Page 12 of 19 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast
Results 276 to 300 of 462

Thread: tragedije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Što bi ovo na naslovnu cafea ? Čuh na dnevnik noćas kao posjetioci cafemontenegra su ogorčeni video klipom u kome se dva autobusa puna đece trkaju:

Redakciji CdM-a se obratio čitalac koji se predtsavio kao zabrinuti roditelj sugerišući na veoma zanimljiv link na youtube-u.

Kako je navedeno u mailu, dva autobusa lokalnog prevoznika su se trkala Bokokotorskim zalivom a u bar jednom se vidi da je bilo djece.

Procijenite sami.

http://www.cafemontenegro.com/index....=22&news=96468

Thanks Thanks Given 
    958
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

bice da ode ovaj vozac s posla...

taman ka i sa onima policajcima i udicom, prvo zajebancija na youtube a onda suspenzija
    Last edited by Stivi; 17-11-09 at 23:12.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

stara vijest, neka ode s posla time smo rijesili sve probleme...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    stara vijest, neka ode s posla time smo rijesili sve probleme...
    Ne rješava se svaki problem, ali će se vjerovatno neko kad bude vozio autobus prije nego posluša nekoga i krene da se trka, kad već nema savjest pomislit - možda ovo neko snimi i ostanem bez posla

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Odakle ti znas da vozac i bez njihove graje nije htio da pretekne drugi autobus iz nekog potpuno drugog razloga?!

I gdje je razredni starjesina u tom autobusu?!

Meni savjest na njegovom mjestu ne bi bila ugrozena jer on nije ugrozio nikoga, koliko god vama to izgledalo opasno oni su profesionalni soferi i dobro znaju sta rade.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Odakle ti znas da vozac i bez njihove graje nije htio da pretekne drugi autobus iz nekog potpuno drugog razloga?!

I gdje je razredni starjesina u tom autobusu?!

Meni savjest na njegovom mjestu ne bi bila ugrozena jer on nije ugrozio nikoga, koliko god vama to izgledalo opasno oni su profesionalni soferi i dobro znaju sta rade.
    a kako NSX nije ugrozio nikoga??? Nije u pitanju vozenje djece, covjece, nego brzina kojom je isao?!
    Bas zato sto je profesionalac, trebao bi do kraja zivota zavrsit sa tom profesijom!
    neka je prvi autobus isao 80, neka je dozvoljeno preticanje, ali drugi je morao ici preko 100 da bi ga pretekao!!! Vrijeme preticanja, put, uslovi na putu nijesu ni pod razno normalni niti uslovi za preticanje i tu brzinu i ti kazes da nije nikoga ugrozio?
    Pa onaj put oko BK zaliva nigdje nema znaka da je dozvoljeno vise od 60, cini mi se, a koliko ja znam, autobusi koji voze djecu inace imaju ogranicenje na 80, sve da je po zalivu dozvoljeno hiljadu? Zar ne?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ne vjerujem da je prvi bus isao preko 80, a ovome se vidi da je pisalo izmedju 80 i 90 a obzirom da im cajgeri uvijek lazu realno je bilo oko 80 a to NIJE ugrozavanje bilo koga na onoj dionici po suvom putu i lijepom vremenu zakonski jeste kaznjivo i nije bilo potrebe da vozi toliko i treba ga kaznit cisto iz principa a ne zato sto je ugrozio bilo koga jer jednostavno nije

60 je tu ogranicenje po snijegu ledu kisi suncu danju nocu, trebam li da opisujem razlike...ogranicenja postoje samo da bi se napunio budzet

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tačno,tačno to je kirivčno djelo,ugrožavanje javnog saobraćaja. A da ne govorimo o posledice po druge učesnike u saobraćaju,autobus koji je težak sigurno preko tri tone kad se zaleti 80 na sat nema te sile koja ga može zaustavit a da ne ubije nekog koji mu ide iz suprotnog smjera,nema toga džipa koji može čojeka spasit a kamoli li neki mali auto,sve bih ih pokosio sa tolikom težinom i brzinom.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

tu je krivica toga ko se krece njegovom trakom iz suprotnog smjera a ne vozaca autobusa...

ne shvatam da je recimo po snijegu tu driftao svojom trakom sa 60 km/h autobusom punim djece vi bi rekli da je to bezbjedno jer je legalno?

o qq

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cuj, ovo gore je igranje autobusima. Ne pitam ja da li je vozio 50 ili 80.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

kako to mislis igranje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

na forumu smo jedanki i muski i zenski, ubuduce bez ovakvih konstatacija!!!

Na forumu mozhda jesmo, ali Ja nijesam prichao o forumu.
    Last edited by MimiR'; 18-11-09 at 11:21.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

tu je krivica toga ko se krece njegovom trakom iz suprotnog smjera a ne vozaca autobusa...

ne shvatam da je recimo po snijegu tu driftao svojom trakom sa 60 km/h autobusom punim djece vi bi rekli da je to bezbjedno jer je legalno?

o qq
    NSX, pa ti si jedini koji tvrdi da niko nije ugrozen u situaciji gdje na 7 metara sirine puta dva autobusa preticu jedan drugi, jure se na putu prepunom krivina i uzanom za bilo kakvu, a ne takvu igru?! I ti pitas sto bi mi rekli da je isao 60 po ledu !? Mozda bi bolje bilo da ja ustvrdim da bi ti rekao da nikoga ne ugrozava iako vozi 60 po ledu, jer, zaboga, pise na znaku da moze!!!
    Moze na tarabi pisati mnogo sto-sta ali je ona i dalje taraba! Nemoj biti bukvalan, jer upravo sam ja tebi skrenula paznju da je na onom putu moglo to biti po zakonu i brzina i dozvoljeno preticanje (a sasvim sam sigurna da nije) ali opet ,NORMALAN covjek to ne bi uradio!!!
    Koliko se sjecam, ti rece da nije nikog ugrozio?

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Pa evo ti reci u kojoj sekundi videa je bilo ko ugrozen...7 metara sirine je sasvim dovoljno da bi se preticali jer su autobusi siroki po najvise 2,5 a 2 metra lufta je i vise nego dovoljno

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Pa evo ti reci u kojoj sekundi videa je bilo ko ugrozen...7 metara sirine je sasvim dovoljno da bi se preticali jer su autobusi siroki po najvise 2,5 a 2 metra lufta je i vise nego dovoljno
    NSX, izvini, ali suludo mi je da s tobom raspravljam da li je normalno na onoj situaciji kao na snimku voziti autobus 100 na sat, pri tome prepun djece?! Ej, pricamo o autobusu punom djece?
    Samo cu ti pozeljeti da kad budes imao dijete nikad ne dodjes u situaciju da nekome skrenes paznju da pazljivo vozi TVOJE dijete, a pogotovo da mu "sudis" jer ga nije pazljivo vozio! Mozda ces tada shvatiti da li je ono bila situacija za ugrozavanje zivota ili nije!
    Inace, kad na potpuno praznom putu ides brzinom vecom od dozvoljene, ne dobijas kaznu za brzu voznju zato sto je nekome cef da ti napise kaznu nego zato sto ugrozavas i svoju i tudju sigurnost! Koga ugrozavas u toj situaciji??? Nidje nikoga na putu?:dring:

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ja nemam problem sa ovakvom voznjom autobusa i to meni ne izgleda ni strasno ni nebezbjedno, da niste vidjeli instrument tablu i brojku koja ko zna je li prava ne bi nista rekli

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Ja nemam problem sa ovakvom voznjom autobusa i to meni ne izgleda ni strasno ni nebezbjedno, da niste vidjeli instrument tablu i brojku koja ko zna je li prava ne bi nista rekli
    ja sam samo vidjela kako se trese, sto jasno govori kolikom je brzinom isao. Instrument tablu nijesam zbilja gledala, ili ces i ti da ustvrdis da normalan mozak ne moze da procijeni koliko autobus ide otprilike, kad pretpostavi da ovaj koje je pretican ide oko 80 km/h?
    odoh u aljine, ja vise ne vidim na oci

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

a po cemu pretpostavljas da autobus koji je pretican ide 80? Imas ugradjen radar?

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

a po cemu pretpostavljas da autobus koji je pretican ide 80? Imas ugradjen radar?
    hahahahhah imam nevjerovatno dobar osjecaj za procjenu prostora i brzine vjerovao ili ne, inace dvije jako dobre stavke za vozace, zar ne? Sad ce Mimir da shvati ovo kao atak na njegovu licnost, ali sto da mu radim

Bez sale, ako to zoves radarima ok, ali ja sam procijenila...kako, ne znam...to ti je od Boga, moj ti!

p.s. i nije prvi put..imala sam kad dobiti o$ecaj za "filing", a umijem i volan okrenut...mada imam city mod pa mi nije frka obrtat ga do iznemoglosti i sve se prestrojavat iz trake u traku:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mene je jednom pilicajac zaustavio jer sam preticao gdje je "vidljivost slaba", a preticao sam u sred sunchanog dana preko isprekidane linije. Kaze: "Jedva si uspio da se vratish u svoju traku dok je jos bilo isprekidane". Preticao sam jedan auto, svojim autom.

Ako cemo ovom logikom i percepcijom "pravicnosti" da se vodimo, onda ovaj treba u zatvor da ide...
    Last edited by Balsa; 18-11-09 at 08:37.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

kako to mislis igranje?

Da li su imali potrebe za tim?
    Sto mislis, koliki je bio razmak izmedju autobusa?
    Sto bi bilo da je desnom autobusu pukla guma ili...ili izasla neka krava posto vidimo da je naseljeno mjesto?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jel neko video kad je postavljen klip na youtube?

Kasno Marko na Kosovo stiže.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Ja jos ne naidjoh na takvu situaciju. U svakom slucaju u takvoj situaciji je bolje biti siguran da nema auta kojem je vozac zaboravio da upali svijetla (a to se redovno desava) nego oslanjati se na njih i imati siguran upis na predzadnju pobjede. A ako je bolje tako onda su svijetla danju vrlo besmislena zar ne?!
    Ja jesam naisao, a jos prodjem grbaljskim poljem 2x godisnje. Zato postoji zakon koji kaze upali svjetlo. Ali taj zakon je inkriminisan nepostovanjem i nesprovodjenjem. Koliko puta se desilo da sami policajci ne pale svjetla ili da su im neispravne obe zadnje pozicije? Je li iko tim policajcima napisao kaznu ?
    Samo sam sugerirao da je lakse vidjet auto koji ima upaljeno svetlo (i danju i nocu) nego auto koji nema upaljena svetla. I to iz dvije situacije u kojima sam neposredno i bio. Ova za grad mi se desila nebrojeno puta, ali kazem i ponavljam, kad te neko lakse uoci samim tim je i bezbednije. Da ti neko kaze nisam te vidio a ti upro u njega duga svjetla ? Ajmo kod oftalmologa.... Sta je ceh zamijeniti dvaput godisnje sijalice zbog intenzivnijeg koriscenja ?
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Mene je jednom pilicajac zaustavio jer sam preticao gdje je "vidljivost slaba", a preticao sam u sred sunchanog dana preko isprekidane linije. Kaze: "Jedva si uspio da se vratish u svoju traku dok je jos bilo isprekidane". Preticao sam jedan auto, svojim autom.

Ako cemo ovom logikom i percepcijom "pravicnosti" da se vodimo, onda ovaj treba u zatvor da ide...
    Policajac je htio da te drnda jer mu se svidio auto, najvjerovatnije. Ima i njih masu ljubomornih, i oni su ljudi.

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Da li su imali potrebe za tim?
    Sto mislis, koliki je bio razmak izmedju autobusa?
    Sto bi bilo da je desnom autobusu pukla guma ili...ili izasla neka krava posto vidimo da je naseljeno mjesto?
    Da je pukla guma stao bi, a krave ne padaju sa brda jos uvijek niti izlaze iz mora...a onamo gdje je mogla izac je em bilo pregledno em i sta da je ubio kravu, vlasnik je kriv sto je pustio na put.

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Ja jesam naisao, a jos prodjem grbaljskim poljem 2x godisnje. Zato postoji zakon koji kaze upali svjetlo. Ali taj zakon je inkriminisan nepostovanjem i nesprovodjenjem. Koliko puta se desilo da sami policajci ne pale svjetla ili da su im neispravne obe zadnje pozicije? Je li iko tim policajcima napisao kaznu ?
    Samo sam sugerirao da je lakse vidjet auto koji ima upaljeno svetlo (i danju i nocu) nego auto koji nema upaljena svetla. I to iz dvije situacije u kojima sam neposredno i bio. Ova za grad mi se desila nebrojeno puta, ali kazem i ponavljam, kad te neko lakse uoci samim tim je i bezbednije. Da ti neko kaze nisam te vidio a ti upro u njega duga svjetla ? Ajmo kod oftalmologa.... Sta je ceh zamijeniti dvaput godisnje sijalice zbog intenzivnijeg koriscenja ?
    Pa i ovako da ti kaze nisam te vidio pa treba oftalmologa, ko god ne vidi dobro problem je u njemu a ne u svjetlima...ja sam ti dao sasvim jednostavan primjer zasto se ne treba oslanjat na svijetla, a ako vec nije bezbjedno oslanjat se na njih cemu onda sluze?

Nije problem u par sijalica, problem je sto povecana potrosnja goriva (te sijalice u 90% slucajeva trose 3 puta vise nego one sobne) utice na zagadjenje, a ni sijalice nisu skroz reciklabilne... Nego ovo cemo vjerovatno ostavit djeci i unucima da nas psuju kad ne budu imali dje sa otpadom (eto BD vec ima taj problem).

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    hahahahhah imam nevjerovatno dobar osjecaj za procjenu prostora i brzine vjerovao ili ne, inace dvije jako dobre stavke za vozace, zar ne? Sad ce Mimir da shvati ovo kao atak na njegovu licnost, ali sto da mu radim

Bez sale, ako to zoves radarima ok, ali ja sam procijenila...kako, ne znam...to ti je od Boga, moj ti!

p.s. i nije prvi put..imala sam kad dobiti o$ecaj za "filing", a umijem i volan okrenut...mada imam city mod pa mi nije frka obrtat ga do iznemoglosti i sve se prestrojavat iz trake u traku:mrgreen:
    Ne mozes na osnovu osjecaja gledajuci jako nekvalitetan snimak da procijenis tacnu a ni pribliznu brzinu, da je put bio duplo siri imala bi osjecaj da idu 50, takva je percepcija ljudskog oka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije problem u par sijalica, problem je sto povecana potrosnja goriva (te sijalice u 90% slucajeva trose 3 puta vise nego one sobne) utice na zagadjenje, a ni sijalice nisu skroz reciklabilne... Nego ovo cemo vjerovatno ostavit djeci i unucima da nas psuju kad ne budu imali dje sa otpadom (eto BD vec ima taj problem).
    Koje zagađenje, zar je malo zagađena pustim smećem u svakoj rijeci, potoku, ulici .......

Ograničenja nisu za punjenje budzeta, nego da bi ih poštivali............

Da nije tužno, bilo bi smiješno ovo što ti pišeš..............

Page 12 of 19 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)