Originally Posted by
BAR
Мало сам се посветио организацији руске војске и дошао сам до информације да су задњих неколико година формално улагали доста напора да професионализују војску.
Принцип организације је био да у борбеној бригади два батаљона буду попуњавана уговорцима а један регрутима, с тим да се тај регрутни не би користио у офанзивним ратним дејствима, већ за потребе обуке и стварања мобилизацијске резерве.Што је добар начин организације војске за земљу величине Русије и за њене безбједносне потребе.
По изјави Шојгуа имали су преко 130 формираних формираних батаљона у свим видовима оружаних снага.
Међутим у чему је проблем.Када је требало напасти Украјину испоставило се да многи професионални батаљони уствари не постоје, односно да нису адекватно попуњени, и да су мјесто њих гурнути ови регрутни батаљони.Зато је Путин тражио истрагу.
Е сад ко је узимао плате за ове силне уговорце...
Ako primijenimo domaću metodologiju, vjerovatno Peđa Bošković, čuj mene Šojgu.. Jer se ona hacijenda od par miliona $ baš mogla zaraditi od vojničke/ministarske plate pa i u Rusiji..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Bookmarks