View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 57 of 105 FirstFirst ... 74753545556575859606167 ... LastLast
Results 1,401 to 1,425 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    ... opozicija neće doći na vlast jurišajući na samog Đukanovića (koliko god ovo nekom izgledalo apsurdno ili čak smiješno) jer je njegov politički put povezan sa političkim putem ostvarenja nezavisnosti CG. A što je to tako i može li to nekom biti bolno i nepravedno,to je druga priča - ali to je tako. Ne postoji način da njega kompromitujete a da pritom ne kompromitujete temelje crnogorske nezavisnosti.
    To je DPS teza, ali ona jednostavno ne pije vode. To je ponasanje partije koja je svjesna koliko je duboko potonuo njihov Vodja pa ga lancima vezuju za samu drzavu i govore "ako potone on tone i drzava". To je neodgovorni pokusaj uzimanja citave drzave kao taoca.

Cak i da je tacno, a nije, kakva je to drzava ciji temelji ne bi izdrzali hipoteticko sudjenje jednoj osobi za kriminalne akte koja je ta osoba zaista pocinila u toku svog mandata? Zar je tako slaba vjera u crnogorsku drzavnost i drzavne korijene da se prihvata teza da otkirvanje cinjenica o sumnjivim rabotama jedne osobe tu drzavnost iz temelja kompromituje? Ako je to istina, sto sasvim odbijam da povjerujem, onda kome uopste treba takva drzava?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    To je DPS teza, ali ona jednostavno ne pije vode. To je ponasanje partije koja je svjesna koliko je duboko potonuo njihov Vodja pa ga lancima vezuju za samu drzavu i govore "ako potone on tone i drzava". To je neodgovorni pokusaj uzimanja citave drzave kao taoca.
    Eto sad - "DPS teza"!...Za ime Božje što će ti te generalizacije?..Prestanite ljudi da svuda vidite žbire i DPS. Ma radi kako hoćeš to je tvoje pravo...
    Cak i da je tacno, a nije, kakva je to drzava ciji temelji ne bi izdrzali hipoteticko sudjenje jednoj osobi za kriminalne akte koja je ta osoba zaista pocinila u toku svog mandata? Zar je tako slaba vjera u crnogorsku drzavnost i drzavne korijene da se prihvata teza da otkirvanje cinjenica o sumnjivim rabotama jedne osobe tu drzavnost iz temelja kompromituje? Ako je to istina, sto sasvim odbijam da povjerujem, onda kome uopste treba takva drzava?
    Nema tu šta "je li tačno ili nije tačno"...Onome ko državu dovede do nezavisnosti u civilizovanom svijetu niko nikada nije sudio osim ako nije planirao da to suđenje koristi upravo da bi kompromitovao samu nezavisnost.
    Možda ja griješim ali sam potpuno uvjeren da je Đukanović uistinu želio da ode 2006. ali je procijenio da nije osigurao sebe i zato se vratio. Opet ponavljam, obzirom da on nije prosuo krv ovog naroda - treba ga pustiti da ide. Čak sam za to da mu se dodijele neke simbolične počasti. Pa da kao civilizovan narod podvučemo crtu i počnemo da uređujemo CG kao državu time što ćemo prvo počet da je odvajamo od kriminalaca i ološi, i u skladu s vremenom koje živimo i civilizacijskim standardima razvijenog svijeta.
    Ali za to je potrebna opozicija koja je sposobna da dođe na vlast a mi takvu zasad nemamo.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Eto sad - "DPS teza"!...Za ime Božje što će ti te generalizacije?..Prestanite ljudi da svuda vidite žbire i DPS. Ma radi kako hoćeš to je tvoje pravo...
    ...
    Ne brini, ne kazem to onako kako si ti pomislio, da lansiras DPS tezu Samo da je tvoja teza - takodje i teza DPS-a.

A ne mislim da se covjeku kojem se mogu, ako se mogu, dokazati veze sa organizovanim kriminalom, ova drzava ikakav imunitet duguje. Sto rece Djindjic jednom, za zasluge medalja, a za ono sto si zakon krsio u zatvor. Nema tu nikakve kontradikcije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Ne mijenjaj teze...Mi prodasmo sve?!
    Jesi li ti ponosan na VK Cattaro, Frica, Šarića, Maju, Puru?
    neka Oscar, ne pominji primorje, da neko ne pomene Morsko dobro
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Čekaj, čekaj, jesi li ti sigurno iz Kotora? Pošto ako jesi spadaš u najmanje informisane građane tog grada.
    Zbog davanja u zakup bedema firmi Trekom, što je prenesno na sa ili na Bastion se i raspala koalicija DPS-SDP.
    Jesi li čuo da je radnik Maximusa, izvjesni Vootović (uhapšen sada u Kragujevcu) napao fizički predsjednika OO SDP Zvonimira Reichel-a na ulaz u Stari grad?
    Jesi li čuo da mu je zapaljeno vozilo poslije glasanja o tom zakupu?
    Jesi li čuo za prijetnje koje sučlanovima SDP-a upućivali "uspješni kotorski biznismeni"?
    Nijesi, ali nema veze, bitno je da znaš ko je kriv za kriminal u CG i ko je najveća pošast za našu malu domovinu u zadnjih 20 godina
    Smijesno.
    Pomogni mi, koliko je nakon tih dogadjaja u konobi ''Marinaio'' (kad su 2 radnika obezbjedjenja, Vorotovic i Mazarak, prijetili Rajhelu i Celu Milosevicu) pukla koalicija?
    2 dana ili skoro 2 godine!?
    To sto su oni tada (samo njih dvojica u lokalnom parlamentu) bili protiv toga da se svi oni bedemi (koji sad spadaju u okviru Maxymusa) izdaju u zakup za smijesne pare - je za svako postovanje!
    No, brzo su se ''predomislili'' i itekako sa tim ''uspjesnim kotorskim biznismenima'' saradjivali!
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kad bi g. Djukanovica bezgresni osudjivali... Sve bi josh imalo smisla...
    Ovako, samo obicna zavidnost i nista vise.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O kakav ping pong igraju SDP i DPS ovih dana

"Filip bi da mijenja himnu, Raško mu ne da" je najnoviji set koji ima cilj samo da zavrti glave cg birača..
    U prvom setu oko nivih opština je bilo gusto do samog kraja i još se ne zna ko je pobijedio.
    Retorika između SDP i DPS je ko između Mila i momira u najbolje dane.

Taktika se svodi na isto, razdvojimo glasače, pa ćemo se posle opet skupiti. Izgleda da se cg politička scena diferencira i u suverenističkom bloku na dizel, super i bezolovne Cnogorce, nešto što se srpskm bloku dešava već decenijama.

Pitanje je dokle će ova ljubav iz interesa trajati i kada će nacionalne interese zamijeniti neki drugi..
    Politika je ovo i može svako sa svakim. Kada su mogli SDP i SNP u jednom Plavu da se dogovore... Viđećemo. ima godina..
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam još, vagam

Sumnjaju neki da nosi nas pogrešan tok, jer slušamo ploče i sviramo rok :joint:
    Last edited by appelle moi; 22-04-10 at 23:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne govorim ni o cemu specificno. Samo kazem, sve i da su nekog od njih osudili Ceska i Slovacka bi bile taman isto toliko stabilne koliko i danas. Tako da, ako i dalje insistiras na prici da bi osuda Sefa automatski destabilizovala drzavu - onda nesto nije u redu sa takvom drzavom.

Interesuje me tvoje misljenje.Da li bi Crna Gora ostala stabilna drzava sa,npr. ministrom inostranih poslova Andrijom Mandicem i ministrom kulture,medija(ili kako vec ide) Emilom Labudovicem?
    Ja najiskrenije mislim da ne bi i da bi oni svjesno radili na tome da je pretvore u nesto kao sto je trenutno Bjelorusija u kombinaciji sa BIH.
    p.s. znam da nije povezano sa ovim sto sam kvotao,nego me interesuje misljenje.
    Last edited by GreatMontenegro; 22-04-10 at 23:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Puno predrasuda imaš...Gotovo svaku rečenicu bih ti mogao osporiti ali zaista nemam vremena to raditi. Niti mislim, da budem potpuno iskren, da bi to imalo ikakvog efekta...
    Ono što je meni žao Nihil, a ovo zaista shvati prijateljski, jeste da me jako brine, pa i rastužuje (koliko god to patetično zvučalo) što iznova konstatujem da mi kao građani jedne i jedine CG, gotovo kao da ne živimo u istoj državi nego u najmanje dvije i to potpuno različite.
    O istoj stvarnosti toliko različite impresije! To je zaista sociološki fenomen.
    Kakogod, ja ne mislim da ovu i ovakvu opoziciju glasaju loši, zli, neobrazovani i pokvareni ljudi i žao mi je što se jedan tako veliki dio stanovništva povukao u sebe i neki svoj paralelni svijet. No tako je kako je...
    Nema tu predrasuda već tebi ta priča ne odgovara pa onda izmišljaš nekakve predrasude. Da možeš išta da osporiš to bi i učinio, a pošto ne možeš onda izmišljaš priču kako nemaš vremena, a trošiš ga nemilice na odbranu režima. O kakvom efektu pričaš? Ovo je diskusija a ne postizanje efekata...
    Fraze da ti je žao i da pričaš prijateljski su prazne. Nije ništa neobično što vidimo dvije različite slike CG, jer jedan od nas nosi ružičaste naočare. Šta ti misliš o opziciji jasno je kad govoriš da su se povukli u sebe u neki paralelni svijet, a ne da je apsolutna vlast jedne partije napravila geto za sve koji su opozicija, jer režim u CG kontroliše sudsku vlast. ...
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Velikosrpska histerija 1989. -1994. je bila toliko snažna da bilo kakvo flertovanje sa idejom crnogorske nezavisnosti moglo je da te odvede u grob. Lako je bilo donekle Cetinjanima na Cetinje. Ostali znaju koliko je to bilo izvodljivo.
    Đukanović nije taj talas donio a još manje izumio. Njega je taj talas donio. A on je jedno vrijeme prosto govorio ono što su maniti Crnogorci htjeli da čuju. To je vrijeme jedne histerije koju je moguće poredit samo sa fašističkim histerijama u predvečerje drugog svjetskog rata.
    Da je bilo srbovanja jeste i Đukanović je u tome potpuno svjesno učestvovao. Da mu se to nije sviđalo ne bi. Što se tiče ideje crnogorske nezavisnosti nisam čuo da je ikoga odvela u grob, a pouzdano znamo da je LSCG javno otvoreno zastupala nezavisnost CG, kao što znamo da je najviše imala problema sa DPS i Đukanovićem, a ne sa prosrpskim strankama. Štaviše, baš sa srpskim strankama je oformila koaliciju "Narodna sloga". Nema tu maniti ne maniti, Đukanović je koristio sva sredstva da dođe na vlast i da se njoj održava, u čemu uspijeva i dalje. Nacionalistička histerija je započela sa raspadom SFRJ i u njoj su učestvovale sve strane, a kolovođa je bio komunista Milošević. No, svejedno, svi ostali su tu histeriju prihvatili, i tek se sada strasti počinju smirivati, a i u smirivanju strasti najveći doprinos ima Srbija, samo sada sa Tadićem, i Hrvatska sa Josipovićem. ... Nego, tvoja viđenja su jednostrano naduvana i neobjektivna, kada je u pitanju zanemarivanje Đukanovićeve odgovornosti za sve posljedice koje su u CG bile od 1989. do danas.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Nema tu predrasuda već tebi ta priča ne odgovara pa onda izmišljaš nekakve predrasude. Da možeš išta da osporiš to bi i učinio, a pošto ne možeš onda izmišljaš priču kako nemaš vremena, a trošiš ga nemilice na odbranu režima. O kakvom efektu pričaš? Ovo je diskusija a ne postizanje efekata...
    Fraze da ti je žao i da pričaš prijateljski su prazne. Nije ništa neobično što vidimo dvije različite slike CG, jer jedan od nas nosi ružičaste naočare. Šta ti misliš o opziciji jasno je kad govoriš da su se povukli u sebe u neki paralelni svijet, a ne da je apsolutna vlast jedne partije napravila geto za sve koji su opozicija, jer režim u CG kontroliše sudsku vlast. ...
    Nije Nihil tako...I uvažio bih te i odgovorio bih ti na sve što si napisao ali cijenim da si ti svoj sud "zabetonirao". Zaista nemam toliko visko mišljenje o sebi da će bilo šta što bih ti ja napisao tebe pokolebati u tvom uvjerenju.
    Razgovor među isključivim ljudima koji imaju tako dijametralno suprotstavljene poglede na stvarnost je smiješan. Oni ima smisla samo među onima koji život ne vide u crno-bijeloj tehnici. Zato sam i napisao da mi je žao što je jedan dio naroda otišao toliko daleko u tome da je sve što vlast objavi ko svitanje oni odmah bez ikakvog daljeg razmišljanja o tome tumače kao nešto što mora biti njihov mrak i tama. Ne smatram da sam išta bolji i pametniji od bilo kog od vas (inače ne bih dolazio) ali ja, u ovu ludu pamet u koju jesam, reći ću i ono što pozdravljam i ono što osuđujem o kome god da se radilo. Ja volim dobar razgovor ali zaista ne ispisivanje pamfleta.
    Kažeš "ja imam ružičaste naočare"...Kakve crne "ružičaste naočare" čovječe? Ogroman broj mog naroda još nije svjestan ni vremena u kom živi a mnogi nemaju ni potpuno jasan stav da odgovore nekom strancu koji ih pita "ko si i šta si". Evropu samo zamišljaju a misle da o njoj sve znaju. Između prosječnog građanina CG i onog u Jermeniji malo je razlike a tu smo na pragu razvijene Evrope. Je'l to treba da me raduje?
    Ja tvoje stavove samo mogu da primim k znanju i u takvo poimanje svijeta ne mogu i ne želim da se miješam. Ako zaista misliš da ima smisla odgovoriću ti prvom prilikom na svaki stav koji si u tom postu naveo.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Interesuje me tvoje misljenje.Da li bi Crna Gora ostala stabilna drzava sa,npr. ministrom inostranih poslova Andrijom Mandicem i ministrom kulture,medija(ili kako vec ide) Emilom Labudovicem?
    Ja najiskrenije mislim da ne bi i da bi oni svjesno radili na tome da je pretvore u nesto kao sto je trenutno Bjelorusija u kombinaciji sa BIH.
    p.s. znam da nije povezano sa ovim sto sam kvotao,nego me interesuje misljenje.
    Mislim da bi bila sasvim stabilna i sa jednim i sa drugim, jer je ta situacija moguca samo ako oni dospiju na vlast kao dio koalicije, sto znaci da ne bi mogli da odstupaju daleko od onoga sto je danas deklarisana politika opozicione koalicije - reforme u nezavisnoj Crnoj Gori. Nisam siguran jedino da ne mislis na mogucu destabilizaciju Crne Gore gdje bi danasnji "ugledni biznismeni" odgovorili kampanjom terora na policijske akcije protiv njih. Ne zvuci mi vjerovatno ali nije nemoguce. Ako mislis na destabilizaciju Crne Gore nekom politikom ponovnog udruzivanja sa Srbijom mislim da nema ni elementarnih preduslova za to i da smo toga svi svjesni, samo sto neke partije jos pokusavaju da iscijede koji glas iz te suve drenovine.

Mada, ministarsko mjesto za Emila Labudovica je vise u sferi fantastike nego realne spekulacije :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dobro istoričari da vas pitam... NSD obično ima svaki dan po par izjava za javnost i reakcija... ali evo muče nešto... zašto? ili im niko ne objavljuje?

i što mislite o Bolja Crna Gora nazivu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Zar su DPS koalicioni partneri, kučići?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mogli bi ovi iz EU da im prevedemo na engleski ovaj fotum tj ovu temu..i posaljemo u sjediste EU....
    da shvate sa kakvom opozicijom zivi ova vlast
    :)

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by DzoniS View Post
    mogli bi ovi iz EU da im prevedemo na engleski ovaj fotum tj ovu temu..i posaljemo u sjediste EU....
    da shvate sa kakvom opozicijom zivi ova vlast
    Uvijek si imao genijalne ideje.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    dobro istoričari da vas pitam... NSD obično ima svaki dan po par izjava za javnost i reakcija... ali evo muče nešto... zašto? ili im niko ne objavljuje?
    Ne smije da se istura previše. Iz dva razloga.
    1. to je bio uslov iz SNP-a da bi Milić stao na čelo te koalicije. Isto se donekle odnosi na Medojevića ali je njemu data šira sloboda u nadi da će biti u stanju da privuče veći broj suverenista koje Milić i Mandić ne mogu, a bez njih nema pobjede. Posebno ne u glavnom gradu koji je ključni.
    2. zato što je Mandić poput strašila za suvereniste. One koje Mandić okuplja on je već okupio a svakim daljim pojavljivanjima može da šteti toj koaliciji jer bukvalno mobiliše suvereniste da se opiru svemu što se pojavi a podrazumijeva Mandića.

Mislim da im je to dobra strategija. Uostalom i nisu imali tu mnogo izbora. Novu je trebalo maksimalno "sakriti" da bi se privuklo što više birača. Zato su na svakoj listi u pročelje SNP-ovi kadrovi.

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    i što mislite o Bolja Crna Gora nazivu?
    Mislim da je slogan odličan. Jedan od najboljih kojeg su se mogli sjetiti. Svakako mnogo bolji od DEMOS i sličnih populističkih gluposti.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sreca pa navratih do CG na vrijeme inace mi prijatelji odose put SDP-a...
    Imaju srpska prezimena a Crnogorci, pa im objasnih da se ne prevare slucajno...
    Uostalom nisu za 17,5 funkcija i tu im nema prilaska...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je slogan odličan. Jedan od najboljih kojeg su se mogli sjetiti. Svakako mnogo bolji od DEMOS i sličnih populističkih gluposti.
    Mislim da je odličan, ali je i naš trebao da bude sličan, jer je isti bio na Ct (drugačije, bolje) prije par mjeseci kad su skoro svi iz opozicije bojkotovali izbora.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hvala na odgovoru. mislite li da je slogan samo slogan ili možda i korak ka normalizovanju odnosa sa državnošću... neko okretanje sebi, prvo nomenklaturom pa polako i sviješću?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po prvi put u od 1989 valjda (kada sve do mitinga na Gazi mestanu nisam bio sa sigurnoscu opredijeljen da li je Milosevic pozitivan ili negativan, u poredjenju sa onim starim, zasigurno po mnogo cemu negativnim i prevazidjenim...ISPALO JE DA JE BIO MNOGO NEGATIVNIJI OD NJIH U NAJCRNJOJ MOGUCOJ VERZIJI, sto je meni otprilike postalo jasno posle tog govora)-EVO NI DANAS MI NIJE SVE JASNO I NE ZNAM STO SE TACNO ZBIVA U MNE I OKRUZENJU I KUDA OVO VODI.

Posto sam ja imao 99% pogodjenih ishoda, tendencija, trendova u poslednjih 20-30 godina (ako istinu pricas ne hvalises se!), i generalni zakljucak je da se sve dogadjalo i pogadjalo najvise u skladu sa cuvenom recenicom "znam ja nas, *ebo ja nas"-po toj logici TO STO SAD NISTA NE ZNAM MOZDA I NIJE LOSE! DAKO SMO MALO EVOLUIRALI KAO POLITICKO DRUSTVO, PA MI ZATO NIJE SVE JASNO.

Rekao bih da nikome sa ovog foruma takodje nista nije jasno, nego pricaju i nagadjaju prema svojim zeljama i interesima, a neki i sa namjerom da ih zapazi onaj-ko-pazi (sto je legitiman intreres), ali svakako NI JEDNU DOBRU ANALIZU CRNOGORSKE POLITICKE SITUACIJE NISAM PROCITAO ODAVNO, NI OVDJE NI U STAMPI....SAMO NEKA NADGORNJAVANJA KOJA SE CAK MOGU I PREDVIDJETI.
    Monitor i Vijesti se *guse* od mrznje i ostrascsnosti- (imaju i razloga, jer ih je Kusovac doobroo nachepio u Pobjedi...i to je iz broja u broj sve jaci i konkretniji); DPS (narocito lokalni) je nikad bahatiji ( sto je los manir..uvjek...od sporta do politike!); SDP se izgleda cijepa....vjerovatno i DPS; opozicija je napravila za njih vrlo probitacnu koaliciju, ali bez ikakvog plana i programa, osim da obore SDPS....sto ima nekog smisla, ali svakako nije dovoljno ozbiljnom covjeku, koji trazi program, elaboraciju planova i rokove.

OCITO JE PRETESKO DATI DOBGRU ANALIZU TRENUTNO!

I DA: PONOVO CE OVAJ FORUM BIT AKTUELAN....VRLO!
    Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 24-04-10 at 08:34.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ewo ti analiza i projekcija. DPS je stvoren da se odradi posao. Posao nije zavrsen. sDPS ce imati jos samo jedan mandat nakon zavrsetka posla. Onda nastaje cistka, i drzavu preuzima potpuno nova partija, koja trenutno jos nije u opticaju. nama preostaje da cekamo da zavrshetak radova...
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Monitor i Vijesti se *guse* od mrznje i ostrascsnosti- (imaju i razloga, jer ih je Kusovac doobroo nachepio u Pobjedi...i to je iz broja u broj sve jaci i konkretniji); DPS (narocito lokalni) je nikad bahatiji ( sto je los manir..uvjek...od sporta do politike!); SDP se izgleda cijepa....vjerovatno i DPS; opozicija je napravila za njih vrlo probitacnu koaliciju, ali bez ikakvog plana i programa, osim da obore SDPS....sto ima nekog smisla, ali svakako nije dovoljno ozbiljnom covjeku, koji trazi program, elaboraciju planova i rokove.
    Priča nekadašnjih članova LSCG koji su tvrdili da će razbiti DPS iznutra i napustili LSCG definitivno je bila samo njihovo opravdavanje prelaska u DPS tabor, bilo preko SDP, učlanjenja, pljuvanja po svakoj opoziciji ili glasanja za DPS. Jasno je da su vođe tog istupanja imali na umu zauzimanje što većih mogućih funkcija u vršenju vlasti, što im je dozvoljeno samo ukoliko su izvršavali naređenja DPS i njegovih vođa. Izgleda da sve više shvataju da im to nikada neće poći za rukom bez ostatka opozicije. DPS je konglomerat različitih politika zasnovan na interesnom principu održanja vlasti. DPS vođe znaju da treba da se drže zajedno bez obzira na političke razlike ukoliko žele da održe vlast. Independisti koji se nazivaju dukljanima su svjesni da im bez DPS od vlasti neće ostati ništa, ali bi htjeli da uzmu mnogo više udjela od vlasti nego što imaju. Pat pozicija koja dukljane pretvara u najvjernije glasače ili pomagače DPS. Oni zapravo čuvaju DPS na vlasti. Njihovi glasovi odlučuju o tome da li će DPS i dalje da vlada. Samo kada bi se sa opozicijom udružili, onako kako je to napravio LSCG, bilo bi moguće skinuti DPS sa vlasti. Sve ostalo omogućava DPSu da traje. Nije stvar u tome što pričaju da se plaže za teško stečenu nezavisnost, već što se plaše za mrvice vlasti koje im DPS daje, a koje raspadom DPS ne bi imali jer su isuviše slabi za zauzimanje vlasti. Realno, dukljani imaju politički uticaj na svjetovnu vlast u CG koliko i CPC na duhovnu. DPS im neće dozvoliti da ojačaju, ali će ih koristiti za pritiska na drugu stranu. Kad god im zatreba sukob DPS angažuje dukljane i CPC, a onda se pojave kao vatrogasci. Dukljani i CPC su praktično plaćeni DPS piromani. ...
    Trebalo bi svakome biti jasno da je opozicija bila protiv nezavisnosti CG koja se stvara radi opstanka DPS na vlasti, a ne protiv nezavisnosti CG kao takve. Kada bi izrazito srpske stranke u CG htjele da ponovo pokrenu pitanje referenduma o nezavisnosti, ne vjerujem da bi to prihvatili SNP i PZP zato što protiv nezavisnosti nisu imale ništa protiv, ali jesu protiv DPS koji je sa svojom vlašću izjednačio pitanje nezavisnosti. Dakle, ne boje se glasači da će nezavisnost CG biti ugrožena, već da bi rušenje DPS dovelo do preraspodjele vlasti u kojima bi oni izgubili svoje kakve takve pozicije. Jedino u slučaju velike krize kada ljudi maosvno ostaju bez posla i život postaje teži može doći do drugačije reakcije glasača. Sada jeste kriza, ali pitanje je koliko je ljudi spremno da krene u avanturu promjene vlasti.
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

ajde neka neko zakaci lisu DPS_a ako je ima...
    SDP ima jaka imena bar ono sto vidjeh u vijesti
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Page 57 of 105 FirstFirst ... 74753545556575859606167 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)