Па ако гледаш из слободнијих периода јесте али ако глеадш из перспективе Средњег вијека наука је била управо оно што Ватикан жели и то је био владајући став.
Kreacionizma
Darvinizma
Po mom skromnom mišljenju, to se može tvrditi i ako gledamo iz perspektive vremena antičke Grčke. U srednjem vijeku nije bilo nauke, bila je ugušena.
.
Па ако гледаш из слободнијих периода јесте али ако глеадш из перспективе Средњег вијека наука је била управо оно што Ватикан жели и то је био владајући став.
Ova prica Vanjina je samo na nivou: jes-nije, ima dokaz-nema dokaz.
Ali ajde da vidimo i da se dublje pozabavimo kako funkcionisu neke stvari na planeti Zemlji. Ja recimo kad sam saznao za proces oprasivanja ploda smokve nisam mogao da vjerujem da se to obavlja na taj nacin.
Ovaj proces je opste poznat i evolucionistima i kreacionistima,dakle nema misterija ni lazi, ostaje nam samo da se cudimo.
Na ovom linku
http://www.cps.org.rs/Cks10/cks10.html
ima tekst 'Oprasivanje smokve' pa procitajte koga zanima.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Поента је била да сам процес није могао сам од себе да настане него је неко морао да створи процес а не све да буде стихијски.
Po meni je ovdje pokazan najveći problem evolucionista. Nema kontinualnosti procesa, nego su im svi fosili prerastali iz jednih u druge u nekim skokovima od desetak pa i stotinjak hiljada godina.
Ja licno ne sporim promjene i mutacije, one se desavaju i to ne mozemo poreci, ali da je sve nastalo evolucijom iz jednog organizma u drugi, to je malo teze za tvrditi.
Prvo neozbiljan si, drugo svakako d aima svakakvih stvari na ovom svijetu ali ovaj primjer ti pokazuje ociglednu objektivnu svrhu.
Postavlja se pitanje da li slucajnost ima svrhu? To pitanje je po meni apsurdno.
Ali evolucionisti ce da kazu kako evolucija nije imala svrhu. Ali ta njihova toboznja slucajnost je dovela do covjekovog razuma, koji svemu daje svrhu i taj isti um tezi nekoj svrsi. E ne moze. Dakle i evolucija d ajeste tacna imala bi svoju svrhu.
sama rijec selektivnost u prirodi ima svoju svrhu.
Postavlja se pitanje jesmo li mi slucaj?
Boga niko nije stvorio, napravio, ... Bog je ona energija neraskidiva od prirode i kosmosa, koja postoji otkad je vremena i kosmosa i prirode. Kao što su čestice i materija nastale, nestvorene ni od koga, tako isto ni Boga niko nije stvorio, već on jednostavno jeste.
Ајде малко дубље сагледај ствари:
Први узрок или непокренути покретач или Демијург је на почетку низа који се простире у времену далеко,далеко....
Тај први узрок је БОГ.Ја га тако зовем.
БОГ је створио вријеме,дакле,БОГ је био прије времена јер све што постоји мора бити створено,мора имати почетак у нечему или од некога/нечега.Оно што је у времену подложно је промјенама,било нужним или промјенама које се дешавају саме по себи.БОГ је ван времена стога је БОГ увијекисти.Све што је у времену је подложно промјенама и мора да почне да постоји.Онај који је ван времена није подложан никаквом почетку јер почетак је везан за вријеме.
Рецимо:човјек је почео да ради данас у пет.Беба је рођена јуче у десет часова.Јовица је учио од 8 до 9.Јанко је играо фудбал од 2 до 4.
БОГ нема почетак јер није био у времену стога не можемо да питамо ко је БОГА створио.
ne znam odakle ti to da nema kontinalnosti procesa?
za veliki broj vrsta su nadjeni prelazni oblici tzv missing link. a za one za koje trenutno nema te karike ne znaci da je nece biti. nedavno je pronadjena jedna od najvaznijih prelaznih formi i mislim da je Hari krisna okacio link ka tom sajtu.
a nekoliko desetina ili pak stotina hiljada godina je i potrebno da se promijene odredjene karakteristike na odredjenim vrstama. i vremenom ce se nalaziti i te preostale karike koje fale tako da to ne moze biti argument za opovrgavanje teorije evolucije.
Па онда објасни како БОГ може да има почетак ван времена?
Питање не може да буде апсурдно већ може одговор да буде апсурдан.
Онда ти ниси разумио питање.
Ако те ја питам ко је направио овај форум не можеш да одговориш д аје парадоксално питање.
Ко је створио вријеме?Неко ко је био ван времена.Тај ко је био ван времена не подлијеже законима природе и временским законима и законима ума а Вања поставља питање које је производ његовог ума који је подређен закону ограничености као и сав људски ум и на основу тога пита ко је створио БОГА.
Е,пошто је БОГ ван времена онда је питање атеиста глупо ко је створио БОГА јер ум који је ограничен поставља питање на које се не може дати ограничен одговор.
Рецимо:који је највећи број?Људи су створили бројеве па ево питања који је највећи број?Не постоји.Исто тако,одговор на питање ко је створио БОГА се своди на на исти принцип а то је да тај први узрок од кога је све јесте БОГ,само код бројева се иде унапријед а код доласка до праузрока се иде уназад.
To sto ti pricas uopste nije dublje sagledavanje stvari. To je tvoje vjerovanje u nesto sto kao prvo nema blage veze sa mozgom, a kao drugo ne mozes da dokazes, mozes samo da vjerujes. Mogu i ja da vjerujem u nevidljive vile i da kazem kako su one stvorile boga i univerzum i vrijeme i sve oko nas, pa cak i mene i tebe i kako nevidljive vile upravljaju bogom. Aj dokazi da to nije tako. Jedini dokaz koji ti imas o bogu je neka knjiga koju je napisao covjek, a razlozi zbog koje ju je napisao mogu biti mnogobrojni, ali nijedan od njih nije vezan za istinsko postojanje boga. Opet ponavljam svako moze da napise knjigu. Pogledaj sajentiste. Oni vjeruju da je sve napisano u nekim sci-fi knjigama istina. Oni imaju isti dokaz kao ti da je njihovo vjerovanje istinito. Jedina razlika je ta sto njihova religija ne postoji dovoljno dugo da zatupi ljude kao sto postoji Hriscanstvo. Otvori oci jednom u zivotu. Vjerujes u LAZ!
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Да за једностране људе као што си ти.
Ако тврдиш да нисам у праву изволи докажи супротно јер ако не докажеш супротно онда ти испадаш глуп јер неразумно осуђујеш.Ја износим свој став ти дајеш квалификације.На основу чега?Ко си ти?Ако заиста мислиш да си у праву изволи да те чујемо.
Терет доказивања је на теби ако тврдиш да виле управљају БОГОМ али онда ти виле стављаш испред БОГА и онда су оне за тебе БОГ.Браво,управо си доказао оно о чему ја говорим а цијело вријеме говорим о праузроку који атеисти не виде.Атеиста види један узрок али неће да сагледа даље од узрока.Ја сагледавам даље од узрока тако да твоја а не моја прича везе нема са мозгом јер мозак даје способност да идемо далеко,да сагледамо ствари а не као волови:да видимо само на први поглед.
Ти из поста у пост показујеш дубоко непознавање Хришћанства чим тврдиш да Хришћанство и саијентологија имају исту количину или снагу доказа те бих те стога замолио да не причаш свашта.Ако тврдиш да знаш које доказе Хришћани користе могу да ти поставим одмах неколико питања као што сам рекао бонобу1 да видимо колико си компетентан да говориш о доказима са којима располажу Хришћани и Сајентолози.Признај себи да вараш себе да познајеш и једно и друго.Стога не упуштај се у расправе и дискусије.
Понављам,ако знаш чиме располажу сајентлози и Хришћани одмах можемо да провјеримо а вјеруј неће ми бити тешко да докажем да причаш причу која нема везе са мозгом.
Ја сам отворио очи,а ти?
Ја имам право да кажем да вјерујем у неке ствари јер немам страх да саслушам и да прочитам противника.Стога,можда и гријешим али факат је да испитујем ствари за разлику од тебе.
zapravo kod ovoga primjera pitanja, ovo se moze postaviti, jer mi vidimo zahvaljujuci svjetlosti i to samo uskom opsegu svjetlosti
sjeti se da psi recimo vide sve sivo-zeleno, to je kao da gledas crno bijeli tv
moze se postici da crno bude bijelo ili obratno zavisno od sistema detekcije, ali bitno je da postoji razlika izmedju predmeta, ne reaguju svi isto na svjetlost koju odbijaju
Last edited by autodijagnostika; 24-06-09 at 08:45.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks