Page 64 of 171 FirstFirst ... 145460616263646566676874114164 ... LastLast
Results 1,576 to 1,600 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Сад претјерујеш.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

U cemu pretjerujem? Molim te objasni!

Ili barem mi pruzi odgovore koje trazim
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Hahahahahaha, smijesan si druze, smijesan si, satjeran si u cosak, pa nemas odgovora, sad pokusavas nekim perfidnim cakama da se izvuces, ali pazi se, uuuu, ti si bozji covjek, nemoj perfidno da igras, gresan postajes perfidnim igrama

I dalje cekam odgovor na pitanje o crncima i eskimima

A posto se eto predstavljas kao vjernik ,sto onda ima toliko bogova, kad je bog jedan, vi se medju sobom ne mozete dogovorit u sto da vjerujete, no ste se podijelili u crkve i klanove, i kroz citavu istoriju nista dobro niste donijeli, samo huskanje bazirano na nekim vjerovanjima bez osnova, koja ste vrlo dobro znali da iskoristite da bi ste se okoristili u ratovima
    to ti je odg na moje pitanje,da sam smijeshan ja te pitah i rekoh ti da to ne moze dovesti do evolucije,to sto si ri naveo,jer u tom sluchaju magare ostaje magare,nece prerast u neku drugu zivotinju...pokushavash to da mi kazesh ? ne ispadaj klinac,to je nemoguce primamjivije mi je nesto sto nije ni dokazano i nedokazano kao sto je vjera( jer niti imate dokaze da bog postoji i ne postoji,samo imate teoriju koja je sad aktuelna kao sto je bila aktuelna i da je zemlja kocka)...nego nesto za sta nauka u koju se vi busate ne dozvoljava na kraju krajeva,vi ste samo grupica ljudi koja je bacena u zapecak ideologija...ateisti? niko vas ne uzima za ozbiljno u svijetu ste nesto poput feministickog pokreta ni sluchajno gej lobija,o je jak,a i ima ih vise no ateista pomiri se sa tim eto koliko je tvoja teorija evolucije tacna,i u tom pogledu
    hari,bas ti je loshe kad moras da brises postove,kako ne bi ispao neznalica :) kuku ocu,kuku majci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u cemu pretjerujem? Molim te objasni!

Ili barem mi pruzi odgovore koje trazim

Ово да Црква ништа добро није донијела је преоштра констатација.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Imas li ti dokaze ili protivdokaze da Bog postoji?

Pa i ne treba da preraste u neku drugu zivotinju, ostace magarac, samo ce se prilagodit novoj okolini, poenta je da bi evoluirali, sto ne znaci da bi dozivjeli metamorfozu, nego samo unaprijedili stvari koje su im potrebne, a slabosti bi eliminisali

I dalje cekam odgovor na pitanje o crncima i eskimima??

Ah da, shvatio sam odgovor, posto ima toliko crkava i bogova, onda je svaki stvorio po jedan par, jedan je stvorio bijelce, jedan crnce, jedan eskime, jedan japance, da, kako sam bio neprosvijetljen pa to nisam uvidio
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    4,433
    Thanks Thanks Received 
    8,557
    Thanked in
    3,291 Posts

Puštite co'eka, nema se što s njim raspravljati, neka živi u svom svijetu, njemu je samo gore što razmišlja ovako.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Ово да Црква ништа добро није донијела је преоштра констатација.
    Slazem se, u afektu sam to rekao.

Ali se moras sloziti sa mnom da svi postupci crkve nisu bas za primjer, mislim sirenje katolicanstva po citavom americkom kontinentu, inkvizicija, krstaski ratovi...

Uostalom, crkva je zastupala teoriju da je zemlja centar svijeta, pa sto isp[ade od svega toga? Najveci umovi tadasnjeg covjecanstva pogubljeni, da bi na kraj morala da prizna da zemlja nije centar svijeta.

I to samo katolicka, odnosno hriscanstvo, da ne pominjem jos Alaha, Budu, Sivu, Manitua... samo ovo neslaganje okoi postojanja jednog boga dokazuje na cemu se temelji vjera - nicemu

EDIT
    Zurio sam sa pisanjem posta, zato sam stavio nicemu na kraj, muka mi je sad pisat
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Апсолутно се слажем.Ни католици а ни православни нису увијек били за примјер.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imas li ti dokaze ili protivdokaze da Bog postoji?

Pa i ne treba da preraste u neku drugu zivotinju, ostace magarac, samo ce se prilagodit novoj okolini, poenta je da bi evoluirali, sto ne znaci da bi dozivjeli metamorfozu, nego samo unaprijedili stvari koje su im potrebne, a slabosti bi eliminisali

I dalje cekam odgovor na pitanje o crncima i eskimima??

Ah da, shvatio sam odgovor, posto ima toliko crkava i bogova, onda je svaki stvorio po jedan par, jedan je stvorio bijelce, jedan crnce, jedan eskime, jedan japance, da, kako sam bio neprosvijetljen pa to nisam uvidio
    ja ti opet kazem kao u predhodnom postu,radije cu vjerovati u nesto za sta se ne moze dati nijedan dokaz da ne postoji,nego u nesto u sta ima milion dokaza da je budalashtina...i hvala bogu,90 posto populacije je na mojoj strani..u onih 10 posto su ateisti,gej osobe,i ostali.
    p.s. napokon si priznao za magarca,ali i dalje kazesh da bi evoluirali..ja ti kazem da ne bi,i to je dokazano...ne moze evoluirati..ni jedna vrsta dok je ljudskog roda nije evoluirala u nesto vise kao sto se tvrdi za covjeka,bar nema dokaza ,koje vi toliko volite...kako to da kroz istoriju su se kao dogadjale evolucije a evo odkako je covjeka nema zabiljezenih dokaza,zar ti nije malo cudno
    Last edited by protuva; 05-03-10 at 13:49.
    hari,bas ti je loshe kad moras da brises postove,kako ne bi ispao neznalica :) kuku ocu,kuku majci.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

@ihtus777
    Dobro, slazemo se oko toga.

Zasto nisu bili za primjer? Zasto su krecali uopste u krstaske pohode? Zasto je katolicanstvo sireno macem po americkom kontinentu?

Zelim da znam odgovore na ova pitanja

Takodje i odgovor na pitanje o crncima i eskimima.
    Last edited by kvarni; 05-03-10 at 13:47.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by protuva View Post
    ja ti opet kazem kao u predhodnom postu,radije cu vjerovati u nesto za sta se ne moze dati nijedan dokaz da ne postoji,nego u nesto u sta ima milion dokaza da je budalashtina...i hvala bogu,90 posto populacije je na mojoj strani..u onih 10 posto su ateisti,gej osobe,i ostali.
    Pa sto vam se onda svestenici vasi tuku, zasto su onda pedofili?

Vecini populacije je vjera nametnuta od strane takvih kao tebe, i kad bi pokusali da se iskobeljaju iz tih vasih kandzi, vi bi ste ih izopstili i mrzjeli, jer se ne slazu sa vama, kao sto sto mrzjeli Maje, Inke, muslimane pod Jerusalimom...

Nisi mi dao odgovore za pitanje o crncima i eskimima.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Зато што су неки били католици/православни из интереса или ко зна чега,неки су својим свјесним или несвјесним дјеловањем оскрнавили и једну и другу заједницу.

Крсташки ратови су вођени да би се ослободила Света Земља али са лошим методама,нажалост.

А зашто су католици ширили вјеру мачем је опет ствар ниских побуда,не код католика уопште него код њихове тадашње елите.

Thanks Thanks Given 
    4,433
    Thanks Thanks Received 
    8,557
    Thanked in
    3,291 Posts

Ovim si sve rekao o sebi i svom načinu rezonovanja. Sad možeš da se samobanuješ.
    I još misliš da ako većina zastupa nešto da je to dobro? Sjedi, 1.
    U 10% su ateisti, gejevi i ostali. Toliko o tvom odnosu i poštovanju ljudi. Tako ne bi smio da priča neko ko je vjernik. Ti si neki kvazivjernik, prihvataš samo ono što tebi odgovara, a kao takav nisi zaslužio ama ni trunku poštovanja, za razliku od ostalih.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

@ihtus777
    Znaci da je katolicansto od tih vremena evoluiralo u danasnju vjeru koja siri svoje ucenje mirnodopskim putevima?

Ihtuse, ja sam ovdje dosao sa tri prosta pitanja, na koja ne ocekujem prost odgovor, sve u cilju da vidim da li ja grijesim sto ne vjerujem, i da vidim zasto se meni bog ne prikaze, ako ga ima, jer kad mi je najvise trebao nije bio tu, a dozivio sam od ovoga @protuva posprdavanje jer ne mislim kao on. Da li je to pravi put ubijedit nekoga u postojanje svevisnjeg boga? i zar posle gledanja njegovog ponasanja prema meni, ja treba da se priklonim njegovom ucenju, da bih posto isti kao on? ili je on jedan od tih koji bi takodje, da mu moze bit, sirio vjeru macem, a onda 500 godina kasnije, neko rekao da je to bilo iz niskih pobuda? Zar moze vjernik pravovjerni da ima takve pobude?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ovim si sve rekao o sebi i svom načinu rezonovanja. Sad možeš da se samobanuješ.
    I još misliš da ako većina zastupa nešto da je to dobro? Sjedi, 1.
    U 10% su ateisti, gejevi i ostali. Toliko o tvom odnosu i poštovanju ljudi. Tako ne bi smio da priča neko ko je vjernik. Ti si neki kvazivjernik, prihvataš samo ono što tebi odgovara, a kao takav nisi zaslužio ama ni trunku poštovanja, za razliku od ostalih.
    nisi pocrvenio dvije rijeci nakod onoga ispao bi pametan da se recenica bash zavrshava tu,ali ima i nastavak loshe ti je sad a ? dje si ti vidjeo nepostovanje ako sam rekao podatak koji je tacan..jel ti smeta sto te zovem ateistom...ili geja gejom,ne znam kako treba da ih zovem,ili treba da kazem *****astija,da te ne bih uvrijedio? uh,sad me bash zainteresovalo dje sam to uvrijedio ikoga nego ne lupetaj tvoje mi postovanje ne treba,posebno ne od ljudi koji govore da su nastali od majmuna

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ihtus777
    Znaci da je katolicansto od tih vremena evoluiralo u danasnju vjeru koja siri svoje ucenje mirnodopskim putevima?

Ihtuse, ja sam ovdje dosao sa tri prosta pitanja, na koja ne ocekujem prost odgovor, sve u cilju da vidim da li ja grijesim sto ne vjerujem, i da vidim zasto se meni bog ne prikaze, ako ga ima, jer kad mi je najvise trebao nije bio tu, a dozivio sam od ovoga @protuva posprdavanje jer ne mislim kao on. Da li je to pravi put ubijedit nekoga u postojanje svevisnjeg boga? i zar posle gledanja njegovog ponasanja prema meni, ja treba da se priklonim njegovom ucenju, da bih posto isti kao on? ili je on jedan od tih koji bi takodje, da mu moze bit, sirio vjeru macem, a onda 500 godina kasnije, neko rekao da je to bilo iz niskih pobuda? Zar moze vjernik pravovjerni da ima takve pobude?
    kao prvo,tebe niko nije vrijedjao,dok nisi poceo ti,onaj vanja,mojsije i dzo da prozivate i nazivate ljude seratorima i slichno,toliko o tome ko koga vrijedja..iznio sam ti dokaze ,prihvatio si ih...ti sad meni iznesi dokaze da je to tachno,i iznesi mi dokaze da bog ne postoji,pa da se dogovorimo...ali naravno da ne mzoesh iznijet ni jedan dokaz da bog ne postoji,a kamoli dokaz da je evolucija tacna ...prema tome sva prica je trebala biti zaustavljena posle mojih dokaza,a ne da se sprdate vi,pa sad vam odjednom krivo i osjecate se uvrijedjenim ne ide to tako..sve najbolje. shvaticesh kad tad da si pogrijesio,u vezi evolucije i vjere.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kao prvo, ja tebe nisam vrijedjao, niti nazvao seratorom, a bio bih glup kad bi tu priliku sad propustio, tako da racunaj da sam te nazvao svakakvim imenima
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znaci nema dokaza tako sam i mislio... administracija? ako moze neka opomena ili ban za ovo vrijedjanje?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kad ti mene odgovoris na pitanja moja, davno postavljena, onda mozemo nastavit razgovor.

Nidje te nijesam vrijedjao, nista pogrdno nisam napisao.

I dalje cekam odgovor na pitanje o crncima i eskimima.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

isto kao i ja sto cekam dokaze na pitanja koja sam malo ranije psotavio nego ti za te crnce ,bijelce i ostale. znaci ako si sad poceo da vrijedjash,to je ok,nisi mnogo...svakako ocekujem da administracija reaguje,posto sam ja vodio normalan razgovor.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Pa ne bih nesto rekao da ti nsii prvi poceo sa vrijedjanjem, muka mi je sad radi tvoga banovanja trazit po postovima, tako da cu to preskocit.

Ja sam dosao ovdje da mi se pruze odgovori, nisam ih dobio, ne znam zasto sad odjednom ti meni trazis odgovore na teoriju evolucije, da ti se mozda ne cini da nisi neki vjernik, pa se raspitujes o dokazima, u nadi da ce ti ih neko stvarnoo pruzit?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa ne bih nesto rekao da ti nsii prvi poceo sa vrijedjanjem, muka mi je sad radi tvoga banovanja trazit po postovima, tako da cu to preskocit.

Ja sam dosao ovdje da mi se pruze odgovori, nisam ih dobio, ne znam zasto sad odjednom ti meni trazis odgovore na teoriju evolucije, da ti se mozda ne cini da nisi neki vjernik, pa se raspitujes o dokazima, u nadi da ce ti ih neko stvarnoo pruzit?
    ne svakako ,moja vjera je nepokolebljiva...iz moralnih,a onda i iz naucnih gledishta,jer se ne moze dokazati nesto sto je nemoguce kao evolucija,a to evo pokazujesh i na ovoj razini razgovora,u kojoj izbjegavas ikakvo postavljanje dokaza,al razumijesh i zasto.prosto i jednostavno,zato sto ih nema.
    p.s. opusti se za ban,ne brini se,necesh ga dobit.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Znam da ga necu dobit, dobio sam ga jednom ,pa sam evoluirao u pristojnog sagovornika, jer sam vidio da samo tako mogu opstati. Sounds familiar?

Opet se ti pozivas na naucna gledista u vezi tvoje vjere, da li postoji ijedan naucan dokaz da bog postoji? Ne postoji, ja imam sva rebra na broju, jos ne probah to vino napravljeno od vode, niti mi se voljeni koji su umrli vratise, koliko god ja to zelio u nekim trenucima, tako da...

Sto bi sa crncima i eskimima? Maca pojela jezik? ili trazis odg u Bibliji?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dje sam ja to rekao? da ne postoje? ja kazem da nikad ne moze biti dodavanje informacija u takvim mutacijama,nego ISKLJUCIVO gubljenjem info,sto dovodi do smrti.
    :arrow:
    jednostavnoi nije tako,ne poStoji nacin da se geni mijenjaju i dodaju informacije,NE POSTOJI
    Dakle,pred nama imamo citate,odnosno rečenice koje su djela tvog vrsnog mišljenja (manje) i tvog vrsnog obrazovanja (više).
    1 : 'Ne postoji način da se mijenjaju i dodaju informacije'.
    Naravno,potom kažeš : 2 : 'ja kazem da nikad ne moze biti dodavanje informacija u takvim mutacijama'
    i dalje
    3 : 'ISKLJUCIVO gubljenjem info,sto dovodi do smrti.'
    Prva 'tvrdnja' je netačna : Genetske mutacije (kako im samo ime kaže) - su promjene u genetskom kodu (koje postoje,dakle,mijenjanje genetskog koda koji sadrži genetske informacije je moguće).
    Treća tvrdnja je netačna : Mijenjanje genetskog koda može biti polivalentno - pozitivno i negativno.Ukoliko prilikom prepisivanja genetskog koda,odnosno razvoja nove jedinke,bude izostavljen neki dio koda (što se može desiti),smrt ne nastupa.Dokaz je 1% civilizacije koji je trajno retardiran zbog ovakvih genetskih presedana,odnosno standardnih grešaka ćelija u prepisivanju genetskog koda.
    Druga tvrdnja je takođe netačna : Ekscesivnim izlaganjem radijaciji (dokazano je u Hirošimi) genetski kod može da se promijeni tako da se na postojeće informacije doda jedna ili više novih - koje dovode do drastičnih promjena u organizmu.
    Sve mutacije su poprilično trajne,tako da su jedinka i njeni potomci trajno obilježeni lošim kvalitetom gena.
    ne izvrci znalche
    Neki od nas čitanje ne nazivaju izvrtanjem.Ako ti kažeš nešto - a zatim kažeš nešto drugo,dijametralno suprotno,nisam ja taj koji izvrće.Ja samo posmatram.A ti se batrgaš.
    p.s. vidim da znash da osnovna i srednja traje josh u ovo vrijeme,oko 2,3 h ,pa predpostavljam da si josh u srednju,cim ne znash kako funkcionishu vise ustanove
    Probaj da budeš ono što jesi,za promjenu.Kao i da govoriš o nečemu o čemu znaš nešto.
    Evo,biću ljubazan i uputiti te na djelo.Nakon što ga proučiš i vratiš mu se nekoliko puta,te upotpuniš znanje nekim kratkim polugodišnjim kursem iz genetike,nastavićemo razgovor.
    Možda.
    http://www.talkorigins.org/faqs/origin.html

P.S.Naravno,ukoliko te u međuvremenu moderatori ne uklone iz genskog poola forumaša.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam da ga necu dobit, dobio sam ga jednom ,pa sam evoluirao u pristojnog sagovornika, jer sam vidio da samo tako mogu opstati. Sounds familiar?

Opet se ti pozivas na naucna gledista u vezi tvoje vjere, da li postoji ijedan naucan dokaz da bog postoji? Ne postoji, ja imam sva rebra na broju, jos ne probah to vino napravljeno od vode, niti mi se voljeni koji su umrli vratise, koliko god ja to zelio u nekim trenucima, tako da...

Sto bi sa crncima i eskimima? Maca pojela jezik? ili trazis odg u Bibliji?
    hahhahaha,ako ti je to dokaz da bog ne postoji,onda vidim da si o vjeri pratio na crtanom filmu ne budi smijeshan da li postoji i jedan naucni dokaz da bog NE postoji? mene to golica,i pokusavam da te pitam...mene je nekako primamljivije vjerovat u nesto sto je moguce da postoji,za sta nema dokaza da ne postoji,nego u nesto za sta postoje dokazi da NE POSTOJI...

Page 64 of 171 FirstFirst ... 145460616263646566676874114164 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks