Quote Originally Posted by gaul View Post
Izvini...za suvišnu definiciju društva...pogrešno sam koncipirao.

OK...slažem se sa tobom da nacionalizam nije vitalni problem.
Ali ako to preokupira većinu, šta da radimo. Vrijeme je da se svi uključimo i da jednom 'izglasamo' ko smo šta smo i da se batali priča više o tome.

Imaš nevaspitanih koliko hoćeš...ali ima ih premnogo. Danas ti baca smeće u potok, sjutra ti piša na kapiju,preksjutra će ti oteti dijete i tražiti otkup. I tome se mora stati na put. Nažalost, u svakom društvu ima dosta takvih, pa i tu nismo mimo svijeta.

Bruka Crne Gore nije ni trčanje za Brad Pitt-om niti kralj Nikola, bruka jeste onaj ogromni procenat nezaposlenih, standard i tome slično. Mnogo je lakše građaninu Švajcarske nego građaninu Crne Gore. A nisu Švajcarci se rodili gospoda i kulturni, oni su to izgradili i zaradili RIJEŠAVAJUĆI PROBLEME!

Šta mi radimo?

Ne da nacionalizam nije vitalni problem, nego je bash marginalan i ispolitiziran. Neka pojedini politichari malo iskuliraju i brzo ce taj nacionalizam isprdjet. Ja od moje generacije josh ne chuh neki nacionalistichki komentar, ne daj boze stav (osim u vicevima) pojedini ljudi su jednostavno izmanipulisani situacijom u zemlji a znamo kakva je bila i to je to. Postoji josh i nacionalizam u pojedinim srednjim shkolama koji ne bih komentarisao.
Što je problem (ne društva, nego crne gore kao sistema) Problem su kao sto kazes plate, nezaposlenost, nekultura. Ove prve dvije stavke ja svrstavam u politichku situaciju ne drushtvenu, a ovo trece je druga pricha. Bachanje smeca po potocima, prevrtanje kontenjera trebaju nadlezni organi da sankcionishu. Dobro, aj da priznam da jes moj problem zato shto mi smeta, ali da je to moj problem zato shto sam ja dio toga drushtva to izvini nije. No neka te osobe malo nadlezni organi udare po dzepu pa neka se opamete. A ako bi neko htio da se pisha meni u kapiju neka zna da je napravio sebi vecu sramotu nego meni shtetu