Sinoć sam gledao humorističku emisiju “otvor eno tamo“.
Dop-maćin emisije je bio Milo Rutović, a gost je bila Radojka Đukanović…
Prisutni su bili i novinari dok je Radojka na startu najavila povlačenje. Nije se složila da imamo trusno područje, ali je Radojka Đukanović najavila katastrofalni zemljotres ako se opozi-cija ujedini. Rekla je: povlačim se po svim sudovima po Švajcarskoj, Italiji… pa što da se ne povučem u malenu Crnu Goru. Ona (Crna Gora) nije samo moja, ona je i mojih institucija sa kojima izlazim u koaliciju na predstojećim lokalnim izborima. Naši izbori su predreferendumska tekovina… što zna ciina međunarodna zajednica. Ista ova zajednica naložila je opoziciji da se oko mene ujedini i na izborima dobiće neke opštine sa manje od tri ulice. I na kraju prvog bloka ako vam ne smeta – ja sam tekovina i meta.
Milo Rutović je dao riječ maloljetnom novinaru: MA.NO – dopisnik iz Kokota – koji je upitao veoma oštro: što ćete sa oštrim ivicama i maricama limene crkve koju nije gradio vojvoda Stanko Subotić…
Javila se i novinarka iz Tv – AZ.RE – koja je zaplakala pitavši Đukanovićku: Ako se povučete kada će se opet dovući… vidite li nekog da se može uvući… na vaše pravo mjesto…
Staroljetni novinar – dopisnik: UD – BE koji se zove NE.RE rekao je: ja nijesam advokat organizovanog kriminala – prosto mi se nametnuo kao parcijalni politički interes … Što vi mislite o meni?
Radojka Đukanović je zajedno odgovorila: Ja do sada nijesam ušla u organizovani kriminal, ali sumnjam da je crkva bilo Crnogorska ili Srpska kriva, ili ako hoćete pravoslavna. Krivac je priznaćete na drugoj strani gdje se ne mogu uvući i zato se moram povući … I ništa ne mislim o meni već o zdravoj veni – vidi i idi …
Novinarka AZ.RE je počela da plače. Milo Rutović je tješiom a svi novinari su iskoristili priliku da se rukuju sa Radojkom Đukanović, a neki su je potapšali po sakou i odmah zvali u redakciju hvaleći se: svi smo joj ga pipnuli i ja sam ga pipnuo …
Novinar – urednik “Pobjeda je Vijesti iz Dana u Dan”, dopisnik “Slobodne Evrope” nije došao sam!
Ljubomorni,
Miško Đukić
Bookmarks