Page 188 of 321 FirstFirst ... 88138178184185186187188189190191192198238288 ... LastLast
Results 4,676 to 4,700 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[quote=umek;1398968]Anchy molim te ne lupaj vise odje!!! Pi!! Sramotno je to sto pises! Taj covjek hrani porodicu od toga sto vozi taxi, i nije mogao da izbjegne voznju do Dubrovnika! Pi, sram da te bude!!!
    Evo i ja vjerujem u dobrosusjedske odnose, i pokusavam da kuliram ovakve ispade, ali ovo je previse! Aj nas 20 momaka da podje tamo pa da nas neko prebije, to bi i mogao razumjet, ali ovo-ovo je katastrofaaa!!![/quote

Sram tebe bilo,ko si ti da ovako sa mnom komuniciras.Mpje misljenje je moje,a ti ako se ne slazes tvoj problem bre.Vjeruj usta god hoces,ali relno!Pa sto ne stisnes petlju pa odes-ajde majcin sine,ni ne usudjujes se!!!Samo blebetas!
    Last edited by Anchy; 18-12-09 at 10:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    I treba da razmislis dva puta prije nego se usudis da odes tamo jer ako i sad branis rodjaka i njegove, onda si ih i tad branila a oni su rusili taj grad.
    Ja znam da sam pred njima cist (iako ocrnjen zbog tadasnjih i sadasnjih vlasti) pa vrlo lako odem tamo i po cijeloj Hrvatskoj. Mozda ce i na mene naici neka grupa budala da me isprebija jer sam iz zemlje odakle su stizale granate, ali se ne bojim jer ja i moja porodica cisti i tada to osudjivali pa i po nasim trgovima.
    Ti se bojis, i ja razumijem zasto.
    Vjeruj mi da sam bila 2 puta u Dubrovnik proslog ljeta,ali ja imam tamo rodjake,pa se nekako i ne osjecas bas tako nezasticeno,ali sveukupni utisak mi je bio bzv-zato sto cim cuju da si iz Crne ore paljbu udare-a ja kriva nijesam niti iko moj od familije-ali oni su takav narod i tacka.No coment!

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,234
    Thanked in
    1,568 Posts

erm..ban the troll?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

[quote=Anchy;1399183]
    Quote Originally Posted by umek View Post
    Pa sto ne stisnes petlju pa odes-ajde majcin sine,ni ne usudjujes se!!!Samo blebetas!
    A sto je problem otic do Dubrovnika?
    Svasta.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čaves poručio Obami da vrati Nobelovu nagradu

Predsjednik Venecuele Ugo Čaves poručio je američkom predsjedniku Baraku Obami da vrati Nobelovu nagradu zbog toga što nastavlja da šalje vojne trupe u Avganistan, prenose danas strane agencije.

"Obama je dobio Nobelovu nagradu za mir skoro istog dana kada je poslao 30.000 vojnika da ubijaju nevine ljude u Avganistanu", rekao je Čaves u svom govoru na Samitu Ujedinjenih nacija UN -a o klimatskim promejnama u Kopenhagenu.

"Obama bi trebalo da vrati nagradu", kategoričan je Čaves.

On je istakao da bi bolivijski predsjednik Evo Morales bio bolji izbor za dobijanje ugledne nagrade.

Američkom predsjedniku je uručena Nobelova nagrada za mir ranije ovog meseca, a u istom periodu je donio odluku o slanju trupa u Avganistan. Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja, čak 60 odsto ispitanika je smatralo da Obama nije trebalo da uzme nagradu Nobelovog komiteta.

Kakav je ovaj Caves brat !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Vidim da me se i ovdje proziva pa da se oglasim. Osuđujem svako nasilje kakve god vrste bilo i tko ga god radio. Da sam bio tu tome bih čovjeku pomogao ako bih mogao, a ako ne bih barem bi policiju i hitnu pomoć pozvao. No kako se to nije dogodilo kod bazena nego je sad gospodin promijenio priču pa se to po njemu dogodilo negdje drugo, kilometar daleko od bazena, onda ja to nisam mogao vidjet. Kako bilo, policija vrši istragu a taj čovjek im je mogao olakšat da je odmah prijavio što se dogodilo.

Sad odgovor ovima koji ničim izazvani spominju rat i slično ali ne pada im napamet postavit pitanje što bi bilo da je bilo obrnuto. Molim da mi se odgovori na pitanje što bi bilo da smo mi prešli Debeli brijeg, poravnali sva sela, popalili HN, rušili stari Kotor, staro i mlado zatvarali, opljačkali sve što se opljačkat moglo? Da li bi mi smjeli doći u HN, KO, PG ili NK? Po ovome što pišete vi ste sveci i nikome od nas ne bi dlaka pala s glave, ali to vaše pisanje je čista laž jer ja sam dva puta napadnut u HN a da nikome živom ni ja ni bilo tko s ove strane nije napravio nikakvog zla u tom prokletom ratu. Zašto sam ja napadnut? Samo zato što imam tablice DU i naljepnicu HR na autu! Nemojte se pravit sveci kad to niste. I tamo i ovamo postoje budale koje jedva čekaju da naprave s.r.a.nj.e a posljedice ih ne zanimaju.

Ostaje za čekati da se vidi zašto je ovaj čovjek napadnut, tko ga je napao, gdje se to dogodilo jer on mijenja priču, i sve ostalo, a onda ćemo suditi onome tko ga je napao. Nikad u životu nisam donosio osude na osnovu priče jedne strane nego sam poslušao što i druga strana ima za reći pa bih onda osuđivao. Oni koji slušaju samo jednu stranu i dan danas vjeruju da je 30.000 krvoločnih ustaša i stranih plaćenika čekalo da prijeđe Debeli brijeg i osvoji Boku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Sad odgovor ovima koji ničim izazvani spominju rat i slično ali ne pada im napamet postavit pitanje što bi bilo da je bilo obrnuto. Molim da mi se odgovori na pitanje što bi bilo da smo mi prešli Debeli brijeg, poravnali sva sela, popalili HN, rušili stari Kotor, staro i mlado zatvarali, opljačkali sve što se opljačkat moglo? Da li bi mi smjeli doći u HN, KO, PG ili NK? Po ovome što pišete vi ste sveci i nikome od nas ne bi dlaka pala s glave, ali to vaše pisanje je čista laž jer ja sam dva puta napadnut u HN a da nikome živom ni ja ni bilo tko s ove strane nije napravio nikakvog zla u tom prokletom ratu. Zašto sam ja napadnut? Samo zato što imam tablice DU i naljepnicu HR na autu! Nemojte se pravit sveci kad to niste. I tamo i ovamo postoje budale koje jedva čekaju da naprave s.r.a.nj.e a posljedice ih ne zanimaju.

Ostaje za čekati da se vidi zašto je ovaj čovjek napadnut, tko ga je napao, gdje se to dogodilo jer on mijenja priču, i sve ostalo, a onda ćemo suditi onome tko ga je napao. Nikad u životu nisam donosio osude na osnovu priče jedne strane nego sam poslušao što i druga strana ima za reći pa bih onda osuđivao. Oni koji slušaju samo jednu stranu i dan danas vjeruju da je 30.000 krvoločnih ustaša i stranih plaćenika čekalo da prijeđe Debeli brijeg i osvoji Boku.

Ajde da se ne vracamo dovijeka na teme tipa sto bi bilo kad bi bilo, evo su ta vremena prosla, pa je red da se razmislja u pravcu normalizovanja odnosa makar zbog nase djece. Nemoj da se vracamo u proslost jer bi imao i ja sto rec ali mislim da nema potrebe.

Korektno si osudio napad, ja to licno pozdravljam ali sto se ove ostale price tice, bolje da Mesic dodje u Beograd i pozove one desetine hiljada ljudi da se vrate koje je hrvatska vojska u etnickom ciscenju prognala, pa da se krene naprijed. Isto da ucine svi i da se drakonski kazne svi koji prosipaju mrznju. Ali ja nesto ne vidim da je Kerum kaznjen zbog onih izjava koje ni Pavelic nije izjavljivao mislim...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Jov View Post
    Ajde da se ne vracamo dovijeka na teme tipa sto bi bilo kad bi bilo, evo su ta vremena prosla, pa je red da se razmislja u pravcu normalizovanja odnosa makar zbog nase djece. Nemoj da se vracamo u proslost jer bi imao i ja sto rec ali mislim da nema potrebe.

Korektno si osudio napad, ja to licno pozdravljam ali sto se ove ostale price tice, bolje da Mesic dodje u Beograd i pozove one desetine hiljada ljudi da se vrate koje je hrvatska vojska u etnickom ciscenju prognala, pa da se krene naprijed. Isto da ucine svi i da se drakonski kazne svi koji prosipaju mrznju. Ali ja nesto ne vidim da je Kerum kaznjen zbog onih izjava koje ni Pavelic nije izjavljivao mislim...
    I ti si jedan od onih koji ne pridonosi poboljšanju odnosa. Tvoj upis da ne ideš u državu u kojoj lome stakla zvuči kao da su ovdje polomljena sva stakla svakog automobila koji nije iz Hrvatske. Od tisuća automobila CG ili SR tablica koji prođu kroz Dubrovnik bez ikakvih problema, vi uvijek nađete taj jedan polomljeni zbog kojeg smo SVI mi ovamo zlotvori. Po tvom upisu se da zaključit kako se to u CG ne događa (da ne nabrajam primjere). Srbi na svojim portalima pišu kako se to ni u Srbiji nikad ne bi dogodilo. Tako je, Darko Rundek se sam pretukao u centru Beograda, hrvatska se ambasada samouništavala, mom zetu (usput budi rečeno Srbinu) se same gume probušile na parkingu kod željezničkog kolodvora, onaj francuski navijač se samoubio...

Hrvatsku mrzite (ne svi naravno, ali dobar dio građana CG) i što god ovdje da se dogodi to će biti u prvom planu i osut će se vatra iz svih oružja po nama ovamo, a nikome ne pada napamet da se takve stvari događaju i kod vas pa i u nekim (svim?), nazovimo ih, civiliziranim zapadnim zemljama. Kad shvatite da svugdje ima budala i kad počnete čistit u svom dvorištu pa tek onda počnete zavirivat u tuđa bit će i vama lakše. A moje spominjanje rata je odgovor onima koji su ga prvi spomenuli. Postavio sam jedno sasvim obično pitanje no odgovor nisam dobio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pazi sve je to ok sto ti kazes, ja postujem tvoj stav ali ne dajem za pravo da mi iko kaze da mrzim.

Ja kao prvo mislim da se ne bih osjecao opusteno u Dubrovniku jer sam se naslusao dosta prica o neprijatnostima koje su ljudi dozivjeli, neki su naprotiv prosli odlicno jer vjerovatno nisu naisli na ljude koji bi im napravili neprijatnost. Imam samo utisak da kod vas ne postoji dovoljno volje da se sankcionisu ovakvi slucajevi. Ljetos je bilo mnogo primjera polomljenih auta, izbusenih guma, ljudi koji su dosli kod vas pare da ostave i odmore se. Ja u Crnoj Gori nisam cuo da je ikome auto bilo izbusenih guma kada dodju sa tablicama hrvatskim kod nas. Meni je drago da ljjudi dolaze, setaju, uzivaju i ostave pare i odu sa lijepim utiscima.

Nisam cuo da je gradonacelnik Niksica ili Podgorice na racun hrvata pricao kao vas gradonacelnik Splita koji kao sto se vidi uopste nije adekvatno sankcionisan zbog svojih izjava, eto to je ono sto je cinjenica....

Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Vidim da me se i ovdje proziva pa da se oglasim. Osuđujem svako nasilje kakve god vrste bilo i tko ga god radio. Da sam bio tu tome bih čovjeku pomogao ako bih mogao, a ako ne bih barem bi policiju i hitnu pomoć pozvao. No kako se to nije dogodilo kod bazena nego je sad gospodin promijenio priču pa se to po njemu dogodilo negdje drugo, kilometar daleko od bazena, onda ja to nisam mogao vidjet. Kako bilo, policija vrši istragu a taj čovjek im je mogao olakšat da je odmah prijavio što se dogodilo.

E pa stvarno je ozbiljno kad i ti Braco ne vidis da je:

1)Rulja tukla starca (to je nedopustivo i nema opravdanja!)..tuzno!
    2)Da se ta rulja ni ne sjeca rata, jer nije ni mogla da se sjeca(sem po pricama, naravno...tim gore..premladi su, a tako "napaljeni"...tuzno!
    3)Da nije napravljena ni suzbena biljeska, a pogotovu ne prekrsajni postupak...NEMA REAKCIJE...SVE COOL!......tuzno!
    4)Da niko od vajnih GRADJANA nije smio da pridje i da pomogne...svi su gledali "svoja posla"... onako kukavicki:"ma ko ce se zbog Vlaha svadjat sa nasim susjedima...ipak su nama susjedi vazniji od Vlaha....a i oni su nas bombardovali, pa neka malo dobiju po gubici" i sl....to je najtuznije!
    **
    Ne, najtuznije je da ni ti, koji si moralna elita te regije, ipak ne uvidjas svima objektivnima lako vidljive fakte koji su gore pobrojani. Kako ce ih vidjet cetrnaestogodisnjaci?!?
    Ma ja sam vazda prvi da kazem da smo se ponasali kao nesoji 91-95, da zasluzujemo prezir....ALI I OVO ZASLUZUJE PREZIR....I IZJAVA GRADONACELIKA O SRBIMA ZASLUZUJE PREZIR...I DA JE NAMA OBAVEZA DA SE PRVO ISPRED SVOJE KUCE POCISTI!

Pozdrav,

HOCE LI GENIJALNI DEZULOVIC BIT U PRAVU?Ako hoce-ljepota okruzenja ne vrijedi nista...sve je nista bez ljepote u dusi.
    QUOTE:"Globus ":
    Ne voliš baš nikoga? E, onda si pravi Hrvat! Hrvati točno odgovaraju definiciji namćora, vječno mrzovoljne osobe koja do podne ne voli sebe, a od podne cijeli svijet
    Pitao me jednom prilikom prijatelj u jednoj beogradskoj kafani zašto su Hrvati takvi. Kakvi?, pitao sam ne znajući na kakvu takvost Hrvata točno misli. Imaju li Hrvati najlepše i namodernije autoputeve?, odgovorio je protupitanjem. Imaju. Imaju li unutrašnji avionski saobraćaj? Nisam, eto, nikad razmišljao o tome da u Srbiji nema domaćih letova. Da li su im plate dva do četiri puta veće od svih ostalih u regionu? Jesu. Jesu li jedini na belom šengenskom režimu i šeću po Evropi bez viza? Jesu. Da li su praktički na pragu Evropske Unije? Jesu.
    Da li im je državna televizija u odnosu na ostale u regionu, hm, televizija u boji? Jest.
    Da li su bili treći na svetu u fudbalu?, nastavlja prijatelj. Jesu. Da li su svetski prvaci u rukometu, vaterpolu i tenisu? Jesu. Imaju li Blanku, Janicu i Gorana Ivaniševića? Imaju. Imaju li najlepše more i najlepša ostrva u Evropi? Jebiga, imaju. Da li su pobedili u ratu? Jesu, rekoh, ubedljivo. Da li su nakon hiljadu godina dobili državu? Jesu. Da li su se jednom zauvek rešili Srba i Jugoslavije? Jesu.
    Pa što su onda tako nadrkani? – poentira na kraju prijatelj iskreno nemoćan pred vlastitom spoznajom. – Što su takvi namćori?"....ko hoce neka pogleda:
    http://globus.jutarnji.hr/komentari/...si-pravi-hrvat
    Last edited by Old Bone; 18-12-09 at 13:36.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    E pa stvarno je ozbiljno kad i ti Braco ne vidis da je:
    1)Rulja tukla starca (to je nedopustivo i nema opravdanja!)..tuzno!
    Ja sam to osudio i jasno rekao da bih tome čovjeku pomogao da sam bio tu. Nigdje nisam ni jednom rječju pravdao to što se dogodilo. Spominjanje rata je odgovor onim forumašima koji su ga prvi spomenuli.

2)Da se ta rulja ni ne sjeca rata, jer nije ni mogla da se sjeca(sem po pricama, naravno...tim gore..premladi su, a tako "napaljeni"...tuzno!
    Ja bih da pričekamo da završi istraga pa da vidimo što se dogodilo, tko je sudjelovao, zašto, kako, a onda da osuđujemo. Ne znam da li bih ovo povezivao sa ratom ili jednostavno sa navijačkim hiliganizmom kakvog ima posvuda u svijetu i treba ga iskorjenit. U svakom slučaju je za osudu.

3)Da nije napravljena ni suzbena biljeska, a pogotovu ne prekrsajni postupak...tuzno!
    Volio bih da mi ti objasniš kako netko može napravit službenu zabilješku ili pokrenut prekršajni postupak ako mu nitko nije podnio prijavu. Prema izjavi pretučenog gospodina on je nakon s.r.a.n.j.a otišao ravno u CG. Napisao sam da je pogriješio jer je otežao rad policiji. Da je odmah pozvao policiju i podnio prijavu vjerujem da bi počinitelji lakše bili uhvaćeni. Pronaći ih nakon dva dana će biti jako teško. Kaznena prijava je podignuta protiv zasad nepoznatog počinitelja. Podigla ju je hrvatska policija.

4)Da niko od vajnih GRADJANA nije smio da pridje i da pomogne...svi su gledali "svoja posla"... onako kukavicki:"ma ko ce se zbog Vlaha svadjat sa nasim susjedima...ipak su nama susjedi vazniji od Vlaha....a i oni su nas bombardovali, pa neka malo doiju po gubici" i sl....to je najtuznije!
    Ni prije ni poslije utakmice nije bilo nikakvih s.r.a.n.j.a oko bazena ni na bazenu. Oko bazena, ali i u cijelom gradu je bio MRKLI MRAK tako da sam sina za ruku vodio da ga ne izgubim. Nije bilo struje, Dubrovnik je bio u totalnom mraku tako da mi ta priča da je netko gledao što se događa ne drži vodu. Nije se vidio prst pred okom! Ponavljam, pričekajmo da završi istraga.

Ovo boldano su tvoje insinuacije i poštujem ih ali kako bi bilo da ja kažem da toga čiovjeka uopće nitko nije dirao u Dubrovniku. Ja to neću reći nego ću pričekati da se završi istraga.

Ma ja sam vazda prvi da kazem da smo se ponasali kao nesoji 91-95, da zasluzujemo prezir....ALI I OVO ZASLUZUJE PREZIR....I IZJAVA GRADONACELIKA O SRBIMA ZASLUZUJE PREZIR...
    Izjava gradonačelnika je naišla na prijezir svih normalnih ljudi u Hrvatskoj. Kerum je brđanin koji je sišao s brda, zaradio brdo novaca i sad misli da je pobrao svu pamet svijeta. Nitko normalan ga zbog te izjave više ne poštuje, ali ja mu prvi cijenim iskrenost (rijetka vrlina kod političara) jer kad je netko iskren onda znaš kako se prema njemu postavit.

Pozdrav,
    Pozdrav i tebi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Nikollaki i Anchy, samo nek' ste mi zdra'o!
    Boze, sta bi ovaj narod da najvece fukare u njemu nemaju gomile dezurnih advokata koji bez ikakvog interesa trce da se polome, samo da sto prije speru ljagu sa obraza tih splacina... Biti licemjer je gospodin naspram bezkicmenjaka i poltrona... no to kod nas vazda ide u paketu, heh...
    Treba posebna vrsta hrabrosti da bi se iza nika pljuvalo po nekome.

Molim te, to sto nisam isfrustriran ka pojedini me ne cini poltronom. Uostalom, ko me zna, zna koliki sam supak.

Da rekapituliramo - dvije magarice od 45 i 50 i kusur godina su se opjanile i izazvale tucu u lokalu u kojem ja mislim da je to prvi takav incident. Dobili su batine i nakon toga mucki izudarale cojeka s ledja.

E, sad, ja sam supak jer ne pljujem po Vesku? Vazda bio.

Pusa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Pazi sve je to ok sto ti kazes, ja postujem tvoj stav ali ne dajem za pravo da mi iko kaze da mrzim.

Ja kao prvo mislim da se ne bih osjecao opusteno u Dubrovniku jer sam se naslusao dosta prica o neprijatnostima koje su ljudi dozivjeli, neki su naprotiv prosli odlicno jer vjerovatno nisu naisli na ljude koji bi im napravili neprijatnost. Imam samo utisak da kod vas ne postoji dovoljno volje da se sankcionisu ovakvi slucajevi. Ljetos je bilo mnogo primjera polomljenih auta, izbusenih guma, ljudi koji su dosli kod vas pare da ostave i odmore se. Ja u Crnoj Gori nisam cuo da je ikome auto bilo izbusenih guma kada dodju sa tablicama hrvatskim kod nas. Meni je drago da ljjudi dolaze, setaju, uzivaju i ostave pare i odu sa lijepim utiscima.

Nisam cuo da je gradonacelnik Niksica ili Podgorice na racun hrvata pricao kao vas gradonacelnik Splita koji kao sto se vidi uopste nije adekvatno sankcionisan zbog svojih izjava, eto to je ono sto je cinjenica....

Pozdrav
    Nisam napisao da ti mrziš Hrvatsku jer ja to ne znam. Napisao sam da je vi mrzite (Crnogorci) i da ne ispadne da generaliziram, jer nemam tu naviku, dopisao sam ne svi Crnogorci ali dobar dio vas.

Ne osjećam se ni ja prijatno u CG nakon onoga što sam tamo doživio ali mi ne pada napamet da grupu hercegnovskih huligana poistovjećujem sa cijelom CG pa zato i dalje tamo rado odem.

Svi prijavljeni slučajevi u Dubrovniku su sankcionirani. Oni momci koji su polomili auto onog beogradskog odvjetnika su uhićeni i čekaju suđenje. Odvjetniku je plaćena šteta iako on nije htio podnijet prijavu. Momci će vjerojatno po par mjeseci u zatvor na hlađenje. Nadam se da će i ovi biti uhićeni iako je taj gospodin pogriješio i nije podnio prijavu odmah nakon što se to dogodilo. Pronaći ih nakon dva dana će biti jako teško.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs down

Quote Originally Posted by Nikollaki View Post
    Da rekapituliramo - dvije magarice od 45 i 50 i kusur godina su se opjanile i izazvale tucu u lokalu u kojem ja mislim da je to prvi takav incident. Dobili su batine i nakon toga mucki izudarale cojeka s ledja.
    Ma jes', to je bio slučajni incident, nije Veskobar zvao gorile... Pa "odjednom" sprejevi, šipke i pištolji. Baš spontano!
    Uzgred, kako udariti čovjeka u nos, s' leđa?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mraver View Post
    Ma jes', to je bio slučajni incident, nije Veskobar zvao gorile... Pa "odjednom" sprejevi, šipke i pištolji. Baš spontano!
    Uzgred, kako udariti čovjeka u nos, s' leđa?
    Lako. Pridjes mu s ledja i udaris ga u nos. Ili ga prvo udaris u potiljak, pa u nos. Ili ga okrenes pa ga udaris u nos. Molim te...

Ne, nego je Vesko posao u Masu s namjerom da Cuca i Caja izbije. Zasto?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nikollaki View Post
    Lako. Pridjes mu s ledja i udaris ga u nos. Ili ga prvo udaris u potiljak, pa u nos. Ili ga okrenes pa ga udaris u nos. Molim te...
    Ne, nego je Vesko posao u Masu s namjerom da Cuca i Caja izbije. Zasto?
    Moja je neka procjena (na osnovu svega pročitanog, uključujući i izvještaje policije novinama) da su ova dvojica isprovocirali Veskobara, i da je on pozvao batinaše. Jednostavno. A sad, viđećemo šta će ispasti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mraver View Post
    Moja je neka procjena (na osnovu svega pročitanog, uključujući i izvještaje policije novinama) da su ova dvojica isprovocirali Veskobara, i da je on pozvao batinaše. Jednostavno. A sad, viđećemo šta će ispasti.
    Izvjestaj Policije je bio takav da je pominjano policijsko vozilo ZASTAVA koje se zaustavilo na trotoaru jer e ostalo bez goriva

Thanks Thanks Given 
    2,026
    Thanks Thanks Received 
    6,248
    Thanked in
    2,909 Posts

Pozdrav
    I ja sam slušao priče o vanzemajcima, no ne vidjeh niti jednog. Dubrovnik nije daleko i može se uvjek poći. Ko nije bio neka ne lupa gluposti.

Ponavljam, incidenata je bilo i biće ih, kreteni su kreteni ma koje nacije bili.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slomio sam biciklo jednom njemcu ljetos zbog svega sto su pocinili nasoj domovin 40 ih godina proslog vijeka, izbrisao sam RAI zbog Italijanske okupacije i Mletackih osvajaca, u trzni centar Gintas nikad necu uc zbog 500 godina silovanja, pljackanja i ubijanja, a cak cu pljunut u caj i nekom englezu turisti zbog RAF-ovog unistavanja Podgorice, nece ni amerikanac dobro proc zbog NATO bombardovanja.... Alo ljudi ??? Alo !!! 2010 ce za koji dan, kupite kalendare !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Osudjivat sve Srbe zbog jednog ubijenog Francuza,
    i sve Hrvate zbog jednog prebijenog crnogorskog gradjanina,
    je LUDO&SULUDO.

Braco dubrovachki, mi smo i dalje braca,
    KUKOLJA ima u svako zito, ali kolichina KUKOLJA kod Crnogoraca koji su jurishali na Dubrovnik, nije bilo srazmjerna nasheme "chojstvu i junashtvu".

Srdachan pozdrav iz Danske,
    da je bilo ovoliko pravednika pochetkom devedesetih, ja bi bio ponosni Crnogorac,
    ali u ZLO DOBA I GRDNE GODINE,
    svi JUNACI nikom ponikoshe i u crnu zemlju pogledashe.
    Last edited by milovan; 18-12-09 at 16:32.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    2,026
    Thanks Thanks Received 
    6,248
    Thanked in
    2,909 Posts

Da nijesam dobro trčao, ne bih preživio

PRETUČENI TAKSISTA VELIMIR VUJOVIĆ KAŽE KAKO NIJE PRVI PUT DA GA NAPADNU U DUBROVNIKU

Herceg Novi – „Da nijesam dobro trčao, ne bih ostao živ“, riječi su hercegnovskog taksiste Velimira Vujovića (56), pretučenog preksinoć u Dubrovniku u sačekuši bande huligana. Vujovića je sin juče izveo iz bolnice „Vaso Ćuković“ u Risnu, gdje je zbog višestrukih povreda glave, leđa, ruku i drugih djelova tijela bio primljen na Odjeljenje neurohirurgije.

Komentarišući da će, ipak , ponovo u Dubrovnik jer mu je taksiranje posao koji radi od 1975. godine, Vujović kaže da je za ljude sa crnogorske strane granice svako putovanje u ovaj grad rizik.
    “Vozio sam putnike na utakmicu Jug - Primorac i uveče sam krenuo da se vratim u Herceg Novi. Bio sam autom na oko kilometar od bazena. U ulici je bio potpuni mrak, svjetla nije bilo. Odjednom su iz žbunja sa jedne i druge strane ulice iskočili mladići od 18 do oko 30 godina. Počeli su da udaraju po autu metalnim šipkama od stolova. Vidio sam i stolicu, kojom su me udarili po glavi i po leđima. Bilo ih je oko 10, u farmericama i jaknama, vikali su i psovali. Otvorili su dvoja vrata i počeli da me tuku, a ja sam se zaklanjao rukama. Potom sam izašao, a oni su nastavili. Da nijesam brzo bježao, ne bih preživio,” ispričao je Vujović „Vijestima“.

On je kazao kako je poslije dobijenih batina, koje su bez riječi posmatrali očevici na ulici, sjeo u auto i krenuo ka Novom. Bojao se da neće stići, jer su mu se oči od otoka zbog udaraca, kaže, zatvarale.
    “Iako je te večeri u Dubrovniku, zbog utakmice, policije bilo „na svakom ćošku“, nakon ovog incidenta policajci su samo nestali, “kaže Vujović. Huligani su ga autom pratili dok je odlazio prema granici. Tamo ga hrvatski policajci nisu ni pitali šta mu se desilo, a slučaj je prijavio hercegnovskoj policiji.
    Vujovićev sin Goran i supruga Biserka ponovili su da Velimir ne liči na sebe od zadobijenih povreda, šokirani onom što mu se u Dubrovniku dogodilo.
    Vujović kaže da su mu se i ranije u Dubrovniku dešavale neprijatnosti. Vozač na motoru iznenada bi mu prepriječio put, autom pod jačim gasom bi vozili prema njegovom, pa se sklanjali, gađali su ga flašom, psovali ga, ali mu se ovako nešto nikada nije desilo.

Direktor risanske bolnice, neurohirurg doktor Milić Jauković, „Vijestima“ je kazao da je Vujović zadobio potres mozga, slomljena mu je nosna kost, ima hematome po licu, leđima, grudnom košu, rukama.
    U hercegnovskoj policiji kažu da oni ne mogu da jure počinioce, jer se incident dogodio na hrvatskoj strani, ali da rade na ovom slučaju.
    Vujovićev sin juče je, kako je rekao, odvezao auto u Hrvatsku, kako bi regulisao odštetu od osiguranja, i dao izjavu hrvatskoj policiji.

Dubrovačka policija provjerava prijavu

Portparol Dubrovačke policije Marija Gjenero saopštila je juče da se u saradnji sa crnogorskom policijom radi na “provjeri navoda iz prijave”, koju je podnio Vujovićev sin.
    “Devetnaestogodišnji državljanin Republike Crne Gore prijavio je policijskim službenicima na graničnom prelazu Karasovići, da je njegov 56-godišnji otac sinoć fizički napadnut u blizini bazena u Dubrovniku, nakon vaterpolo utakmice (Jug iz Dubrovnika i Primorac iz Kotora) od strane veće grupe nepoznatih osoba, kojom prilikom je zadobio ozljede glave, te da se nalazi u bolnici u Risnu“, navodi se u saopštenju koje je potpisala Gjenero.

izvor: www.vijesti.me

Hm, jel stvarno toliko izudaran da u dva dana mjenje priču, no meni i dalje nije jasno zašto to nije prijavijo tamošnjoj policiji

Thanks Thanks Given 
    2,026
    Thanks Thanks Received 
    6,248
    Thanked in
    2,909 Posts

Ima li još koja opasna mreža rođaka, prijatelja i kumova

MAROVIĆ U INTERVJUU ZA „VIJESTI” POZIVA DRŽAVNOG TUŽIOCA DA RASVIJETLI SVE O NJEGOVOJ ULOZI U „SLUČAJU ZAVALA”, ALI I DA ISPITA:

Podgorica – Potpredsjednik Vlade i Demokratske partije socijalista Svetozar Marović izjavio je juče da vjeruje da će u rukovodstvu DPS razgovarati o najavi premijera i predsjednika partije Mila Đukanovića da će se povući iz politike, “ukoliko to uopšte bude aktuelno”, ističući da ostaje pri stavu da je “Đukanović potreban i Vladi i partiji kojoj pripada”.
    U razgovoru za “Vijesti” Marović je rekao da ne vidi razloge za Đukanovićev odlazak i da zato ne razmišlja o svojoj političkoj poziciji u takvoj mogućoj situaciji.
    “Ja nemam nikakvih ambicija da budem niti predsjednik Vlade niti predsjednik DPS-a. Čak, priznajem, uhvatim sebe u razmišljanju da je i moj ulazak u Vladu bio u osnovi moguće i suvišan. Vlada u ovom sastavu je jedan već uigran, odgovoran i u granicama mogućeg veoma efikasan tim, koji Crnu Goru vodi naprijed”, rekao je Marović.

• Kako komentarišete ocjene da je Đukanović zapravo uslovljen od nekih evropskih centara koji, navodno, smatraju da on, s obzirom na svoju prošlost, ne može biti taj koji će Crnu Goru uvesti u NATO i EU?
    Ne znam na koju prošlost mislite. Mislim da će Đukanovićevu političku prošlost dominantno obilježiti tri politička rezultata koji su većinski korespondirali sa evroameričkim službenim i javnim mnjenjem: Prvo, to je otpor Miloševićevoj politici i nastojanje da se Crna Gora odbrani od posljedica takve politike, protiv koje je bila i većinska demokratska Srbija. Drugo, to je odlučno zalaganje za nezavisnost Crne Gore i obnovu njene međunarodno priznate državnosti. Treće, to je njegovo iskreno zalaganje za evroatlantsku budućnost Crne Gore. Vjerovatno, zato i ne znam o tim uslovljavanjima, jer ona ne postoje ni iz jednog službenog centra EU. Ili sam ja nedopustivo neobaviješten.

• Da li je tačno da je Đukanović kada se povlačio sa premijerske pozicije 2006. insistirao kod Vas da ni Vi ne ulazite u izvršnu vlast?
    To nije tačno. Istina je da sam nakon razgovora donio i ja lično takvu odluku, procjenjujući sve okolnosti i slijedeći svoje trenutne životne planove. Da li je neko drugi takvu moju odluku lično priželjkivao, ja to ne znam.

• Kako danas uopšte izgleda vaša komunikacija sa gospodinom Đukanovićem? Stiče se utisak da ste u Vladi izolovani, odnosno da ste \"skrajnuti\", iako vam to još niko nije rekao i da gospodin Đukanović favorizuje gospodina Lukšića, kako bi pripremio teren da Lukšić preuzme premijersku i funkciju predsjednika DPS-a na Kongresu 2011.
    Moji odnosi sa gospodinom Đukanovićem su nepromijenjeni. Mi nijesmo uvijek mislili isto, a ni danas ne mislimo o svemu isto, ali imamo najviši stepen međusobnog razumijevanja i poštovanja. Njemu je bog dao talenat da bude lider, a meni dužnost da objašnjavam.

Na što mislite?
    Morao sam često odgovarati na pitanja koja nijesu postavljali drugima. Od onih starih - da li sam izdao kuma da bi Milo pobijedio? Pa do onih novih. Da li je gospodin Šturanović bio \"moj kandidat\" za predsjednika Vlade i da li zbog mene gospodin Lukšić već nije premijer. Moje zalaganje i naravno, ne samo moje, da gospodin Đukanović ostane na čelu Vlade i naše partije neki su željeli predstaviti kao moju suprotstavljenost gospodinu Lukšiću.
    Tačno je da pripadam onima koji vjeruju da pitanje budućnosti partije nije samo lično pitanje i odluka, nego mora biti u rukama svih njenih članova, simpatizera i da izbor rukovodstva partije kao demokratski čin podrazumijeva postojanje različitih mišljenja ideja i predloga. No, to nema veze ni sa jednim pojedincem posebno.
    A što se tiče moje navodne izolacije, niti sam u izolaciji niti imam namjeru da se povlačim iz javnog života. Kako ću u njemu učestvovati, na koji način, s koje pozicije, u kojoj ulozi, najvećim dijelom će kao i do sada zavisiti od mene. Jer, svako od nas donosi svoje odluke, a najvažnije je da one ne budu protiv drugih.

• Iako ste vi resorno nadređeni ministarstvima inostranih poslova i evropskih integracija, nijeste bili prošle sedmice u Briselu sa premijerom kada je predavao odgovore na upitnik EK, već gospodin Lukšić. O čemu se radi?
    Odgovore na upitnik u Brisel odnio je premijer Đukanović. Uobičajeno je da sa predsjednikom Republike ili Vlade bude, mada ne i uvijek, zavisno od okolnosti, i ministar inostranih poslova. Gospođa Đurović je kao ministarka za evropske integracije i koordinator poslova vezanih za popunjavanje upitnika bila očekivana u delegaciji. Koliko znam, gospodin Lukšić je u to vrijeme boravio u Briselu prisustvujući jednom međunarodnom skupu u organizaciji više političkih fondacija. Ali, sve je to manje važno. Najvažnije je da se obavi jedan veliki posao na profesionalan i odgovoran način i da nas sada čeka, zajedno sa Evropskom komisijom, naporan rad kako bismo stvorili uslove da Crna Gora do kraja 2010. dobije status kandidata za ulazak u EU.

• Zašto ste nedavno imenovali savjetnika za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije?
    Zato što je naš cilj u Vladi da Crna Gora bude pravi primjer u regionu u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Vi znate da je naša zemlja prema indeksu korupcije u ovoj godini napredovala za 15 mjesta. Sa 84. na 69. mjesto. I nalazimo se iznad Makedonije, Srbije, Albanije, BiH, i iznad Rumunije i Bugarske, koje su već članice EU. Istovremeno GRECO (grupa zemalja SE u borbi protiv korupcije) je posebno istakao konkretan napredak Crne Gore u skoro svim oblastima. Crna Gora je tako postupila i na zadovoljavajući način primijenila 2/3 preporuka GRECO-a. Preostalih osam želimo da ispunimo u toku 2010. Imamo snažnu političku volju za to.

• Kakvi su Vaši planovi za 2010. godinu, kada je u pitanju rad Vašeg kabineta?
    Osim započetog projekta tzv. \"Giljotine propisa\", naš strateški cilj je reforma državne uprave kojom bi se dugoročno stvorile pretpostavke za modernu i efikasnu upravu, koja će više stvarati, a manje koštati. Tu prije svega mislim na reformu Zakona o upravnom postupku i tzv. projekat « The one stop shop », koji bi stvorio mogućnost da na jednom mjestu građanin završava sve svoje poslove sa državnom administracijom.
    Odlučni smo, takođe, da ojačamo rad uprave za antikorupcijsku inicijativu i pokušamo da podignemo na viši nivo saradnju sa nevladinim sektorom. Već ostvareni pozitivni rezultati takođe potvrđuju da Crna Gora ima entuzijazma, ima snage i ima plan da u ovoj oblasti prednjači i bude primjer za čitav region.

• Šta, po Vašem mišljenju, danas nedostaje odnosima Crne Gore i Srbije?
    Crna Gora i Srbija treba da grade najbliže odnose. Ne vidim razloga da bude drugačije. Uvjeren sam čak da kao dvije nezavisne međunarodno priznate države Crna Gora i Srbija treba da grade specijalne odnose bliskosti i povjerenja u obostranom interesu i bez skrivenih namjera.

• Zašto ste rekli da je vaš lični stav da ne treba slati ambasadora u Prištinu dok sud u Hagu ne odluči o legalitetu proglašenja nezavisnosti Kosova? Da li to znači da je moguće da ambasador bude poslat i ranije?
    To sam rekao zato što tako mislim. Nema potrebe požurivati proces, dok u Hagu traje postupak povodom tužbe Srbije i dok sud ne odluči o legalitetu proglašene nezavisnosti. Rekao sam i ostajem pri tome da nema prepreka da dvije nezavisne države uspostave diplomatske odnose, ali ako to nijesmo uradili do sada mislim da nas ni danas strpljenje neće kazniti nego nagraditi.

Thanks Thanks Given 
    2,026
    Thanks Thanks Received 
    6,248
    Thanked in
    2,909 Posts

• Što je motiv vaše odluke da sa mitropolitom Amfilohijem formirate Odbor za afirmaciju djela Mitrofana Bana? Šta namjeravate da afirmišete s obzirom da je Mitrofan Ban, osim što je posljednji mitropolit CPC bio i potpisnik njenog utapanja u SPC?
    Mitrofan Ban je bio mitropolit u Crnoj Gori. Mitropolit pravoslavne crkve u državi koja je bila samostalna, međunarodno priznata. Mitropolit koji se molio i borio za njen napredak. Mitrofan Ban je bio odan svojoj zemlji, a na njenu sudbinu tada nijesu mogli uticati ni čuvari njene krune, ni zaštitnici njenog suvereniteta. Konačno, Mitrofan Ban je moj Grbljanin i služio je u crkvi u kojoj su oduvijek, kao i ja danas, bili svi moji.

Neka tužilac ispita sve o meni, ali i to ima li još koja opasna mreža rođaka i kumova

• Slučaj Zavala je i dalje u fioci tužilaštva. U toj aferi Vi ste bili najizloženiji optužbama da ste nagovorili Mirax da gradi bez dozvole i omogućili početak gradnje. Šta je bila vaša uloga u tom slučaju i zašto se, po Vašem mišljenju, odugovlači sa konačnim stavom pravosuđa po tom pitanju?
    Moj pokušaj da, u periodu kada se nijesam bavio državnim poslovima, krenem u privatni posao i to javno priznam, da sam imao vlasničko učešće u zajedničkom preduzeću sa mojim dugogodišnjim prijateljem iz Budve, iz kojeg sam izašao već blizu dvije godine, nije samo pokazao moje poslovno neiskustvo, nego je i meni i mojoj porodici donio toliko neugodnosti, pritisaka, sumnji, kleveta, koje ne želim nikome. Ali se ne žalim. Nema i ne može biti zaštićenih pojedinaca.
    Već skoro dvije godine nadležni organi provjeravaju sve. Ne znam koliko je za to potrebno vremena, ali imam povjerenja u tužilaštvo i zato molim i pozivam državnog tužioca da što prije i definitivno ispita sve o meni. Da ispita da li sam pomagao ili odmagao u mogućoj divljoj gradnji u tom slučaju, da ispita da li sam uzeo ili dao mito, da li sam radio ili tražio od nekoga u državnoj administraciji da radi protiv zakona, da li sam i čime ikada oštetio državni interes, da li sam organizovao mrežu uticajnih prijatelja da bi radili bilo šta što bi bilo nezakonito. Da li uopšte postoji i ima li bilo šta što sam učinio štetno bilo kome.
    Sve neka ispitaju. I to da li je u tom periodu možda još neko gradio bez dozvole i da li je taj, takođe, bio u poslovnoj, prijateljskoj ili nekoj drugoj vezi sa nekim uticajnim. Da li ima još rođaka, prijatelja, kumova, koju su zaposleni, rade u preduzećima, državnim organima, bave se privatnim poslovima. I jesu li to mreže, i je li to opasnost za Crnu Goru i njene zakone? Ili je to važno samo provjeriti za mene i ljude koji su moji prijatelji u Budvi.
    Čekam mirne savjesti sve. Znam da nijesam ništa uradio suprotno zakonima Crne Gore. Znam da se nikada neću pozvati na imunitet, i znam da moram da trpim više od ostalih, jer je i to cijena javnog posla kojim se bavim. Imam snage da o svemu javno i sa argumentima govorim, na bilo kom mjestu i bilo kada. Niko ne može biti iznad zakona, zakon treba da bude jednak za sve.

Neistine pronose i neki meni politički bliski ljudi

• Da li je tačno da su vam zaplijenjeni avion lir džet i jahta zbog dugova prema Prvoj banci?
    Vaš list je objavio da je to sa avionom bila jedna ružna spekulacija. To je potvrdio i vlasnik firme koja je bila vlasnik aviona. Isto je i sa pričama o jahti. Moj sin je radio u kompaniji Men Yaht, koja je sa najvećim svjetskim proizvođačem jahti Fereti grupom bila u poslovnim vezama, bavila se i danas se bavi prodajom jahti na prostoru ovog dijela Jugoistočne Evrope.
    To su istine i iskreno ne znam zašto su ljudi, čak i oni formalno politički bliski, spremni da prenose i šire neistine o drugim ljudima, koji su im u životu činili, ili ponekad čine dobro. Možda je tu riječ više o ljudskoj prirodi, nego o političkom razlogu. U jednom trenutku kao da se željelo javno prikazati kao da je sve vrijedno i skupo u Crnoj Gori moje. Iako sve što imam ja i moja porodica bilo je, a i danas je dostupno svima uvidom u imovinski karton, koji se nalazi na sajtu Komisije za sprečavanje konflikta intersa. Često sam znao da se sarkastično našalim slušajući sve te priče o mome bogatstvu: Daj bože da imam sve ono što tvrde i govore da imam oni koji ne žele dobro ni meni ni istini.

Žalim one koji su bolesni, a misle da su zdravi

• Što mislite o ocjenama pojedinih analitičara da u DPS-u postoji zdravo i bolesno tkivo, i da ovo bolesno koketira sa srpskim nacionalizmom?
    U demokratskim društvima legitimno je da politički neistomišljenici nastoje oslabiti moć većinske partije. Zato me ne čudi kada takvi komentari dolaze od predstavnika opozicije. Zbunjuje me, međutim, kada takve izjave dolaze od pojedinaca koji žele da se predstave kao prijatelji nekih visokih funkcionera iz koalicione vlasti. Jer, moglo bi se zaključiti da se preko takvih pojedinaca želi poslati \"poruka\", najaviti \"akcija\" i anticipirati alternativa. Nema bolesnog i zdravog DPS-a. Postoji jedan uspješan DPS. DPS koji je tim i radi u demokratskoj atmosferi. No, pročitao sam da nas žele baš tako podijeliti.

• U kom dijelu ste sebe prepoznali?
    Lično - ako sam ja moguće dijagnosticiran kao dio bolesnog, radujem se, jer ću se izliječiti i žalim one koji su bolesni, a misle da su zdravi, jer će se teže izliječiti. Ako neko misli da me treba liječiti, bez obzira što sam zdrav, neće mi to biti prva žrtva, koja nekome može učiniti dobro. Zato ako sam \"bolestan\" onda sam se možda stvarno i razbolio pomažući \"zdrave\".

izvor: www.vijesti.me

ovaj boldovani dio može u viceve :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    2,026
    Thanks Thanks Received 
    6,248
    Thanked in
    2,909 Posts

tekst povodom jednog lijepog lubileja, hiljaditi broj ,,Monitora''

Monitor, i tada i sada

AB revolucionari koje je januarski puč 1989. godine doveo na vlast nijesu shvatili koje istorijske sile su oborile stari režim. Umjesto da podrže borbu za slobodu koja je kidala okove u Istočnoj Evropi, ušli su u koaliciju za dominaciju nad ljudima i narodima. Smjenu vlasti na izborima u Poljskoj i Čehoslovačkoj i rušenje Berlinskog zida nijesu ni primijetili. Spremali su se za imperijalni rat i “konačni obračun”\' sa susjedima i do duboko u 1990. predlagali politički pluralizam u okviru socijalističkog saveza.
    Pravo na osnivanje privatnih medija bio je posljednji njihov ustupak. U oktobru 1990, par nedjelja nakon što je usvojen savezni zakon o štampi, grupa profesora crnogorskog Univerziteta udružila se s grupom novinara i 19. oktobra 1990. izašao je prvi broj Monitora. Naziv je odražavao namjeru da se društveni život učini vidljivim i demistifikuje u našem listu.

Monitor je od prvog broja bio žestoki protivnik Miloševićevog nacionalsocijalizma i podrške crnogorske vlasti projektu Velike Srbije. Poslije par brojeva, predsjednik pučističkog režima, asistent na Univerzitetu na kojem sam ja bio profesor, pitao me je cinično kakvo je zadovoljstvo štampati novine koje se prodaju u 300 primjeraka. Da bi AB revolucionari nešto naučili, odgovorio sam. Nekoliko puta odgovarao sam na sličnu provokaciju AB-ovaca, koji su vrvjeli na Univerzitetu. Pričao sam im da je sudija izvjestilac određen od inkvizicije da prouči Kopernikov tekst koji je trebalo osuditi, tokom čitanja postao Kopernikov sljedbenik. I da mi u Monitoru vjerujemo Sokratu koji kaže da će i oni, kad nauče šta je pravo, pravo činiti.
    Ubrzo se pokazalo da stvari stoje drukčije. Kad je tiraž i uticaj lista počeo da raste, verbalne provokacije zamijenila je represija. Za AB-ovce je nasilje bilo legitimno sredstvo u unutrašnjoj politici a rat za rješavanje južnoslovenskog pitanja. Monitor je od početka bio antiratni list. Kad su Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost, Monitor je tražio nezavisnost Crne Gore. U doba pohoda AB-ovaca na Dubrovnik, gađali su bombom i prostorije Monitora. Neprijateljev napad na prvu slobodnu teritoriju u Crnoj Gori pretrpio je neuspjeh. Naša želja za slobodom bila je jača od njihove sile.

Monitorov teži neprijatelj bila je i ostala suženost crnogorskog tržišta na kojem nedjeljnik kao novinska forma teško može finansijski opstati. List je preživio kao simbol Druge Crne Gore kojoj je bilo stalo da ostavi pisani trag o svom postojanju. Na spisku osnivača bilo je stotinjak imena. Do prve godišnjice pridružilo nam se više stotina, 1994. bilo nas je - skoro hiljadu. Zahvaljujući podršci stotina ljudi Monitor je opstao kao monitor našeg vremena.
    Poslije osam godina AB-ovci su počeli da revidiraju. U proljeće 1997. došlo je do rascjepa u vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista. Na izborima 1997/98, frakcija koja se zalagala za odvajanje od Miloševića pobijedila je zahvaljujući podršci independista i nezavisnih medija.
    Država koju smo dobili na referendumu 2006. nije ona za koju se borio Monitor. Umjesto društvenog kompromisa, pomirenja i stabilnosti, stvorena je podjela na svemoćne pobjednike i potlačene gubitnike. AB-ovci su bili i ostali mutirani postkomunistički provincijalci koji vrše vlast na ličnu korist i van zakona.

Zadržali su mehanizme političkog monopola, javnu i tajnu političku policiju i prisvojili društveno bogatstvo. Umjesto parlamentarne demokratije i tržišne ekonomije, danas imamo oligarhijsku vlast i ortački kapitalizam. Umjesto pravne države, kontrolisano sudstvo i tužioce podvlasne oligarsima i vladajućoj partiji. Korupcija i organizovani kriminal proželi su sve državne strukture, od vrha do dna. Umjesto socijalne solidarnosti, imamo šezdeset odsto stanovnika na granici siromaštva i najveće socijalne razlike u Evropi. I manji nivo privredne razvijenosti nego prije dvadeset godina. Crna Gora je projektovana da bude zemlja posluge oligarha i mafijaša.
    Dvadeset godina poslije 1989, godine u kojoj su pale istočnoevropske diktature, Crna Gora je zarobljena zemlja koja tek treba da doživi svoju 1989.
    Monitor u kojem se vjerodostojno ogleda društveni život Crne Gore, nužan je i danas koliko je bio nužan i prije dvadeset godina. Da svjedoči, otkriva i uznemirava.

Piše: Miodrag Perović

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Hm, jel stvarno toliko izudaran da u dva dana mjenje priču, no meni i dalje nije jasno zašto to nije prijavijo tamošnjoj policiji
    Nikome to nije jasno a cijela priča je toliko puna nelogičnosti da je to nevjerojatno. Samo da napomenem, tu večer u Dubrovniku je bio toliki mrak da se bez lampe nije vidjelo ni dva metra ispred sebe. Ja ne znam gdje bi moglo bit to grmlje koje on spominje niti mi je jasno kako su ti huligani izletili sa njegove obje strane ako je on vozio auto. Jučer je bila priča da je bio parkiran i čekao a danas da je vozio.

Jedva čekam da završi istraga pa da se vidi što se stvarno dogodilo. I da me ne bi napadali, ako se dogodilo to što on priča, volio bih da te huligane nađu što prije i da ih pozatvaraju.

Page 188 of 321 FirstFirst ... 88138178184185186187188189190191192198238288 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)