Mene samo interesuje dje bijahu svi ovi danasnji Crnogorci i borci za nezavisnost devedesetih godina, jer gledajuci i slusajuci narod, kojem su puna usta crnogorstine i nezavisnosti, pitam se sto se cekala 2006, kad se sve moglo obavit 1991, moglo se i tada imat 55.5 posto, sudeci po danasnjim pricama i isticanjem...
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
građane zaboravi.kad vidimo povjerenje MUP-u koje iskazuju na anketama vrlo je jasno koliki mu uspjeh pripisuju.građani glasaju partiju a ne pojedince.partija sama postavlja bez uvida u raspoloženje građanja.inače bi pojedinci već odavno sadili krtolu po rodnih sela koliko su se sposobnim pokazali
(ovo se ne odnosi na aktuelnog ministra naravno)
A ne bate,oni su tada bili Srbi,i to kafanski Srbi.
U stanju delirijum tremensa puna su im usta kandila,Kosova,Lazara,Siptara itd.
Dok se ne zapuca!
Onda prosto nestaju sa prvim mrakom,zatvaraju se u svoje misje rupe,jer nemaju muda puskom u praksi zastupat ono o cemu dan,mjesec ili godinu neumorno serinjaju.
A uz to smrtno su alergicni na barutne cestice.
E ti su danas najveci Crnogorci,perjanice i uzdanice...
Cesto usadjuju drzavna znamenja na dimnjake od kuca(kako bi zaboga ukazali ostalima da su na pravom put oduvijek bili),pride im manjka izvjesnih dozvola,sto za gradnju,sto za ostalo.
Drzavne zastave im se mogu cesto vidjet na prozorima,zora im svice i noc mrkava sa shakom na prsi i himnom na usnama.
Ne da povratis,no da izvrsis harikiri.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
A koja je to treća alternativa koju si ti zapazio a koja meni stalno promiče ispred očiju?... Nemoj da se zamajavamo.
Pošto će biti sudar dva bloka svako onaj ko ostane kući zapravo će pola glasa dati DPS-u a pola opoziciji bez obzira htio to ili ne. E kad je već tako nek ide cijelo jaje u pitu. Da se ne igramo žmurke no da izvedemo stvari na čistac.
Već i babe po Sinjajevini su ukapirale da neko posle ovih izbora mora u penziju jer je opozicija zaigrala na "sve ili ništa" i pobjednik će ponijeti sve. Ukoliko DPS izgubi ove opštinske izbore biće delegitimisan i uskoro će morati ići opšti izbori ili će u državi stanje biti neodrživo što je može gurnuti u haos. Ukoliko pak opozicija izgubi Medojević i Mandić su politička prošlost a Milić će se boriti za opstanak u sopstvenoj partiji.
Last edited by El Re; 04-04-10 at 21:49.
ORA ET LABORA
Suviše smo dugo navikli da ih gledamo sve na okupu pa će nam biti neobično kada neki krenu put prošlosti. Da li će pojedini ostati da bitišu i gmižu po političkoj sceni CG još neko vrijeme nakon poraza? Možda...Ali njihova politička zvijezda biće ugašena.
Ovi izbori nisu ni nalik bilo kojima u zadnjih nekoliko godina. Većina ljudi to razumije ili osjeća.
ORA ET LABORA
Sumnjam i ja da ce neko otici u politicku penziju jer imaju opravdanje koje je ihahah puta bilo uspjesno "pokradose nas, nagrdise nas". Dovoljno ce biti ako pobijede u Pluzine ili Savnik da to proglase najdemokratskije i jedino ispravno raspolozenje, a koalicije se i prave da se ne vidi svaciji stvarni ucinak.
Jedino ce Milić biti pametniji samo da mu to ne bude po onoj narodnoj "potonja pamet..."
Umorni su i glasači opozicije više od tih izgovora "pokrali nas" i "mi smo mogli ali tajna policija sve kupi i upropasti". Ako propadnu upravo najaktivnije pristalice opozicije stvaraće pritisak. Očekujem i cijepanje lokalnih odbora i međusobne optužbe po novinama. Opozicija je jedva uspjela da se kako-tako skrpi i propadnu li ova trojica (a ni mnogi drugi zadugo) je neće moći opet okupiti.
Plužine, Šavnik i slični kusuri poput Andrijevice,..sve to nije bitno. Glavna bitka se bije za Podgoricu. Ko osvoji Podgoricu dobio je ovaj "rat".
Last edited by El Re; 04-04-10 at 22:00.
ORA ET LABORA
She is only here to annoy herself!
Tako ne misle tri musketara. Vjeruj oni biju svoju najveću bitku i nimalo im nije svejedno. Zato će i kampanja biti najprljavija do sada. Zaista očekujem da se stvari počnu kretati i u naizgled neočekivanom smjeru. Ukoliko procijene da neće dobiti Podgoricu ne bi me iznenadilo da par dana pred izbore pozovu pristalice na bojkot i nemire. Još ako se paralalno budu događala kakva radnička okupljanja imaćemo neke prizore iz vremena AB revolucije.
ORA ET LABORA
To cijepanje će zavisti (bar se meni cini) od rezultata izbora starog odbora SNP u Kolasinu, ako ode sam na izbore i ako se sad naprasno ne pomire. Ti malo mladji clanovi kojima dosta iste price mogu vidjeti sansu pa probati nesto po svom jedino ako vide da se isplatilo ovima. U suprotnom slucaju će ćutati i gledati neki sitni lokalni interes. Na DPS je muka u Podgorici ne zbog jacine opozicije koliko je onih koji bi rado vidjeli Mugiju ledja jer se osjecaju ugrozenim.
Iskreno, El Re... Ja, da imam pravo glasa u Pg (jos sam u Nk birackom spisku... vjerovatno od sledecih izbora u Pg) - bi na ovim izborima opet glasao za tu mrcnu opoziciju... Ali bi isto tako prvi potpisao da, ako je krah opozicije na ovim izborima dovoljno dobar razlog da svi oni odu u paketu, i dodju neki drugi - so let it be!
Ali, bojim se... Oni ce uzeti mozda 4-5 opstina na koje ionako racunaju, to proglasiti "uspijehom imajuci u obzir sve uslove", zatim na primjer povratiti vlast u Kolasinu, mozda i u Beranama zbog nezadovoljstva Bihoraca, u Pljevljima uspostaviti apsolutnu jer nema vise izbora za gradonacelnika... I eto, njima novih izgovora da ostanu! A pravi uspijeh bi jedino bila vlast u Pg...
Pozdrav sa Zabljaka... Prelijep vazduh nocas.
Just to slip the skin...
I ja sam sličnog utiska. Tinja u svim opozicionim partijama odavno nezadovoljstvo pojedinaca koji misle da bi njihovu partiju trebalo voditi drugačije. Zato i govorim da ovi nemaju kud - moraju dobiti ove izbore. Upravo zato što su i sami izjavljivali prije nepun mjesec (posebno Medojević i Mandić) da je vlast izgubila većinu i da narod želi promjene. Ukoliko izgube neko će morati da objasni i plati i za taj i za sve ranije poraze.
Nikada (pa čak ni u vrijeme referenduma) opozicija nije bila toliko zainteresovana da animira što veći broj glasova a posebno da privuče apstinente. Prosto, ulog je iako njihov lični, ali njima - ogroman.
ORA ET LABORA
Ja u tome vidim drugu stvar.Svi ti sastanci sa strancima su doveli do toga da im ovi reču kako moraju pokazat da je većina protiv DPS i da će tek onda dobit pomoć inače mogu da se slikaju.Kako nemaju sredstava da finansiraju stranke kao što su navikli sad pokušavaju da prikupe što veći broj glasača ne bi li makar usko bilo na izborima.Prosrpske stranke su dosad dobijale poneku kintu od Beograda,poneku od biznismena koji ih simpatišu al toga više nema.Godina krize i stiskanje budžeta![]()
Pozdrav dragom prijatelju.Zavidim ti noćas...
Nego, dragi moj Getaway, opozicija je (tvrdim sasvim svjesno) napravila od ovih izbora malu reprizu referenduma. Prosto je i za slijepca vidljivo da su teme identične a pristup i ponuda partija učesnica apsolutno ista ko ona 2006.
Čovjek se začudi kad čuje da su ovo nekakvi lokalni izbori no upravo je opozicija ta koja im je dala tu važnost i oni to otvoreno govore.
Baš kao i 2006. cijepamo se lagano ali sigurno - po istom šavu. Do izbora je još daleko. Do tada i mnogi koji razmišljaju o apstinenciji vjerovatno će pomislit da ipak izađu. Mi smo narod za kog je dokazano da voli da glasa.
ORA ET LABORA
Pozoriste.. Jedni glume poziciju, drugi glume opoziciju, a ovi iz NVO izigravaju dekorativni element....
Hvala Lepo
Nije mi teško da se i tu složim da je to možda tako. Što se stranaca tiče, oni stranci koji zastupaju relevantne svjetske igrače vjeruj odlično znaju ko je koliko "težak" u narodu. Ali to ne znači da ih diplomatski sve ne ohrabruju da, eto, ako pokažu snagu mogu računati na podršku.
Ja lično nemam dilemu da je za ovo dvorište glavni Vašington i da mu se tu malo ko drugi miješa, a DPS je odlično znao kako da rezerviše njihovu naklonost. Opozicija se pritom trudila da slučajno ne ostane dilema da oni ne podržavaju američku politiku, što je po meni bilo vrh političkog mazohizma jer za tim nije bilo nikakve potrebe.
Ova opservacija za finansiranje stranaka je nešto što je zaista vrijedno pažnje mada ja nemam nijedan direktan dokaz da finansijski opozicija lošije stoji nego ranije. Istina prije sam spreman da pretpostavim da je to tačno nego da nije.
Last edited by El Re; 04-04-10 at 22:48.
ORA ET LABORA
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks