Ne moraju ljudi vjerovati u nista, oni trebaju da znaju da nesto postoji, a da bi znali da nesto postoji treba da se to otkrije a kako ljudi stvarno zele da znaju da on postoji onda nek se pojavi i ispuni zelju njegovim stvorenjima. Gdje nalazis te izreke kao Einsteinove ??? To nema veze sa njim nego neko te lagao. Batali gluposti.
Po tebi bi Bog trebao da se pokaže, da bi ti vjerovao. Ma nemoj da me zasmijavaš, nemoj da ti se ljudi sprdaju, kad pročitaju šta pišeš.Da nisi ti možda toliko veliki čovjek, ili posledni poslanik, kome Bog mora da oda sebe? Šta umišljaš ?
Znaš li kojoj životinji se objašnjava dva put?... Pređi na onaj dio foruma đe su vicevi, možda je tamo mjesto đe treba takav da pametuje.
Last edited by Ibn Sinan; 17-04-10 at 15:25.
Po meni bog treba da se pojavi kako bih ja i svi drugi pa cak i ti ne morali vjerovati nego bih saznali da postoji. Ja nisam neki veliki covjek niti neki poslanik jer kad bih bio poslanik boziji onda bi bio moj zadatak da vama pokazem boga ili da vas upoznam sa njim ili da vas povedem na piknik u njegov raj kao goste itd itd e onda bi vi stvarno saznali o njemu i onda bi ga prihvatili kao stvarnog.
Bonoble, Bog je sa svojom svemoći birao ljude za poslanike, za koje je znao da će ponijeti taj amanet ispravno. Znači, da je to njegova volja koga će da izabere, a ne srećom, tvoja. Ti kažeš, kada bih ja bio poslanik onda bi bio moj zadatak da vas upoznam sa njim...Ja te pitam pa šta su radili onda Božiji poslanici, kada su nas upoznali sa Božijim zakonima ? Samo oni nisu vodili ljude na piknik, jer bi ta tvoja vjera bila koliko smiješna, toliko i prosta i glupa. A tebe Gaule poručujem, da sam ti dao odgovor. Pogledaj 8 postova unazad. I bez nervoze, vidim da ti ponestaje daha, ja znam da ti ruka podrhtava, kada treba meni nešto da repliciraš.
Last edited by Ibn Sinan; 17-04-10 at 18:14.
AHAHAHAHA...
pored vidne nervoze još mi tresu ruke od tebe i imam napade gušenja...iskreno, ponekad da, jer naprosto se tresem čitav kada se razbijam od smijeha.
Sa druge strane, ako si pokušao analogijom sa tehničkim uređajima da objasniš onaj non-sens da Bog se ne pokazuje jer bi svako znao da postoji...
Proglašavam te No.1 humoristom, bolji si čak i od Ihtusa...
Kupiš mikser i dobiješ upustvo, ko vidi taj će znati i da koristi mikser...WAU!
I još nešto...kad će prestati da mi se ruke tresu ? I zašto mi se tresu?
Ja samo govorim , da mnogi ljudi traže svoj stav prema Bogu bez predhodnog upoznavanja sa sadržinom svetih knjiga. To je pogrešno, i nenaučno, jer da bi nešto mogao da kritikuješ, moraš dobro da upoznaš ono što tamo piše. Tako i ti radiš ponekad. Zbog takvih stvari ti ponestaje daha, podrhtavaju ruke, osjećam to u tvojim postovima. Jer kada čovjeku ponestanu argumenti, tada počinje da vrijeđa.
Pa sad uglavnom ti si taj koji lijepi etikete od karakternih do fizičkih osobina. No dobro, sve je to priča, bar ja tako to shvatam.
Kad već spominješ naučni pristup religiji i upoznavanjem sa svetim knjigama. Zar ti ne zvuči da malo skačeš sam sebi u stomak?
Zašto postoje kontradiktornosti u kuranu? Jesi li ikada o tome razmislio, a ja ću ti naći veoma jaku vezu između tih pogreški i nekoga poput tebe...
Nikako da shvatiš ibn sinane...džaba prelaziš džadu ako neznaš đe ćeš
Ja sam ti rekao da ih navedeš, te kontradiktornosti, a ti mlatiš praznu slamu. Karakteristično za tebe.
Nego... kako si došao do zaključka da mi se ruke tresu i da ostajem bez daha ...?
Evo kad ti god postavim pravo pitanje, koje si ti potencirao, odmah izbjegavaš. Pebacuješ temu.
"...Ja te pitam pa šta su radili onda Božiji poslanici, kada su nas upoznali sa Božijim zakonima ?" E sad i ja se tresem ne znam sta mi je ??!! HE ehe he salim se, Npr. bira se prijedsednik drzave negdje, i sad dodje neki njjegov "poslanik" i predstavlja praznu stolicu kao buduceg prijedsednika ??!!! i... ?? ljudi gledaju na praznu stolicu ...??!!! i pitaju se, a dje je prijedsednik? na sta ce "poslanik" njegov da odgovori "Dragi prijedsednik nije tako plitak da bi se vama pojavio, sta ste mislili?? ko ste vi pa da vam se on pojavljuje ?? Vi treba da se zadovoljite njegovom stolicom, sanjajte njega na njoj." /na sta ce ljudi ???!!!
I onda ce on " JA sam odje njegov poslanik i meni trebate polagati postovanje, poslusnost, i ostalih raznih dobara, i sve... itd itd."
EEEhehehe
Pih, u pravu si, nema što da ti odgovorim. Pametan čovjek kada nema šta nekome da kaže, odustaje. Haugg bledoliki.
Zar je za ovo potrebno objašnjenje? Zar ovaj život nije iskušenje? Ako sama riječ VJERA koju i ti koristiš, znači da u nešto treba vjerovati, zar onda ne bi bila glupost da Bog sebe pokaže?
Smiješ se onome što nisi u stanju shvatiti. Smiješ se onome što je polazna tačka i osnova svake religije. Zar ne vidiš da si ti u stvari smiješan?
Last edited by Mabus; 18-04-10 at 13:08.
Problem je u tome što one ne postoje, one postoje samo u glavama onih koji ne znaju. Već sam ti odgovorio na sve kontradikcije koje si naveo da su neosnovane. Šta više, navodio si lažne citate da bi našao kontradikciju. E upravo se u tim lažnim citatima nalazi očaj ljudi koji žele Kur'an predstaviti lažnim.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks