Ima tu istine, ako gledamo kako bi trebalo, uopšte uzevši, da se ljudi ophode jedni prema drugima. Ali ako ti isti predstavnici vlasti (ne kažem za Filipa, već za Mila i Mugošu na primjer) u zvaničnim izjavama i intervjuima (zvaničnim - nije u pitanju post sa foruma koji, ipak, nema neki realan uticaj na ljude na koje se odnosi) mogu da govore o drugim ljudima da su iskompleksirani, neostvareni i više se i ne sjećam kakve su sve formulacije koristili (ovo su pristojniji primjeri), onda nemaju pravo da traže (ni da očekuju) da se neko prema njima odnosi na drugačiji način.
Uostalom, čovjek bi trebalo da ima neki ventil. Viđeli smo šta se dešava ljudima kojima ventil proradi uživo (tjelohranitelji prvo biju pa onda pitaju šta si rekao, ako i pitaju uopšte - Ranko & Lanseloti okruglog kabineta). Dabogda najveća šteta koju će neko meni da napravi bude ta ružna riječ koja će mi biti upućena. A nije da je u pitanju ista stvar. Ja nikome nisam život zagorčao svojim radnjama. Niti za svoj rad odgovaram cijelom stanovništvu.
Makar se ne gađamo cipelama po skupštini. Nit bijemo političare na skupovima. Više. Dobro, nismo ni tukli, samo smo bombe bacali na kola bivše partije. I nismo im dali skupove da održavaju. I pokušavali smo da ih izguramo sa ceste. I...
Radi ilustracije kalibra ljudi koji vladaju našom državom, uvijek ću se vraćat na izjavu Mila Đukanovića u vrijeme afere S.Č. I nema te izgorele arhive RTCG koja će mi iz sjećanja izbrisati kako on doživljava sudbine tih žena:
Parafraziram (ali je skoro citat) - Trafiking je jedan simpatičan fenomen kome je pridodato mnogo više pažnje nego što zaslužuje.
Old Bone: Bastadur je... Nema tog eufemizma koji može da opiše kolika je gadost ovo gore navedeno. Samo bi trebalo da pomislimo na bilo koju žensku osobu koju smo ikad poznavali pa da nam na pamet ne padne bilo kakva olakšavajuća okolnost za opis lika i djela Mila Đukanovića.
A to je samo jedan primjer u nepresušnom izvoru stvari koje normalnom čovjeku dižu kosu na glavi.
Kod mene su psovke skoro presušile, tako da se trudim da pričam civilizovaNIJE da mi se kritika onoga ŠTO sam rekao u postovima (ili kad pričam sa nekim) ne bi pretvarala u kritiku onoga KAKO sam rekao.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Bookmarks