Ako je ovo ironija onda svaka cast, cista desetka iz imitiranja

*
Ovo je ubjedljivo najgore odigrano GS finale Federera do sada. Nikada do sada u finalu nije bio ovako defanzivan i bez jasne namjere da napadne. Kao da je i sam prije meca bio ubijedjen da ce lagano dobiti, djelovalo je na trenutke kao da je na treningu. I zamalo da ga to skupo kosta. Ipak, i takav Fedex je bio bolji od nikad boljeg Roddicka. Od samog pocetka je bio vrlo nervozn, i pod ociglednim pritiskom.
Sto se samog meca tice - infarkt! Kvalitet tenisa nije bio na nivou proslogodisnjeg finala, ali je rezultatski bio daleko neizvjesniji. Peti set je za istoriju, mislim da je to najduzi peti set ikada.
O Fedexu i njegovim dostignucima necu ni pricati, sve se vec zna. Mene je danas mnogo vise impresionirao Roddick, i nekako mi je na kraju bilo zao sto je izgubio, najpravednije bi bilo da su nekako mogli podijeliti onaj pehar. Vidjelo se da mu manjka snage pri kraju, a Fedex je pokazao Rafi da fizicka spremnost nisu naduvani misici, vec nesto sasvim drugo. Onako servirati na kraju meca je fascinantno. Rodick je po ovogodisnjoj formi treci ili cetvrti igrac, toliko je napredovao da je to prosto nezamislivo u tim godinama. Mislim da ce ovim uspjehom zaraditi mnogo vise postovanja nego sto je imao do sada. Sa ovakvom igrom on je jedan od najkompletnijih ofanzivnih igraca dansnjice.
Steta sto Sampras nije Fedexu urucio pehar, to bi bio magican trenutak. Inace, ovo je prvi put da Roger ne padne na zemlju nakon mec lopte, ovaj put je ipak prvo posao da cestita Roddicku, cini mi se da je i sam bio svjestan koliko je bio blizu poraza i koliko je Roddick bio dobar danas. Obojica vrlo korektni, a Roddick cak i nakon ovakvog poraza je nasao nacina na bude duhovit

Meni je taj momak nakon ovoga postao jedan od favorita, za mene je on najveci pobjednik Wimbledona.
Bookmarks