Page 37 of 108 FirstFirst ... 273334353637383940414787 ... LastLast
Results 901 to 925 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

AHAHAHAHA

Kada kupiš neki uređaj, kupuješ ga radi svrhe...uređaj služi...a upustvo , puka pisanija koja uglavnom ničemu ne služe i završe u smeće...ili ga čitam dok pijem kafu

Ali ti je ovo za zlatnu malinu
    Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Bog se nije pojavljivao, jer da se pojavljivao svi bi ljudi znali da postoji. .
    Last edited by gaul; 16-04-10 at 19:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nego Bog treba da se pokaže u liku da ga svi vide.
    Da , apsolutno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    ajd objasno ovo boldovano....

AHAHAHAHAHA
    Znaci da isam onIbn ne zna o cemu prica sam je indirektno priznao da ljudi bi znali da postoji kad bi se pojavio neko.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je veoma lako. Kada kupiš neku stvar tehničke prirode, uvijek uz njega postoji upustvo kako aparat funkcioniše. A ljudi misle, da mogu da otkriju naukom Boga, đe je tu mogućnost vjerovanja ? Naravno Bog, nebi bio Bog, da nije poslao odgovore na mnoga naučna, i gotovo sva metafizička pitanja. A ljudi umjesto da čitaju upustva od Boga, koja pokazuju kako oni funkcionišu, laćaju se nekih nebitnih stvari. Jer postoje nauke čije saznanje je beskorisno, sa stanovišta vjere. Na osnovu toga što su Božija upustva savršena, možemo predpostaviti da dolaze od savršenog Stvoritelja. Anštajn je rekao: dobro poznavanje nauka vodi u teizam, a površno u ateizam. Ljudi bi željeli da im se Bog pojavi, da ga vide zorno, tako su i jevreji tražili od Mojsija, pa ih je munja ošinula. Umjesto da razmišljaju kako Bog izgleda, jer pogledi do njega ne mogu doprijeti, a on do pogleda dopire. Jer je On uzeo tamu za svoje prekrivalište. Ljudi bi trebali da razmišljaju o Božijem stvaranju. Gaule, stavi H, ispred A, jer ne znam dal se smiješ, ili umireš.
    Ne moraju ljudi vjerovati u nista, oni trebaju da znaju da nesto postoji, a da bi znali da nesto postoji treba da se to otkrije a kako ljudi stvarno zele da znaju da on postoji onda nek se pojavi i ispuni zelju njegovim stvorenjima. Gdje nalazis te izreke kao Einsteinove ??? To nema veze sa njim nego neko te lagao. Batali gluposti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po tebi bi Bog trebao da se pokaže, da bi ti vjerovao. Ma nemoj da me zasmijavaš, nemoj da ti se ljudi sprdaju, kad pročitaju šta pišeš.Da nisi ti možda toliko veliki čovjek, ili posledni poslanik, kome Bog mora da oda sebe? Šta umišljaš ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Bog se nije pojavljivao, jer da se pojavljivao svi bi ljudi znali da postoji. .
    Ako me iko nasmije do suza da su samozvani misionarčići kada lupaju gluposti.
    Ajde malo se pritahiri,uvati muabet dobri pa mi objasni što si mislio pod ovim...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaš li kojoj životinji se objašnjava dva put?... Pređi na onaj dio foruma đe su vicevi, možda je tamo mjesto đe treba takav da pametuje.
    Last edited by Ibn Sinan; 17-04-10 at 15:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po tebi bi Bog trebao da se pokaže, da bi ti vjerovao. Ma nemoj da me zasmijavaš, nemoj da ti se ljudi sprdaju, kad pročitaju šta pišeš.Da nisi ti možda toliko veliki čovjek, ili posledni poslanik, kome Bog mora da oda sebe? Šta umišljaš ?
    Po meni bog treba da se pojavi kako bih ja i svi drugi pa cak i ti ne morali vjerovati nego bih saznali da postoji. Ja nisam neki veliki covjek niti neki poslanik jer kad bih bio poslanik boziji onda bi bio moj zadatak da vama pokazem boga ili da vas upoznam sa njim ili da vas povedem na piknik u njegov raj kao goste itd itd e onda bi vi stvarno saznali o njemu i onda bi ga prihvatili kao stvarnog.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaš li kojoj životinji se objašnjava dva put?... Pređi na onaj dio foruma đe su vicevi, možda je tamo mjesto đe treba takav da pametuje.
    De Ibn sinaneee nemoj nemoj tako, priznaj da nisi imao pojma sta si htio da kazes pod tim, jednostavno covjek zamalo se onesvijestio od toga sta sad i mene si natjero na smijeh ali manje, covjece pod tim si svrstao sebe u ateiste, jel de?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nema većih viceva do tvojih i Ihtusovih postova...

Nego hajde objasni malko bliže kako to da Bog nije htio pokazati sebe , jer bi ljudi znali da postoje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bonoble, Bog je sa svojom svemoći birao ljude za poslanike, za koje je znao da će ponijeti taj amanet ispravno. Znači, da je to njegova volja koga će da izabere, a ne srećom, tvoja. Ti kažeš, kada bih ja bio poslanik onda bi bio moj zadatak da vas upoznam sa njim...Ja te pitam pa šta su radili onda Božiji poslanici, kada su nas upoznali sa Božijim zakonima ? Samo oni nisu vodili ljude na piknik, jer bi ta tvoja vjera bila koliko smiješna, toliko i prosta i glupa. A tebe Gaule poručujem, da sam ti dao odgovor. Pogledaj 8 postova unazad. I bez nervoze, vidim da ti ponestaje daha, ja znam da ti ruka podrhtava, kada treba meni nešto da repliciraš.
    Last edited by Ibn Sinan; 17-04-10 at 18:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

A tebe Gaule poručujem, da sam ti dao odgovor. Pogledaj 8 postova unazad. I bez nervoze, vidim da ti ponestaje daha, ja znam da ti ruka podrhtava, kada treba meni nešto da repliciraš.
    AHAHAHAHA...

pored vidne nervoze još mi tresu ruke od tebe i imam napade gušenja...iskreno, ponekad da, jer naprosto se tresem čitav kada se razbijam od smijeha.

Sa druge strane, ako si pokušao analogijom sa tehničkim uređajima da objasniš onaj non-sens da Bog se ne pokazuje jer bi svako znao da postoji...
    Proglašavam te No.1 humoristom, bolji si čak i od Ihtusa...

Kupiš mikser i dobiješ upustvo, ko vidi taj će znati i da koristi mikser...WAU!

I još nešto...kad će prestati da mi se ruke tresu ? I zašto mi se tresu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja samo govorim , da mnogi ljudi traže svoj stav prema Bogu bez predhodnog upoznavanja sa sadržinom svetih knjiga. To je pogrešno, i nenaučno, jer da bi nešto mogao da kritikuješ, moraš dobro da upoznaš ono što tamo piše. Tako i ti radiš ponekad. Zbog takvih stvari ti ponestaje daha, podrhtavaju ruke, osjećam to u tvojim postovima. Jer kada čovjeku ponestanu argumenti, tada počinje da vrijeđa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pa sad uglavnom ti si taj koji lijepi etikete od karakternih do fizičkih osobina. No dobro, sve je to priča, bar ja tako to shvatam.

Kad već spominješ naučni pristup religiji i upoznavanjem sa svetim knjigama. Zar ti ne zvuči da malo skačeš sam sebi u stomak?

Zašto postoje kontradiktornosti u kuranu? Jesi li ikada o tome razmislio, a ja ću ti naći veoma jaku vezu između tih pogreški i nekoga poput tebe...

Nikako da shvatiš ibn sinane...džaba prelaziš džadu ako neznaš đe ćeš

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam ti rekao da ih navedeš, te kontradiktornosti, a ti mlatiš praznu slamu. Karakteristično za tebe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nego... kako si došao do zaključka da mi se ruke tresu i da ostajem bez daha ...?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo kad ti god postavim pravo pitanje, koje si ti potencirao, odmah izbjegavaš. Pebacuješ temu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Evo kad ti god postavim pravo pitanje, koje si ti potencirao, odmah izbjegavaš. Pebacuješ temu.

Izbjegavam?
    Pa postavio sam na ovu temu milion takvih kontradiktornosti...

Ali idemo jedno po jedno...dakle kako i odakle znaš ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bonoble, Bog je sa svojom svemoći birao ljude za poslanike, za koje je znao da će ponijeti taj amanet ispravno.
    "...Ja te pitam pa šta su radili onda Božiji poslanici, kada su nas upoznali sa Božijim zakonima ?" E sad i ja se tresem ne znam sta mi je ??!! HE ehe he salim se, Npr. bira se prijedsednik drzave negdje, i sad dodje neki njjegov "poslanik" i predstavlja praznu stolicu kao buduceg prijedsednika ??!!! i... ?? ljudi gledaju na praznu stolicu ...??!!! i pitaju se, a dje je prijedsednik? na sta ce "poslanik" njegov da odgovori "Dragi prijedsednik nije tako plitak da bi se vama pojavio, sta ste mislili?? ko ste vi pa da vam se on pojavljuje ?? Vi treba da se zadovoljite njegovom stolicom, sanjajte njega na njoj." /na sta ce ljudi ???!!!
    I onda ce on " JA sam odje njegov poslanik i meni trebate polagati postovanje, poslusnost, i ostalih raznih dobara, i sve... itd itd."
    EEEhehehe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sa druge strane, ako si pokušao analogijom sa tehničkim uređajima da objasniš onaj non-sens da Bog se ne pokazuje jer bi svako znao da postoji...
    Proglašavam te No.1 humoristom, bolji si čak i od Ihtusa...
    Kupiš mikser i dobiješ upustvo, ko vidi taj će znati i da koristi mikser...WAU!
    Gaule, oni kupuju samo etiketu jer mikser im ne treba , oni to zamisljaju, jednostavno vjeruju da mikser postoji ali ne zalijepljen za etiketu , on bukvalno jeste negdje a vazna im etiketa i sta pise u njoj. hahaha

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja samo govorim , da mnogi ljudi traže svoj stav prema Bogu bez predhodnog upoznavanja sa sadržinom svetih knjiga. To je pogrešno, i nenaučno, jer da bi nešto mogao da kritikuješ, moraš dobro da upoznaš ono što tamo piše. Tako i ti radiš ponekad. Zbog takvih stvari ti ponestaje daha, podrhtavaju ruke, osjećam to u tvojim postovima. Jer kada čovjeku ponestanu argumenti, tada počinje da vrijeđa.
    Pocinjem da povjerujem da si mozda ti boziji poslanik, jer imas osobine da osjetis Gaulove nemire i strah, ponestanak daha i sta jos drugo, ... ? i to sve preko net-a. Gaule sta cemo sad?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pih, u pravu si, nema što da ti odgovorim. Pametan čovjek kada nema šta nekome da kaže, odustaje. Haugg bledoliki.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nego hajde objasni malko bliže kako to da Bog nije htio pokazati sebe , jer bi ljudi znali da postoje.
    Zar je za ovo potrebno objašnjenje? Zar ovaj život nije iskušenje? Ako sama riječ VJERA koju i ti koristiš, znači da u nešto treba vjerovati, zar onda ne bi bila glupost da Bog sebe pokaže?
    Smiješ se onome što nisi u stanju shvatiti. Smiješ se onome što je polazna tačka i osnova svake religije. Zar ne vidiš da si ti u stvari smiješan?
    Last edited by Mabus; 18-04-10 at 13:08.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zašto postoje kontradiktornosti u kuranu? Jesi li ikada o tome razmislio, a ja ću ti naći veoma jaku vezu između tih pogreški i nekoga poput tebe...
    Problem je u tome što one ne postoje, one postoje samo u glavama onih koji ne znaju. Već sam ti odgovorio na sve kontradikcije koje si naveo da su neosnovane. Šta više, navodio si lažne citate da bi našao kontradikciju. E upravo se u tim lažnim citatima nalazi očaj ljudi koji žele Kur'an predstaviti lažnim.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Problem je u tome što one ne postoje, one postoje samo u glavama onih koji ne znaju. Već sam ti odgovorio na sve kontradikcije koje si naveo da su neosnovane. Šta više, navodio si lažne citate da bi našao kontradikciju. E upravo se u tim lažnim citatima nalazi očaj ljudi koji žele Kur'an predstaviti lažnim.

Ti si nešto nekome objasnio?
    HAHAHAHAHA

Divno je što si ovdje, treba li da se plašim Mabuse?

Zar ti ne bješe onaj jadnik koji sebe prozva Mabusom...strašno i jadno!

Ajde sanjari malo u skladu sa svojim pseudonimom...

Page 37 of 108 FirstFirst ... 273334353637383940414787 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks