Mnogo bi bilo da redom objašnjavam zašto forumaši pišu šta pišu, a i bilo bi neukusno da to dam sebi za pravo, i zasigurno bar u nekim slučajevima bih pogriješio u procjeni.
Ali evo nešto kao generalna slika, bar kako ja vidim stvari. Pretpostaviću da si mlad i da zbog toga ne možeš da shvatiš nezadovoljstvo i opozicijom kolektivno, a i konkretnim partijama. Nakupi se jako dobrih razloga godinama, koliko god da ti se neko učini trenutno ispravnim. Na kraju se uvijek svede na biranje manjeg zla, i to nije samo crnogorski problem, već svjetski. Politika kao profesija privlači određen soj ljudi i to je jedna od tragedija Demokratije.
A možda i bitniji i jasniji razlog, zašto se češće pljuje po opoziciji nego po vlasti (iako je i to diskutabilno): Teško će te razočarat' onaj od kojeg očekuješ da te razočara, pravo razočarenje nastaje kada te prevare.
Nema DF-ovca koji više mrzi DPS od ljudi koji su podržavali LSCG, iako DPS (makar površinski) ispuni Slavkovu ideju.
Ođe se naša diskusija završava nažalost. Ako ti treba objašnjenje zašto od Husovića ne treba da zavisi promjena vlasti, i misliš da sam to rekao jer ga smatram za povlašćeni sloj imunog na kritike, dalja diskusija prevazilazi moje strpljenje. Takođe komentar na citat Muhovića prevazilazi kako moje strpljenje, tako i okvire ove teme, ali možda se upeca neko drugi.Što od Husovića ne bi zavisila promjena vlasti? Je li on neki povlašćeni sloj koji se ne treba boriti i kojeg ne treba kritikovati?
Velikim Crnogorcima ne smeta u vlasti Muhović koji je za Crnogorce i Cetinjane rekao, citiram: " Crnogorci su mala nacija i Bošnjaka ima vise u tuzlanskom kantonu nego Crnogoraca ukupno. Treba mi pasoš da idem na Cetinje. Njegos je genocidan pisac, krvnik Bošnjaka i islama."
Ovo ne narušava medjuetničke odnose, ali jedna stranka iz DFa je vaskoliki problem.
Što ne napisa neko od forumasa kako moze Bošnjačka stranka biti u vlasti kada joj visoki funckioner ovo govori za Crnogorce? Ali o Srbima i to jednoj srpskoj partiji guslaju svaki dan: nacionalisti, ne moze se s njima, velikosrbi, tajno rade za dps..

Bookmarks