Originally Posted by
protuva
ti mozesh da napises da si pametan izuzetno,niko ti to nece priznat ...ili se vrlo lako moze opovrgnut tvoja tvrdnja jednim testom,i odma tvoja teorija pada u vodu...isto kao sto je dokazano za milion stvari u teoriji evolucije da nije tacno..prema tome...kad ti dokazesh da bog ne postoji,opipljivim dokazom,ja cu momentalno da se zacudim sta mi je bilo ovih godina zivota te sam u to vjerovao. ali necesh naci dokaz,prema tome...logika je jasna.
Ajde navedi mi te dokzae protiv teorije evolucije jr zadnji put kad sam provjerio svi naucnici se slazu da je potpuno opravdana i tacna.
E, sad te imam. Posto niko do sad nije dokazao postojanje boga koje se jedino zasniva na knjigama kojima se ne zna ni autora i vjerovanju obicnih ljudi koji poznaju tehniku laganja i nije im tesko bilo da sve to fino izmisle sto su najvjerovatnije i uradili, daj mi ti jedan opipljiv dokaz da bog postoji. Posto niko hiljadama godina nije to uspio, a ti tvrdis da je moguce, onda ajde ti budi taj koji ce najzad da otkloni sve sumnje i ja cu prvi sebi koce da prikucam u dlanove i da se razapnem.
Teret dokazivanja nikad nije na onome koji tvrdi da nesto ne postoji, uvijek je na onome koji tvrdi da postoji.
Ti ne znas ni sta znaci logika. Ne znas ni jedan metod logickog zakljucivanja. Ne znas ni sta je dedukcija, indukcija itd. Naravno mozes da proguglas i to ces sigurno uradit. Ali ukratko da ti kazem, ti ides protivno svim logickim metodama jer svaki od njih zahtjeva dokaze koje ti nemas.

Originally Posted by
ihtus777
Дешавање натприродних појава.
Nisu dokaz postojanja boga. Natprirodne pojave su samo natprirodne dok ih neko ne objasni, bas kao i vremenske pojave nekad. Neke od tih natprirodnih pojava su dosta cesto bile samo prevara da bi se ljudi domogli para na brz nacin.
Last edited by VanjaTheMan; 05-03-10 at 22:18.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks