Results 1 to 25 of 20896

Thread: Saobracajne Kazne

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    1,783
    Thanks Thanks Received 
    1,698
    Thanked in
    1,129 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Moramo malo i razdvojiti pojmove, brza voznja, i nasilnicka-kretenska voznja....Znam da nekad idu zajedno, ali definitivno mogu i odvojeno.

Ja koliko sam vidio, barem u zadnje vrijeme, svi ovi izginuli su zavrsili tako sto je neko preticao gje nije trebao, i sa uzasno losim procjenama...Ne zato sto je neko isao 200.

Po meni je mnogo veci prekrsaj, kad neko ide prema CT, BD,NK itd, ne vozi prebrzo, ali izlazi u ona debilna preticanja kao sto ljudi rade, direktno pred krivinu, preko pune, "na srecu", pokusaju sa autom od 100ks uzbrdo da obidju 3 slepera odjednom itd...

Mnogo je manji problem kad me neko na isprekidanu liniju pretekne, siba 15-20 na sat brze, dodje do sledeceg auta, opet saceka da mu se ukaze bezbjedn prilika za obilaznje i tako nastavi da siba...
    Ili zato sto neko na autoput vozi 150 umjesto 100...Slazem se da treba kazniti, ali je po meni manji prekrsaj nego debilno nesigurna voznja...

Svi se nabiju u branik jedni drugima, pretice se dje nema mjesta za preticanje, pa onda ne moze da se ugura u kolonu, poguraju se na suzavanje sa 3 trake na 2 trake itd...I ono, e ovaj me je pretekao, e sad ce da ga vidi kad ja njega stignem

Ne kazem da ne treba sankcionisat, ali pored brzine imamo i mnogo vecih problema a to je brav mentalitet
    zato u nekim zemljama cak i kad cijela kolona ide 10-20 preko ogranicenja se ne reaguje dok god su svi mirni
    jer, realisticno - sta je opasnije
    magistrala, ogranicenje 60, vozi 10-15 ata u koloni 70-80
    ili
    magistrala, ogranicenje 60, vozie 9-14 auta brzinom 55 (jer na 61 je kazna) i jedan junac koji pokusava sve da ih pretekne??

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Sta ja to cujem? Sad ima parkinga i ne moraju se blokirati trake?

avgust je - sad ima svega... vidjecemo za 20 dana kad prorade skole, vrtici i sve

Quote Originally Posted by Milos Darmanovic View Post
    Mogu li ljudi ukapirati da ograničenje brzine se ne određuje spram idealnih uslova na putu već da obuhvata i najgori slučaj? Da to što je negdje uključenje automatski povlači ograničenje na 50km/h jer neko može da se uključuje pa da se ima vremena za reakciju? Da treba da se drži odstojanje od vozila ispred i da se ne pravi kolona ako se ne planira obilaziti? Da se ne kreće u preticanje ako nema čistog prolaza? Da se ne bode u telefon dok se vozi? Da se kamion skloni sa strane ako vidi iza sebe 10 auta? Da se ne ubrzava kad neko pokušava da vas obiđe? Mogu ovako do sjutra. Brzina je samo jedan dio problema. Saobraćajna kultura je kod nas ravna nuli i proći će još podosta dok se stvari ne dovedu u red ali se od nečega mora krenuti.

I ono o čemu se po meni ne vodi dovoljno računa su obuke vozača. Sramotno je da je obuka i polaganje za B kategoriju hiljadu eura a da se i dalje obučavaju vozači da polože ispit a ne da nauče da voze.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk
    ogranicenje se stavlja sprem najveceg/najgoreg sto moze proci tuda... znaci dje sleper pod utovarom moze 50, golf 2 moze 65, ali kakav s3/m3 moze 100+... ali ne znaci da treba to da uradi

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Pa ako su digli kazne, stanje puteva, sposobnost vozaca i kultura je ostala ista.

Sto se pojasa tice, ja vezem pojas kad treba da izbacim auto iz garaze da ga operem. Preslo mi u naviku, vrata, POWER, pojas, saltanje u D.
    to je zato sto se kultura i sposobnost ne mijenjaju kaznama
    i pasce ako vaspitas na batine da nije stetno, svaki put kad okrenes glavu ce stetu napravit - dzaba ga bijes naknadno

pojas nije i ne treba da bude kazna i dalje tvrdim - to nije bezbjedonosni rizik za ostale ucesnike u saobracaju vec test inteligencije
    nevezivanjem pojasa ugrozavas SAMO sebe
    samo dodati u ZOBS - ko nije bio vezan druga strane i osiguranje NE odgovaraju za povrede/smrt

kod mene u kola se svi moraju vezati ili ja necu da ih vozim... sta ima veze pozadi sam... mene majka i tata pustaju da se ovako vozim (za mladje)... ne mogu smeta mi - imun sam na sve izgovore

kod prijatelja jednog kad sjednem u kola svaki put izvadim onaj otvarac za pivo i vezem se - on svaki put pocrveni od jeda - veli ne vjerujes mi kako vozim, je li?? vjerujem ja tebi, ne vjerujem ostalima
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

2. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)