View Poll Results: Za koga ćeš glasati?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • DF - Miodrag Lekić

30 20.98%
  • DPS - Slavoljub Stijepović

15 10.49%
  • SNP - Aleksa Bečić

8 5.59%
  • Evropsko Lice Podgorice(PCG i SDP) - Dr Dragan Bogojević

46 32.17%
  • Ostali

7 4.90%
  • Neću izaći na izbore

37 25.87%
Results 1 to 25 of 4547

Thread: Lokalni Izbori - 2014

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Trebalo bi razumijeti da je DPS/SDP u Savniku/Pluzinama i Zabljaku jedna te ista partija. To su opstine sa po par hiljada biraca, i jedini intres ovih ljudi je da sebi pribave sto vecu imovinsku korist.
    Ljudi u odborima pozicije/opozicije nijesu zainteresovani da rade bilo sta po pitanju revitalizacije ovih opstina. Njihova je prica, a unisteni smo treba nam jedna jaka finansijska injekcija, treba strani investitor and pizde materine. Ne rade ama bas nista da bilo sta promijene. Znam posto sam razgovarao sa ovim ljudima.
    Dajem vam primjer, evo na Zabljaku 3-4 godine se pravi sportski centar, vjerujte mi da ne znam sta ce ovim ljudima to, dok npr. ljudi u turistickoj organizaciji(koja je drvena trafika u centru) ne znaju pricati engleski jezik. Direktor nacionalnog parka i partijske sluge o nacionalnom parku ne vode brigu kao da je u Albaniji a ne na prag od kuce a prema finansijama ponasaju se kao da je njihova privatna svojina. Pa se prave vile, kupuje se po 4-5 auta dok se devastacija NP nastavlja. Negdje cu okaciti slike, posto redovno slikam sta NIJE uradjeno.

Ovdje je akcija kada na dan nacionalnog parka dodje 50 izvidjaca iz Nk da ociste NP. Tada sve novine bruje o tome, direktor pozira, ljepota vidjeti. A nijesu u stanju zamijeniti klupe koje su propale ili ponoviti ocrtavanje znakova na putu ili pjesackih staza sto je investicija oko 1000e. Prosle godine jul, avgust i pola septembra prosjek posjeta nacionalnom parku bio je oko 1500 karata dnevno. To je 4500e na dnevnoj bazi. Niko ne zna dje su te pare, tj znaju ali na papiru o su ogromni troskovi i cuda pa nema sta da se ulozi u NP.

Nijesu ovi ljudi u partijama tu zbog ideologija. Nego su tu da popune prazninu jer nema ko drugi.

Gradjanima/Biracima ovih mjesta je apsolutno svejedno ko ce biti na vlasti. Njima je to sve ista bagra, nema se kad razmisljati o politici, opstina u kojoj zive vec je dobrano propala i to je to. Tako da mislim da je potpuno irelevantno porediti Savnik/Pluzine/Zabljak sa koalicijama na nivou vecih gradova ili drzavnom nivou.

Lako je ljudi ispisati ove gradove i pricati da su mrtvi, zaboravljeni, nerazvijeni itd. Ja ovdje zivim, to je druga planeta. Drugi mentalitet i drugo imovinsko stanje. Raslojavanje ovdje vece je (da moguce je ) nego u ostalim djelovima CG.

Ljudi su drugaciji. Njih je strah od bilo kakve promjene. Plasljivi su, paranoicni, ali pravi Crnogorci. Stoicki prihvataju to sto nema posla, i sto je grad unisten. Stoicki prihvataju kad im mraz u sred juna pobije usjeve.
    Oni ne znaju za bolje. I ljudi u opstini to iskoriscavaju. Ovdje se nesto mora mijenjati.
    Last edited by Gandalf_White; 27-04-14 at 09:27.
    One Ring to Rule them all...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)