Originally Posted by
Mabus
E pa eto posto si iz muzicke porodice da ti kazem da ne samo da reaguju na muziku, vec i na rijeci. Kada se obicnoj vodi upute lijepe rijeci kristali izgledaju kao da plesu, a kada se izgovore ruzne rijeci kristali se ponasaju kao bijesni. I ne samo to. Kada se hrani npr. rizi kazu lijepe rijeci ukus joj bude sladak, a kada se upute ruzne rijeci budja se. Zato se kod muslimana vec 1400 godina vec tradicionalno prije jela kaze: "Bismillahi Rahmani Rahim" (U ime Allaha Milostivog, Samilosnog). Nas Poslanik s.a.v.s. je ovo znao kada nije bilo mikroskopa. Nas Poslanik s.a.v.s. je znao da lijepe rijeci (one koje hvale Allaha s.w.t.) upucene vodi mogu lijeciti ljude. Prenosi se u jednom hadisu u zbirci Ebu Davuda, da je Muhammed s.a.v.s. ucio nad vodom Sabitu b. Kajsu b. Semasu a onda ga tom vodom posuo. I sam Kur'an kaze da je zabranjeno jesti ono sto je zaklano u necije drugo ime a ne u Allahovo s.w.t; a vec rekoh da je hrana drugacija kada se kazu lijepe rijeci, za razliku od ruznih.
Mogu da potvrdim ovu Mabusovu teoriju...
jednog lijepog suncanog jutra sam krenula put cesme da se napijem vode...posto je bila hlorisana i mlaka, kad sam je sipala u casu izgovorila sam niz pogrda na racun vode...pi, kako je gadna ova voda, da ...em oca i njoj i onome ko je hlorise, fuj!!! Ipak sam nagnula iz case, jer je zedj bila jaca i tako sam se zagrcnula da sam jedva zalozila vazduha...sad znam da su se razbjesnjeli kristali i da su me kaznili za pogrde!
P.S. jos jedno pitanje za Mabusa...posto je pjevanje mnogih direktni atak na nervni sistem, zanima me kako se voda i hrana ponasa kad ti nesrecnici koji ne znaju da pjevaju iz najbolje namjere oce da je oplemene? Mora da se i tad pokvari i napuni bakterijama, a kristali potpuno izavetaju?
Last edited by zvoncica; 25-04-09 at 18:04.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks