Page 23 of 108 FirstFirst ... 131920212223242526273373 ... LastLast
Results 551 to 575 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vanja, sta mi to radimo / ne radimo sto bi smo se po tom misljenuju trebali malo OPUSTIT ?

Kad malo bolje razmislis u cemu si ti to opusteniji nego ja, mabus etc? Govoris mi u vezi pakla...

Ja sve cinim da se njega sacuvam, ti ne znam, ja vjerujem da ce ga biti, ti tvrdis da nece, ako ga ne bude, onda sam ja citav zivot strahovao bez potrebe, ali Vanja: STA AKO GA BUDE ???????

U tom slucaju ja cu biti opusteniji od tebe.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Onaj koji je uredio ovaj svijet kaze za onaj da je bolji. A ja rekoh, javite mi ako odlucite uci u raj, mozda cu moci da intervenisem da dobijete nekog decka sa ovijeh prostora. Inace i da dobijete nekog talibana bolji ce biti od Bred Pita na ovoj drugoj strani. To zbog toga jer u paklu nece biti vremena za druzenje od svakodnevnog spaljivanja, mlacenja gvozdenim maljevima i sl. Imace se tek toliko vremena da se popije po koja casa kljucale i smrdljive vode i da se pojede po neki plod sa drveta Zekum, ciji su plodovi poput trnja i ciji plodovi nece ni zasititi ni glad utoliti, a onda opet na spaljivanje. Nego, sta hvali talibanima? Eno ga Osama ljepsi od Bred Pita...
    ne preceruj vala...nije djaoljom ljepsi...nego nijesi mi odgovorio na ona dva pitanja?
    A imam i jos jedno...ako zajedno s cojkom zavrsim u dzenetu (ako se odlucim) oli mi rec kako regulisati problem da tim djevicama ne pocupam kosu s glave kad mi cojeka okupiraju???
    Ne bi me vise pogleda' ako bi ga zapale?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Onda śutri dan u rajskim novinama naslov 'Ljubomorne scene u dzenetu', 'Zvoncica rasturila raj'....

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

mislis da ima novinara u dzenetu???:mrgreen:
    politicari, novinari i muzicari tamo nemaju sto privirivat...
    p.s. moj Hari, ja mnim da cemo ti i ja zavrsit u dzehenem sto ovako opanjkavamo dzenet:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jos ako kazes da tamo nema kafana, konobarica, fudbalskih utakmica, profi boksa... onda nije ni cudo sto daju po 6 djevica kad nema muskoga uveta

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Znam da ima rijeka, jezera, suma, ljepota prirodnih...bogomi za ta ovozemaljska uzivanja tamo mjesta nema...velim ja, bolje je na drugu stranu:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Edis2211 View Post
    vanja, sta mi to radimo / ne radimo sto bi smo se po tom misljenuju trebali malo OPUSTIT ?

Kad malo bolje razmislis u cemu si ti to opusteniji nego ja, mabus etc? Govoris mi u vezi pakla...

Ja sve cinim da se njega sacuvam, ti ne znam, ja vjerujem da ce ga biti, ti tvrdis da nece, ako ga ne bude, onda sam ja citav zivot strahovao bez potrebe, ali Vanja: STA AKO GA BUDE ???????

U tom slucaju ja cu biti opusteniji od tebe.
    Mislim da je i previse ocigledno da je ideja pakla nastala da zastrasuje ljude i natjera ih da se pokoravaju vlasti. Ali naravno ne mogu da kazu da postoji samo mjesto za one koji se ne pokoravaju, da bi napravili neku ravnotezu mora da postoji i neko mjesto za poslusne.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam Zvoncice kakav ce zakon biti u Dzennetu, ali znam da ne smijes cupati kosu hurijama. Ma bice ti dobro, bolje nego sada.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nešto mi pade napamet može li šta drugo osim čeljadeta (ljudske duše) da stigne u "pakao-čistilište-raj" . Može li neka druga životinja, biljka ili predmet? Može li šta nazad na Zemlju? Ne zezam se - ozbiljno se pitam.

Iako vjerujem u neke druge hrišćanske dogme za mene "pakao-čistilište-raj" imaju samo simboličko, preneseno značenje. Možda i postoje, mada nevjerujem, u svakom slučaju ću saznati kad odem u "vječna lovišta". Moje ponašanje i razmišljanja ne zavise od toga pa mi ova religiska dogma nije prioritet.
    Po meni bi bio "pakao" da je jedan čovjek naprimjer mađarski jevrejin fizičar Leo Szilard (inače ateista - interesantno) umjesto da ode i upozori Amerikance ostao u Njemačkoj i pomogao fašistima oko atomske bombe.

P.S. Interesuje me ovo za bilo koju religiju jer ja vjerujem u postojanje samo jednog Boga pa bez obzira na razlike u religiskim postavkama, osobinama, nazivu i sl. smatram da se radi o istom Bogu.
    Last edited by septembar; 06-05-09 at 00:32.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Ne znam Zvoncice kakav ce zakon biti u Dzennetu, ali znam da ne smijes cupati kosu hurijama. Ma bice ti dobro, bolje nego sada.
    naravno da ne znas...ja mislim da cu se pripremati onako kako sam dosad radila na taj put, ne sa posebnim pripremama i silom na sramotu...onako iskreno, da li ti kao vjernik vjerujes da je dobro SAMO ne uraditi nesto lose pa ce se stici u dzenet, ili je bitno i ne pomisliti nikome nista ruzno i lose?
    Inace, kad i ne mislis nikome nista lose, onda je logicno da i neces uraditi, ali ako silom, od straha da ne odes u pakao, ne radis nista lose, a pomisis ponekad ponesto gresno...bogomi mrka kapa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eh Zvoncice. Takvo misljenje tj. pogresnu predstavu o Bogu s.w.t. ima ogromna vecina stanovnistva. Svaki za sebe misli da je dobar, da ne cini nista lose, pa i ako ucini nesto nepromisljeno, on opet ima opravdanje. I svi tako misle da su dobri i da ce na onom svijetu biti na dobrom mjestu ma kako se ono zvalo. Sve je to u stvari jedna velika sejtanska obmana. Kako neki imaju pogresan pogled na Boga najbolje se vidi na primjeru one pjevacice Tine Ivanovic. Pazi joj pjesme: "Pijem bambus i bas mi je fino... ima Boga ma znala sam da postoji, nema nikog vise pice da mi broji". Ona jadnica nije ni svjesna koliki je grijeh ovom pjesmom ucinila a opet da je pitas rekla bi da se nada boljem mjestu na onom svijetu. Dakle, hocu da kazem da ljudi imaju jednu potpuno pogresnu predstavu o Bogu. Prenosi se da je rekao Muhammed s.a.v.s. da je ljudima samo za culo vida koje im je Bog s.w.t. dao, potrebno da klanjaju 700 godina da bi ga oduzili. To bi znacilo i znaci da NIKO nece uci u Dzennet svojim djelima, vec SAMO Bozijom miloscu. U drugoj predaji ljudi su upitali Poslanika s.a.v.s. zar ni ti Boziji poslanice ne bi mogao u Dzennet svojim djelima? Rekao je: ni ja. Nakon svega ovoga postavlja se pitanje kako steci Boziju milost! Odgovor je SAMO u Kur'anu. Taj odgovor je prihvatanjem Islama, molitvama, udjeljivanjem i dobrocinstvom prema svojim bliznjim i prema sirotinji, izbjegavanjem grijeha itd. Evo i SEPTEMBAR je sa svojim komentarom takodje u zabludi. On misli da je dovoljno reci ja vjerujem i to je to. Kako se neko moze nadati Bozijoj s.w.t. milosti a sa Bogom se posprdavati, Njegova pravila ne prihvatati i protivno Njegovim pravilima raditi? Vas najveci problem na ovom forumu je taj sto imate pogresnu predstavu o Bogu s.w.t. Vi mislite ne znajuci koliki veliki grijeh cinite da se mozete saliti na Njegov racun, mislite da ce On to shvatiti. On to shvata naravno, a vi cete zbog tih neukusnih sala SIGURNO biti kaznjeni, osim ako se ne pokajete. Da li vi mislite da je Bog s.w.t. neko kao poput vaseg najboljeg prijatelja kojem kazete nesto ruzno kojemu je to zabavno? Da li vi mislite da Bog voli budale, duhovite po malo luckaste ljude koji zbijaju sale, pa i na Njegov s.w.t. racun? Kako krupne rijeci izlaze iz vasih usta. Neka je daleko Allah s.w.t. od onoga kako ga vi opisujete i neka je daleko od toga kakvim ga vi smatrate.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ima li poseban raj za muslimane, poseban za pravoslavne, katolike, budiste, adventiste .... i kako se to gore rijesilo sa susretima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svi Boziti poslanici su bili muslimani, njih 144.000. Svi Boziji poslanici su vjerovali kao sto sada vjeruju muslimani. Razlicitost je postojala samo u zakonima, a to zbog protoka vremena. Dakle, svi su oni vjerovali u jednog Boga, ljude su pozivali u ono u sto sada poziva Kur'an. Musliman u prevodu znaci "onaj koji se pokorava Bogu". Tako da ce u raj uci samo muslimani, tj. oni jevreji koji su bili pokorni Mojsiju, oni hriscani koji su zivjeli u vrijeme Isusa tj. oni koji su mu podrsku pruzali. Eto, kazem hriscani, mada ni sam Isus za sebe nije rekao da je hriscanin, niti su oni koji su sa njim bili sebe zvali hriscanima. U raj ne mogu uci budisti jer ono u sto oni vjeruju je daleko od vjerovanja, niti ateisti, niti danasnji hriscani. Da bi danasnji covjek usao u raj mora cvrsto vjerovati da nema drugog Boga osim Allaha i da je Muhammed njegov poslanik.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ops!!! Znaci ko oce u raj prvo pravac kod odze, pa kod onoga sto isćeruje sejtane, pa da ofikare malo onoga mucenika i sa tako vakatnim kod onih nevinih.....

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Eh Zvoncice. Takvo misljenje tj. pogresnu predstavu o Bogu s.w.t. ima ogromna vecina stanovnistva. Svaki za sebe misli da je dobar, da ne cini nista lose, pa i ako ucini nesto nepromisljeno, on opet ima opravdanje. I svi tako misle da su dobri i da ce na onom svijetu biti na dobrom mjestu ma kako se ono zvalo. Sve je to u stvari jedna velika sejtanska obmana. Kako neki imaju pogresan pogled na Boga najbolje se vidi na primjeru one pjevacice Tine Ivanovic. Pazi joj pjesme: "Pijem bambus i bas mi je fino... ima Boga ma znala sam da postoji, nema nikog vise pice da mi broji". Ona jadnica nije ni svjesna koliki je grijeh ovom pjesmom ucinila a opet da je pitas rekla bi da se nada boljem mjestu na onom svijetu. Dakle, hocu da kazem da ljudi imaju jednu potpuno pogresnu predstavu o Bogu. Prenosi se da je rekao Muhammed s.a.v.s. da je ljudima samo za culo vida koje im je Bog s.w.t. dao, potrebno da klanjaju 700 godina da bi ga oduzili. To bi znacilo i znaci da NIKO nece uci u Dzennet svojim djelima, vec SAMO Bozijom miloscu. U drugoj predaji ljudi su upitali Poslanika s.a.v.s. zar ni ti Boziji poslanice ne bi mogao u Dzennet svojim djelima? Rekao je: ni ja. Nakon svega ovoga postavlja se pitanje kako steci Boziju milost! Odgovor je SAMO u Kur'anu. Taj odgovor je prihvatanjem Islama, molitvama, udjeljivanjem i dobrocinstvom prema svojim bliznjim i prema sirotinji, izbjegavanjem grijeha itd. Evo i SEPTEMBAR je sa svojim komentarom takodje u zabludi. On misli da je dovoljno reci ja vjerujem i to je to. Kako se neko moze nadati Bozijoj s.w.t. milosti a sa Bogom se posprdavati, Njegova pravila ne prihvatati i protivno Njegovim pravilima raditi? Vas najveci problem na ovom forumu je taj sto imate pogresnu predstavu o Bogu s.w.t. Vi mislite ne znajuci koliki veliki grijeh cinite da se mozete saliti na Njegov racun, mislite da ce On to shvatiti. On to shvata naravno, a vi cete zbog tih neukusnih sala SIGURNO biti kaznjeni, osim ako se ne pokajete. Da li vi mislite da je Bog s.w.t. neko kao poput vaseg najboljeg prijatelja kojem kazete nesto ruzno kojemu je to zabavno? Da li vi mislite da Bog voli budale, duhovite po malo luckaste ljude koji zbijaju sale, pa i na Njegov s.w.t. racun? Kako krupne rijeci izlaze iz vasih usta. Neka je daleko Allah s.w.t. od onoga kako ga vi opisujete i neka je daleko od toga kakvim ga vi smatrate.
    Moj Mabuse, ti slusas i Tinu Ivanovic?! Ako je to po nalogu s.w.t. mora da nije gresno
    Ja se, cim se nasalim s njime, pokajem, momentalno! vele vjernici da to pali, napravis grijeh, pokajes se i ljepota boz'a

bez sale, mora se nesto razjasnit
    Niko se ovdje ne sali i ne sprda sa bogom s.w.t. ili kako god oces ga pisi, no sa vasim (vas vjernika velikih) poimanjem i tumacenjem njega i njegovih zapovijesti
    Sve je stetno kad se pretjeruje, moj Mabuse dobri

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ima li poseban raj za muslimane, poseban za pravoslavne, katolike, budiste, adventiste .... i kako se to gore rijesilo sa susretima?
    :yipiiii:Ja ne znam sto tebe to zanima kad ti raja gledat neces...nema toga ko moze sve sejtane koji su te obuzeli iscerat iz tebe!!!
    ionako ne mozes saznat iz prve ruke, pa ces nam pricat o dzehenemu kad ga se docepas...ako te ja ne preteknem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nije, nije ja sam dobar nego tamo ostri kriterijumi, a vala i nije sve transparentno pa taman naviknes jedno pravilo, a ono se promijeni

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

... Evo i SEPTEMBAR je sa svojim komentarom takodje u zabludi.
    Ako je čovjek iskren prema sebi onda je možda u zabludi a možda nije. Ako nije iskren onda je sigurno u zabludi.
    Kako da slobodno iskreno razmišlja i da nebude u zabludi?
    On misli da je dovoljno reci ja vjerujem i to je to. Kako se neko moze nadati Bozijoj s.w.t. milosti a sa Bogom se posprdavati, Njegova pravila ne prihvatati i protivno Njegovim pravilima raditi?
    Koja pravila ?
    Vas najveci problem na ovom forumu je taj sto imate pogresnu predstavu o Bogu s.w.t. Vi mislite ne znajuci koliki veliki grijeh cinite da se mozete saliti na Njegov racun, mislite da ce On to shvatiti.
    Svaka predstava o Bogu je vjerovanje=religija. Uslov je da nije u suprotnosti sa dobro provjerenim (sigurnim) dijelom nauke (moral, logika, i drugo šta ko misli da je sigurno naučno tačno). Sve ostalo je u redu bez obzira u šta neko vjeruje.
    On to shvata naravno, a vi cete zbog tih neukusnih sala SIGURNO biti kaznjeni, osim ako se ne pokajete. Da li vi mislite da je Bog s.w.t. neko kao poput vaseg najboljeg prijatelja kojem kazete nesto ruzno kojemu je to zabavno? Da li vi mislite da Bog voli budale, duhovite po malo luckaste ljude koji zbijaju sale, pa i na Njegov s.w.t. racun? Kako krupne rijeci izlaze iz vasih usta. Neka je daleko Allah s.w.t. od onoga kako ga vi opisujete i neka je daleko od toga kakvim ga vi smatrate.
    Bog (Allah s.w.t.) ili priroda(za ateiste) nam je dao razum pa ga koristimo. Ništa više ništa manje. Božja pravila su ugrađena u svijet pa da bi ih poštovali samo treba da spoznajemo svoje okruženje i da se ponašamo u skladu sa tim.
    Last edited by septembar; 06-05-09 at 15:42.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Nešto mi pade napamet može li šta drugo osim čeljadeta (ljudske duše) da stigne u "pakao-čistilište-raj" . Može li neka druga životinja, biljka ili predmet? Može li šta nazad na Zemlju? Ne zezam se - ozbiljno se pitam.
    Zar nisi cuo? Svi psi idu u Raj.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

renaissance Guest

Svi Boziti poslanici su bili muslimani, njih 144.000. Svi Boziji poslanici su vjerovali kao sto sada vjeruju muslimani. Razlicitost je postojala samo u zakonima, a to zbog protoka vremena. Dakle, svi su oni vjerovali u jednog Boga, ljude su pozivali u ono u sto sada poziva Kur'an. Musliman u prevodu znaci "onaj koji se pokorava Bogu". Tako da ce u raj uci samo muslimani, tj. oni jevreji koji su bili pokorni Mojsiju, oni hriscani koji su zivjeli u vrijeme Isusa tj. oni koji su mu podrsku pruzali. Eto, kazem hriscani, mada ni sam Isus za sebe nije rekao da je hriscanin, niti su oni koji su sa njim bili sebe zvali hriscanima. U raj ne mogu uci budisti jer ono u sto oni vjeruju je daleko od vjerovanja, niti ateisti, niti danasnji hriscani. Da bi danasnji covjek usao u raj mora cvrsto vjerovati da nema drugog Boga osim Allaha i da je Muhammed njegov poslanik.
    Malo si mi ovdje kontradiktoran ...
    Zasto danasnji hriscani ne mogu u raj?

Mabuse...ja eto mislim da si ti u zabludi.Citajuci kako nam prezentiras Islam, dolazim do zakljucka (koji je vrlo ocigledan) da si jedan od onih vjernika koji je za put uzeo iskljucivo serijat,i koji tretira samo vrsenje obreda i djela poboznosti, a potpuno zanemario onaj koji se bavi unutrasnjom vizijom bozanske moci, tebi vjerovatno poznatiji kao 'Tesavvuf'. Sta je forma bez sustine Mabuse?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Septembar, kazes da SAMO treba spoznati svoje okruzenje i ponasati se u skladu sa tim. Problem se javlja sto je to SAMO nemoguce, jer je ljudima dato malo znanja. Onaj koji je stvorio citav kosmos, Zemlju i ljude na njoj, jeste u stanju dostaviti svoju uputu, tj. Knjigu prema kojoj ce se ljudi upravljati. Isuvise je glupo za mene to da je On stvorio ljude kako bi se oni zabavljali. Glupo je za mene da nakon ovog svijeta ubica i ubijeni budu na istom stepenu. Glupo je za mene da onaj ko je ubio hiljade ljudi odzivi svoj zivot lijepo i da nakon toga za svoje postupke ne odgovara. To nema logike, nema bar za mene. Na ovom svijetu ne dolazi do potpune pravde, potpuna pravda bit ce uspostavljena na onom svijetu. Na koji nacin kazniti npr. covjeka poput Hitlera? Ne postoji za njega ovozemaljska kazna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danasnji hriscani ne mogu u raj jer je karta za ulazak u raj priznavanje zadnjeg poslanika Muhammeda s.a.v.s. kao Bozijeg poslanika. On je poslan citavom covjecanstvu i svako je duzan da ga kao takvog prihvati. Bog je preko njega podario covjecanstvu Kur'an, a ona osoba koja ne prihvati Muhammeda s.a.v.s. ona ne prihvata ni zadnju Boziju s.w.t. objavu. Zbog cega Kur'an? Zbog toga jer pravo vjerovanje ne moze biti ono koje se opisuje u drugim svetim knjigama. Bog je u drugim knjigama opisan kao bice sa mnogo manjkavosti. On se kaje, mijenja misljenje, kontradiktoran je samom sebi, odmara se (sedmi dan pocinu), uspijeva biti ucijenjen, gubi fizicku borbu, ucjenjivan je itd. Bog ne dozvoljava da se o Njemu pisu gluposti, Bog ne dozvoljava da se obicna prasina u kosmosu (ljudi) posprdavaju sa njim. On je objavio Kur'an da ugasi laz, da pobijedi istina, da unisti laz o Njemu i Njegovim miljenicima, da ljude uputi pravdi i spasenju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Allah s.w.t. ga je objavio Muhammedu s.a.v.s. a Muhammed s.a.v.s. ga je diktirao svojim ashabima (drugovima) koji su ga zapisivali.

renaissance Guest

Bez namjere da budem pogresno shvacena, postoji li barem minimalna vjerovatnoca da Muhamed s.a.v.s. nije dobro cuo Allaha s.w.t. ili pak da ashabi nisu dobro culi Muhameda s.a.v.s ?

Page 23 of 108 FirstFirst ... 131920212223242526273373 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks