Quote Originally Posted by El Re View Post
I ja sam sličnog utiska. Tinja u svim opozicionim partijama odavno nezadovoljstvo pojedinaca koji misle da bi njihovu partiju trebalo voditi drugačije. Zato i govorim da ovi nemaju kud - moraju dobiti ove izbore. Upravo zato što su i sami izjavljivali prije nepun mjesec (posebno Medojević i Mandić) da je vlast izgubila većinu i da narod želi promjene. Ukoliko izgube neko će morati da objasni i plati i za taj i za sve ranije poraze.
Nikada (pa čak ni u vrijeme referenduma) opozicija nije bila toliko zainteresovana da animira što veći broj glasova a posebno da privuče apstinente. Prosto, ulog je iako njihov lični, ali njima - ogroman.
Ja u tome vidim drugu stvar.Svi ti sastanci sa strancima su doveli do toga da im ovi reču kako moraju pokazat da je većina protiv DPS i da će tek onda dobit pomoć inače mogu da se slikaju.Kako nemaju sredstava da finansiraju stranke kao što su navikli sad pokušavaju da prikupe što veći broj glasača ne bi li makar usko bilo na izborima.Prosrpske stranke su dosad dobijale poneku kintu od Beograda,poneku od biznismena koji ih simpatišu al toga više nema.Godina krize i stiskanje budžeta