno zasnivati argumentaciju na "vecina ih glasa". Mislim, znam da je to validna politicka argumentacija na javnoj sceni, gdje se biljeze politicki poeni, ali ne moramo je mi potezati u ovim manje-vise privatnim raspravama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad je Vujica sposoban da obavlja 17,5 poslova odjednom neka vala bude i gradonačelnik
    SuperVujica spas za Podgoricu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tjah, kao prvo, moguce je otudjivanje vlasti i dok vecina naroda glasa za tu vlast. Pogledaj primjer Milosevica, mentora iz mladosti naseg osvijestenog rukovodstva. Neporeciv je proces otudjivanja i udaljavanja od naroda i iste ovakve samoizolacije u dvorskim krugovima kakvu imamo ovdje.
    To je (ne shvati ovo uvredljivo ali) filozofiranje SKOJ...VOX POPULI je uvijek VOX DEI. Tu se završava sva priča. Osim toga DPS je bilježio rast podrške od 2002. a ne pad. Zabijanje glave u pijesak neće pomoći opoziciji.
    I, a ovdje se mi suštinski izgleda razlikujemo. Đukanović nije Milošević i "Bolja CG" nije DOS i mi možemo milion puta reći da jeste - ali to neće biti istina.
    I ponavljam po ko zna koji put, opozicija neće doći na vlast jurišajući na samog Đukanovića (koliko god ovo nekom izgledalo apsurdno ili čak smiješno) jer je njegov politički put povezan sa političkim putem ostvarenja nezavisnosti CG. A što je to tako i može li to nekom biti bolno i nepravedno,to je druga priča - ali to je tako. Ne postoji način da njega kompromitujete a da pritom ne kompromitujete temelje crnogorske nezavisnosti. Prosrpski dio opozicije to odlično zna i to je njihova legitimna politička borba jer (između ostalog) oni upravo i žele da problematizuju temelje CG kao države da bi mogli reći "vrijeme referenduma je bilo vrijeme neslobode i diktature, pa 'ajmo da to ponovimo". Problem je u tome što većina naroda ne želi kompromitaciju ideje crnogorske nezavisnosti. To neće dozvoliti ni glavni centri međunarodne politike. Đukanovića samo treba pustiti da na miru ode i otići će sam. Ja sam u to ubijeđen... Sve dok mu se prijeti on će posezati za onim što garantuje njegovu ličnu bezbijednost, bezbijednost njegovog kapitala i bezbijednost njegovog političkog životnog djela - a to je vlast.
    Neko ima kapacitet ovo da shvati neko ne i ja tu ne mogu ništa.
    I ne znači da ukoliko bi otišao u miru da bi u CG sve pjesme pjevali o njemu. Hrvate je Tuđman doveo do nezavisnosti. Svi mu to priznaju, niko ga ne pljuje, ali ga i malo ko slavi, obzirom da je tamošnja javnost dobro upoznata koliko je vlast koristio u svrhe i ličnog bogaćenja i za bogaćenje svoje porodice i režimu bliskih ljudi a zemlju je vodio ko diktator. Ja bih Đukanovića mogao poredit (od balkanskih lidera) jedino donekle sa Tuđmanom.

Drugo, kad kazes "vecina naroda glasa tu vlast" ni to nije bas tako kristalno jasno kako izgleda. Ako ne porices, a cini mi se da malo ko porice, da su ljudi koji rade za drzavu, nastavnici, policajci, sumari i ko sve ne, pod pritiskom da glasaju za vladajuce partije, onda i ne moramo da dodajemo razna cascavanja, penzionerske dodatke, berze licnih karata i slicne predizborne trikove da bi pokrio tih nekoliko procenata kolika je prednost koju vladajuca koalicija ima. I onda ne znam koliko je korektno zasnivati argumentaciju na "vecina ih glasa". Mislim, znam da je to validna politicka argumentacija na javnoj sceni, gdje se biljeze politicki poeni, ali ne moramo je mi potezati u ovim manje-vise privatnim raspravama.
    Većina je većina. Tu nema prostora za kreativna tumačenja. I 1 glas preko 50% raspodijeljenih glasova je legitimna većina. A što se tiče onih koji primaju plate iz budžeta, ne bi povjerovao kada bih ti rekao koliko je među tim ljudima onih koji su opozicionog opredjeljenja i koji tako i glasaju godinama. Dakle, ako oni mogu glasati za opoziciju a da ih niko ne otpusti sa posla zbog toga, mogli bi i ovi što su navodno "pod pritiskom". No, ja bih rekao da se tu prije radi o nečem drugom.
    Last edited by El Re; 22-04-10 at 16:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vrijeme je da se predstavim - ja sam Rajko Kovačević. ...Šalu na stranu, iz aviona se vidi da ono što je za jedan dio naroda svitanje za drugi je smrkavanje. I tu svaka priča prestaje...
    NSX, ja sam recimo,...evo primjer,...do 2006. čekao da CG postane nezavisna i nikada nisam pomislio reći da je ono do 2006. bila nenarodna vlast. Ne, ne,...i ono je bila volja većine naroda što god ja tada o tome mislio ili kako nam god to danas izgledalo.
    Ovaj komentar sa dugog site-a je vrlo konkretan, dat je kao komentar najave prof Popovica da ce se povuci sa Univerziteta, i udara *u sridu*, i nadovezuje se na stavove El Re-a i moje. koji su vrlo slicni:

vjerujem da je profesor Popovic Castan covjek
    veoma dobro poznajem "nekolicinu profesora"
    stavljam ruku u vatru da su casni ljudi. Cesto se ponavlja floskula tipa " za nas ce glasati casni ljudi ili casna Crna Gora".Znaci svi ostali nisu casni. To je jednako sramno kao,kada bih sada ove "casne" uporedio sa pokojnim Sejdom Bajramovicem.Nemojte o casti,casti vi.
    Gle,ovdje neko rece fasisticka Crna Gora. prosetajte malo po blizoj i daljoj okolini ili poslusajte parlamente bar onih zemalja ciji jezik razumijete ,pa se na kraju pogledajte u ogledalu. A kolicina mrznje ,preteskih kvalifikacija koju svakodnevno isijava uvazeni profesor bas podsjeca na jezik devedesetih.
    gdje su bili 2001-2006 Popovic,Medojevic, Radulovic, Milka Tadic,Zeljko Ivanovic,.. Zaboga oni se nisu borili za ovakvu Crnu Goru. Valjda su mislili da gumicom izbrisu onakvu i usade neku novu virtuelnu. Da posade cvijece u basti,pocupaju korov,pa da ga njeguju,hrane,zalivaju,potkresuju. Ko ono rece "nek cveta hiljadu cvetova".
    Kao da ne znate sta znaci ozbiljna drzava . Koliko treba izgraditi novih institucija , obuciti ljudi itd, a sve na rusevinama one Crne Gore pa i sa korovom kojeg bijase i kod onih "casnih" i ovih "necasnih" , kako ce 650.000 stanovniki producirati Bruto drustveni proizvod da izgradi sve ono sto NIKADA NIJESMO IMALI. Puteve,autoputeve,vodovode,kanalizacije,preciscava nja otpada,odlaganja otpada,zaobilaznice, brze ceste, modernizovati pruge i luke,aerodrome, ekskluzivne hotelske kapacitete,izgraditi proizvodnju po medjunarodnim standardima itd,itd.. Sem ako profesor Radulovic ne mahne carobnim stapicem i iznese rjesenja za sve to, Smatram da treba dobrih 20 godina teskog upornog i svakodnevnog rada. Treba nam i gore navedena gospoda i dabogda dosli na vlast. Ali bez revolucija gospodo, bez preteskih rijeci, bez neodmerenih kvalifikacija, jer su ljudi preumorni od toga. i oni "casni" a pogotovu oni drugi. Zelio bih da uvazena gospoda marljivo i nenametljivo svakodnevno rade na sveobuhvatnom programu razvoja Crne Gore, da pridobijaju nove pristalice i medju intelektualcima i medju narodom i medju cvijecem i korovom .neka formiraju vladu u sjenci i neka se prezentiraju po konkretnim stvarima.Pa kao ozbiljni ljudi moraju reci, ovo je dobro ,e ovo nije, ovo teba ovako itd. Volio bih da budu spremni kao ozbiljna alternativa za sldece izbore-da im i mi povjerujemo- mi koji izgleda nijesmo trenutno u onoj grupi casnih. Bojim se da je to pretesko za njih,jer lakse je svakodnevno sipati po medijima katastroficne kvalifikacije i loviti razne Mugose po kaficima. lakse je cim prodju izbori traziti ostavku vlade,prijevremen izbore i vlade nacionalnog spasa ili nacionalnog jedinstva. Pa predlozite vec jednom nama gradjanima tu vladu.Pa neka ministri iznesu svoj program,sracunaju koliko to kosta,saberu sve pare,objasne izvore kako ce ih dobiti,nek se odmah izjasne o NATO, KOSOVO , EU, PREVLAKA ,MMF ,HRVATSKA , SRBIJA , KOMBINAT, BOKSITI , UNIVERZITET , BOLONJA ,PRVA BANKA , TAJKUNI-sta ce sa njima....neka se g. Popovic ne povlaci sa univerziteta vec neka bude ministar u toj vladi i kaze nam sta ce konkretno uciniti
    velecasni
    Last edited by Old Bone; 22-04-10 at 16:02.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nevena za Lidera

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Ovaj komentar sa dugog site-a je vrlo konkretan, dat je kao komentar najave prof Popovica da ce se povuci sa Univerziteta, i udara *u sridu*, i nadovezuje se na stavove El Re-a i moje. koji su vrlo slicni:

vjerujem da je profesor Popovic Castan covjek
    veoma dobro poznajem "nekolicinu profesora"
    stavljam ruku u vatru da su casni ljudi. Cesto se ponavlja floskula tipa " za nas ce glasati casni ljudi ili casna Crna Gora".Znaci svi ostali nisu casni. To je jednako sramno kao,kada bih sada ove "casne" uporedio sa pokojnim Sejdom Bajramovicem.Nemojte o casti,casti vi.
    Gle,ovdje neko rece fasisticka Crna Gora. prosetajte malo po blizoj i daljoj okolini ili poslusajte parlamente bar onih zemalja ciji jezik razumijete ,pa se na kraju pogledajte u ogledalu. A kolicina mrznje ,preteskih kvalifikacija koju svakodnevno isijava uvazeni profesor bas podsjeca na jezik devedesetih.
    gdje su bili 2001-2006 Popovic,Medojevic, Radulovic, Milka Tadic,Zeljko Ivanovic,.. Zaboga oni se nisu borili za ovakvu Crnu Goru. Valjda su mislili da gumicom izbrisu onakvu i usade neku novu virtuelnu. Da posade cvijece u basti,pocupaju korov,pa da ga njeguju,hrane,zalivaju,potkresuju. Ko ono rece "nek cveta hiljadu cvetova".
    Kao da ne znate sta znaci ozbiljna drzava . Koliko treba izgraditi novih institucija , obuciti ljudi itd, a sve na rusevinama one Crne Gore pa i sa korovom kojeg bijase i kod onih "casnih" i ovih "necasnih" , kako ce 650.000 stanovniki producirati Bruto drustveni proizvod da izgradi sve ono sto NIKADA NIJESMO IMALI. Puteve,autoputeve,vodovode,kanalizacije,preciscava nja otpada,odlaganja otpada,zaobilaznice, brze ceste, modernizovati pruge i luke,aerodrome, ekskluzivne hotelske kapacitete,izgraditi proizvodnju po medjunarodnim standardima itd,itd.. Sem ako profesor Radulovic ne mahne carobnim stapicem i iznese rjesenja za sve to, Smatram da treba dobrih 20 godina teskog upornog i svakodnevnog rada. Treba nam i gore navedena gospoda i dabogda dosli na vlast. Ali bez revolucija gospodo, bez preteskih rijeci, bez neodmerenih kvalifikacija, jer su ljudi preumorni od toga. i oni "casni" a pogotovu oni drugi. Zelio bih da uvazena gospoda marljivo i nenametljivo svakodnevno rade na sveobuhvatnom programu razvoja Crne Gore, da pridobijaju nove pristalice i medju intelektualcima i medju narodom i medju cvijecem i korovom .neka formiraju vladu u sjenci i neka se prezentiraju po konkretnim stvarima.Pa kao ozbiljni ljudi moraju reci, ovo je dobro ,e ovo nije, ovo teba ovako itd. Volio bih da budu spremni kao ozbiljna alternativa za sldece izbore-da im i mi povjerujemo- mi koji izgleda nijesmo trenutno u onoj grupi casnih. Bojim se da je to pretesko za njih,jer lakse je svakodnevno sipati po medijima katastroficne kvalifikacije i loviti razne Mugose po kaficima. lakse je cim prodju izbori traziti ostavku vlade,prijevremen izbore i vlade nacionalnog spasa ili nacionalnog jedinstva. Pa predlozite vec jednom nama gradjanima tu vladu.Pa neka ministri iznesu svoj program,sracunaju koliko to kosta,saberu sve pare,objasne izvore kako ce ih dobiti,nek se odmah izjasne o NATO, KOSOVO , EU, PREVLAKA ,MMF ,HRVATSKA , SRBIJA , KOMBINAT, BOKSITI , UNIVERZITET , BOLONJA ,PRVA BANKA , TAJKUNI-sta ce sa njima....neka se g. Popovic ne povlaci sa univerziteta vec neka bude ministar u toj vladi i kaze nam sta ce konkretno uciniti

velecasni
    Potpisujem svaku riječ!
    Inače prema "idealnom" a meni i pored toga uistinu dragom mom bivšem profesoru se odredio i Slavko Perović na svom blogu pa predlažem zainteresovanima da i to pročitaju. Jako je edukativno.

Još jednom, vrlo lijep komentar čiji god da je...
    Last edited by El Re; 22-04-10 at 16:23.

Page 56 of 105 FirstFirst ... 64652535455565758596066 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)