Originally Posted by
Archi
Jos mi nisi rekao sta je po tebi logika? Tako da ti vise necu ni odgovarati. Cekaj, a i ja cu cekati

Nisam tebe quotovao no Ega. Ali nema veze...
Ne moze neko da ti kaze sta je logicno. Moze samo da uzme neki primjer kao sto je Islam i da ti ukaze na nelogicne stvari uporedjujuci ih sa realnoscu u ovom slucaju.
Eto na primjer vi Muslimani mislite da Kuran ima odgovore na sva pitanja i da je Kuran bozja rijec. Sto je nelogicno i apsurdno jer svi znaju da knjige pisu ljudi. A i mnogo bolje knjige od Kurana su napisane. Kuran nema odgovore na sva pitanja. Kuran ima samo odgovore za ljude koji su rodjenu u jednom vremenu i na jednom prostoru. Njegova apstraktnost mu dozvoljava da bude na lukav nacin tumacen kao da ima odgovore i za ovo vrijeme i za sve narode na svim prostorima. Ljudi poput mene koji razmisljaju svojom glavom vide da su u pitanju obicne gluposti. Obicna vjernicka propaganda kao jedan od prvih oblika politicke propagande.
Sad bi bilo koji poznavalac prava i neke vece religije mogao da napise mnogo bolju knjigu od Kurana i Biblije na isti nacin na koji je Kuran pisan. Uzmes Bibliju, izmijenis neke stvari da odgovaraju ljudima, prostoru i vremenu. Napises da je to bozja rijec i posao zavrsen. Sve sto treba dalje da uradis je da nadjes sljedbenike. Sto i nije tesko, samo nadjes ljude sa istim politickim ciljem. Organizovana religija nije nista vise od politicke organizacije. Nekad je bila osnovni izvor politicke moci, sad nije, sad sluzi samo za zatupljivanje naroda.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks