Originally Posted by
Анкх
Ја не тражим да осетим веру, нити тражим да ме неко научи како да верујем. То си погрешно разумео. Ја сам наклоњен више томе да верујем, него да не верујем. Оно што тражим су искуства и мишљења зашто треба или не треба веровати и како то други доживљавају. Религија ме не занима, јер бих онда отишао у прву цркву која ми се нађе на путу. Не мислим да тражим нешто немогуће ако питам људе зашто верују то што верују или зашо не верују. Верници верују да има Бога, а атеисти верују да нема Бога, тако да су обе групе у ствари верници. Само што она група која верује да има Бога, има разлоге зашто то верује, док она друга група нема разлоге како ми се то овде представило. И то је све, нема ту неке мудрости. Питао сам и добио сам, то јест нисам добо одговоре. Ти си нашао свој пут, ја за себе то не могу да кажем, јер ми превише тога указује на чињеницу да ипак има Бога. Зато хоћу да видим зашто атеисти тако вехементно тврде да нема Бога, а немају аргументе за то, немају појма зашто то верују што верују. Ваљда им се свиђа да се инате и опонирају, неки комплекси из детињства, ко ће га знати. Да бих се декларисао као атеиста, мени требају аргументи које ја немам и зато питам овде. Нисам знао да ни други који не верују у Бога исто немају аргументе. Или сам наишао на лош квалитет дискутаната, или су ти верници у непостојање Бога само уплашена дечурлија. Али, ја то не могу да знам.
Зашто ти ниси нашао Бога, не знам. Можда ти још није време, ја знам да ћу га једном наћи, али ја хоћу да га нађем разумом, и ако решим да не верујем у њега, ја ћу сигурно знати да образложим зашто не верујем у њега. Али, ја не живим сам на овом свету и зато питам људе који имају каква-таква искуства у веровању или неверовању. То је мој лични пех што сам налетео на пар особа које не знају шта хоће ни од себе, ни од живота, али то не значи да су сви такви.
Bookmarks