Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 28

Thread: Nacionalnost

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Nacionalnost

Već duže vrijeme kako prolaze godine, posmatram svijet oko sebe i ovaj prostor bivše Jugoslavije, mimo Slovenije koja se izdvojila na neki način.

I.. kako razmišljam o ovom prostoru, primjećujem da se stvari uvijek "ponavljaju" na neki način, ali to nije ponavljanje, to je zid u koji ljudi sa ovih prostora stalno udaraju a sami su ga napravili. Uvijek se vode isti ratovi i iste priče, samo sa novim učesnicima - novim generacijama.
    Kao da se đeca igraju, vi ste Srbi, vi Crnogorci, vi Hrvati, vi Japanci, te ovi, te oni...
    I uvijek ista priča... Ajmo da vidimo šta nas to razdvaja, da se naljutimo jedni na druge pa da ratujemo, a svi smo u suštini isti.

Šta je to što ljudi vide u nacionalnoj pripadnosti? Šta je to nacionalnost?
    Po pravilu lični osjećaj i nečije izjašnjavanje, ali ipak nije tako...

Zbog čega ljudi ne mogu da se bave socijalnim problemima, sopstvenim kao i kolektivnim napretkom već samo traže razlike i biju stare bitke "zarad predaka koji opominju svaki dan"?

Pretpostavljam da je nekad lakše bit dio nečeg velikog i ponašat se u skladu sa većinom, manje su individualne posljedice i osjećaj krivice a zadovoljstvo "nacije" se posmatra kao lično zadovoljstvo.

Valjda je to razlog...

Ovu temu sam pokrenuo iz razloga što se ljudi u mom užem a i širem okruženju stalno trude da pokažu kako su pripadnici neke nacije, a ja ih posmatram i čudim se, i na pitanje "šta si ti?" odgovaram sa građanin planete zemlje, bez nacionalnosti i dugova iz prošlosti...

Temu nisam stavio u politiku jer se politika samo pominje, više se radi o filozofiji i psihologiji.

Thanks Thanks Given 
    4,304
    Thanks Thanks Received 
    8,319
    Thanked in
    3,170 Posts

Nacionalnost je više duševna hrana ljudi koji ne znaju što će sa sobom pa se zamlaćuju sa tim u životu i to im je prva etiketa koju lijepe na ljude i na osnovu toga unaprijed stvaraju neka mišljenja o istima.
    Takođe, nacionalnost je vrhunsko sredstvo manipulacije lidera ovom ruljom prostog naroda u cilju ostvarivanja lične koristi.
    Još jedna od stvari koja dijeli ljude na grupe. Podijeli pa vladaj. Ne kaže se to džaba.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Jednostavno previse je mrznje kod nas. Od ko zna koliko ljudi sam cuo da generalno mrze sve Albance i sve Hrvate. Znaci dijele ljude po nacionalnosti, a ne po tome kakvi su.
    Svuda ima dobrih i losih ljudi. Nema nacije na svijet dje su svi dobri ili svi losi.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Nikad nisam imao potrebu da dijelim ljude na Hrvate, Srbe, Muslimane, Crnogorce, Albance Kur*ce Palce i ko zna kojekakve josh... Niti sam tako vaspitan, niti mi je to ikad zdrav razum nalagao... Za mene postoje samo ljudi i neljudi

...

i kur*i palci
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,587
    Thanked in
    2,620 Posts

Nikad ne dijelim osobe po nacionalnoj pripadnost i ne mogu razumjeti kad neko ispoljava ponos prema svojoj naciji i mrznju prema drugoj. Možda to ne shvatam jer nemam izražen osjećaj pripadnosti nekoj naciji, imam srpsko-hrvatsko-crnogorske korijene.
    Možda će neki dežurni nacionalisti sa foruma reći da imam psihički poremećaj, ali ja smatram da mi je to velika prednost jer nemam predrasude sa kojima se oni susreću.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Nikad ne dijelim osobe po nacionalnoj pripadnost i ne mogu razumjeti kad neko ispoljava ponos prema svojoj naciji i mrznju prema drugoj. Možda to ne shvatam jer nemam izražen osjećaj pripadnosti nekoj naciji, imam srpsko-hrvatsko-crnogorske korijene.
    Možda će neki dežurni nacionalisti sa foruma reći da imam psihički poremećaj, ali ja smatram da mi je to velika prednost jer nemam predrasude sa kojima se oni susreću.
    pih! ako shto mrzim to su mjeshanci!!

just kidding
    Onaj koji po nacionalnosti sudi o ljudima stvarno ima zestok poremecaj
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cpu View Post
    Ovu temu sam pokrenuo iz razloga što se ljudi u mom užem a i širem okruženju stalno trude da pokažu kako su pripadnici neke nacije, a ja ih posmatram i čudim se, i na pitanje "šta si ti?" odgovaram sa građanin planete zemlje, bez nacionalnosti i dugova iz prošlosti...
    Vezano za čitavu priču,to je problem modela nacije koji se plasirao.
    Treba odvojiti model nacionalnosti i nacije,iako se kod nas sve to dosta prepliće,mahom zahvaljajujući blagodetima situacije kroz koju smo prošli od osamdesetih na ovamo.
    Nacionalnost je hereditarna stvar,lična kultura,i osjećaj (senzibilitet) vezan za nju.Nacija je masovni fenomen,odnosno nacionalnost na masovnijem nivou.
    Pripadati nekoj naciji kod nas znači mnogo šta - jedna od tih stvari je držanje svoje nacije i svog nasljedstva.Kao i u svim multikulturalnim sredinama,ovo je mač sa dvije oštrice.S' jedne strane upoznaješ svoju kulturu i nacionalnost,sa druge potpuno ignorišeš i relativizuješ pripadnike drugih nacionalnosti.
    Mahom na tu kartu (neznanja) se igralo devedesetih.Pored toga,koristilo se još nešto.Emocije.
    Svi valjda kapiramo da,kad smo u masi,nema tu previše razmišljanja.Međutim,nije samo to problem.Nije sve emocije lako zloupotrijebiti,no,kako to obično biva,kad se govori pred masom i ne govori se o nekim višim emotivnim stanjima.Uglavnom se pokušava probuditi strah,bijes,ili nešto treće.U takvom izmijenjenom stanju svijesti,ljudi često prave greške,a greške su materijal za kajanje i negiranje.Odnosno,dalje,kod nekih ljudi,čak i generisanje neke vrste ponosa na djela predaka ili tako nešto.Što je apsurd,zaista.Nacionalnost je nešto što ni na koji način nisi postigao ili izabrao,ništa na šta imaš pravo biti ponosan.
    Čista genetska nezgoda,da si baš tu gdje jesi.
    Stoga se vrtimo u krugu (ili bar jesmo,do skora) - jer prije petnaestak godina (ili manje) nije bilo lijepo pričati sa albancima,poznavati hrvata i družiti se sa bosancem.U 80% slučajeva.

Pa tako i ja.
    Uglavnom mi je fino što sam se rodio tu.Nisam nešto posebno ponosan na to.Izbjegavam mase.Ne identifikujem se sa uspjesima drugih ljudi (naročito ne sportista).Volio bih da živim malo bolje,a kako ničija politika danas na sceni tome ne vodi,ne zanimaju me ni : referendumi,izbori,zastave,vojska,himne,politička previranja,glupe priče o tome ko stoji dok kenja i ko šta radi kad ode kući,šta se desilo juče i ko je kome ukrao prvu jabuku.
    I relativno mi je fino.Ne previše.Ali dok pada kiša ne mogu ni bit' previše zadovoljan.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

U međuplanetranom sistemu ti si jaki 'nacionalista'...planetista...šta li već

Područije ex-juge nije tor i tu nije zatvorena stoka niti su čudne podzemne vode.
    Ljudi kao i svaki drugi ljudi. Daj im bolje uslove i oni će biti bolji. Tako jednostavno funkcioniše društvo, od kada je formirana veća skupina od 50 ljudi pa do dana današnjeg.
    Davno su provalile stare civilizacije da ljudima treba davati hleba i igara. Dati mu mogućnost da se stopi sa masom i urlikne. Da određene grupacije imaju svoj cilj,misiju.

Srećnim društvenim uređenjem ubili smo svaku društvenu radost. Poligoni na kojima su se nekada igrale fudbalske utamkmice su postali divni i komforni parkinzi ili su posađene zgradurine. Fudbalska liga je postala skupina nobova koji kao igraju fudbala. Uopšte hvali bilo koja manifestacija gdje bi se okupila masa i podijelila energiju.

Narodu treba koloseum...navijačke grupe da se povremeno ubijaju od batina, koncerti, bioskopi, razne manifestacije gdje se odigravaju neka dešavanja. Pametni balkanci su u svemu tome vidjeli uludo bacanje prostora i finansija, pa su u to iskoristili u mnogo bolje svrhe.

Sa druge strane crnogorsko društvo , po meni je pokazalo jedan ogroman kvalitet i zrelost. Ako se samo osvrnemo okolo sebe pa vidimo šta se tu sve izdogađalo...mi smo ispali mnogo zreli i pametni. Bili smo i mi kao društvo pod udarom manipulacija, kolektivnom ispiranju mozga itd, ali jednostavno nije došlo do razmjene mišljenja sa toljagama. I to je odlično.
    Upravo sada, je vrijeme finansijske depresije, pa opet društvo funkcioniše prividno normalno. To samo pokazuje koliko je ono bilo jako. Kao i sve drugo i to ima granice, koliko ono može još da funkcioniše, normalno. Prebacati krivicu na narodne mase je tako jeftino i lako. Narod je stoka! Uvijek prigodna konstatacija koja da smisao svemu, ali ne riješava ništa.

Društvo je organizam, mora se zadovoljiti i izliječiti svaki njegov dio da bi ono funkcionisalo i napredovalo. Ako društvo ima problem, imaš ga i ti, ma koliko on tebe ne interesovao, ili ga smatrao besmislenim.

Samo se pitam koji narod bi izdržao ovoliko dugo nedaće i ostao u krugu civilizovanih normi. Niko osim naroda i narodnosti Crne Gore....

A i ta Budućnost izgubi od Rudara...idemo da se bijemo, čekamo ih na zlaticu....

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post

Društvo je organizam, mora se zadovoljiti i izliječiti svaki njegov dio da bi ono funkcionisalo i napredovalo. Ako društvo ima problem, imaš ga i ti, ma koliko on tebe ne interesovao, ili ga smatrao besmislenim.
    $edi 1. . . . .
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Glenn_Q View Post
    $edi 1. . . . .

Dobro je da si još u 'vode' gdje se tako ocjenjuju...ima nade za tebe

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Dobro je da si još u 'vode' gdje se tako ocjenjuju...ima nade za tebe

Znachi ja imam problem ako se neki kreten nevaspitani ponasha nacionalistichki? Treba li ja tim da se zabrinem? Je li moj problem sto postoje odredjene grupice idiota koji pale kontenjere i blokiraju ulicu s' njima? Je li ja imam problem ako neko baca smece u potok? Nikad kompletno drushtvo nije bilo problem, nego pojedinci. I ako smo svi pod nebom crne gore nismo svi isto drushtvo. Svudje ima ovoga. A da si zasluzio vecu ocjenu ja bi' ti je dao..

I josh neshto, kad je neko tako rodjen daj mu kakve god ocesh uslove on ce i dalje bit isti. Stoka ce ostat stoka.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Znachi ja imam problem ako se neki kreten nevaspitani ponasha nacionalistichki? Treba li ja tim da se zabrinem? Je li moj problem sto postoje odredjene grupice idiota koji pale kontenjere i blokiraju ulicu s' njima? Je li ja imam problem ako neko baca smece u potok? Nikad kompletno drushtvo nije bilo problem, nego pojedinci. I ako smo svi pod nebom crne gore nismo svi isto drushtvo. Svudje ima ovoga. A da si zasluzio vecu ocjenu ja bi' ti je dao..

I josh neshto, kad je neko tako rodjen daj mu kakve god ocesh uslove on ce i dalje bit isti. Stoka ce ostat stoka.
    Mislio sam na društvo u širem značenju od tebe i tvojih pajtaša...

Nažalost svi pod kapom nebeskom koji smo zgurani ovdje na prostoru Crne Gore smo isto društvo, ma koliko mi to željeli ili ne.

Da, ti i ja i svi imamo problem ako grupa idiota dođe i zapali kontejnere i blokira ulicu. Neke stvari se jednostavno moraju uobličiti i definisati, tako da ti kreteni koji pale kontejnere ne pale više u ime svetih nacionalnih ili vjerskih principa, nego radi svojih nagona da pravi ******.

Sa druge strane, ne možeš očekivati od većine ljudi da rezonuju pravilno, NAŽALOST. Da ne treba pišati po ulici ili bacati smeće u potok, te ljude treba naučiti da je to pogrešno ili pronaći neki način da se onemoguće u tome.

Bez obzira ako je neko po tvojim mjerilima stoka , opet i on ima pravo na to...**** ga.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Mislio sam na društvo u širem značenju od tebe i tvojih pajtaša...

Nažalost svi pod kapom nebeskom koji smo zgurani ovdje na prostoru Crne Gore smo isto društvo, ma koliko mi to željeli ili ne.

Da, ti i ja i svi imamo problem ako grupa idiota dođe i zapali kontejnere i blokira ulicu. Neke stvari se jednostavno moraju uobličiti, tako da ti kreteni koji pale kontejnere ne pale više u ime svetih nacionalnih ili vjerskih principa, nego radi svojih nagona da pravi ******.

Sa druge strane, ne možeš očekivati od većine ljudi da rezonuju pravilno, NAŽALOST. Da ne treba pišati po ulici ili bacati smeće, te ljude treba naučiti da je to pogrešno ili pronaći neki način da se onemoguće u tome.

Bez obzira ako je neko po tvojim mjerilima stoka , opet i on ima pravo na to...**** ga.

Znam na kakvo si drushtvo mislio.
    Ne vidim zashto mora da se kaze "drushtvo je problem" ako u stvari samo odredjene grupacije i pojedinci prave te probleme (nacionalistiche, prema prirodi). Zbog nekoga treba to drushtvo u kojem sam ja da se nazove nacionalistichko? Zashto je naslov teme "bruka crne gore" u vezi onih voditeljke shto su pratile bred pita? Trebalo je napisat Bruka Kralja Nikole, nemojmoo. Izasha sam ja iz drushtva odavno, i ne zanima me vishe ko je koga obruka, ko ce se ponashat nacionalistichki, njihov problem, ne moj.. A stoka je stoka, kad mu priroda nije dala sposobnost autokontrole nece niko.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Znam na kakvo si drushtvo mislio.
    Ne vidim zashto mora da se kaze "drushtvo je problem" ako u stvari samo odredjene grupacije i pojedinci prave te probleme (nacionalistiche, prema prirodi). Zbog nekoga treba to drushtvo u kojem sam ja da se nazove nacionalistichko? Zashto je naslov teme "bruka crne gore" u vezi onih voditeljke shto su pratile bred pita? Trebalo je napisat Bruka Kralja Nikole, nemojmoo. Izasha sam ja iz drushtva odavno, i ne zanima me vishe ko je koga obruka, ko ce se ponashat nacionalistichki, njihov problem, ne moj.. A stoka je stoka, kad mu priroda nije dala sposobnost autokontrole nece niko.

Izvini...za suvišnu definiciju društva...pogrešno sam koncipirao.

OK...slažem se sa tobom da nacionalizam nije vitalni problem.
    Ali ako to preokupira većinu, šta da radimo. Vrijeme je da se svi uključimo i da jednom 'izglasamo' ko smo šta smo i da se batali priča više o tome.

Imaš nevaspitanih koliko hoćeš...ali ima ih premnogo. Danas ti baca smeće u potok, sjutra ti piša na kapiju,preksjutra će ti oteti dijete i tražiti otkup. I tome se mora stati na put. Nažalost, u svakom društvu ima dosta takvih, pa i tu nismo mimo svijeta.

Bruka Crne Gore nije ni trčanje za Brad Pitt-om niti kralj Nikola, bruka jeste onaj ogromni procenat nezaposlenih, standard i tome slično. Mnogo je lakše građaninu Švajcarske nego građaninu Crne Gore. A nisu Švajcarci se rodili gospoda i kulturni, oni su to izgradili i zaradili RIJEŠAVAJUĆI PROBLEME!

Šta mi radimo?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Izvini...za suvišnu definiciju društva...pogrešno sam koncipirao.

OK...slažem se sa tobom da nacionalizam nije vitalni problem.
    Ali ako to preokupira većinu, šta da radimo. Vrijeme je da se svi uključimo i da jednom 'izglasamo' ko smo šta smo i da se batali priča više o tome.

Imaš nevaspitanih koliko hoćeš...ali ima ih premnogo. Danas ti baca smeće u potok, sjutra ti piša na kapiju,preksjutra će ti oteti dijete i tražiti otkup. I tome se mora stati na put. Nažalost, u svakom društvu ima dosta takvih, pa i tu nismo mimo svijeta.

Bruka Crne Gore nije ni trčanje za Brad Pitt-om niti kralj Nikola, bruka jeste onaj ogromni procenat nezaposlenih, standard i tome slično. Mnogo je lakše građaninu Švajcarske nego građaninu Crne Gore. A nisu Švajcarci se rodili gospoda i kulturni, oni su to izgradili i zaradili RIJEŠAVAJUĆI PROBLEME!

Šta mi radimo?

Ne da nacionalizam nije vitalni problem, nego je bash marginalan i ispolitiziran. Neka pojedini politichari malo iskuliraju i brzo ce taj nacionalizam isprdjet. Ja od moje generacije josh ne chuh neki nacionalistichki komentar, ne daj boze stav (osim u vicevima) pojedini ljudi su jednostavno izmanipulisani situacijom u zemlji a znamo kakva je bila i to je to. Postoji josh i nacionalizam u pojedinim srednjim shkolama koji ne bih komentarisao.
    Što je problem (ne društva, nego crne gore kao sistema) Problem su kao sto kazes plate, nezaposlenost, nekultura. Ove prve dvije stavke ja svrstavam u politichku situaciju ne drushtvenu, a ovo trece je druga pricha. Bachanje smeca po potocima, prevrtanje kontenjera trebaju nadlezni organi da sankcionishu. Dobro, aj da priznam da jes moj problem zato shto mi smeta, ali da je to moj problem zato shto sam ja dio toga drushtva to izvini nije. No neka te osobe malo nadlezni organi udare po dzepu pa neka se opamete. A ako bi neko htio da se pisha meni u kapiju neka zna da je napravio sebi vecu sramotu nego meni shtetu
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne da nacionalizam nije vitalni problem, nego je bash marginalan i ispolitiziran. Neka pojedini politichari malo iskuliraju i brzo ce taj nacionalizam isprdjet. Ja od moje generacije josh ne chuh neki nacionalistichki komentar, ne daj boze stav (osim u vicevima) pojedini ljudi su jednostavno izmanipulisani situacijom u zemlji a znamo kakva je bila i to je to. Postoji josh i nacionalizam u pojedinim srednjim shkolama koji ne bih komentarisao.
    Što je problem (ne društva, nego crne gore kao sistema) Problem su kao sto kazes plate, nezaposlenost, nekultura. Ove prve dvije stavke ja svrstavam u politichku situaciju ne drushtvenu, a ovo trece je druga pricha. Bachanje smeca po potocima, prevrtanje kontenjera trebaju nadlezni organi da sankcionishu. Dobro, aj da priznam da jes moj problem zato shto mi smeta, ali da je to moj problem zato shto sam ja dio toga drushtva to izvini nije. No neka te osobe malo nadlezni organi udare po dzepu pa neka se opamete. A ako bi neko htio da se pisha meni u kapiju neka zna da je napravio sebi vecu sramotu nego meni shtetu
    Politička strutura zavisi od društva, opet društvene norme zavise od političara, kultura je u sprezi sa nekim načinom života, što je opet zavisno od standarda...ukratko sve je jako povezano...

Samo kažem...građanska i lična samosvijest i hrabrost je nešto što nužno moramo imati. davati otpor svemu što je loše...koliko je ko u mogućnosti.

Ja lično često visim na temama koje me u suštini ne interesuju, ali dajem otpor nekim forumskim manijacima i psihopatama koji odobravaju i veličaju razne gadosti. Koji jednostavno nedaju pravo drugima da misle i da se osjećaju drugačije.

Iskreno smatram ih primitivnim, ali mi to ne daje za pravo da uzmem toljagu pa da ih prevaspitam...ali da im kažem da to nije OK...to UVIJEK!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Ja tebi dajem pravo da mislish drugachije ali ti ne dajem pravo da svakoga stavljash u isti kosh i da kazesh da smo svi krivi za postupke pojedinaca.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala CPU, i ja sam razmisljao da otvorim topik na ovu temu...zbog svih stvari koje se desavaju, a i zbog neke rasprave u drushtvu...
    Problem sa nacijom i nacionalistima je sto je to stvar koja je pod jakim uticajima okoline, i tako se i svijest formira...Pogotovu u ovo vrijeme gdje se pojam koristi radi lakse kontrole ljudima, manipulisanja, i skretanja pogleda sa nekih bitnih, zivotnih stvari...

tako da je dosta lako uociti negativne strane ove tematike...Ali ima li pozitivnih? Mislim ok je to, naslijedje, kultura raznolika, i tradicija, ali za to ne treba nacija, bezbrojni su primjeri razlicitih kultura i obicaja unutar same nacije ili drzave...

Kazem, lose stvari znam, ali bih volio da mi neko objasni koje su pozitivne, sa argumentima, ozb pitam?
    (nakon duzeg razmishljanja i iskustava samo postoji jedna podjela, covjek i necovjek, bio on crn, bijel, zut...)

p.s. vidim da je gaul iznio navijacke misli ovdje..
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by Loverclocker View Post
    Hvala CPU, i ja sam razmisljao da otvorim topik na ovu temu...zbog svih stvari koje se desavaju, a i zbog neke rasprave u drushtvu...
    Problem sa nacijom i nacionalistima je sto je to stvar koja je pod jakim uticajima okoline, i tako se i svijest formira...Pogotovu u ovo vrijeme gdje se pojam koristi radi lakse kontrole ljudima, manipulisanja, i skretanja pogleda sa nekih bitnih, zivotnih stvari...

tako da je dosta lako uociti negativne strane ove tematike...Ali ima li pozitivnih? Mislim ok je to, naslijedje, kultura raznolika, i tradicija, ali za to ne treba nacija, bezbrojni su primjeri razlicitih kultura i obicaja unutar same nacije ili drzave...

Kazem, lose stvari znam, ali bih volio da mi neko objasni koje su pozitivne, sa argumentima, ozb pitam?
    (nakon duzeg razmishljanja i iskustava samo postoji jedna podjela, covjek i necovjek, bio on crn, bijel, zut...)

p.s. vidim da je gaul iznio navijacke misli ovdje..

Tako je, za kulturu i tradiciju nacija nije potrebna, to bi bilo prisutno i da je na snazi anarhija Teshko ce ko nabrojat makar 3 pozitivne stvari. Ljudi i neljudi, jedina, jedina podjela..
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by Kaludjerovic View Post
    po nacionalnosti sam Crnogorac iako sam duži deo života proveo u Srbiji i bio bih u stanju da dam svoj život za Crnu Goru i druge Crnogorce, ali i da oduzmem život onom ko mi dira u moje crnogorstvo. Da, otvoreno kažem da bih bio u stanju da ubijem i to pištoljem. Biti Crnogorac za mene je prvo obaveza i čast pa tek onda sve ostalo. Crna Gora je naš i mi sa njom rodjeni venac, Crna Gora je večna dok su joj deca verna, slava svim Crnogorcima palim za ime crnogorsko i za čast Crne Gore.
    neko ce te nasankat chovjeche..
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Kaludjerovic View Post
    po nacionalnosti sam Crnogorac iako sam duži deo života proveo u Srbiji i bio bih u stanju da dam svoj život za Crnu Goru i druge Crnogorce, ali i da oduzmem život onom ko mi dira u moje crnogorstvo.
    Takvi ljudi nam trebaju.
    Pitam se kad ćete vi pterodaktili i triceratopsi da se fosilizujete već jednom.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Takvi ljudi nam trebaju.
    Pitam se kad ćete vi pterodaktili i triceratopsi da se fosilizujete već jednom.
    bravo
    +500
    Haec olim meminisse ivvabit
    http://1944killingfields.co.uk

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

I uvijek ista priča... Ajmo da vidimo šta nas to razdvaja, da se naljutimo jedni na druge pa da ratujemo, a svi smo u suštini isti.
    Udruživanje nije posljedica različitosti, nego uzrok. Drugim riječima, dvoje ljudi ne pripadaju različitom plemenu, religiji ili naciji zato što se na nekom elementarnom nivou razlikuju, nego se razlikuju upravo zbog toga što pripadaju različitom plemenu, religiji ili naciji.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ovo je stavljeno na loshe mjesto...pusti politichari zatrpaju odma ovaj PDF sa drugim temama...
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks