znaš li priču iz novog zavjeta (Isus pričao) pričam iz glave tako da nije svaka riječ ista
Otac imao dva sina jedan bio propalica a drugi vrijedan, radan i pošten
sin propalica ne želeći više da radi na očevoj farmi ode u svijet da se kocka,pije i juri žene a pošteni sin ostane na farmi da crnči
poslije 10 godina propalica se vrati kući kao ofucan klošar, i otac priredi veeliko slavlje za dobrodošlicu, jagnje na ražnju, vina sve u full-u
pošteni sin popizdi na oca i kaže propalica se vratila i ti odmah skačeš i praviš slavlje u njegovu čast, a ja koji sam ovdje čitavo vrijeme i slušam te i poštujem ne dobih za sve ove godine ni pileći batak
Otac mu odgovara
meni se sin koji je propalica vratio i on je vazda bio propalica, dok si ti dobar sin ALI on se nikada nije ponosio sa tim dok se ti konstantno kurčiš kao dobar sin
tako da se ti Sinane pripazi
ne samo da nećeš dobiti ni batak nego ćeš se ako tako nastaviš upoznati sa šejtanom
a ti Djevojko sa Anđelom (ali onim palim)
A mi Ateisti idemo u raj
Pricu si dobro prepricao, ali si esenciju price, naime pouku, totalno izmislio. Procitaj je jos jednom, pa ce ti biti jasno, a dotle cu ja da te poducim. Radi se o tome da je otac voleo svog sina, iako je bio propalica i to ga je voleo isto kao sto je voleo dobrog sina. Ali, vise se obradovao povratku propalice, nego sto se radovao sinu koji je bio kod njega. Da li sada razumes pouku? Da ti nacrtam. Bog se vise raduje kada se neki gresnik obrati Njemu i shvati da mu je najbolje kod Njega, nego sto se raduje onima koji su uvek uz njega, koji nisu morali da prodju taj pakao koji je prosao gresnik. Jer je mnogo teze, obratiti se necemu protiv cega si bio ranije, nego ostati na svome. Bog voli jake ljude, jake karaktere, ali nevernici zive na ivici provalije, dok su vernici na sigurnom. Svako ima svoju slobodnu volju da odluci sta ce sa sobom i svojim zivotom. Jos jednom te opominjem da se ne podsmevas drugim verama, jer i ne znajuci, sam sebi stetis. Sta ce ti to?
Sa kojom logikom ti mislis da ce ateisti uci u raj? Uzmimo plastican primer. Ja sijem jednu vecernju haljinu da odem na prijem gde se trazi odelo i vecernja haljina. Sijem je sijem sve vreme i onda dodje prijem, ja je obucem, pokazem pozivnicu i mene puste da udjem na prijem. Tebe je bas briga za dress-code i ti odes u pidzami na taj isti prijem. Pokazes pozivnicu na ulazu i tamo ti kazu - mars budalo, zar ne vidis koji dress-code je propisan. Sta sada? Ko je kriv sto tebe nisu pustili da udjes na prijem? Koje sanse ti imas da sa pidzamom udjes na prijem? Da li razumes koliko si u krivu?
Bookmarks