Nasi momcici nikako ne mogu da shvate da su oni obicni ucesnici u saobracaju da su potpuno ravnopravni sa zenom od 42god koja je prosle god polozila vozacki i vozi sa primaknutim sicem nego tripuju, sto je neki od njih rekao, da treniraju
Je li bi sad cijelu CG trebalo oploditi da izrode hiljade i hiljade lezecih policajaca po putu. Ako cemo lezece policajce po putevima, putevi nam onda i ne trebaju. Ako nam ne trebaju putevi, onda nam ni automobili ne trebaju ?
Najveca greska, jeste, sto se u autoskolama a i u kucama ljudi koji uce da voze pa onda voze, ne uce ti isti ljudi sta je odgovornost, sta je zivot.
Pustite tim ljudima sto bi da se izduvaju po brzinama, na svaki cas po 30 minuta filmove samo o posljedicama udesa pri velikim brzinama (raspali automobili, ljudi bez ruku, nogu ili komadi tijela i tragovi krvi po putu), pa da vidite. Tek kad ovi sto uce voznju odgledaju 3x po 30 minuta takvih filmova, ovi sto su i jednom u zivotu prekoracili u naseljenom mjestu ili van naseljenog mjesta kad odgledaju 5x po 30 minuta; i kad pocnu ljudi da shvataju da oni kontrolisu svoje zivote, mozda cemo nesto ucinjeti. I da, policija i sud trebaju profesionalno da rade svoj posao a ne partijski i salablajzerski.
Lezeci policajci ne pomazu da se udje u glavu pojedinima. Takvima, samo oduzimanje dozvola i vozila moze pomoci da shvate da dok se ne smire ne mogu da voze.
Pazi, trkaju se ljudi kroz grad ??? I jos cime se trkaju! Pa ruke bi takvima otkidao! Da se pitam! Ruzno zvuci, ali drasticna preventiva je jedini lijek da se ovakve stvari sto manje ponavljaju. A nije da se nisu ponavljale tamo gore kod Vas u Pg, ili kod mene na Njivicki put (motoristi i neizviljene 2-jke).
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Nasi momcici nikako ne mogu da shvate da su oni obicni ucesnici u saobracaju da su potpuno ravnopravni sa zenom od 42god koja je prosle god polozila vozacki i vozi sa primaknutim sicem nego tripuju, sto je neki od njih rekao, da treniraju
Najace mi je opravdanje: desilo se zato sto nije bilo lezeceg.
Desilo se zato sto su se trkali po gradu i tacka.
Da se ja pitam ni jednog lezeceg ne bi bilo po gradu. Ako policija ne moze stat na kraj trkacima i oduzet im kola i vozacke, bolje da je ukinemo pa da stanemo pored puta i navijamo....
Tako je kupus. Lezeci nam djao'ljom nishta ne trebaju. Jedino shto neko reche pred pjeshachke prelaze, i to zbog pjeshaka, a ne zbog zaustavljanja trkacha.. Zaludu su lezeci bogome kad ga ovakvi manijaci zalete..
Eno su ih stavili kod osnovnog suda pa aj se zaleti ako smijes na pjesacki![]()
živio kupus!
neko sinoć reče da se nisu trkali..a ne nego su šetali po modnoj pisti
nothing comes from violence and nothing ever could
To samo u CG i Srb trebas da imas oci u dupetu i na tjeme. Onaj iza tebe je duzan da drzi odstojanje dovoljno da bezbjedno stane. I da, i to sam ucio u auto skoli prije 15 god. Dakle, uvijek vozis tako da mozes bezbjedno da zakocis. Ako ne vozis tako, rizikujes da ovjeris necije dupe. A ko ovjerava taj je i kriv, je li ?![]()
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Problem su i tate i mame. Zasto da das auto sinu koji ima 18 godina? Zasto da mu das auto kad ide sa drustvom, zna se kako se tada ponasaju i sto rade. Zasto ne bi on posao pjeske, kao njegovi vrsnjaci? Postoje djeca od 18 koji razmisljaju kao neki od 30, a postoji i oni koji nisu zreli i ponasaju se kao da imaju 10. Mislim da roditelji mogu da otkriju kako im dijete razmislja i kako se ponasa, pa da ga malo kontrolisu i da mu zabrane neke stvari.
Ja sam poceo da vozim od 12e, vozio sam samo u porodicne svrhe, iskljucivo kad je otac bio sa mnom, nikad nisam smio da idem van kapije bez njega, i hvala mu za to.
TAKUMI
A dje mislis da sam gledala ?
Oba puta sam vidjela da ce me udariti, pokusala pobjeci bar malo desno ali jok, jedino sto sam uspjela je da dignem nogu sa kocnice
Ispred mene pjeshak, tako da sam mogla njega da pokupim sto ne bih uradila da ce mi razbiti ovaj pozadi pola auta, ljudski zivot je neprocjenjiv.
Mislim da bi trebalo uvest i ona ogranichenja za kubikaze i konjaze, zavisno od godina.. Recimo od 18-21 ne preko 1.4 kubika, odnosno tolko i tolko konja (da nebi uzimali TSI motore i slichno), od 21-23 ili slichno (nemo'te me sad razapet ako sam neshto pogreshno rekao/iskalkulisao/procijenio) do 1.6, posle toga moze i 6000 ako imash para da ga vozish i da mu sipash.. Tako neshto ima u nekim susjednim drzavama / Evropi.. Moze li bit da ovo vec zivi u Hrvatskoj? I eto rijeshen dobar dio problema.. Nema GTI-eva, nema VR6, nema budzenih BMW-a i slichno.. A kazne da budu drakonske.. Katastrofalne po dzep.. I tako bi se dosta uchinjelo.. Smirili bi se bukachi
Da, da to sto stavljaju djecu od 12 god da voze - vjerovatno je prijeka potreba (sta ima dijete od 12 godina da vozi i da uci da vozi - ako zatreba pa da zna da vozi, ha... UH...) Ili kad ih vidim da drze dijete u krilo za volanom... ili kad vidim da jedno vozi a drugo na suvozacevom mjestu drzi dijete u krilu... Sve je to prijeka potreba... Ne moze se sjesti nazad sa djetetom, ne...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
To ne pere.
Pazi, oni momci sinoc su bili u Golfa koji ima 50 KS i 1300 kubika, znaci te restrikcije ne pomzu.
Drakonske kazne ne pomazu, ne postoji taj momak od 18 koji ce rec: e, necu da se trkam jer nemam para da platim drakonsku kaznu...a postoji i ona druga: boli me, platice tajo...
Za ove delikvente pomaze samo jedna stvar: da ne idu van kapije bez oca (majku ne slusaju) do 24-25e godine. Mogu da uvedu takav zakon.
TAKUMI
Pomoglo bi u jednom dijelu, makar bi se broj udesa smanjio.. Generalno bi se broj udesa smanjio, ne radi se samo o ovim delikventima i trkachima.. Mada nemora nishta da znachi, ali je ipak ovo prilichno realno. Realna mjera za smanjivanje udesa. A ne odma da tajo kupuje dzipove i BMW-e, a shto mu mali zavrshi shkolu / upishe fakultet...
Realno, mi uvijek kad se nesto desi , tek onda pricu razvezemo.Cetri mlada zivota su ugasena, i nista ih vratiti ne moze.Slozio bih se sa Fabiom, roditelji su tu najvise krivi, kad kupe djetetu od 18 godina auto, a on sto ce no da jurca , da se nekako istice, i na kraj sta dobijete dijete u kovceg , koje jos nije osjetio slast zivota.Ono sinoc sto sam vidio , ona smskana auta ono sam prvi put vido.No mi smo takav narod gledamo malo Sumahera, Leba, Alonsa, i mislimo sto i mi to ne bi mogli pa to radimo na ulice.Sjecam se jedne scene gledanaj filma brzi i opasni u dleti , i posle kraja filma da ste samo vidjeli skkripu guma po parkingu i genealno tkanje ljudi ja to opisat ne mogu...Nikakve kazne nece pomoci jer je to zivot uvijek ce biti udesa, a kako i zasto nije vazno kad zivot ode..
Jaffa, radije bih dao sinu Golfa R32 nego Golfa II 1.3.
TAKUMI
Zato ugradis KUKU (pa nek se nabijaju do mile volje) mene je jedna s Audi 100 udarila srecom imao sam kuku pa mi nista nije bilo (njoj slomljen branik, hladnjak, crijeva od klime i ne znam sto jos) Jes da mozda ruzno izgleda i da je nikad koristit neces al preventive radi
![]()
preventive radi, kupiću ovo
i katapultirati se kad vidim da se neko zaletio iza mene
nothing comes from violence and nothing ever could
nije mi samo jasno kako ovaj iz golfa nije vidio tu dizalicu, i sto nije prikocio i ubacio se iza mercedesa, ili sto nije mercedes prikocio ako je vidio tu dizalicu da se ovaj ubaci...
ne mogu lec na kocnicu, i pokusat da izbjegnu? ne moze neko ko je sjeo 2, 3 put za volan, ili neka zena koja je antitalenat, ali neko ko ima makar godinu dana iskustva moze toliko uradit...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks