Page 177 of 494 FirstFirst ... 77127167173174175176177178179180181187227277 ... LastLast
Results 4,401 to 4,425 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Brilijantan zaključak, nema što..
    Interesantno kako niko od elita koje kliču po Moskvi i busaju se u prsa antifašistička ne šalje svoju đecu na front, nego ovu etničku sirotinju.. Dobro neko reče, babuška policy..
    Kao u onom snimku đe lokalni gradonačelnik objašnjava majkama čiji sinovi krvare po ratištu, da će sve biti u redu, a jedna ga majka pita - đe je vaš sin? Na univerzitetu..

I onda dođe ođe neka pametnica i ustvrdi, braniće vas Amerika do zadnjeg Ukrajinca.. Ista kovanica važi i za moskovsku elitu, dok je topovskog mesa sve je ravno do Kijeva..
    Dje si ti vidio da u ratu gine elita?

2. The Following 2 Users Say Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Ja niđe, ali nije od goreg ponoviti s vremena na vrijeme ko im čini udarnu snagu, čisto da se zadrma kavez mitologije iz doba sssr-a..
    Okači neko fotku, ne valja, okači neko snimak, ne valja, okači twit, opet ne valja.. Na kraju krajeva, sami biramo svoj otrov i informacije koje uzimamo kao polaznu matricu ali zabrinjava ovolika zadrtost pored svih informacija koje su dostupne sa onom starom - ada ja to znam, meni je brat u Italiju poša..
    Šteta što mnogi traće ovaj prostor za diskusiju takvim pristupom, umjesto da doprinesu temi sa kontra argumentima koji su takođe dostupni svuda.. Ali avaj..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

4. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

I ja se pitam, koji ne to rat dje je ginula elita i njena djeca da su bila topovsko meso?
    Što kaže brat

Forever young, i want to be forever young

6. The Following 2 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Zelenski se ne pita 1% ako jos niste ukapirali.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ja niđe, ali nije od goreg ponoviti s vremena na vrijeme ko im čini udarnu snagu, čisto da se zadrma kavez mitologije iz doba sssr-a..
    Okači neko fotku, ne valja, okači neko snimak, ne valja, okeači twit, opet ne valja.. Na kraju krajeva, sami biramo svoj otrov i informacije koje uzimamo kao polaznu matricu ali zabrinjava ovolika zadrtost pored svih informacija koje su dostupne sa onom starom - ada ja to znam, meni je brat u Italiju poša..
    Šteta što mnogi traće ovaj prostor za diskusiju takvim pristupom, umjesto da doprinesu temi sa kontra argumentima koji su takođe dostupni svuda.. Ali avaj..
    Eto, hvala što si nas podsjetio da se vojničkog poziva svuda prihvataju uglavnom oni iz skromnijih krugova, da ne kažem neka sirotinja.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Eto, hvala što si nas podsjetio da se vojničkog poziva svuda prihvataju uglavnom oni iz skromnijih krugova, da ne kažem neka sirotinja.
    Hvala tebi što nas prosvijetliš ovako bistrim osvrtom iliti sižeom ovog rata..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by irriducibili91 View Post
    Zelenski se ne pita 1% ako jos niste ukapirali.
    Putin i manje od 1%, vidi da ti jave iz Tanjuga što je to tako..

11. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Hvala tebi što nas prosvijetliš ovako bistrim osvrtom iliti sižeom ovog rata..
    Ne,ne...zadovoljstvo je moje. Jedva čekam opet da preneseš neki tvit.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Ne naravno da ne treba da to kaže.
    Ali kad je vidio da nema podrške zapada, da mu je nato udario tuki i rekao snalazite se, onda je trebao da traži primirje i da pregovara do iznemoglosti, bolje 100 godina pregovarat nego 1 dan ratovat.

Nije sigurno trebao da prijeti kako će da prospe ruse da se decenijama oporavit neće, a situacija će sigurno biti obrnuta.
    Ne treba da žrtvuje narod u hiljadama i da govori moraćete sve da nas pobijete da bi uspjeli.
    Ne treba da nastavlja slijepo borbu i time žrtvuje infrastrukturu, fabrike, kapacitete koje će 30 godina oporavljat.
    Ne treba najavljivat kontraofanzive iz harkova, nikolajeva i mariupolja i zbog toga istu noć u te gradove dobije hiljade raketa koje mu desetkuju civile i vojnike.
    Ne treba da krije vojsku u gradska jezgra i žrtvuje civile time.
    Ne treba da izdaje naredbu da se dozvoljava svim civilima da nose oružije jer od njih pravi legitimnu vojnu metu.
    Ovako mogu do sjutra, ima grešaka milion.

I na kraju opet će da se dogovori sa rusima, evo uveliko danas popušta, veli može neutralnost itd, rukovaće se sa putinom i to je to, a šta ćemo sa svim prethodno navedenim?
    Šta će onda sravnjenoj ukrajini ovo gore navedeno kad se ovo završi, da je zapad potapše po ramenu i kažu dobro ste se držali momci svaka čast? A makse...

Tu državnika i državničke odgovornosti nema kod zelenskog, prosto moraš gledati šta je najbolje za tvoj narod kad sa druge strane imaš ludog matorog botoks agresora putina kojem svijet ne smije ništa bukvalno i koji nije ni 5% iskoristio od onog čime raspolaže a ti znaš da dugoročno svakako ne možeš pobijedit...
    što NATO treba da uradi? uđe u direktnu konfrotaciju sa Rusijom da bi ljudi ođe rekli, e ovako se podržava Zelenski? objasni mi šta ti očekuješ pd njih? dotura im oružje to im treba. eno Poljska oće mirovnu misiju da šalje pa ameri, Stoltenberg i Šolc prilično jasno rekoše da od toga neće biti ništa

sa kim da pregovora? sa psihopatom koji bi da obnavlja nekakva carstva i vodi ratove za teritoriju u 2022. godini? eo se trudi, al Putina ne zanima Zelenski. Putin traži razgovor sa Bidenom i da tako podijeli UKR. kao što je Staljin na Jalti uradio. samo je Staljin to mogao jer su Sovjeti spasili svijet pa je mogao da diktira uslove Čerčilu i Ruzveltu. Putin je čoek koji mjesec dana uništava državu. kako vrijeme bude odmicalo stanje u njegovoj državi će biti sve i teže. pa da vidimo oće li moći da kontroliše nezadovoljstvo kući i rat.

ko je to branio Crnu Goru od okupatora i domaćih glibavih četnika? elitne jedinice jel? ili običan narod koji se borio za SVOJU državu? ođe je baš teško skapirat da Ukrajinci vole svoju državu i da su spremni da je brane. nije ni čudo jer su generacije ođe odrasle na politici da je DPS bastion Crne Gore a sa druge strane da Crna Gora ne postoji no je stara država beogradskog pašaluka.

u ratu je legitimno sve pa i ovo što UKR rade. da li je moralno, to je drugo pitanje?

Zelenski je moga prvog dana da utekne iz države sa familijom. i UKR bi pala istog momenta. ovako je ostao i u očima naroda je heroj. zabolje ga k*rac što o njemu misle forumaši koji bi svoju državu predali okupatoru u roku od 5sek, da ti odma rečem

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

14. The Following 3 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    3,205 Posts

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    19,232
    Thanks Thanks Received 
    8,973
    Thanked in
    4,376 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    što NATO treba da uradi? uđe u direktnu konfrotaciju sa Rusijom da bi ljudi ođe rekli, e ovako se podržava Zelenski? objasni mi šta ti očekuješ pd njih? dotura im oružje to im treba. eno Poljska oće mirovnu misiju da šalje pa ameri, Stoltenberg i Šolc prilično jasno rekoše da od toga neće biti ništa

sa kim da pregovora? sa psihopatom koji bi da obnavlja nekakva carstva i vodi ratove za teritoriju u 2022. godini? eo se trudi, al Putina ne zanima Zelenski. Putin traži razgovor sa Bidenom i da tako podijeli UKR. kao što je Staljin na Jalti uradio. samo je Staljin to mogao jer su Sovjeti spasili svijet pa je mogao da diktira uslove Čerčilu i Ruzveltu. Putin je čoek koji mjesec dana uništava državu. kako vrijeme bude odmicalo stanje u njegovoj državi će biti sve i teže. pa da vidimo oće li moći da kontroliše nezadovoljstvo kući i rat.

ko je to branio Crnu Goru od okupatora i domaćih glibavih četnika? elitne jedinice jel? ili običan narod koji se borio za SVOJU državu? ođe je baš teško skapirat da Ukrajinci vole svoju državu i da su spremni da je brane. nije ni čudo jer su generacije ođe odrasle na politici da je DPS bastion Crne Gore a sa druge strane da Crna Gora ne postoji no je stara država beogradskog pašaluka.

u ratu je legitimno sve pa i ovo što UKR rade. da li je moralno, to je drugo pitanje?

Zelenski je moga prvog dana da utekne iz države sa familijom. i UKR bi pala istog momenta. ovako je ostao i u očima naroda je heroj. zabolje ga k*rac što o njemu misle forumaši koji bi svoju državu predali okupatoru u roku od 5sek, da ti odma rečem

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Ponudi toj sirotinji stanove,jahte i vile diljem svijeta i dio keša elite koja je to na vrijeme obezbijedila i zapalila, pa da vidiš kako će branit domovinu.Dobro meni reče jedan drug,da ne daj bože se ođe zapuca branićemo CG jer odavde nemamo đe

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    3,205 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Ponudi toj sirotinji stanove,jahte i vile diljem svijeta i dio keša elite koja je to na vrijeme obezbijedila i zapalila, pa da vidiš kako će branit domovinu.Dobro meni reče jedan drug,da ne daj bože se ođe zapuca branićemo CG jer odavde nemamo đe

Kako ko. Veliki broj naroda ima maticnu drzavu koja nije CG.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

18. The Following 4 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,232
    Thanks Thanks Received 
    8,973
    Thanked in
    4,376 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Kako ko. Veliki broj naroda ima maticnu drzavu koja nije CG.
    Tačno tako.Kako ko.Svima nama je matična UPiC Crne Gore samo neki plaćaju Maršalskim,Djevičanskim i inim

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post

do skora je u UKR bio bokser Usyk koji je milioner (pošao sa ratišta radi borbe pošto je tražio dozvolu) eno ih teniseri koji su full keša. to što ti misliš da se ljubav prema domovini mjeri u parama ka što je slučaj kod nas to je već druga priča. ođe ljudi polaze od stanja u CG i misle ako ođe 30% naroda mrzi državu i rado bi je viđeli kao dio neke od susjednih da je to slučaj svuda. Ukrajinci su heroji, oni znaju šta brane. ođe su nekad živjeli heroji koji su ginuli da bi Crna Gora bila slobodna država. danas žive petokolonaši koji vole Andriju Mandića, a tu su i ovi koji misle da nije bilo DPSa da ne bi bilo ni ove države
    Last edited by outline; 23-03-22 at 13:54.

21. The Following 3 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,232
    Thanks Thanks Received 
    8,973
    Thanked in
    4,376 Posts

do skora je u UKR bio bokser Usyk koji je milioner (pošao sa ratišta radi borbe pošto je tražio dozvolu) eno ih teniseri koji su full keša. to što ti misliš da se ljubav prema domovini mjeri u parama ka što je slučaj kod nas to je već druga priča. ođe ljudi polaze od stanja u CG i misle ako ođe 30% naroda mrzi državu i rado bi je viđeli kao dio neke od susjednih da je to slučaj svuda. Ukrajinci su heroji, oni znaju šta brane. ođe su nekad živjeli heroji koji su ginuli da bi Crna Gora bila slobodna država. danas žive petokolonaši koji vole Andriju Mandića
    E moj outline,dabogda bilo kako ti kažeš.Spuštavahu se moji na to uže(patriotizma),umalo se uže ne pretrže.
    Đedovom bratu se bogomi i pretrže uže na Medovo,no ajd sad.
    Jedinog ratnog lidera kojeg priznajem je Čerčil,jer je kolko znam rekao:"Sve što vam obećavam su krv,znoj i suze".Pošteno i otvoreno.Možda bi mi takav i podigao moral,kad bi...ne daj bože trebalo.Ovi što bi mi obećavali pomoć sa strane-neka hvala.Dosta ih čekah za vakcine.
    Inače,posle transparenta Sirotinjo...ovo,ono...ja bi za njima pa i na Mojkovac ako treba,no bi me Usyk-ovi naši,kakvi su poveli u bitku za Milano

Last edited by joni; 23-03-22 at 14:13.

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

U nekom SSSR-u Staljin nije htio da razmijeni sina za nekog njemačkog generala. Sin u je umro u zarobljeničkom logoru.
    Možeš li zamislit nešto tako danas za Putinove ćerke, bivšu ženu, sadašnju konkubinu koja sjedi u Švajcarskoj...
    Tko leti, vrijedi...

24. The Following 4 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,605
    Thanks Thanks Received 
    8,486
    Thanked in
    4,186 Posts

do skora je u UKR bio bokser Usyk koji je milioner (pošao sa ratišta radi borbe pošto je tražio dozvolu) eno ih teniseri koji su full keša. to što ti misliš da se ljubav prema domovini mjeri u parama ka što je slučaj kod nas to je već druga priča. ođe ljudi polaze od stanja u CG i misle ako ođe 30% naroda mrzi državu i rado bi je viđeli kao dio neke od susjednih da je to slučaj svuda. Ukrajinci su heroji, oni znaju šta brane. ođe su nekad živjeli heroji koji su ginuli da bi Crna Gora bila slobodna država. danas žive petokolonaši koji vole Andriju Mandića, a tu su i ovi koji misle da nije bilo DPSa da ne bi bilo ni ove države
    Ođe su ti jedini koji mrzi

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Jednostavno ne možeš da sakriješ svoje frustracije prema Zelenskom i simpatije prema Rusiji u ovom sukobu

Evo par tvojih teza koje su vrlo labilne.

"Kad je vidio da nema podršku zapada".

Zelenski i Ukrajina IMAJU ogromnu podršku zapada. Drugo je to što bi da je maximalizuje. Osim što su primili nekoliko milijardi direktne finansijske pomoći, takođe su dobili više milijardi pomoći u vojnoj tehnici. Da ne govorimo koliko su dobili ranijih godina, ovo govorim samo za poslednjih mjesec dana. Građanima Ukrajine širom su otvorena vrata EU za razliku od recimo nekih Sirijaca i dr.

Cijeli normalni svijet se solidarisao sa njima i pruža im ogromnu političku, medijsku i moralnu podršku.

Osim oružija i vojne tehnike, NATO im pomaže logistički i osmatranjem u RT.

Čisto primjera radi, kao fun fact, ideološki i kukturno zapad i Ukrajina nijesu bliži nego li Rusija i Srbija koja od svoje "braće" nije imala nikakvu pomoć u sukobu sa NATO.

Zelenskog je uvažio svaki veći državni parlament.

Zapad se ujedinio zahvaljujući ovoj ruskoj agresiji što je pokazatelj koliko je za njih pitanje Ukrajine važno. Sama ta činjenica ogromna je politička pomoć.

"onda je trebao da traži primirje i da pregovara do iznemoglosti, bolje 100 godina pregovarat nego 1 dan ratovat."

O kakvom primirju i pregovaranju pričaš kada su ruske trupe ušle u suverenu državu i ruše sve pred sobom? Jesi li toliko neznaven ili se praviš?

"Nije sigurno trebao da prijeti kako će da prospe ruse da se decenijama oporavit neće, a situacija će sigurno biti obrnuta."

Zelenski sigurno nije prijetio jer se on brani a ne napada. On upozorava da je njegova država tvrd orah i da dobro razmisle prije nego udare i za sada sve ide u pravcu lomljenja ruskih zuba.

Ostaje da se vidi narednih godina šta će biti, ne možemo znati zasigurno hoće li se rusija raspasti ili ne. Ono što možemo da potvrdimo je da neće ojačati jer ode u tešku izolaciju i ima teret nepouzdanog partnera. Putinu više niko ne vjeruje.

"Ne treba da nastavlja slijepo borbu i time žrtvuje infrastrukturu, fabrike, kapacitete koje će 30 godina oporavljat."

Slijepu borbu? Rekao bih da ukrajinksa vojska ne vodi slijepu već odvažnu i disciplinovanu borbu u kojoj nanosi protivniku ogromne gubitke.

Kao drugo, praviš zamjenu teza. On ne žrtvuje infrastrukturu jer on nije kriv što je žrtva agresora. On pokušava da spasi infrastruktru. Ta infrastruktura ima samo dvije opcije po tvojoj logici :
    - da bude potpuno uništena
    - da bude pod kontrolu druge države sa čim se većina Ukrajinaca ne slaže

Možda će im trebati 30 godina da se oporave infrastukturno, ali u okviru tvoje teze, moralno, nacionalno, politicki, vojno i infrastrukturno ne bi se oporavili 2 vijeka.

"Ne treba najavljivat kontraofanzive iz harkova, nikolajeva i mariupolja i zbog toga istu noć u te gradove dobije hiljade raketa koje mu desetkuju civile i vojnike."
    Znači, da nijesu najavljivali kontraofanzivu, bombardovanja od strane Rusije bi stala, rusi bi se praktično povukli?

Zaista ne znam šta je sa tobom.

Donji dio posta je sličan gornjem. Takvo razmišljanje dosta govori o tebi.

Na kraju ćemo viđet šta će dogovoriti sa Putinom ili možda nekim drugim. I tu stvari ne idu ni priblizno onako kako je zacrtao.

Zelenski se pokazuje kao veliki državnik za sada. Ako makar to ne vidiš onda ti se pomoći ne može.

Ubacuješ diverzantsku rečenicu "ludog matorog botox agresora" čisto da ostaviš dojam da realno sagledavaš stvari a komentar je ni manje ni više petokolonaški iz ugla 90% ukrajinaca o čijoj se državi radi.
    Konstatacija o iskorišćenosti 5% ruske snage prava je potvrda ovog stava.

Znam samo ko bi i kako branio CG kada vidim šta vi pojedini pišete.

No hard filinGS
    Kako je tebi dosadno, gle analize, pakla toga, ja ovo ni pročitat nemam života a kamo li da ti odgovaram, nemoj zamjerit
    kako prelećeh pogledom vidim da okrećeš priču na mene lično, i to je kraj dalje diskusije jer se meni j*be bukvalno za ruse i ukrajince, jedino mi običnog naroda žao, i za razgovor na temu mene lično po tom pitanju je nekako patetičan.. samo rokaj, nego eto ima života i van tastature...
    Last edited by lucke91; 23-03-22 at 14:24.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ođe su ti jedini koji mrzi

Sent from my KB2003 using Tapatalk
    đe ja to napisah da mrzim ikoga? šta konkretno nije tačno od ovoga što sam napisao? ima li ljudi koji mrze ovu državu a žive u njoj? ima, koliko oćeš. i to ne kriju. ima li naroda koji bi voljeli da Crne Gore nema i da treba da bude dio Srbije? ima. i za to dokaza imamo. godinama politički vrh Srbije rovari po CG i niko nikad nije digao pravi glas protiv toga. DPS je svoje glasače ubijedio da su oni Crna Gora i bez njih ove države nema. to moj problem nije. čim izgubiše izbore odma su im leđa okrenuli i sad pljuju po Crnoj Gori koliko iđe mogu. puštili su DF da rade šta hoće. a ovi postali izdajnici i saradnici SNSa i Rusije. Mandić nam pričao kako Crnogorci ne postoje, njegovi drugari kao Raković pozivaju da se pobiju svi Crnogorci? ima li dijela naroda koji bi djelove CG pripojio Albaniji? ima i toga, naravno i nikakav problem nemam da to napišem

isto tako, nije moj problem što ljudi kako na forumu tako i van njega NE MOGU da skapiraju zašto Ukrajinci brane svoju državu. sprdaju im se, nazivaju ih ovako ili onako. a tim ponosnim Ukrajincima i Ukrajinkama koji eo mjesec dana brane državu od neprijatelja mogu samo da se spušte i ovaj, to. jer pokazuju neviđenu hrabrost. istu onakvu kakvu su prikazivali ljudi ođe kad je bio rat. zamisli da su oni razmišljali kao veliki forumaši i predali Crnu Goru neprijatelju i raspalim četničinama? đe bi to danas bila ova država. oni su ginuli da bi im potomci živjeli u slobodnoj državi. i onda dođe neki balvan i pljune na sve što mu je đed radio i veliča četnike ili Putina?

28. The Following 4 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Tri karte za Holivud. E većini je ođe priča na tom nivou 😃

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Tri karte za Holivud. E većini je ođe priča na tom nivou 
    Bukvalno. Kad se forum čita sjeti se scene dje onaj rus i amer u zatvor se prepucavaju koja je strana jača.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    111
    Thanked in
    60 Posts

Sent from my SHARK PRS-H0 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,433
    Thanked in
    2,086 Posts

Đe ga je Mickey Spajić da objasni kako su oni sve predvidjeli i kako im sankcije ne mogu ništa...
    Ako je tako studiozno i realno pristupio pravljenju CG budžeta, teško nama.

33. The Following 4 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Мало сам се посветио организацији руске војске и дошао сам до информације да су задњих неколико година формално улагали доста напора да професионализују војску.

Принцип организације је био да у борбеној бригади два батаљона буду попуњавана уговорцима а један регрутима, с тим да се тај регрутни не би користио у офанзивним ратним дејствима, већ за потребе обуке и стварања мобилизацијске резерве.Што је добар начин организације војске за земљу величине Русије и за њене безбједносне потребе.
    По изјави Шојгуа имали су преко 130 формираних формираних батаљона у свим видовима оружаних снага.

Међутим у чему је проблем.Када је требало напасти Украјину испоставило се да многи професионални батаљони уствари не постоје, односно да нису адекватно попуњени, и да су мјесто њих гурнути ови регрутни батаљони.Зато је Путин тражио истрагу.
    Е сад ко је узимао плате за ове силне уговорце...
    Last edited by BAR; 23-03-22 at 16:44.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Yebi ga moj Jurij, imao si mjesec dana skoro fore da osudiš Putinove akcije, ovako nisi više prvi čoek u svemiru.

https://twitter.com/stillgray/status...00757975605249

Last edited by technus; 23-03-22 at 17:05.
    Forever young, i want to be forever young

36. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

NSX

Page 177 of 494 FirstFirst ... 77127167173174175176177178179180181187227277 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)