Originally Posted by
Caesar
O Tome ili ajde za ovu ruku o Hristu može da se govori samo kao ni žensko ni muško. To je jasno iz Hristovih riječi da u njemu osim oblika tijela nema ni traga od muškog ili ženskog kako ih mi vidimo. Tijelo tj. njegove karakteristike su nebitni i to je jasno iz Novog zavjeta ko oće da vidi. Mislim da je ovo jako komplikovan koncept i ne očigledan i da se zato istrajalo toj podjeli muško/ženskoi i uređenju odnosa jer je nemoguće objasniti da te podjele zapravo nema. U hrišćanstvu je tako, a u hinduizmu naizgled drugačije jer sva tri glavna aspekta Jednog imaju svoje ženske aspekte u vidu svojih supruga. Da ne nabrajam ali kod Šive je to naglašeno i van tjelesnog gdje Šiva ima svoju drugu stranu kao Kali, Durga... Dakle, i muško i žensko što je isto što i ni muško ni žensko u hrišćanstvu ili budizmu. Klinci danas kažu i moderno je "ja sam non-binary". Ispravno je to reći sa kraja puta ali sa početka baš i ne. Svi se mi identifikujemo sa tijelom, a suprotno od toga podrazumjeva da se pomjeri planina ali je izvodljivo. Nestajanje ove vrste identiteta samo po sebi nije cilj već jedan od nusefekata. Sa tog aspekta promjena pola je gubljenje vremena i bespotrebno je ali ako neko misli da mu rješava problem ok al o svom trošku, a ne o trošku države.
Bookmarks