Page 213 of 321 FirstFirst ... 113163203209210211212213214215216217223263313 ... LastLast
Results 5,301 to 5,325 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    EVO TI DUGI I TESKI ODGOVOR NA MNOGO TESKO PITANJE, uz molbu i izvinjenje da mi oprostite na dociranju i opsirnosri, ali mnogo je tezak odgovor na postavljano pitanje i obavezujuce po moj obraz i profesionalni ugled, pa moram da ga dobro obrazlozim...a moji su rezoni kompleksni i potrebno je mnogo rijeci da ih iznesem na forum, na nacin da svi uzrasti i struke mogu da shvate ovu TESKU MATERIJU, KOJA JE VRHUNSKA TEZA ZA DOKTORAT, PO MENI :

DAKLE:
    Naravno da ne opravdavam!

Ali takodje ne opravdavam hajke, bukaccenja, spinovanja i manipulacije bilo koje vrsrte (uljudjen covjeko UVJEK ima u glavi mudrost nasih starih i vodi racuna da je "jedna steta-sto greota" ), a drzava i njeni lideri, pa i policija i pravosudje, taj princip treba da primjeni, ali u formi pravne maksime slicnog znacenja "bolje je stotinu krivih osloboditi nego jednoga nevinoga osuditi".

Dakle, POLAKO, STROGO PO ZAKONU, ali i "Sine ira et studio"= "Bez mrznja i ostrassccenosti"!!!

Konkretno: Sarici su, sva je prilika i osnovana je sumnja, pocetni kapital i dio svog kapitala zaradili nezakonito I TO IM SE TREBA ODUZETI (zakon je "oduzeti STECENO KRIMINALOM, ali ne i drugo!)....medjutim, ono oni ocito nisu obicni kriminalci, vec su ULAGALI U LEGALAN BIZNIS NA 100% ZAKONOM POKRIVENE NACINE I KASNIKE ZAPOSLJAVALI POSTENE LJUDE I POSLOVALO STROGO ZAKONITO.
    Ocito je da su imali VANREDNO MUDRE COSIGLIERE (vrsne advokate, moguce i svjetsku elitu te profesije NA JEDAN NACIN (mjereno po "primjenjenom znanju" prava,koje oni imaju; ali prava elita UVJEK JE ISTOVREMENO I MORALNA ELITA=dakle oni NISU ADVOKATSKA ELITA, VEC CONSIGLIERE ELITA, sa najvisim pravnim znanjem, ali bez ikakvih moralnih filtera).

Znaci,da se kroz taj postupak POLAKO IDE SA PROCJENOM, A NIKAKO SA ODUZIMANJEM POSTENO ZARADJENOG KAPITALA, STECENOG RADOM DRUGIH RADNIKA KOJI SU OPLODJIVALI NOVAC I POSTENO ZARADILI VELIKI DIO IMOVINE SARICA! Ni da posljedica bude otkaz bez otpremnina za 80% radnika Pljevaljaka i ogroman broj radnika sa sjevera, a to bi vodilo u katastrofu za sjever i time i za Crnu Goru. Uz to posebno cijeniti visi drustveni interes Crne Gore-a razvoj sjevera je najvisi interes i prioritet-i nikako ne sjeci granu na kojoj sjede Pljavljaci I drugi po MNE!!! Kad Dacic oduzme njegovoj Ceci ili, recimo, nekima koji imaju nadimak po najpoznatijem juznom vocu..ILI DESETINAMA DRUGIH SRBA koji su na isti nacin dosli do kapitala i sada su ugledni biznismeni i finansijeri vladajucih koalicija, povjerovacu i u sve sto BIA i Dacic pricaju za crnogorske kriminalce! Ima jedna moja specifika u odnisu na 99% forumasa: Ja sam Crnogorac bez ikakve sumnje (vazniji je otac i baba koja me vaspitavala da *hebe oca*, ali sam i 49% Srbin, koji je 45 godina bazicno bio lociran u Beogradu, i koji mnogo dobro zna geneologiju ex YU prezimena, svih, a posebno srbsko-crnogorskih. To mnogo dobro znaju i oni-koji-treba i koji su na vlasti u Srbiji, I SAD MNOGO VODE RACUNA O TOME, NA PRLJAV NACIN, sumnje nema u to. ZATO SA UBIJEDJEN I TVRDIM DA SE ZA SADA PORIJEKLO KAPITALA JEDNE GRUPE BOGAGTASA, CISTO SRBIJANSKOG ILI BOSANSKO-LICKOG PORIJEKLA, NE POSTAVLJA NI U SUMNJU! Sada je hajka SAMO na Crnogorce,na svim nivoima, a toliko ostrassceno i nedostojno da mi, pored velike odbojnosti prema takvom nacinu, izaziva konsternaciju i zabrinutost , jer ja Srbe volim a strasno je kad covjek stalno ima nekog neprijatelja i kada je stalno u stanju borbe. Eno im je i covjek EU zaduzen za Srbiju Kacin i rekao, i to grubo (a to nije slucajno!) da idu korak naprijed-koak nazad. NO TO JE NJIHOV PROBLEM, Srbija ima mnogo pametnijih od mene, pa se ja vracam na moju MNE, u kojoj zivim i u kojoj mi djeca stvaraju egzistenciju (a i u duhu mog mota, koje je kao na dnu:"Svako na SVOJE radne zadatke....").

U tom smislu, zadatak svake vlasti je da PO SVAKU CIJENU STITI SVOJU POPULACIJU I NJIHOV STANDARD ZIVOTA, SVOJU TERITORIJU, BUDUCNOST SVOJE MLADOSTI.

I veliki vladari (koje treba i slijediti kao primjer zato sto su ocijenjeni kao veliki) KROZ ISTORIJU uvjek , svim sredsvima stite gore pobrojane ciljeve (jer su svjesni teske istine:da si na vlast izabran od strane Boga i Naroda (nije greska veliko N!) zato da djecu te nacije i njihovu buducnost zastitis PA I PO CIJENU GUBITKA SVOJE DUSE (ili za vas ateiste=gubitka obraza i mirnog sna i savjesti)....pa cak i PO CIJENU UBISTVA SVOGA SINA JEDINCA (paradigmatican -(ali ne i jedini!)- je primjer Petra Velikog koji je pogubio svoga sina jedinca (posto ga je SVOJERUCNO MUCIO ) kada je taj sin pravio zavjere protiv pravca razvoja i buducosti Rusije, dakle protiv napretka tog velikog naroda i zemlje;
    ili isti po tezini primjer iz istorije najvece nacije i pionira civilizacijskih tekovina -Amerike, koja je taj cilj i zadatak zastite svoje zemlje i njenoh interesa ispunila po cijenu bacanja atomske bombe na druge narode ( a-bomba je bacena posto se Japan odlucio na odbranu "do poslednjeg zivog Japanca"; pa kada je izracunato da bi zauzimanje Japana konvencionalnim ratom kostalo zivota oko milion Amerikanaca, a emotivno obogaljilo jos toliko (jer nevidjana surovost "totalnog rata" se ne moze istisnuti iz podsvijesti, vec se do kraja zivota ne mozes ispavati ni bit normalan zbog budjenja u znoju svake noci) , eda da bi SACUVALI TU MLADOST I EKONOMIJU AMERIKE , (KOJA JE DRUGI PO VAZNOSTI ZASTITNI OBJEKAT DOBRE VLASTI), Truman, Mekartur i ekipa odlucili to sto su odlucili da bace bombu i da "nuke Japs". Ali ironija je da bi ih ratno pravo najvjerovatnije oslobodilo, po osnovu tkzv. krajnje nuzde kao osnova za ekskuplaciju, bez obzira na strasne posljedice njihovog china , jer je na Jalti Amerika bila potpsala medjunarodno-pravni sporazum kojim se obavezala na ratovanje do bezuslovne kapitulacije (dakle zakljucila je ugovor najviseg reda u medjunarodnom javnom i ratnom pravu), a oba cilja ( i zastita svoje mladosti i gradjana i postovanje medjudrzavnih ugovora) mogli su se postici samo na nacin kako je USA i postigla.... pa je jednostavno njihova duznost bila da izaberu da stradaju milion Japanaca i dva njihova grada, prije nego istri broj Amerikanaca i jos vise americkih para za finansiranje rata....to je ta "adekvatna primjena sile u ratu" (oprostite na dociranju..ponovo molim!...mozda ovo ni nije tema za forum, ali mi je zao da je sada "delitnem"...dako se nadje neko kome ce bit dovoljno interesantno ovo moje avetanje...pa barem "pitalac"-u i pravnicima ).

POENTA JE U TOKU SVIJESTI KOJI SVAKI VELIKI VLADAR MORA DA IMA I DA PRIHVATI, ILI NEKA SE NE PRIHVATA OBAVEZE DA VODI ZEMLJU..STO SI VISE -TO TE VISE GROMOVA BIJE !

Dakle, oduzeti, kazniti kriminalce, ali ne kako nam (perfidno!) neki traze, nego polako, uz primjenu gore navedenih principa I OVAKVO I SLICNO OBRAZLOZENJE ZA TEMELJNU SPOROST, koju ce razumjeti svi u USA i EU, jer su tako i oni postupali I POSTUPAJU!!!

Cijena Bing? -(alternativnog postupanja)-...prava sitnica....(sto kazu filozofi zivota iz "Alena Forda")-pa je odgovor:

Ne, no cemo obogaljit vec tuzni sjever kako bi se ispostovala srbijanska politizovana potjernica, kreirana od BIA , za koju oni uvjek mogu rec da su "prvobitne procjene bile samo djelimicno tacne, pa su pravi finansijeri strani tajkuni, a osumnjiceni su imali znatno nizu hijerarhijsku ulogu i imali znatno manju nezakonito stecenu korist", kako se ispostavilo posle dalje istrage...ili sl. BRACA SARIC NISU KRIMINALCI TAKVOG KALIBRA KOJI SU MOGLI ORGANIZOVAT SVERC TONA KOKAINA, I NIKO ME NE MOZE UBIJEDIT U SUPROTNO!!! Jednostavno nije moguce da neko iz Pljevalja za par godina dodje na tu poziciju u surovoj lestvici svjetskog kriminala! TACHKA! MNE neka postupa po zakonima i politike i prava, bez zurbe, STITECI ZAKONE, ALI I INTERESE DRZAVE I SVIH NJENIH DRZAVLJANA I STANOVNIKA, Ali SVAKAKO i bez pateticnih pokusaja da se zastite neki drzavljani koji su postali kriminalci evropskog kova ! Mjera, tajming i pravo rasudjivanje o hijerarhiji ciljeva su mjerilo mudrosti lidera (znanje se kupuje za novac /savjetnici/).

Pozdrav,
    Ne mogu reci da se ne slazem sa nekim stavovima ali mislim da je glavna greska vjerovanje da su oni stvorili legalne biznise koji mogu da funkcionisu bez povremenih finansijskih inekcija od prodaje bijelog praha i tu se dolazi u zacarani krug.
    Jedno je svercovat drogu a drugo stvarat neku vrijednost na legalan nacin, oko sebe vidimo primjere uspjesnih "biznismena" koji ako nisu naslonjeni na budžet i namještene poslove propadaju kao da ih nikad nije bilo.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,746
    Thanked in
    1,096 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Ne mogu reci da se ne slazem sa nekim stavovima ali mislim da je glavna greska vjerovanje da su oni stvorili legalne biznise koji mogu da funkcionisu bez povremenih finansijskih inekcija od prodaje bijelog praha i tu se dolazi u zacarani krug.
    Jedno je svercovat drogu a drugo stvarat neku vrijednost na legalan nacin, oko sebe vidimo primjere uspjesnih "biznismena" koji ako nisu naslonjeni na budžet i namještene poslove propadaju kao da ih nikad nije bilo.
    Građevinari,hotelijeri su najbolji primjer toga.Jaka država sa ekonomskim planom bi takve puštila da propanu i da se samo pravi biznismeni i ljudi koji za to imaju smisla iskristališu i time stvore moćna preduzeća al kod nas se spašavaju neke seljačine koje nemaju ni škole ni "štofa" za posa koji rade.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Pitanje: Da li su Crnogorci, kao kolektivitet, spospbni da izdrzavaju sami sebi od postenoga rada?
    Istorija nam nazalost govori suprotno. Bez donacija iz Rusije, Jugoslavije, USA-a, EU-a, mi do sada nijesmo uspostavljali budzetsku ravnotezu. Ako nema toga, onda su tu prljavi novci razno-raznih svercerskih poslova, od kojih me ova prica sa bijelim prahom najvise zgorzava.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,746
    Thanked in
    1,096 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Pitanje: Da li su Crnogorci, kao kolektivitet, spospbni da izdrzavaju sami sebi od postenoga rada?
    Istorija nam nazalost govori suprotno. Bez donacija iz Rusije, Jugoslavije, USA-a, EU-a, mi do sada nijesmo uspostavljali budzetsku ravnotezu. Ako nema toga, onda su tu prljavi novci razno-raznih svercerskih poslova, od kojih me ova prica sa bijelim prahom najvise zgorzava.
    To nije pitanje,mogu.A kako to znam,pa kad odu u inostranstvo skoro uvijek su uspješni.Problem je u tome da su vazda imali izbor da leže i uživaju.Kad dođe muka itekako mogu da rade .Zato nas i treba naćerat na to.Ukidanje radnih mjesta na kojima se izigravaju ležeći policajci,ukidanje kojekakvih povlastica itd.Brzo bi isplivao radni narod a stoka koja je navikla da odmara po cio dan ostala bi na dnu

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Mediteranski tigar je par godina bio na kokainu, e sad ga je utulio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Demokratski ću stavit pod znak pitanja.Artikulišem prema ljudima koji imaju nešto što ih može činit tom vrstom al prema ljudima koji se više ponašaju poput životinja u cilju da zadovolje svoje najprostije interese a pod maskom dobročinstva,brige za državu isl ne.I zamisli,apsolutno ne smatram da imam bilo kakvu obavezu lijepog ponašanja prema tom soju.Ama baš nikakvu.I još nešto,apsolutno ne brinem kakvu će neko sliku da stekne o meni zbog toga.To sam davno ostavio iza sebe.Jer uostalom,ako neko može da laže 650 000 ljudi i da im se smije u oči,da izgovori stvari koje su puno gore od mojih par riječi,ja dajem sebi za pravo da svoje misli i osjećanja izrazim pred par stotina koliko ih čita na ovom podforumu.Za razliku od prethodno navedenih,moje su riječi iskrene i ne uvijam ih u šareni celofan.
    To shto ti radish je prije svega protivzakonito,i zove se uvreda.I da nisi pod pseudonimom na 4umu,bio bi tuzhen,i snosio posledice.Tako da,ako vec nemash poshtovanja prema licnosti predsjednika drzhave,iskreno se nadam da ga imash prema zakonima drzhave.

Ja ne sumnjam da ti iskreno tako mislish,ali to za ovu raspravu nije nimalo bitno.Ovdje pricamo o ponashanju,a ne o iskrenosti.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,746
    Thanked in
    1,096 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    To shto ti radish je prije svega protivzakonito,i zove se uvreda.I da nisi pod pseudonimom na 4umu,bio bi tuzhen,i snosio posledice.Tako da,ako vec nemash poshtovanja prema licnosti predsjednika drzhave,iskreno se nadam da ga imash prema zakonima drzhave.

Ja ne sumnjam da ti iskreno tako mislish,ali to za ovu raspravu nije nimalo bitno.Ovdje pricamo o ponashanju,a ne o iskrenosti.
    Viđi,sa ovim završavam priču na tu temu.Ako ti je merak staviću ime i prezime,broj telefona i lične karte pa fino otrči odma i podnesi prijavu kad te duša toliko zabolje za naše vladare koji su nam sve što valja uništili,počevši od osnovni moralnih i porodičnih vrijednosti pa do države,ekonomije,pravosuđa i svega što normalan svijet ima.A sad po gasu i ne smaraj više.Ja sam završio sa tom pričom.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    26 Posts

Bone,

Ne quote-ujem Vase obrazlozenje radi preglednosti i prostora, ali ovo je odgovor na isto.

Shto se tiche datog sluchaja, mislim da se par stvari josh ne moze znati, a kamoli sa sigurnoscu potencirat kao argument: 1) da li su Sarici mogli postati mocni, 2) da li je BIA 'namjestila' igru i organizovala hajku na Crnogorce (koliko se meni chini i DEA je umijeshana u cijelu operaciju), 3) da li je ilegalni kapital legalno oplodjen/oplodjivan i u kojoj mjeri. Odgovore na ta pitanja cemo znati mozda za par mjeseci, mozda za par godina, a mozda i za par desetina godina. Stoga mislim da je neadekvatna tezina datih argumenata u ovoj Vasoj siroj, vise principijelnoj raspravi.

Sto se samih principa tiche, uvijek sam imao problem da prihvatim tzv. tezu 'podvlachenja crte', tj. tezu da se maltene neminovno mora proci kroz nelegalnu pochetnu akumulaciju kapitala, a da se onda treba podvuc crta i kazat 'e sad se igra strogo i po pravilima'. ne samo da se ta teza istorijski nije pokazala uspjeshnim modelom razvitka (ni na mikro, ni na makro, a vala ni na globalnom planu), vec ima i sushtinski principijelni deficit - a to je da deterrence (odvracanje), kao jedna od osnovnih poenti kaznenih mjera, biva potpuno relativizovano. ilustracija: ako 'legalni' dio posla biva izuzet od kaznenih mjera, kakvu to poruku salje ostalim potencijalnim 'lovcima na kapital'? hoce li se onda stotine drugih zapitati: 'a zashto ja ne bih odradio neki ilegalni posao, obrnuo par desetina hiljada, pocheo neki legalni i oplodio tih par desetina, pa neka mi ih poslije i uzmu kad se obogatim'?

Mislim da je sushtinski problem upravo u izuzimanju od pravila i kazni (a uvijek zarad nekih 'vishih' ciljeva), i da rjeshenja treba traziti u vecem (a ne manjem) procentu primjene istih. Jer mi se chini da smo se, vodeci se tim idejama 'podvlacenja crte' i izuzimanja od pravila, ovih potonjih 20 godina izvrceli istim krugom i to nekoliko puta

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,018
    Thanked in
    4,023 Posts

Kakve će posljedice (političke ili bilo kakve druge) da snosi Fićo što je, sa svoje previsoke javne pozicije, izrekao onakvu laž? Jedna je stvar kad se laže o nečemu što svi znamo a ne možemo dokazat, a druga kad laže i pored obilja dokaza koji govore suprotno?

Kakve će posljedice da snosi (odnosno, zašto nikakve posljedice nije snosio) Amfilohije za sve uvrede koje je uputio crnogorskom narodu? I to nije imao pseudonim, i svako mu je znao i ime i adresu. I to su uvrede. Ili sebe smatrate kopiladima?

Kakve će posljedice snositi odgovarači na upitnik na čelu sa ministarkom za to što su (mimo zakona) proglasili odgovore tajnom, a kakve za to što su bezočno lagali u njima?

Priča o kriminalcima i kapitalu:

Šta je zajedničko za sve privatizacije koje su odradili Vesko & Company? Eliminiši konkurenciju iz učešća u privatizaciji, kupi pod sumnjivim uslovima u deseti dio cijene, pootpuštaj radnike i ugasi firmu, a onda prodaj atraktivne lokacije koje su bile u vlasništvu firmi koje su ugašene. Da ne pričamo o malverzacijama na berzi. Kakve koristi ima crnogorski narod od toga?

U Srbiji su Mišković i Karić (ovaj drugi više nije) primjeri ljudi koji su kapital stekli pod sumnjivim okolnostima, a onda krenuli da se bave legalnim biznisom (a i to je diskutabilno, tenderi i razni poslovi su dobijani na ne baš transparentan način). Karića su najurili, viđećemo šta se dalje dešava. Kod nas je Brković nešto pokušavao, pa evo i on (otkad nije u milosti ostalih gospodara) sad ima problema sa svojim firmama.

Što bi neko radio pošteno i brinuo o radnicima kad je mnogo jednostavnije preko berze ikupoprodaje zemljišta ojađenih kompanija na brzinu zgrtat pare? Svi bi oni poslovali kao KAP i Željezara - profit je MOJ a dugovi su državni.

P.S. Old Bone, zar može ikad bit sreće đe par stotina ljudi živi na račun drogom ojađenih desetina hiljada (tone kokaina znače upravo to). Siguran sam da su i dileri droge porodični ljudi i da brinu za članove svoje familije. Je li to opravdanje? Da li bi sjutra moja djeca trebalo da gaze preko leševa da bi postigli svoje zadovoljenje? A što se tiče Srbije koja pere svoj obraz preko Crne Gore, zar nije i to posljedica "stručnosti" ljudi koji obitavaju u cg institucijama?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,054
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post

Iliti, daleko je od nas demokratija. Poštovanje institucije nije ne primjetiti da je neko od (javnih) ličnosti na položaju ... takav i takav ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Vijesti, 06. februar 2010.

CINIČNE PRIČE

Vujanović je zaslužio Nobela za književnost

„Mitropolit Amfilohije nikada nije osporavao crnogorsku naciju bez obzira na to što se on lično osjeća Srbinom. On je poštovao crnogorsko nacionalno biće i prema njemu je imao jedan odnos koji zavređuje javnost Crne Gore i postojanje crnogorske nacije“, rekao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović gostujući na Televiziji Crne Gore.
    Predsjednik Crne Gore, dakle, tvrdi da postojanje crnogorske nacije i crnogorska javnost zavređuju odnos koji je prema crnogorskom nacionalnom biću imao Amfilohije. Uoči referenduma o nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, Amfilohije je na novosadskoj televiziji o crnogorskom državnom projektu izjavio: “Ne pravi se pita od onoga”. Zlobnici kažu da to zgodno ilustruje njegov odnos prema „javnosti“ koja je, držeći da je to interes „crnogorskog nacionalnog bića“, svojom voljom na referendumu obnovila državu Crnu Goru.

Wikipedia, najveća online enciklopedija, tvrdi da je Amfilohije poznat po žestokom negiranju crnogorske nacije.
    Vujanović je naglasio da poštuje vjernike Crnogorske pravoslavne crkve, i dodao da, kao predsjednik države, „mora da poštuje, prije svega, kanonsko ustrojstvo i kanonske zakone“. Čovjek bi pomislio da predsjednik države, prije svega, mora da poštuje Ustav i zakone Crne Gore, ali to je samo naše laičko mišljenje.
    Činjenica je da velika djela isprva nailaze na osporavanje. Zli jezici puze kao zmije, ne uspijevajući nikada da dosegnu ono što visoko stoji.

Mi smatramo da je zbog autorstva nove Amfilohijeve biografije, čije je detalje povjerio gledaocima crnogorskog Javnog servisa, predsjednik Vujanović zaslužio Nobelovu nagradu za književnost. Vujanović se predstavio kao sjajan nastavljač crnogorske usmene književnosti. Po formi kratka, po sadržaju uzvišena, Vujanovićeva biografija Amfilohija Radovića jedna je od najmaštovitijih fikcija ispričanih na našem jeziku, godinama unatrag. Vujanović se držao načela less is more: iz tog razloga, nije pomenuo da je mitropolit Amfilohije imao vrlo konstruktivan stav prema ratovima u bivšoj Jugoslaviji, nije pomenuo njegov govor na sahrani Zorana Đinđića, koji zavređuje mjesto u svim antologijama govorništva, niti je pomenuo Amfilohijevu principijelnu osudu ratnih zločina i njegovu nepopustljivost prema zločincima...
    Vujanović je svojim uratkom potvrdio prevlast mašte nad dosadnim faktima i podsjetio da bez umjetničke slobode nema ni istinske književnosti.

Čovjek iz Ljubljane imao je tri psa. Tri lijepa bulmastifa, kao tri jabuke.
    Ima tome četiri godine. Čovjek je bulmastife izveo u šetnju. Psi su napali prolaznika. Nedjeljama kasnije, ljekari su saopštili da je izgriženi prolaznik van životne opasnosti.
    Gradske su vlasti naložile da psi budu odvedeni u šinteraj, da tamo budu uspavani.
    Čovjek iz Ljubljane je volio svoje pse. Zato je angažovao dva advokata i sa njima stigao u šinteraj prije nego su pse uspavali.
    Četiri godine vodila se u ljubljanskome sudu teška pravna bitka. Gradske vlasti su branile svoju namjeru da pse uspavaju, čovjek je branio svoju ljubav prema psima i pseće pravo na život. Čovjek iz Ljubljane je na sudu tvrdio da su njegovi psi oduvijek pokazivali naklonost prema ljudima za koje, uprkos mučnom incidentu, nisu nikakva opasnost.
    Psi su ležali u šinteraju, gojili se, starali i lajali, čekajući na riječ ljudske pravde. Na koncu, čovjek iz Ljubljane je pobijedio. Psi su mu vraćeni i on ih je odveo kući.
    Nedjelju dana kasnije, Reuters je javio da je „Slovenac koji je svoja tri psa spasio od uspavljivanja umro od posljedica ujeda koje su mu nanijeli ti psi, saopštila je ljubljanska policija“.

Andrej NIKOLAIDIS
    Last edited by Ćipur; 12-03-10 at 21:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Dragi Bone,
    ja sam siguran, da kada bi tvoj sin ili shcerka donijela hemisku olovku iz shkole,
    koju ti nijesi kupio, da bi bili STROGO sankcionisani.
    Jedna mjera za svoju djecu a druga mjera za GOSPODARA,
    koji ZRTVUJE tudju djecu,
    nije u skladu sa TVOJOM ISKRENOM I POSHTENOM DUSHOM.

Mozda te LJUBAV ZA CGu, malo ZASLIJEPILA i briga o buducnosti novih generacija, ali se RAK ne lijechi aspirinom, nego hirushki, kemoterapijom ili zrachenjem, a u jedno sam siguran, da i ti kao ja zelish da CGa OZDRAVI,
    i podoji svojim MLIJEKOM, od kojeg se nece RAZGUBAT,
    ovo MLIJEKO koje smo cimali iz njenih sisa DVIJE DECENIJE, je mnoge OTROVALO na ljudskom, moralnom i etichkom planu,

VAKAT JE DA ZIVIMO OD SOPSTVENOG POSHTENOG RADA,
    KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE,
    NIJE LAKO S´KONJA NA MAGARCA,
    ALI HEBEM MU JARCA, KAD SU STANISHA I STANA PREZIVJELI U BRSKUT I OBRAZ SACHUVALI, NECEMO NI MI POMRIJET OD GLADI,
    ALI SAM SIGURAN DA OCEMO POMRIJET OD SRAMOTE AKO SE NE AVIZAMO.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Irinej je bio emotivan

VUJANOVIĆ POVODOM ISPADA SRPSKOG PATRIJARHA

Podgorica - Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da očekuje da će najsvježije emotivne i ishitrene izjave srpskog patrijarha Irineja, da su Crnogorci i Srbi jedan narod i da se Crna Gora odvojila od Srbije, biti prošlost.
    "Očekujem da će takve izjave, mudrošću ovog svetog čovjeka, biti zamijenjene doživljajem da su Crnogorci i Srbi dva istinski bratska naroda i da su Crna Gora i Srbija dvije stare evropske države", napisao je Vujanović u autorskom tekstu za nedjeljnik NIN, prenosi PCNEN.
    "Vjerujem da će riječi novog srpskog patrijarha biti prošlost, kao što su prošlost postali i stavovi jedne bivše partije u Crnoj Gori koja je tvrdila da Crna Gora treba da ima dobre odnose sa svima, osim sa Srbijom", naveo je Vujanović. "Želim da svi, posebno oni koji su najodgovorniji, upućuju poruke odmjerenosti i bratske tolerancije, na šta nas obavezuju istorija, sadašnjost i budućnost naših država", zaključio je Vujanović.

Nđ.R.

Sto ne rece ona ljudina od predjsednika na koju to partiju misli?

A ovi koji mu stite lik i djelo i brane ga od uvreda, jedno pitanje: Zar vas svaki dan ne vrijedja sto vam je takav covjek predsjednik, sto vas 20 godina vodi i dovede dje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post

Milka TADIĆ MIJOVIĆ
    :lolblue::lolblue::lolblue::lolblue::lolblue:

Samo jos fale Nebojsa Medojevic i Ratko Knezevic

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,746
    Thanked in
    1,096 Posts

Manja vladajuća Socijaldemokratska partija optužila je predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da je negirao princip crnogorskog Ustava o građanskoj državi time što je kanonsko pravo izdigao iznad ustavne pozicije predsjednika države.

Vujanović je preksinoć u intervjuu TVCG kazao da poštuje stav 14 autokefalnih patrijarha i arhiepiskopa koji nijesu priznali Crnogorsku pravoslavnu crkvu i dodao da ne može da negira kanonsko pravo i kanonsko ustrojstvo, niti da zastupa interese bilo koga ko to od njega očekuje. Crnogorski predsjednik je naveo i da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nikada nije osporavao crnogorsku naciju, bez obzira na to što se osjeća kao Srbin, te da je poštovao crnogorsko nacionalno biće i prema njemu imao “jedan odnos koji ne negira realnost Crne Gore i postojanje crnogorske nacije”.

“Brisanje najvećeg dostignuća novovjekovne Evrope, odvojenost crkve od države, i Vujanovićevo tumačenje kanonskog prava znači negiranje temeljnog principa crnogorskog Ustava – građanske države, što se čini supremacijom kanonskog prava nad ustavnom pozicijom Predsjednika Crne Gore”, kazao je “Vijestima” član predsjedništva SDP-a Raško Konjević.

On smatra da podređivanje države “okupatorskoj crkvi u Crnoj Gori” nanosi nenadoknadivu štetu i crnogorskom međunarodnom ugledu jer “nas vraća u vrijeme za koje smo mislili da je za vazda zatvoreno nakon referenduma 2006. godine”.

“Čemu potreba da one koji su ratne zločince sa oružjem uvodili u Cetinjski manastir, branite od njih samih za njihove sramne izjave o Crnogorcima? Zašto ste zaboravili brojne izjave kao recimo onu da su Crnogorci kopilad i izmišljena komunistička tvorevina? Kako to da bratite Crnogorce na Kosovu, a prikrivate njihovo negiranje u Crnoj Gori”, pitao je Konjević Vujanovića.

Na ove Vujanovićeve izjave reagovala je i Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) koja ga je pozvala da kaže koji ga kanon kao predsjednika države obavezuje da poštuje crkvene kanone.

“Nijesmo čuli niti čitali da on ima takvu obavezu, niti da je zaklet na nju”, kazao je “Vijestima” predsjednik Odbora za promociju Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić.

CPC preporučuje Vujanoviću da “prouči takozvanu Krmčiju svetoga Save koja je prevod vizantijskog zakonopravila i koja služi kao zvanični zbornik kanona kojima se upravlja srpskom Crkvom”.

“Javno ga pozivamo da temeljeći se na njoj istakne kanon koji ga kao predsjednika države obavezuje da poštuje crkvene kanone sem ako nije umislio da je vizantijski vasilevs, kanon koji poništava crnogorsku crkvu kao crkvu i kanon koji uspostavlja duhovne kompetencije beogradske patrijaršije nad Crnom Gorom i Crnogorcima. Ukoliko dokaže, pokorićemo se”, poručio je Vučinić.

On se osvrnuo i na dio Vujanovićevog intervjua u kojem je predsjednik kazao da je imao razgovor sa patrijarhom moskovskim i cijele Rusije Kirilom i da zna njegovo i mišljenje svih 14 patrijarha – da je u Crnoj Gori kanonski legitimna, prema kanonskom ustrojstvu, Mitropolija crnogorsko-primorska.

“Naša crkvena delegacija je s njime kao ministrom inostranih poslova ruske pravoslavne Crkve 1992. godine razgovarala u Danilovskom manastiru u Moskvi. Tada nam je obećao da u pitanju crnogorskog crkvenog spora ruska crkva neće dolivati ulje na vatru. Obećanje je održala. Ali ga doliva najviša državna adresa koja bjelodano vrši vlast u korist tuđeg suvereniteta zbog čega treba da bude svrgnuta sa stolice svetoga Petra Cetinjskoga”, smatra Vučinić.

Komentarišući izjavu Vujanovića da je povodom pitanja kanonskog ustrojstva poštovao mišljenje, između ostalih, i patrijarha češkog, Vučinić je napomenuo da “on nije patrijarh nego mitropolit crkve koju je osnovala ruska bezbjednosna služba da bi oko nje okupljala ruske emigrante u Češkoj”.

“Zato se pitamo kako najviša adresa može da i dalje bude najviša jer se poziva na stanovište upereno protiv nas i naše crkve izrečeno od visokog ruskog obavještajca iz Češke, zaogrnutog svještenim omoforom”, naveo je Vučinić.

Vujanović je juče bio na prijemu u Lateranskoj palati u Rimu.

Vujanović je u ličnom stavu objavljenom u nedjeljniku NIN, osim što novog srpskog patrijarha naziva “svetim poglavarom”, kazao da su dio prošlosti stavovi “jedne bivše političke partije, promotera nezavisnosti Crne Gore, koja je, ponesena emocijama, neobjektivno i nepolitično tvrdila da Crna Gora treba da gradi odnose sa svima, osim sa Srbijom”.

“Univerzalno je poznata činjenica koju ne treba dokazivati da je stranka koja je bila promoter crnogorske nezavisnosti bila LSCG. A ja kao njegov dugogodišnji visoki rukovodilac i jedan od osnivača javno tvrdim da to nijesu bili naši stavovi niti ih je ko javno deklarisao već je izjava gospodina Vujanovića akt zadnje namjere nedostojan predsjednika države”, ocijenio je Vučinić.

On upozorava da je brisanje sramotnih činova iz novije crnogorske istorije put koji ponovo vodi nestajanju crnogorske države pod naletom “nove velikosrpske okupacije”.

“Da ne govorimo o Crnogorskoj autokefalnoj crkvi iz Ustava 1905. koja bi više trebalo da obaveže predsjednika nezavisne Crne Gore. Dužnost predsjednika Crne Gore je da čuva dostojanstvo svoje države, njeno ustavno ustrojstvo i dostojanstvo naroda koji je prvi stvarao državu Crnu Goru”, istakao je Konjević.

On je Vujanoviću poručio da ga građani Crne Gore, a posebno Crnogorci, nijesu birali da tumači kanonsko pravo.

“Crna Gora je građanska država, a Crnogorci njen temeljan narod”, kazao je član predsjedništva SDP-a.

Thanks Thanks Given 
    4,451
    Thanks Thanks Received 
    8,605
    Thanked in
    3,311 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Dragi Bone,
    ja sam siguran, da kada bi tvoj sin ili shcerka donijela hemisku olovku iz shkole,
    koju ti nijesi kupio, da bi bili STROGO sankcionisani.
    Jedna mjera za svoju djecu a druga mjera za GOSPODARA,
    koji ZRTVUJE tudju djecu,
    nije u skladu sa TVOJOM ISKRENOM I POSHTENOM DUSHOM.

Mozda te LJUBAV ZA CGu, malo ZASLIJEPILA i briga o buducnosti novih generacija, ali se RAK ne lijechi aspirinom, nego hirushki, kemoterapijom ili zrachenjem, a u jedno sam siguran, da i ti kao ja zelish da CGa OZDRAVI,
    i podoji svojim MLIJEKOM, od kojeg se nece RAZGUBAT,
    ovo MLIJEKO koje smo cimali iz njenih sisa DVIJE DECENIJE, je mnoge OTROVALO na ljudskom, moralnom i etichkom planu,

VAKAT JE DA ZIVIMO OD SOPSTVENOG POSHTENOG RADA,
    KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE,
    NIJE LAKO S´KONJA NA MAGARCA,
    ALI HEBEM MU JARCA, KAD SU STANISHA I STANA PREZIVJELI U BRSKUT I OBRAZ SACHUVALI, NECEMO NI MI POMRIJET OD GLADI,
    ALI SAM SIGURAN DA OCEMO POMRIJET OD SRAMOTE AKO SE NE AVIZAMO.
    Sve rečeno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Vijesti, 06. decembar 2010.

SDP OŠTRO KRITIKOVAO PREDSJEDNIKA CRNE GORE ZBOG OTVORENOG STAJANJA NA STRANU SPC I POKUŠAJA ODBRANE MITROPOLITA AMFILOHIJA

Vujanović podređuje državu okupatorskoj crkvi

Podgorica - Manja vladajuća Socijaldemokratska partija optužila je predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da je negirao princip crnogorskog Ustava o građanskoj državi time što je kanonsko pravo izdigao iznad ustavne pozicije predsjednika države.
    Vujanović je preksinoć u intervjuu TVCG kazao da poštuje stav 14 autokefalnih patrijarha i arhiepiskopa koji nijesu priznali Crnogorsku pravoslavnu crkvu i dodao da ne može da negira kanonsko pravo i kanonsko ustrojstvo, niti da zastupa interese bilo koga ko to od njega očekuje. Crnogorski predsjednik je naveo i da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nikada nije osporavao crnogorsku naciju, bez obzira na to što se osjeća kao Srbin, te da je poštovao crnogorsko nacionalno biće i prema njemu imao “jedan odnos koji ne negira realnost Crne Gore i postojanje crnogorske nacije”.

“Brisanje najvećeg dostignuća novovjekovne Evrope, odvojenost crkve od države, i Vujanovićevo tumačenje kanonskog prava znači negiranje temeljnog principa crnogorskog Ustava – građanske države, što se čini supremacijom kanonskog prava nad ustavnom pozicijom Predsjednika Crne Gore”, kazao je “Vijestima” član predsjedništva SDP-a Raško Konjević.
    On smatra da podređivanje države “okupatorskoj crkvi u Crnoj Gori” nanosi nenadoknadivu štetu i crnogorskom međunarodnom ugledu jer “nas vraća u vrijeme za koje smo mislili da je za vazda zatvoreno nakon referenduma 2006. godine”.
    “Čemu potreba da one koji su ratne zločince sa oružjem uvodili u Cetinjski manastir, branite od njih samih za njihove sramne izjave o Crnogorcima? Zašto ste zaboravili brojne izjave kao recimo onu da su Crnogorci kopilad i izmišljena komunistička tvorevina? Kako to da bratite Crnogorce na Kosovu, a prikrivate njihovo negiranje u Crnoj Gori”, pitao je Konjević Vujanovića.

Na ove Vujanovićeve izjave reagovala je i Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) koja ga je pozvala da kaže koji ga kanon kao predsjednika države obavezuje da poštuje crkvene kanone.
    “Nijesmo čuli niti čitali da on ima takvu obavezu, niti da je zaklet na nju”, kazao je “Vijestima” predsjednik Odbora za promociju Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić.
    CPC preporučuje Vujanoviću da “prouči takozvanu Krmčiju svetoga Save koja je prevod vizantijskog zakonopravila i koja služi kao zvanični zbornik kanona kojima se upravlja srpskom Crkvom”.
    “Javno ga pozivamo da temeljeći se na njoj istakne kanon koji ga kao predsjednika države obavezuje da poštuje crkvene kanone sem ako nije umislio da je vizantijski vasilevs, kanon koji poništava crnogorsku crkvu kao crkvu i kanon koji uspostavlja duhovne kompetencije beogradske patrijaršije nad Crnom Gorom i Crnogorcima. Ukoliko dokaže, pokorićemo se”, poručio je Vučinić.

On se osvrnuo i na dio Vujanovićevog intervjua u kojem je predsjednik kazao da je imao razgovor sa patrijarhom moskovskim i cijele Rusije Kirilom i da zna njegovo i mišljenje svih 14 patrijarha - da je u Crnoj Gori kanonski legitimna, prema kanonskom ustrojstvu, Mitropolija crnogorsko-primorska.
    “Naša crkvena delegacija je s njime kao ministrom inostranih poslova ruske pravoslavne Crkve 1992. godine razgovarala u Danilovskom manastiru u Moskvi. Tada nam je obećao da u pitanju crnogorskog crkvenog spora ruska crkva neće dolivati ulje na vatru. Obećanje je održala. Ali ga doliva najviša državna adresa koja bjelodano vrši vlast u korist tuđeg suvereniteta zbog čega treba da bude svrgnuta sa stolice svetoga Petra Cetinjskoga”, smatra Vučinić.

Komentarišući izjavu Vujanovića da je povodom pitanja kanonskog ustrojstva poštovao mišljenje, između ostalih, i patrijarha češkog, Vučinić je napomenuo da “on nije patrijarh nego mitropolit crkve koju je osnovala ruska bezbjednosna služba da bi oko nje okupljala ruske emigrante u Češkoj”.
    “Zato se pitamo kako najviša adresa može da i dalje bude najviša jer se poziva na stanovište upereno protiv nas i naše crkve izrečeno od visokog ruskog obavještajca iz Češke, zaogrnutog svještenim omoforom”, naveo je Vučinić.
    Vujanović je juče bio na prijemu u Lateranskoj palati u Rimu.

Neistine o Liberalnom savezu i Irinej kao svetac na jednom mjestu

Vujanović je u ličnom stavu objavljenom u nedjeljniku NIN, osim što novog srpskog patrijarha naziva “svetim poglavarom”, kazao da su dio prošlosti stavovi “jedne bivše političke partije, promotera nezavisnosti Crne Gore, koja je, ponesena emocijama, neobjektivno i nepolitično tvrdila da Crna Gora treba da gradi odnose sa svima, osim sa Srbijom”.
    “Univerzalno je poznata činjenica koju ne treba dokazivati da je stranka koja je bila promoter crnogorske nezavisnosti bila LSCG. A ja kao njegov dugogodišnji visoki rukovodilac i jedan od osnivača javno tvrdim da to nijesu bili naši stavovi niti ih je ko javno deklarisao već je izjava gospodina Vujanovića akt zadnje namjere nedostojan predsjednika države”, ocijenio je Vučinić.

Nijeste izabrani da tumačite kanone

On upozorava da je brisanje sramotnih činova iz novije crnogorske istorije put koji ponovo vodi nestajanju crnogorske države pod naletom “nove velikosrpske okupacije”.
    “Da ne govorimo o Crnogorskoj autokefalnoj crkvi iz Ustava 1905. koja bi više trebalo da obaveže predsjednika nezavisne Crne Gore. Dužnost predsjednika Crne Gore je da čuva dostojanstvo svoje države, njeno ustavno ustrojstvo i dostojanstvo naroda koji je prvi stvarao državu Crnu Goru”, istakao je Konjević.
    On je Vujanoviću poručio da ga građani Crne Gore, a posebno Crnogorci, nijesu birali da tumači kanonsko pravo.
    “Crna Gora je građanska država, a Crnogorci njen temeljan narod”, kazao je član predsjedništva SDP-a.

Mi.BOŠKOVIĆ

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Viđi,sa ovim završavam priču na tu temu.Ako ti je merak staviću ime i prezime,broj telefona i lične karte pa fino otrči odma i podnesi prijavu
    Tvoje ime,prezime,broj telefona i licne karte me nimalo ne zanimaju.Niti mi takva vrsta podataka treba,da bih ti ukazao da je to shto ti radish neposhtovanje zakona i institucija drzhave u kojoj zhivish(ili ne zhivish,nebitno
    kad te duša toliko zabolje za naše vladare koji su nam sve što valja uništili,počevši od osnovni moralnih i porodičnih vrijednosti pa do države,ekonomije,pravosuđa i svega što normalan svijet ima.
    Uopste nije stvar u vladarima.Pogledaj moje,i postove tolikih drugih forumasha,nacesh bezbroj kritika tih ljudi,i njihovih politickih poteza.ALI,artikulisanih na civilizovan,a ne na ulicarski nacin.

A sad po gasu i ne smaraj više.
    Na kraju si se otkrio.Ova izjava ti je potpis.Ipak,bilo bi korisno da moderator reaguje opet.Ne zbog mene,jer me dobacivanja od osobe koja,cak ni pod pseudonimom,nije sposobna izdici se iznad ulicarskog nivoa price,apsolutno ne zanimaju,niti pogadjaju.Ipak,da se pretpostaviti da se ovako obracas i drugim forumasima,pa ne bi bilo zgorega upozoriti te.

Wulfy,opet ponavljam,uopshte nisu problem licnosti,niti pravo na kritiku,problem je samo artikulacija te iste kritike,i ponashanje pojedinih forumasha.Nije uopshte bitno shto je ovdje konkretno prica o Vujanovicu.Da je Medojevic,Mandic,Djukanovic,Obama,opet bi isto vazhilo.

https://forum.cdm.me/showthread.php?t=55200&page=2

Post broj 39-oshtra kritika.Ovo shto radi Dutch i josh poneki-ulicarsko pljuvanje.
    Last edited by Recordare88; 06-02-10 at 21:21.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,018
    Thanked in
    4,023 Posts

Ima tu istine, ako gledamo kako bi trebalo, uopšte uzevši, da se ljudi ophode jedni prema drugima. Ali ako ti isti predstavnici vlasti (ne kažem za Filipa, već za Mila i Mugošu na primjer) u zvaničnim izjavama i intervjuima (zvaničnim - nije u pitanju post sa foruma koji, ipak, nema neki realan uticaj na ljude na koje se odnosi) mogu da govore o drugim ljudima da su iskompleksirani, neostvareni i više se i ne sjećam kakve su sve formulacije koristili (ovo su pristojniji primjeri), onda nemaju pravo da traže (ni da očekuju) da se neko prema njima odnosi na drugačiji način.

Uostalom, čovjek bi trebalo da ima neki ventil. Viđeli smo šta se dešava ljudima kojima ventil proradi uživo (tjelohranitelji prvo biju pa onda pitaju šta si rekao, ako i pitaju uopšte - Ranko & Lanseloti okruglog kabineta). Dabogda najveća šteta koju će neko meni da napravi bude ta ružna riječ koja će mi biti upućena. A nije da je u pitanju ista stvar. Ja nikome nisam život zagorčao svojim radnjama. Niti za svoj rad odgovaram cijelom stanovništvu.

Makar se ne gađamo cipelama po skupštini. Nit bijemo političare na skupovima. Više. Dobro, nismo ni tukli, samo smo bombe bacali na kola bivše partije. I nismo im dali skupove da održavaju. I pokušavali smo da ih izguramo sa ceste. I...

Radi ilustracije kalibra ljudi koji vladaju našom državom, uvijek ću se vraćat na izjavu Mila Đukanovića u vrijeme afere S.Č. I nema te izgorele arhive RTCG koja će mi iz sjećanja izbrisati kako on doživljava sudbine tih žena:

Parafraziram (ali je skoro citat) - Trafiking je jedan simpatičan fenomen kome je pridodato mnogo više pažnje nego što zaslužuje.

Old Bone: Bastadur je... Nema tog eufemizma koji može da opiše kolika je gadost ovo gore navedeno. Samo bi trebalo da pomislimo na bilo koju žensku osobu koju smo ikad poznavali pa da nam na pamet ne padne bilo kakva olakšavajuća okolnost za opis lika i djela Mila Đukanovića.

A to je samo jedan primjer u nepresušnom izvoru stvari koje normalnom čovjeku dižu kosu na glavi.

Kod mene su psovke skoro presušile, tako da se trudim da pričam civilizovaNIJE da mi se kritika onoga ŠTO sam rekao u postovima (ili kad pričam sa nekim) ne bi pretvarala u kritiku onoga KAKO sam rekao.

Thanks Thanks Given 
    4,451
    Thanks Thanks Received 
    8,605
    Thanked in
    3,311 Posts

Podgorica – Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Vujica Lazović pokriva desetak najodgovornijih funkcija u Vladi Crne Gore, uz članstva u tenderskim komisijama i profesorski angažman na državnom Ekonomskom fakultetu, a podrazumijeva se i da za sve to dobija novčane nadoknade.
    Pitanje je kako jedan čovjek može istovremeno odgovorno i dobro da obavlja posao, iako je većina mjesta koja pokriva povezana sa glavnim zaduženjem - upravljanjem ekonomijom Crne Gore. “Vijesti” od prof. dr Lazovića taj odgovor nijesu dobile, niti kolika mu je ukupna zarada od poslova za koje je zadužen. Lazović, rekorder po funkcijama, trenutno je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, predsjednik Savjeta za privatizaciju, šef Komisije za ekonomska pitanja (KEP) koja Vladi predlaže ekonomsko-finansijske poteze, ministar za informaciono društvo i vršilac dužnosti ministra prosvjete i nauke, potpredsjednik Savjeta za izgradnju autoputeva i član Savjeta za izgradnju hidroelektrana. Lazović je predsjednik Tenderske komisije za Elektroprivredu, pod njegovim vođstvom je okončana prošlogodišnja poluprivatizacija državne elektroenergetske kompanije, a predvodi i komisiju za zakup ulcinjskog Valdanosa i Ostrva cvijeća. Neizostavno je članstvo u raznim tenderskim komisijama, glavni je za ispitivanje zakonitosti raspodjele otpremnina i naknada članovima odbora u državnim, javnim kompanijama i regulatornim agencijama. Najavljeno je da će za međuresorsku grupu za praćenje realizacije obaveza iz ugovora sa vlasnicima Kombinata aluminijuma i Željezare biti zadužen i Lazovićev kabinet.
    Nekadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i Vijeću građana skupštine Jugoslavije, bio je i na odgovornim pozicijama u obrazovanju – dekan Ekonomskog fakulteta u Podgorici, prema podacima iz biografije, vanredni je profesor za grupu predmeta Informatičke ekonomije, zadužen za nastavu na više disciplina na dodiplomskim i postdiplomskim studijama na Ekonomskom fakultetu (informatička ekonomija, menadžment informacioni sistemi i projektovanje informacionih sistema), kao i nastavu iz predmeta Informacioni sistemi na Fakultetu političkih nauka. Od 2008. godine rukovodilac je doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu. Lazović. pored svega toga, ima obaveze i kroz razna plaćena službena putovanja, susrete sa kolegama iz regiona i inostranstva, dolazećim i odlazećim ambasadorima, sastanke o bilateralnoj pomoći ekonomskom razvoju Crne Gore, prisustvuje domaćim i inostranim ekonomskim forumima, godišnjim samitima, raznim radnim posjetama, susretima sa privrednicima, predstavnicima stranih kompanija, a čest je gost i konferencija o ekonomskom stanju, investicijama i informatici... Potpredsjednik SDP-a nekako sve to stiže, a s obzirom da se ne žali, to znači i da se isplati. U posljednjem imovinskom kartonu, koji se odnosi na 2008., Lazović je naveo da ima mjesečnu platu 1.100 eura (potpredsjednička i ministarska funkcija), profesorsku platu od 550 eura, godišnje 650 eura od Savjeta za privatizaciju, a 12.000 prihoda od tenderskih komisija na godišnjem nivou. Do 28. februara se očekuje da, kao i ostali javni funkcioneri, Lazović dostavi novi izvještaj o imovini i prihodima u 2009. Trebalo bi da upiše, između ostalog, i koliko je ukupno zaradio od vođenja postupka dokapitalizacije i privatizacije EPCG, pošto je samo saopštio da je predstavnicima te komisije isplaćivano periodično po hiljadu eura, kao i da se njihov rad računa od sredine 2008. godine, kada je počeo da se priprema tender. Ukupna zarada porodice Lazović u 2006. godini, prema podacima sa sajta Komisije za sprečavanje konflikta interesa, iznosila je 1.600 eura, a prema prijavi iz 2009. zarađuju 3.184 eura, odnosno 99 odsto više u odnosu na 2006. U istom perodu, ukupna ušteđevina Lazovića se sa 64.500 povećala 82.500 eura, odnosno za 27 odsto.

http://www.vijesti.me/index.php?id=328671

Pa ima li ikakav zakon protiv ovoga? Da neko obavlja 10-15 funkcija u vladi?! Konflikt interesa? Bilo što?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ima tu istine, ako gledamo kako bi trebalo, uopšte uzevši, da se ljudi ophode jedni prema drugima. Ali ako ti isti predstavnici vlasti (ne kažem za Filipa, već za Mila i Mugošu na primjer) u zvaničnim izjavama i intervjuima (zvaničnim - nije u pitanju post sa foruma koji, ipak, nema neki realan uticaj na ljude na koje se odnosi) mogu da govore o drugim ljudima da su iskompleksirani, neostvareni i više se i ne sjećam kakve su sve formulacije koristili (ovo su pristojniji primjeri), onda nemaju pravo da traže (ni da očekuju) da se neko prema njima odnosi na drugačiji način.
    Ali upravo zato ne treba ponavljati njihove greske.I nije da branim bilo koga,rekoh vec,nije uopshte stvar u lichnostima,ali nije isto rec nekom da je iskompleksiran i da je dzukela.

Forum sluzhi za diskusiju,a takvi postovi narushavaju ozbiljnost foruma i onemogucavaju uspjeshnu diskusiju.Uz to,predstavljaju neposhtovanje drzhave i njenih institucija(bez obzira ko su licnosti koje njima upravljaju).Moguce je biti nezavisan i kritican,a ne biti primitivan.

I josh neshto-forumash kome sam ukazao na greshku sa ulicarske retorike upucene Vujanovicu odmah je presao na istu upucenu meni.Shto samo dodatno pokazuje da vrijedjanje,nebitno koga,ne treba dopustiti na forumu,jer se rasprava pretvori u vatromet uvreda koji zavrshi lockom.

I najjaca fora-chim se takvima usprotivish,pocinje etiketiranje.Na primjer-ukazhesh liku da je nepristojno nekog nazivati dzukelom,on ti kazhe da si poltron DPS-a.E nece moci.
    Last edited by Recordare88; 06-02-10 at 21:45.

Thanks Thanks Given 
    4,451
    Thanks Thanks Received 
    8,605
    Thanked in
    3,311 Posts

Default Ako laže koza ne laže rog

U MREŽI

Nekada su riječi laž i lažov bile zabranjene skupštinskim poslovnikom. Reći nekome da laže i danas se smatra uvredom, ali je donekle politički korektno konstatovati da ne govori istinu. Posljednjih dvadesetak godina skoro svakoga dana se rađaju novi eufemizmi za riječ laž, a ja se pitam zašto se stidimo stvari nazvati pravim imenom?!
    Tako je aktuelni potpredsjednik Marović uveo termin ekonomisanje sa istinom, govoreći o imovini koju je zaboravio da prijavi. Državna tužiteljka nam je nedavno priznala da je ta njegova ekonomija u slučaju Zavale toliko kompleksna da je ni nakon dvije godine istrage ne shvata. Neki kažu da je i na prvi pogled - sve jasno.

Sa druge strane, o efikasnosti, jasnoći i bistrini pogleda tužilaštva svjedoči slučaj Miomira Mugoše – još jednog borca za istinu kome su u mrklom mraku novinari zapeli sačekušu. Jedan od urednika Vijesti je, kažu, udarao glavom u pesnice Mugoše, mučki ga maltretirajući. Sreća da su institucije sistema pokazale da će, bez obzira na medijsku harangu protiv Mugoše, njegova istina postati i zvanična verzija.

Hiljade stranica zvaničnih istina su nedavno poslate kao odgovori na Upitnik Evropske komisije. Prvo su te istine proglašene državnom tajnom, a kada su neke procurile u javnost, pokazalo se da tu ima i neistina, daleko bilo laži. Ipak, sve presude crnogorskih sudova ni u snu nisu dostupne na internetu, a Vlada je navela višestruko manje iznose koji se potražuju od medija po osnovu tužbi za klevetu nego što je to zaista slučaj.

Onda se ispostavilo da je, iz ugla jedne ministarke, insistiranje na istinitosti podataka i poštovanju zakona u stvari zamajavanje i trošenje njenog dragocjenog vremena, dok su neistine samo propusti i neažurnost državne administracije. Neki kažu da Vlada treba da obezbijedi vladavinu prava i dostojno predstavlja državu, a ne da troši vrijeme i novac kako bi prevarila građane i Evropsku komisiju, pokušavajući da izbjegne reforme i zaštiti lične interese. Ministarka smatra da je već dovoljno zauzeta i vrijeđa joj sujetu kada se drugi miješaju u njene istine.

Zanimljivo, ali slična je i priča sa MMF-om – isti oni koji su nas nedjeljama pripremali za posjetu visoke delegacije, optužiše MMF da je arogantan, da pokušava da nas dovede u inferiornu poziciju i zakoči naš razvoj. Potpredsjednik Vlade i predsjednik Savjeta za privatizaciju, Vujica Lazović nam saopšti da bi nas MMF natjerao da privatizujemo sve po svaku cijenu. Vjerovatno je zaboravio da smo to već uradili.

Iz Ministarstva finansija rekoše da im se ne sviđaju činjenice i komentari MMF-a jer ne odgovaraju realnom stanju. Reče li to Vlada da MMF laže?
    Situaciju je dodatno zakomplikovao Monstat saopštivši da se njihovi podaci za pretprošlu godinu razlikuju od onih o kojima govori Vlada za tričavih 200 miliona, a za 2007. je razlika još manja – svega 120. I tek nedavno su to otkrili. Ali, nemojmo sumnjati u Vladu i Monstat - u crnogorskoj ekonomiji je, ipak, sve relativno.

Da su zabune uvijek moguće kada je riječ o parama pokazuje i slučaj Ministarstva inostranih poslova. Prvo su tvrdili da ne znaju ništa o plaćanju lobističkih kuća u SAD, a kada su podaci američkog Kongresa pokazali da je ugovore potpisivao ministar lično – objasnili su da je pitanje bilo neprecizno.
    U MUP-u su, doduše, od početka proglasili tajnim sve podatke o Šinavatrinom pasošu i rekli da nisu bili informisani da je riječ o kriminalcu sa Interpolove potjernice.

Pomislio bi neko da je Crna Gora mala i da svi sve znaju, ali izgleda da niko ne zna manje od policije. Tako nisu znali da je Šarić umiješan u šverc droge, pa im je nekako pobjegao. Vjerovatno nisu stigli da pogledaju novine, zauzeti hvatanjem uličnih preporodavaca i zločinačkih grupa tinejdžera sa po jednim džointom. Gle čuda, ni u kotorskoj lokalnoj upravi nisu znali da posluju sa Šarićevim partnerima, jer nije bitno odakle su pare - važno je da ih imaju.
    Možda će se neko zapitati i je li, recimo, nekadašnji ministar Uskoković lagao ili je Vlada zaboravila da novcem od privatizacije Telekoma sagradi put ka sjeveru. Sva sreća da je sada na poziciji ministra dobro informisan i sposoban pojedinac, inače bi privatizacija mogla poći do đavola. Branko Vujović je, srećom, veoma iskusan: upravljao je Željezarom i prije i u toku i između dvije privatizacije, slično je i sa Obodom, a možda se pojavi i još neka firma da posvjedoči o njegovoj uspješnoj karijeri. Godinama je samo on znao tajne privatizacije, kao direktor Agencije koja je ugovore proglašavala poslovnim tajnama. Zanimljivo je, ipak, da je nakon četiri sudske presude u korist objavljivanja podataka o prodaji iste te Željezare, Vujović nekako izgubio ugovore i sudu objasnio da ih zato ne može objaviti. Danas je, izgleda, zaboravio šta u njima piše o pravima radnika, investicijama, proizvodnji i zaštiti životne sredine.

Zaboravan je, izgleda, i premijer. Nije tako davno bilo kada nam je rekao da se povlači sa funkcije da bi omogućio institucijama da ojačaju, a ovih dana, mimo svih ustavnih i zakonskih ovlašćenja, poslanicama riješava probleme. Kažu, doduše, da je obećanje ludom radovanje, ali to bi bilo isto kao reći premijeru da laže, a zašto ne bi vjerovali ljudima koji nas već dvije decenije uspješno vrte u krug.
    Samo strani špijuni, državni neprijatelji, neznalice i politički nekorektni će reći da u Vladi lažu... a ne da su neinformisani, zbunjeni, ekonomišu sa istinom, zaboravljaju ili gube papire. Sva sreća da je zabranjena i riječ mafijaš, imalo bi se o čemu pričati. Do tada, čitajmo Šarićevu Pobjedu i sanjajmo život iz II dnevnika državne televizije.

http://www.vijesti.me/index.php?id=328699

Vanju za sultana umjesto sultana.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    SDP OŠTRO KRITIKOVAO
    lol
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,018
    Thanked in
    4,023 Posts

Da ti ispričam jednu priču. O bivšem direktoru jednog sportskog kolektiva, a sad je na još višoj poziciji (samo u sportu, inače je jedan od ove družine uspješnih bizMismena). Dok je još bio direktor tog kolektiva, razgovarao je sa jednim doktorom o nekim stvarima vezanim za taj klub. Pošto je ovaj doktor nešto pričao o onome što je trebalo da priča, ovaj biser mu kaže - ma pušti to doktore, no *ebe li se što? Da ti pomognem, radi se o liku koji ide u BudimpeštI i slične stvari.

Džukac je izraz koji i ja koristim kad pričam konkretno o Mugiju. Ne znam kako da zovem čovjeka koji je, najjednostavnije rečeno, NEVASPITAN. Džukac, uličar... Sve ovo može da se VIDI i ČUJE u načinu na koji se ponaša, priča, ophodi prema drugima. Ja nisam dužan da budem politički korektan. Oni jesu. Sve ovo što ja kažem o svima njima je moje mišljenje o svima njima. Ja ne TVRDIM da sam u pravu, tako da ni u teoriji ne mogu da tuže zbog klevete. A što se tiče uvrede, čovjek može da se uvrijedi na različite stvari. Ja sam uvrijeđen kad Mugi tvrdi da se bojao ne znam ti ni ja čega one noći kad je mlatio novinare. On time (doduše indirektno) tvrdi da sam glup.

Kao što rekoh, ima razlike između Filipa i ove bratije. Filip je u ophođenju pristojan (u opisu zanemarujem ono šta priča i šta zastupa), ovi drugi nisu. To je činjenica. DPS su i jedni i drugi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Pa ima li ikakav zakon protiv ovoga? Da neko obavlja 10-15 funkcija u vladi?! Konflikt interesa? Bilo što?
    zakon o konfliktu interesa postoji, ali je problem odje - da li Vujica obavlja pobrojane funkcije u sklopu svoje javne funkcije u Vladi... Logika govori jedno, praksa nesto drugo
    Vecina ljudi je zla

Page 213 of 321 FirstFirst ... 113163203209210211212213214215216217223263313 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)