Originally Posted by
Ćipur
Đe sam ja napisao da ne postoje SADA? To me citiraj! To si napisao!
A zašto ti pišeš da ih nije bilo prije 90 godina, nego da dokažeš i pokažeš kako ovi danas što se izjašnjavaju nisu Srbi? Šta to tvoje negiranje postojanje Srba prije 90 godina treba da znači danas? Pošto se Srbi nisu niotkud doseljavali u CG, već se domaće stanovništvo smatra Srbima, onda po tome što ti podmećeš ispada da oni ne znaju šta su nego ih je neko obmanuo, pa im ti objašnjavaš ko su oni u stvari? Smatraš li ti da su Srbi u CG autohtoni narod i da se nisu doselili niti da su nastali kao proizvod nekakvog posrbljavanja? Ako to smatraš onda time negiraš onu priču da Srbi nisu postojali u CG prije 90 godina? Smatraš li ti Srbe u CG ********ma ili ne?

Originally Posted by
Ćipur
Aha, od dukljanskog nacionalizma narasta netrpeljivost a od srpskog desetine hiljada mrtvih, milioni izbjeglica, desetine hiljada sakatih, srpski konc-logori...
I to je isto?
Opet ti poistovjećuješ posljedice sa suštinom. Suštinski se nacionalizmi ne razlikuju, a kako se koji ispoljio i mogao ispoljiti u istoriji to je druga stvar. Dukljanski nacionalizam ima svoje domete u CG i u sadejstvu sa drugim nacionalizmima kontra srpskog. Smisao im je isti, ali im mogućnosti nisu iste. U CG trenutno je opasniji dukljanski od srpskog nacionalizma zato što je državna vlast sklonija prvom nego drugom. Ista vlast je prije 15-20 godina bila sklonija drugom, a prvi nije ni postojao, već se sama ideja stvaranja nezavisne CG države proganjala.
Last edited by Hari Krisna; 10-10-09 at 18:01.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Bookmarks