Naravno da smo svi jednaki ali sam ja ovdje govorio( a ti kao i uvjek zlonamjerno tumačio) o Podgorici, Tuzima i glasanju!
Rekao sam da nije pošteno da zahvaljujući glasovima Mirsada iz Tuzi koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa Podgoricom i dijelom grada preko Morače , mojoj djeci se ipred nosa na korak od zgrade napravi dvospratna garaža te svaki dan udišemo otrovne materije!!!
Isto sam rekao da nije pošteno ni da moj glas utiče na gradnju ili negradnju Doma kulture u Tuzima jer ja i moja djeca nemamo veze sa tim!!
Zato je pošteno da Tuzi dobiju opštinu u kojoj će sami brinuti o sebi a neće im drugi određivati što je za njih bolje!
A zašto je bitno sve ovo?
Razgolitiće se Mugi i njegova podrška u samom gradu i onda će vidjeti da nema podršku u gradu bez sadašnje gradske opštine!
Libertas
Smajo je pojacao Baćovu stranku i sila glasova koju ce on donijeti garantuje mu uspjeh. Ne znam ja koliko je muslimana ili katolika u bilo kojoj partiji i to je nesto zadnje nasto gledam kako se ko moli i da li se moli. Zasto ih nije bilo u SNP ne treba nikom objasnjavati, a SNP je dozivio debelo samoprocisćavanje i ne bi bio bas siguran da bi mnogim manjinskim partijama bilo nesto strasno da sa njima budu u koaliciju. To sto niko ko sebe cijeni nece sa vojvodama i jadikalima je samo veliku plus za one koji znaju s kim neće.
Kaze Baco,mi ce mo samo u koaliciju sa onim ko osvoji vlast,mi samo gledamo svoj interes,car je:yipiiii:
Plavljani mi nijesu jasni, kao ni odnos vlasti prema Plavu i Gusinjama. U Plavu imate jednu ulicu dugu oko 500m i više od pola godine ona je raskopana (možda i više ali ja znam za pola godine). Na putu Plav-Gusinja 9km pogodićete 10-ak rupa a ostale se mogu zaobići. To je 9km puta. Stanovništvo se konstantno iseljava. Jedan Plavljanin ekonomista sa 30 godina rada tamo kaže da su u Plavu ostali samo prokleti. A DPS tamo redovno dobija 60%+ glasova. Bezobrazno je u najmanju ruku da se odnos vlasti prema tom kraju ne promijeni.
Zezate li se da je Baco u politiku?To je onaj sto se povukao iz svakog medijskog pojavljivanja?
Zacepi nos i glasaj za opoziciju. Mislim da je konacno doslo vrijeme da je prosto nepristojno glasati za vlast.
Evo pošto voliš činjenice, danas u Skupštini grada PG ima 55 poslanika...Od toga 22 DPS(najjači, sa ili bez Tuzi), 6 SDP (druga najjača), 5 SNP, 4 PZP, 4 NOVA, 1 NS, 1 DSS, 1 SSN i....8 poslanika bez kluba! Ili "nezavisnih"...I svi su oni sa lista opozicionih partija, uglavnom PZP-a. I bliži su Mugiju mnogi od mnogih od ova 23 iz DPS-a. Tako da nije Mirsad kriv no ti što si glasa sa SNS, pa danas njihov poslanik radi sa Mugošom, možda baš tu garažu što ti smeta.
Pa pamet u glavu ovaj put
A inače ako hoćeš baš da znaš....U Tuzima je na vlasti opozicija, a u "srpskoj" Zeti ubjedljivo DPS, pa pitaj Maraše, Stijepoviće, Radonjiće, Klikovce i ostale okle garaža što ti podavi đecu, ostavi Mirsada da se bori na miru protiv Mugija, kad su već tvoji odbornici odlučili da mu pomognu, koliko mogu ...
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Ne mogu da vjerujem da ne znaš da se sem što se glasa za parlament glavnog grada Podgorice, u Tuzima i Zeti glasa i za gradske parlamente!!
Na nivou grada Tužani daju podršku Mugiju a na nivou Tuzi svojim strankama.
Zbog toga DPS u Tuzima nema vlast već opozicione albanske partije sa SNP-om!
Slično je i na državnom nivou.Postoje dvije izborne jedinice.
Prva na nivou države gdje Albanci daju skoro plebiscitno glas DPSDP-u a na nivou svoje izborne jedinice njihove partije, jer jedino preko albanske izborne jedinice mogu ući u parlament Crne Gore.
Iz te druge izborne(albanske) jedinice se biralo 4 poslanika...
Toliko su stvari jasne da ne mogu da vjerujem da ovo nijesi znao...
Libertas
...ili da još uprostim...DPSDP zajedno u Podgorici i gradskoj opštini Zeti je manjina u odnosu na opoziciju!
DPSDP-Podgorica-Zeta imaju manje od Opozicije-Podgorica-Zeta
DPSDP-Podgorica-Zeta-Tuzi imaju više od Opoziocije-Podgorica-Zeta-Tuzi
Pa zar se ne sjećaš emisije u kojoj je gost bio gradonačelnik Bijelog Polja Milošević, gradonačelnik Herceg Novog Mandić i kada je Tarzan rekao da ze zalaže za lokalne samouprave svugdje gdje je to moguće pa i za Tuzi ako ispune uslove , a da će nedostatak glasova iz sadašnje gradske opštine nadoknaditi pojačanom kampanjom i još boljim odnosom sa građanima , te da će Podgorica i dalje ostati Njihova!
Ili još plastičnije da Mirsad,Safet,Sead,Ferhat iz Tuzi ne glasaju za parlament glavnog grada , Mugi nebi dobio izbore( čista matematika i poslednji izbori pokazuju) i samim tim nebi bilo dvospratne smrdljive garaže na korak od vrtića,, Ljubica Popović" i na korak(15metara) od moje zgrade!!
Libertas
Strah me od Milica da ne prospe sve ovo sa svojim zahtijevima...
Bijo si poziw koi se neodbija
...e zato DPS kaže da Tuzi još nijesu zrele za opštinu ...to je jedan jedini razlog...sve drugo su priče za malu đecu...
Libertas
Dogovor nikada nije bio bliži.
Vanparlamente stranke će sigurno biti uključene, prof. Kuljak i Milan Popović kao nestranačke ličnosti, postoji velika šansa da se uključe i intelektualci iz ,,Vijesti", ,,Monitora"...
Albanci i Bošnjaci ,posebno ovo drugi na sjeveru, su spremni za koaliciju a dvije albanske partije na jugu takođe.
Po pitanjima oko kojih se ne slažu( ako dođe do koalicije na državnom nivou) svako zadržava pravo da glasa po sopstvenom izboru...
Mislim da je ovo odlično pripremljeno jer će se akcenat staviti isključivo na onim pitanjima gdje je potpuni koncezus.
Ponavljam ona pitanja( koja su za nekog najbitnija)ostavljena su partijama( poslanicima,odbornicima) da sami iznose svoj stav jer po sadašnjom zakonu poslanici i dalje raspolažu sa svojim mandatom a ne liste!!
Libertas
Hoces da kazes da Albanci glasaju dva puta?
Za njih ne vazi cenzus od 3% i to je citava njihova privilegija. Tacno se sracuna koliko glasova treba za jednog poslanka, i partije sa albanskim predznakom treba da ispune tu kvotu. Cini mi se da su do sada uspijevali da uzmu 3 ili 4 poslanika. Svi oni gradjanji albanske nacionalnosti(a njih ima oko 30%) koji ne glasaju za nacionalne partije ulaze u isti kos sa nama. Musilmani i Bosnjaci nemaju ovu privilegiju jer njih ima znatno vise.
I ti smatras da je ovo nepravedo? Koja to demokratska zemlja ne dozvoljava svojim manjinama da lakse udju u parlament molim te?
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Aj, aj, nemoj da se pališ stručnjače, no pazi kakve činjenice iznosiš.
1) U albanskoj izbonoj jedinici za državni parlament se biraju 5 a ne 4 poslanika.
2) Svi glasovi iz jedne u drugu izbornu jedinicu se prelivaju, tj. ti možeš da glasaš DUA na Cetinje, to ide na njihov konto u posebnoj izbornoj jedinici, isto kao i glasovi NOVE iz Ulcinja u suprotnom pravcu.
3) Nemoj da miješaš lokalne i državne izbore.
4) U Tuzima DPS u opoziciji, u Golubovcima ubjedljivo na vlast, i tebi je kriv neko iz Tuzi za to što je DPS na vlast na nivou opštine PG?!
4) Na kraju, kakve veze ima što je par hiljada (znači par hiljada) ljudi iz Tuzi glasalo DPS-SDP kad je, recimo Mugoša dobio 60.000 glasova ukupno. Ili koalicija 48.000? Pobrini se ti za tvoje komšije koji redovno zaokruže DPS, pa da zajedno obarate vlast, nećeš je oboriti ukoliko budeš prebaciovao odgovornost na Tuzane ili bilo koga drugog (pogotovo što ti daješ tome i nacionalni prizvuk), jer time sigurno nećeš dobiti, recimo, mene ili moje prijatelje - kojima će uvijek multinacionalna CG kao država đe su svi jednaki bit bitnija od garaže, bila ona na dva ili 72 sprata.
5) Čekam još neko tvoje "otkrovenje" vezano za izbore, posebno za koaliciju opozicionih partija, jer sam sa bio na piće sa funkcionerima dvije od njih 3, pa mi oni rekoše da baš nije sve onako ka što izgeda prosječnom čitaocu Vijesti. No možda ti imaš neke informacije koje bacaju drugo svjetlo na to![]()
Last edited by OSCAR; 25-03-10 at 12:26.
Last edited by OSCAR; 25-03-10 at 12:49.
Stranka srpskih radikala (SSR) nastupiće samostalno na lokalnim izborima u svim opštinama.
»Ponudićemo našem narodu najbolji program čije će okosnice biti identitetska pitanja srpskog naroda u Crnoj Gori i borba protiv kriminala i korupcije na svim nivoima«, kazala je predsjednik Vidosava Ostojić.
Una hirundo non facit ver ....ali...
kuja Vidosava..
She is only here to annoy herself!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks