Bilo je ljudi raznih pobuda. Bilo je i onih što su krivili Miloševića da je izgubio ratove, ali prije svega bili su mladi ljudi koji su tada bili ogorčeni jer su vjerovali da im je ukrao budućnost i dostojanstvo.
Po mom sudu kasnije će i mnogi od tih mladih ljudi steći neki stav: "I mi Srbi smo podjednako žrtve ovog rata" što nije neistina, ali oni to koriste kao način da izraze svoj otpor tome da prihvate činjenicu da je Srbija izgubila nekoliko ratova i da to neko mora da plati.
No udaljili smo se od teme.
Inače mislim da ti je ovo za pravoslavce krajnje oštra konstatacija bez obzira što ti kao pravoslavac imaš pravo i na takav stav. To je neki moj sud koji ne moraš da uvažiš.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
El Re, hoces li mi reci, posto tvoj stav zaista cijenim i volio bi da ga cujem... Zasto je ove godine na lokalnim izborima, ili makar na ovoj nasoj anketi, tvoj glas uz DPS-SDP?![]()
Just to slip the skin...
na stranu inertnost i negativizmi ove vlasti... što to tebe SKOJ posebno boli Berlin? pa eto nas aminuju i Washington i Moskva... je li to Beograd ili Berlin? zbunio si me na momenat.
Ne moze Ambasador sa sekretaricom puno da uradi u Berlinu (sami su bez idje ikoga), ali eto ima nas Crnogoraca pa "lobiramo" nekako.
Hvala Lepo
Pokrasce opet izbore.
Nazalost.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Pa cujes El Rea, njemacki ambasador organizuje opoziciju po Crnoj Gori, a sve to u slobodno vrijeme i na svoju ruku, kad uhvati vremena izmedju golfa i filatelije. Pa rekoh da se nasmijem malo na taj racun, a zao mi ako je i tebe zaboljelo. Ne brini, ne pokusavam da umanjim postovanje koje prema nama osjecaju i Vasington i Moskva.
zamisli te nepravde.. boze, na kakve je muke ova vlast od opozicije..![]()
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
u potpunosti shvatam razloge neglasanja za PzP, SNP i NSD u koaliciji.
u potpunosti ne shvatam razloge glasanja za DPSPD!!!!! poslije ovoliko godina skakavaca i grinja i... dusa mi je nabrajati...
Pozdrav mom dragom prijatelju. Evo Getaway da ti odgovorim i hvala ti na korektnom pitanju. Ono što pročitaš i nije tako teško razumjeti onom ko zaista želi malo misliti...
To nije glas crnom DPS-u već je to glas mog prkosa nečemu što smatram štetočinama koji dog god budu "alternativa" ovoj vlasti Đukanović može mirno da spava. To je najgori koktel svih onih i svega onoga što je već toliko puta ovaj narod rekao da ne želi i između kojih bi prije ja lično (a tvrdim i veli broj drugih Crnogoraca) glasao Nečastivog nego njih.
To je glas protiv najgore krntije koju pokušavaju pred svake izbore ušminkati kako bi tobož vozila trku sa moćnom mašinerijom vlasti. Čim to (što se danas tobož zove "opozicija"), nestane, tek tada će se probuditi nada da se iz ovog naroda pojave novi koji će najaviti neku uistinu novu i bolju Crnu Goru. Što prije nestane ove lažne opozicije to će prije doći do katarze ovog naroda.
Ta družina svojim suludim koncepcijama Crne Gore kao "države naroda" a ne građana i tiradama o pomoći Srbiji u borbi za njeno (davno izgubljeno) Kosovo, nikada neće uspjeti da animira ni Brisel ni Vašington da ju podrže i dožive kao ozbiljnog partera. A bez njihove podrške na Balkanu još niko nije došao na vlast. S ovom trojicom liderčića, u to nemam ama baš nikakvu dilemu, ovaj narod prosto gubi vrijeme koje nema i sebi dodatno produžava agoniju.
Dakle moj glas je PROTIV štetočina i ako imalo doprinesem da ti nesretnici shvate da ono što oni nude nije ono što treba niti će ikad trebati ovom narodu, onda je moj glas imao smisla.
Ako treba da platim cijenu što ću još godinu dvije gledati DPS kako bi ovi otišli i pojavili se neki novi - onda neka bude tako. Gledao sam DPS 20 godina pa se mogu strpjet još godinu-dvije. Ja ionako mislim da će se ta partija urušiti iznutra i to prije nego kasnije...
A koliko je meni na srcu DPS znamo ja i moj Spasitelj na ovaj dan kad je uskrsnuo. Zaista mi ne pada na pamet nekome išta dodatno pojašnjavati a posebno raznoraznim pristalicama čoporativne svijesti koji ne umiju da žive bez nekog ko će da ih usmjerava ko ovan predvodnik. Neko jednostavno ima kapacitet to da razumije a neko nema.
Last edited by El Re; 04-04-10 at 14:56.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Ima veze ako se neko predstavlja ka ekspert iz neke oblasti (eurointegracija), a studira je 10 ili više godina. Ako misliš da nema, raspitaj se za sličan slučaj bilo đe u inostranstvu i ja ću reći da si sve u pravu, i povuć ovo što pišem.
I naravno da ima veze što je iz Morinja. Po meni bi imala više razloga da se buni što se dešavalo u njenom dvorištu 3 ili 4 godine ranije, no jel Slobo pokra lokalne izbore u Beogradu 1996. Ali opet je ovo moje mišljenje.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Jos 2006. se pricalo kako oni mogu u nezavisnoj CG samo godinu-dvije da prezive i kako je demokratizacija neizbjezna. A odtad prodje 13 bajrama...
Ne izazivaju meni potrebu za gutanjem dramamina ove prepupjele domacice i pomocnici treceg sekretara odjeljenja za gubljenje vremena u MUPu kojima su usta puna DPSa, nego takvi kao ti, sto toboz teska srce glasaju za iste i jos pricaju okolo kako ne bi oni nego se nema kud.
jes, jes, vazda su dobijali zbog slabosti svojih politickih oponenata, a ne zbog svojih kvaliteta
Mada, nisu to "oni", to je, kada je rijec konkretno o politici, ipak samo "on".. Tako se na predsjednickim 1997. glasalo za "od dva zla manje".. pa je za referendum bila prica kako ce brzo on da se oklizne posle nezavisnosti, nego ga je samo "zapalo" da bude u pravo vrijeme na pravom mjestu.. posto ce posle prirodno nastupiti taj proces demokratizacije i ta cuvena katarza crnogorskog drustva i njegove svijesti..pa sad ponovo imamo manite Srbe koji hoce da nas pokore, a na braniku nase otadzbine, gle cuda, opet on! Sam! Nekako mu se vazda zalomi, greote, da na njegova pleca padne sav teret i da samo njega imamo u borbi za (ne vise obnovu, nego) odbranu nase nezavisnosti. Blagos.. kakva mudra pricasamo ne znam do kad joj je rok trajanja.. cini mi se neogranicen....
Znaš što sam htio da kažem ovom pričom o trajanju studija mlade dame. I to da Brajovićevu kompetentnost ili ne ocjenjuju građani-birači-partijski članovi, dok ona sama za sebe tvrdi da je expert, a da za to ne mora imat nikakav dokaz, prostim postojanjem na mjestu direktorice organizacije koju je stvorila upravo ona....
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks