Ne moze, nije cuo za sjevernog jelena, niti je u zivotu to iskusio.. A jos takvim kolima to izvesti... Nece njih vratiti polemisanje sta je moglo kad je moglo.
Fakat je da :
1) u crnoj gori postoje auto skole, koje te ne uce voznji, pravilima, snalazenju i prvoj pomoci
2) nadzorni organ koji treba da kontrolise auto skole je misaona imenica
3) auto moto savez crne gore ne radi nikakvu edukaciju vozaca, niti promociju; njihova jedina funkcija je da uzmu 30 eura za medjunarodnu vozacku. I nista vise. Pod hitno zatvoriti AMSCG! i Tacka.
4) plavci, umjesto da rade svoj posao, oni se trkaju sa svima i nabijaju ti komplexe. ej nema nabijanja kompleksa, radi svoj posao, i cinjenice molit cu lijepo, ne evropska crna gora, no cinjenice.
5) putevi - umjesto da se pretvaraju u prijatelje vozaca (one sto oprastaju greske) pretvaraju se u neprijatelje!
6) vozaci - nikako da nauce sta je milisekund nepaznje - neosvjetljeno vozilo na putu (nebitno je li stoji ili se mrda), razgovor na mobilni u jednoj ruci a u drugoj ruci cigar, dok djete pozadi skakuce - takvima ni otvaranje lobanje ne pomaze
kad RTCG, Vijesti, IN i ostali pocnu da pustaju u svakom dnevniku mucne scene : skrsena vozila, guzva zbog uvidjaja, dijelovi tijela i tragovi krvi na putu, plac i kuknjava familije, invalide od sabracajki - malo ce se vise opametiti, i familija i prijatelji. Zivot je svetinja! kako cuvate svoj, cuvajte i tudji. Tek kad se vide mucne scene posljedica nepaznje i nerazmisljanja, i kad te scene pocnu da se motaju po glavi svaki put kad malo se stisne papucica na ovakvim vozilima na ovakvim putevima mozda se nesto skonta.
Drzava! Kako ona dozvoljava da se koriste vozila sa volanima na pogrijesnu stranu? Evo, maloprije su prosla dva vozila britanskih tablica, ljudi koji zive ovdje ( a i rade!). Znate li kako oni voze ? Sredinom ulice!!! I to divljaju! Drzava je kriva sto mnogo toga dozvoljava! I te kako. Ne bi ti meni sa volanima na pogresnu stranu ulazili u drzavu ako ce ostajat duze od 7 dana! Ako ce ostajat, parkirat kola na carinski terminal, i neka koriste rentakar pod pratnjom! Umalo mi stradase i caca i sin zbog minimorisa sa engleskim tablicama i naravno volanom na pogresnu stranu. Lik je vozio oko 70kmh sredinom puta, i nije se sklonio kad je u suprotnom smjeru svojom trakom islo drugo vozilo! Odma bi ga kastrirao, da sam ga uhvatio.

Reply With Quote
Bookmarks