Rado bih ti dao dokaz, ali vidiš, ja nisam fizičar kosmolog po profesiji, i u mojoj glavi se ne nalazi čitava naučna baza podataka da bih mogao da odgovorim na svako pitanje koje tebi padne na pamet. Naravno, uvijek je dobro pitati - samo što po mom iskustvu, vjernici postavljaju pitanja samo onda kad znaju da neće ili ne mogu dobiti odgovor.
Odgovor, naravno, postoji - i umjesto da od mene tražiš dokaze, jednostavno na internetu (koji smo ustanovili da koristiš) potraži objašnjenja ljudi koji su kompetentni da ih daju, pa provedi nekoliko godina učeći sve što mi, kao čovječanstvo, znamo o svemiru. Ne mislim na filozofska trabunjanja, nego na matematiku i fiziku prostorvremena, pa će ti biti jasno da se jednom tako kompleksnom cjelinom ne može "vladati".
Ne moraš meni pričati priču o globalnom zagrijavanju i ekološkim problemima (zaboga, u signature-u mi stoji link na tu temu

), i ne vidim iz kog razloga ponavljaš tu priču već drugi put. Jasno je svakome, idemo dalje.
Poenta je u tome da ti sve prednosti za koje je zaslužna isključivo nauka koristiš - praktično u svakoj sekundi svoga života. Prednosti koje ne bi postojale da je na "vlasti" vjerska ideologija, što ti podržavaš. Tada bi sigurno imali "dobre uslove za život" - fenomenalne.
Bookmarks