Udes na puttu za zetu,rekose mi da je poginula jedna osoba..
Evo shta dzonis postavi na drugom topiku...
http://www.cafemontenegro.com/index....=22&news=96468
#fakenews
U Hrvatskoj je zakon da se zimi moraju svijetla palit i cim pocne zimsko racunanje vremena moraju se svijetla palit
Kad se sjetim, nekad kad smo djeca bili pa prodje auto sa upaljenim svijetlima po danu mi smo se sprdali
I djeca su svjesna besmislenog rasipanja energije.
She is only here to annoy herself!
Taj dio zakona, o svjetlima, je prepisan od skandinavskih zemalja, dje su drugi metereoloshki uslovi, a ovjde apsolutno nikakve svrhe nema.
ja sam zavolio zakon o 'obaveznosti svjetala' kad sam nabavio auto sa xenonima :P
Originally Posted by my name is ...
sinoc 2 zrtve u pg
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
laganica...
OĆE LI NEKO NEŠTO PREDUZET POVODOM 15 MRTVIJA U ZADNJIH 20 DANA...:mad:
Da kakva baba umre od gripa sva bi se vlada na noge digla, pih.
Kad se nađeš na grbaljsko polje iza cisterne koja dimi sve u šesnaes aj kreni da pretekneš. Pretežna boja automobila na drumovima je neka siva ka crnoj nijansi. Kad nisu upaljena svetla automobilima koji nailaze iz kontra pravca, šipak ćeš vidjeti taj auto koji nailazi ma koliko dobro vidio.
Skandinavske zemle, Mađarska, Francuska, Slovenija - u čem je to razlika te bi trebalo izbjegavat svjetla palit preko dana ?
Koliko često izlaziš na raskrinicu gdje su svi 'propisno' parkirali i da nije odbljeska svjetla od nailazećeg auta, ne bi ni registrovao da nailazi auta.
I dalje ne vidim razlog protiv svjetla preko dana, kao i to što ima magaraca koji ne vezuju pojase a onda se uključi airbag prilikom sudara i gdje magarac završi.
I glavno, kad bi svi poštovali ono što teškom mukom stićeš (vozačka, auto, plata za servis saobračajnu i osiguranje) ovoga ne bi bilo toliko. Ali, u glavi velike večine mladih vozaća je : neće mene! E baš takve hoće.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Svijetla po danu su super, posebno ako je kakva kiša ili slabija vidljivost, mnogo je lakše uočit auta.
Meni je došao onaj uređaj sa autom što sam pali svijela ali mi nikako ne odgovara ponekad pa me zanima mogu li ga mać i kako?
To dosta smeta kad su borovi, kradje i slicna sranja u pitanju.
TAKUMI
Ne kradem![]()
Ja jos ne naidjoh na takvu situaciju. U svakom slucaju u takvoj situaciji je bolje biti siguran da nema auta kojem je vozac zaboravio da upali svijetla (a to se redovno desava) nego oslanjati se na njih i imati siguran upis na predzadnju pobjede. A ako je bolje tako onda su svijetla danju vrlo besmislena zar ne?!
She is only here to annoy herself!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks