Page 35 of 171 FirstFirst ... 253132333435363738394585135 ... LastLast
Results 851 to 875 of 4251

Thread: Ateizam

Nabla Guest

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    I ti misliš da sa jednim semestrom opšte fizike sa ETF-a znaš dovoljno? Hah, sjajno.
    Dodaj na to još položena 4 semestra elektrotehnika, elektronika, energetike, mehanike, materijala...Znam da to nije nešto, ali dovoljno mi je da mislim da bolje rezonujem od nekoga ko uči ekonomiju ili književnost...

@Chika_Dzo:
    Hvala što ti je toliko stalo do mene, da na nešto što te uopšte ne interesuje potrošiš toliko vremena da otkucaš toliki tekst. Kako da ti uzvratim?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cika_dzo View Post
    Čudni su putevi gospodnji.
    :kamikaza:

P.s.nabla,dobro je što ne prepisuješ.nije dobro što vjerovatno 90 % nas nije bilo briga za tu informaciju prije nego što si nam je (bez pitanja) pružio.
    Заиста ми није јасно зашто толико иронија или шта већ?

ali i to što si nam je podario,je demokratsko pravo svakog na svoje mišljenje i iskazivanje istog.još jedna stvar koje ne bi bilo da imamo nekog papicu ili arhijereja na grbači,da nam kaže što bi bilo po božijem.
    Нико није крив што је дозвољавао некоме да му се пење на леђа а још мање је крив онај који пусти да га цијелог живота јашу.Велики Бизмарк је рекао:Више издржи јахач од коња.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    @Chika_Dzo:
    Hvala što ti je toliko stalo do mene, da na nešto što te uopšte ne interesuje potrošiš toliko vremena da otkucaš toliki tekst. Kako da ti uzvratim?
    Dođeš mi pivo.

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Нико није крив што је дозвољавао некоме да му се пење на леђа а још мање је крив онај који пусти да га цијелог живота јашу.Велики Бизмарк је рекао:Више издржи јахач од коња.
    Kitnjasto,nema šta.Zgodan stav ako si religiozan.
    Naročito jer su monasi su dobri jahači.I naravno da su konji krivi što su konji.:twist:
    Survival of the fittest.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Али постоји нешто о чему је велики Аристотел говорио:о ономе који се роди и мисли да га неко јаше и тај цијелог живота говори како га нико неће јахати а он од самог себе прави коња.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opet kitnjasto,nema šta.Pogađaš pravo u srž.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па нисам ја кривац као што и нико не може бити крив некоме што је роб у свијести.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jašta more.Sloboda je i tako precijenjena,pa onda gazi i onoga ko ne zna za bolje.
    Ne pokazuj mu bolje,nego koristi što za bolje ne zna.
    To je tako hrišćansko-ljudski stav.
    Mada,u pravu si da nisi ti kriv.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Jašta more.Sloboda je i tako precijenjena,pa onda gazi i onoga ko ne zna za bolje.
    Ne pokazuj mu bolje,nego koristi što za bolje ne zna.
    Mogao bi malo bolje gramatički da formulišeš rječenice. I da navedeš jedan primjer gdje hrišćanstvo propagira ovakvu praksu.
    Ja sam sve do sad mislio da je ovo što ti pričaš liberalni kapitalizam, a to je valjda dobro i sjajno?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je svejedno kako formulišem rečenice ako su shvatljive.
    A ako nisu,onda mi je drago da me niko ne razumije.

Primjere?
    Ne bih znao.Nema ničeg smiješnog u tome što je Hrist rekao,nadam se da se svi razumijemo tu.Ideja je super.
    Samo što se poslije Hrista čovječanstvo dobrano potrudilo da izvitoperi svaku riječ i svaku ideju pojedinačno.Proveli smo otprilike 2000 godina u klanju oko svih mogućih razloga nakon 'Ljubi bližnjeg svoga'.Mada to nije Hrist rekao,ali ipak...
    Religija je baš dobra,brate,ali nije za ljude.
    Evo vidiš sad,Crna Rijeka i to...
    Pa onda Pahomije i ta zataškavanja iz doba ratova...
    Pa onda one halucinacije stigmatske onih katoličkih Očeva.Padre Pio i to.
    Pa onda blagoslovi ovih naših bradonjica oko klanja komšija i to.
    Da ne nabrajam one klišee kao Krstaši i ono lijepo doba kad se oprost od grijeha kupovao po tarifi.Odma' bi' neko potegao kontraargument : To pravoslavna crkva nije radila.
    Da,pravoslavna crkva je poslovala po Kavkazu u doba revolucije veoma uspješno.Pitaj Kozake.
    I priča ne staje samo na hrišćanstvu,koje je ever popular.Islamisti i Jevreji se još svađaju oko ničega,i to rade evo 12 vjekova.Tanilski (ili Tamilski,kakogod) Tigrovi su bili,npr,poprilično religiozno ostrašćeni.
    Nešto ne štima i to je to.
    Niko to užasno ponašanje ne PROPAGIRA,svi se jednostavno tako ponašaju,i onda kad to ispliva i kad krenu kritike,rade nešto povodom toga.Znači da se ponašaju kao svi ostali,samo što nose mantiju,Jamaku,togu ili roze tange.
    Moja poenta - ili religija ne valja,ili su ljudi koji se vrte oko nje truli.

P.S.Naravno,liberalni kapitalizam mi omogućava da se krećem slobodno i da pristupam seksualnim odnosima slobodno,da puštam kosu i bradu kako hoću,da slušam što hoću,da radim što hoću i kad hoću,pod uslovom da imam kintu.Takođe liberalni kapitalizam me pušta da živim kako želim (makar naizgled),bez molitvi prema istoku,obaveznog godišnjeg odlaženja u kojekakve zgrade,kupanja u Svetoj Rijeci,meditacije,igranja oko totema i udaranja u bubanj.
    Tako da makar malo mogu da se razmahnem u neoliberalizmu.
    Amin.

Nabla Guest

Pušta te i hrišćanstvo, sve je tebi dozvoljeno, samo što ti hrišćanska crkva da razloge zbog kojih ne bi trebao tako nešto da radiš. Brine o tebi, za razliku od ovog sistema koji ne brine o tebi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jel'?
    Čudan način da iskažeš brigu.

Nabla Guest

Jel'?
    Čudan način da iskažeš brigu.
    Šta je čudan način da iskažeš brigu?

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Evo da se i ja pridruzim elektronicarima a vjernicima (ovo kazem jer nas ima dosta pa cak mislim i na ovom forumu)
    ja sam studirao ali sam oduzio pa radim za razliku od gubljenja vremena na tom fakultetu, naravno Nabla ne pokusavam ovim da te obeshrabrim , i da ja potvrdjujem da ima dosta prepisivaca ali je suvisno da ovdje govorim o tome jer sam odavno dosta govorio na tu temu...no i tu je pitanje morala koga vjera propagira

Studirati elektrotehniku i biti vjernik/ili ateista, ne mora da ima veze jedno sa drugim, i naivno je reci ako si strcnjak iz te oblasti da si odmah ateista.

Problem nastaje kad neko tvrdi da su visoko obrazovanije osobe uglavnom ateisti, kao oni imaju neke privilegije znanja.

Ali vjera je vjera ona ne ukljucuje obavezno znanje i to ovo znaje iz nauke ljudske, ja ne znam za vas ali je jedno biti dobar i biti obrazovan, a nekako sam uvjek bio ubijedjen da ako je covjek u srcu sto se veli dusa-postenjak-dobricina da je on i vjernik.

Sto se tice elektronike, ona sama ne moze ukazat da Bog ne postoji, stavise sto su ljudske elektronske tvorevine slozenije to je logicnije zakljuciti da ako covjek stvara slozen sistem, onda smo i mi ljudi-slozen sistem stvarani od drugog bica.
    Ne znam da li ce jednog dana Terminator biti istinit ali i ako bude on nece biti dokaz da Bog ne postoji.
    Last edited by autodijagnostika; 04-07-09 at 17:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta je čudan način da iskažeš brigu?
    Ove mirnodopske metode iskaljivanja brige koje sam nabrojao u pretposljednjem postu.
    (Koje naravno koriste najčešće ljudi koji su religiozno ostrašćeni i padaju u vatru braneći 'svog' Boga.Naravno,'tuđi' se ne brani jer tu nisu čista posla.)
    Last edited by Čika Džo; 04-07-09 at 17:48.

Thanks Thanks Given 
    4,452
    Thanks Thanks Received 
    8,615
    Thanked in
    3,313 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Problem nastaje kad neko tvrdi da su visoko obrazovanije osobe uglavnom ateisti, kao oni imaju neke privilegije znanja.
    nemaju privelegije znanja kao znanja nego znanja kao opste sposobnosti da se stalno pitaju nesto, da postavljaju pitanja sirih okvira od svakodnevnih, da istrazuju i racionalno zakljucuju na osnovu isptrazivanja...

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    a nekako sam uvjek bio ubijedjen da ako je covjek u srcu sto se veli dusa-postenjak-dobricina da je on i vjernik
    takvi najcesce i jesu vjernici ali su stacionirani po nekih sela i kao populacija odumiru, jer ne mogu da se izbore sa ovim novim vremenom koje je doslo. takvi ljudi tesko se mogu snaci u nekoj kompleksnoj gradskoj sredini jer im gorepomenute osobine ne donose nista dobro, naprotiv.

Nabla Guest

Ove mirnodopske metode iskaljivanja brige koje sam nabrojao u pretposljednjem postu.
    (Koje naravno koriste najčešće ljudi koji su religiozno ostrašćeni i padaju u vatru braneći 'svog' Boga.Naravno,'tuđi' se ne brani jer tu nisu čista posla.)
    Koje od tih metoda propagira pravoslavna crkva, molio bih citate.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    nemaju privelegije znanja kao znanja nego znanja kao opste sposobnosti da se stalno pitaju nesto, da postavljaju pitanja sirih okvira od svakodnevnih, da istrazuju i racionalno zakljucuju na osnovu isptrazivanja...
    To i ja radim, a vjernik sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koje od tih metoda propagira pravoslavna crkva, molio bih citate.
    E to je to.'Pravoslavna Crkva'.Tvoj Bog,jer sa drugima nisu čista posla.Stalni transfer argumenata na relaciji RELIGIJA - PRAVOSLAVLJE.
    Posljednje uporište čovjeka koji vjeruje u nemoguće i nedokazano - traženje dokaza za veoma moguća zlodjela i negiranje sopstvenog zdravog razuma.

Toliko puta viđen šablon,koji svaki razgovor vodi u stari dobri ćorsokak!
    Ali mene se nećeš,nećeš dokopati,religiozni zlotvore!:blah:
    Sajonara.

*Joe runs away and hides on a very high mountain.*

Thanks Thanks Given 
    4,452
    Thanks Thanks Received 
    8,615
    Thanked in
    3,313 Posts

To i ja radim, a vjernik sam...
    pomenuh rijec racionalno. po meni, racionalno ne obuhvata natprirodna bica i pojave.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jašta more.sloboda je i tako precijenjena,pa onda gazi i onoga ko ne zna za bolje.
    Није слобода прецијењена него је нецијењена.Да је прецијењена дргуа би се пјесма пјевала.

ne pokazuj mu bolje,nego koristi što za bolje ne zna.
    Ха,кад то било тачно онда би Европа била на степену дивљаштва што се науке тиче.
    У бити Хришћанства је слобода.Свако је слободан,дакле,свако испуњава природу свог постојања кроз Хришћанство.
    Није Црква крива што неко не уније да користи слободу и тиме себе равна са волом.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mojsije View Post
    Да је паметно увијек питати,не бих рекао.
    Није проблем атеиста,проблем је човјек без принципа јер ти принципа треба да га вежу и да га зауздају а не да му служе као ров у повременим ситуацијама.
    Постојање принципа код човјека омогућава њему самом и околини да се поставе како треба једни према другима.Кад нема принципа нема заједнице.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

primjere?
    Ne bih znao.nema ničeg smiješnog u tome što je hrist rekao,nadam se da se svi razumijemo tu.ideja je super.
    Ајмо да је примијенимо онда.Како могу Светогорци и многи Хришћани широм свијета?Кад могу они можемо и ми.

samo što se poslije hrista čovječanstvo dobrano potrudilo da izvitoperi svaku riječ i svaku ideju pojedinačno.proveli smo otprilike 2000 godina u klanju oko svih mogućih razloga nakon 'ljubi bližnjeg svoga'.mada to nije hrist rekao,ali ipak...
    Да,људи су спремни на све.Да издају пољупцем оне које (не)воле и да плате крвљу за оне које воле.Ти си изабрао да је превагнуло оно прво,а оно је један мали тас на ваги који је некако претезао током историје.Проблем је у томе кад у флашу воде ставиш цијанид он затрује сву воду.Иста је ствар и са Црквом.Тај отров који се појављивао у Цркви с`времена на вријеме је дјеловао у очима оних који су ван ње као овај цијанид који трује воду.Битно је да у Цркви има гријеха а то што је било и што има на хиљаде и на милионе светих то је по страни јер сви ми волимо скандале.
    Сви који су ван Црквее мисле да имају право да критикују вјернике јер вјерници наводно треба да буду безгрешни.А одакле право некоме ко никад није покушао да живи евангелски да критикује неког ко се труди да тако живи?Нека прво покуша да испуни само једну заповијест из Светог Писма па нека онда коментарише.
    Претворили смо се у критичаре оног што не познајемо.Митрополит Амфилохије је фино рекао:Убија нас незнање.А опет није проблем незнање,проблем је кад незналица учи неког својим (не)знањем.

Евангелије од Матеја,глава 22:27-39:Љуби ближњег свог као самог себе.

religija je baš dobra,brate,ali nije za ljude.
    Религија јесте за људе.Ако она није,шта је онда за људе?

evo vidiš sad,crna rijeka i to...
    Pa onda pahomije i ta zataškavanja iz doba ratova...
    Затворише Црну Ријеку и после неколико дана млад момак који је био у цвијету живота умрије од игле и није стигао ни иглу да извади из вене и прича се наставља.Да центар није био затворен то се не би десило.Мени то говори да је грешка што је цантар затворен.

Опет иста прича око владике Пахомија.Јел` има судска пресуда или доказ да је он силовао неког или да је обљубио неког?Нема.Па зашто се онда помиње?

pa onda one halucinacije stigmatske onih katoličkih očeva.padre pio i to.
    Ово нису халуцинације већ врло истините ствари.

pa onda blagoslovi ovih naših bradonjica oko klanja komšija i to.
    Da ne nabrajam one klišee kao krstaši i ono lijepo doba kad se oprost od grijeha kupovao po tarifi.odma' bi' neko potegao kontraargument : To pravoslavna crkva nije radila.
    Da,pravoslavna crkva je poslovala po kavkazu u doba revolucije veoma uspješno.pitaj kozake.
    Ко је пословао?Именом и презименом.

i priča ne staje samo na hrišćanstvu,koje je ever popular.islamisti i jevreji se još svađaju oko ničega,i to rade evo 12 vjekova.
    Сукоб између Јевреја и Арапа траје свега педесет година.

moja poenta - ili religija ne valja,ili su ljudi koji se vrte oko nje truli.
    Проблем је што си ти као и многи поистовијетио религију са шачицом људи који ће се увијек наћи да чине зло искориштавајући Цркву зарад сопствених интереса.

p.s.naravno,liberalni kapitalizam mi omogućava da se krećem slobodno i da pristupam seksualnim odnosima slobodno,da puštam kosu i bradu kako hoću,da slušam što hoću,da radim što hoću i kad hoću,pod uslovom da imam kintu.takođe liberalni kapitalizam me pušta da živim kako želim (makar naizgled),bez molitvi prema istoku,obaveznog godišnjeg odlaženja u kojekakve zgrade,kupanja u svetoj rijeci,meditacije,igranja oko totema i udaranja u bubanj.
    Tako da makar malo mogu da se razmahnem u neoliberalizmu.
    Amin.
    Можеш да се разнахмеш у границама неоллиберализма колико хоћеш.Као што во и ован могу да размахују кад су у штали или тору колико хоће,тако и ми можемо да се размахујемо унутар система колико хоћемо.Проблем је кад стварно желимо да постанемо слободни.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Опет иста прича око владике Пахомија.Јел` има судска пресуда или доказ да је он силовао неког или да је обљубио неког?
    Zar nije čovjek pobjegao iz Makedonije, posle intervencije srpske vlade i crkve? Suđenja nije ni bilo.

Проблем је кад стварно желимо да постанемо слободни.
    Svako je stvarno slobodan. Sistem te kažnjava ako ne poštuješ njegova pravila, ali rijetko može da te spriječi da radiš bilo šta. Tako je uvijek bilo. Nekad davno je crkva bila na vlasti, i sumnjam da će iko da se usudi da kaže da su ljudi tada bili "slobodniji". Liberalizam ftw!
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by booqy View Post
    zar nije čovjek pobjegao iz makedonije, posle intervencije srpske vlade i crkve? Suđenja nije ni bilo.
    Па сведоци су се саслушавали.Могла је да се донесе пресуда у одсуству и она би много значила.Искрено,за мене не би била 100% релевентна поготово због политике Македоније према Цркви.

Quote Originally Posted by booqy View Post
    svako je stvarno slobodan. Sistem te kažnjava ako ne poštuješ njegova pravila, ali rijetko može da te spriječi da radiš bilo šta. Tako je uvijek bilo. Nekad davno je crkva bila na vlasti, i sumnjam da će iko da se usudi da kaže da su ljudi tada bili "slobodniji". Liberalizam ftw!
    Данас су људи слободни али како:све док не почнеш да угрожаваш некога ко је изнад тебе,радио ти то легално или не.Иста је ствар била кад је на власти био неко други-циљ је само био да се остане на том положају и ништа више.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Данас су људи слободни али како:све док не почнеш да угрожаваш некога ко је изнад тебе,радио ти то легално или не
    Jebiga, velika riba jede malu. Nije mi poznato da je ikad igde bilo drugačije To su životinjski ostaci u nama koje evolucija nije mogla da odstrani
    .

Page 35 of 171 FirstFirst ... 253132333435363738394585135 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks