Pitala sam te vec, da li hoces opis nekog prikazanja, cuda, spustanja leteceg tanjira?
Da, naravno, toliko o tome ko je sta u stanju da shvati!
Vernik zna vise od ateiste, jer ima iskustvo vise, naime iskustvo sa Bogom, ateista je na gubitku.
Link nije nikakav odgovor, nego zapocinjanje druge teme.
Last edited by RoNN|3; 28-07-10 at 04:03.
★
naravno da ne može da pojmi koncept boje ako mu objašnjavaš prostim riječima
ali ako mu staviš ruku u ključalu vodu on će poslije dosta dranja od bolova reći da mu je od bola sinulo nešto u glavi
ti mu kažeš da je to bijela boja
jedina razlika između tvog poimanja boja i njegovog je u tome što koristite različita čula
a što se mjera tiče
-ti njemu kažeš da li zna koju frekfenciju ima crvena boja i on naravno pojma nema
-on tebe pita da li znaš koliko stepeni Cenziusovih ima Crvena boja i ti pojma nemaš
[quote=Djevojka;1751046]To je nesto drugo, jer zvuk moze da se oseti. Pa valjda si bio nekada na rok-koncertu i osetio si udare zvuka koji izlaze iz zvucnika? Nije ti dobro poredjenje, jer to gluvi moze fizicki da oseti. Osim toga danas postoje metode da se gluvi nauce da kontrolisu jacinu svog glasa i da govore./quote]
bio sam na gomili koncerata i naravno da se osjeti bas
ali možeš ti to gledati i sa tačke gledišta jednog vjernika
gluvoga na koncertu drma bas i on umjesto da realno gleda(Ateistički) na to kao na činjenicu da se zvuk prenosi vazduhom i koji ako je dovoljno jak može da ga drma on ignoriše naučne dokaze i nelogično zaključuje da ga drma ushićenje jer je na koncertu rok grupe i zaključuje da je u pitanju nešto više od zvuka
Ti ZNAŠ kako nastaje grom, kiša,vjetar itd... ali umjesto da gledaš to kao na proste stvariti ignorišeš naučne dokaze i nelogično si ushićena zbog ovih prostih prirodnih pojava i u svom ushićenju zaključuješ da je u pitanju nešto više od prostog elektriciteta
Last edited by Rakun; 28-07-10 at 13:23.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Slični su onima koji potpale vatru, i kad ona osvijetli njihovu oko-
licu, Allah im oduzme svjetlo i ostavi ih u mraku, i oni ništa ne vide!
Gluhi, nijemi i slijepi su, nikako da se osvijeste.
Ili, oni su nalik na one, koji za vrijeme silnog pljuska s neba, u punom
mraku, usred grmljavine i munja, stavljaju zbog gromova prste u uši
svoje bojeći se smrti – a nevjernici ne mogu umaći Allahu.
Munja samo što ih ne zaslijepi; kada god im ona bljesne, oni prođu,
a čim utonu u mraku, stanu. A da Allah hoće, mogao bi im oduzeti
i sluh i vid, jer Allah, zaista, sve može.
O ljudi, klanjajte se Gospodaru svome, koji je stvorio vas i one prije
vas, da biste se kazne sačuvali;
i smjena noći i dana i kiša, koju Allah s neba spušta da pomoću nje
zemlju, nakon mrtvila njezina, oživi i promjena vjetrova – dokazi su
za ljude koji imaju pameti.
Last edited by Dawud; 28-07-10 at 14:55.
To nije pojmljenje boje, to je povezivanje bola sa recju - bela boja. To sa bojom nema nikakve veze (samo sa sadizmom).
Nisi dobro procitao, napisala sam da to treba objasniti JEDNOM NAUCNIKU, procitaj taj moj post, pa ces da vidis. A i da nije naucnik, ja mogu da mu objasnim spektar i frekvence boja teoretski i da mu kazem gde se koja boja i njena frekvenca nalazi. Razumes sada?
Upravo o tome ti govorim, da je ateista slep i gluv, ja znam ono sto vidim i ne ignorisem nauku, naprotiv, vidim da nauka potvrdjuje vec odavno receno. Jedan ateista to ne moze da uradi, jer je gluv i slep, blokiran za takvu vrstu razmisljanja.
Nemam više živaca da pričam nešto što bi i đak prvak ukapirao iz prve kao što si i ti ukapirala ali jednostavno nećeš da znaš
pročitaj odnos frekfencije i temperature ako imaš živce za ovoliki tekst
http://amazing-space.stsci.edu/resou...t-science.html
A ti Sinane recituj i dalje stihove koje ti je alah šaptao na uvce da te uspava
ali misliš li ti da ko čita tvoj post ako je počeo pjesmicama
jednostavno si TEŽINA SA TIM
Last edited by Rakun; 28-07-10 at 17:01.
Kakva vam je ovo rasprava bez argumenata, smislenih objašnjenja , prepucavanje i ponižavanje sagovornika, niđe veze sa temom.
Ima ona narodna "Pametniji popušta "
Jeste bogami "Pametniji nervno popušta"![]()
sto je to nauka potvrdila a da je to odavno receno a ima veze sa tvojim stanovistem?
i da dawude ne kapiram poentu tvojih postova,sjasi covjece,vidis li da te niko ne konstatuje ni 1%.
a eo.
dosta zanimljivih definicija ateiste ima na vujakliji
http://vukajlija.com/ateista
![]()
AJMO CRNA GORO !!!
:lolblue:ovo je stvarno dobro:
Čovjek čije šanse da vjeruje u Boga znatno variraju od situacije do situacije:
pri religijskim debatama - 0%
kad kasni na posao - 20%
na Božić, Uskrs, krsnu slavu - 40%
ako ga juri policija - 60%
ako nije dobro spremio ispit - 80%
pri gledanju utakmice na koju se kladio - 100%
Ako bog zaista postoji, još takav kakvim ga opisujete, onda je totalno nebitno ko šta vjeruje i niko ne može bit na gubitku, jer on je pravedan prema svima i prema svima jednak,
Ja vjerujem da postoji.
... samo mi smeta kod njega previše što neke šalje u raj a neke u pakao.. baš bezveze, što će mu to eksponiranje.
Potrebno je, jer je on stvorio coveka i pazi na njega. Ne moze da dopusti zlim ljudima da unistavaju dobre. Isto tako ne moze da dopusti da ga ti ljudi koje je stvorio negiraju ili sire laznu nauku o njemu. I, pazi, on je prema svima jednak u svojoj pravdi, ali ne po ljudskim merilima, nego po svojim merilima.
Last edited by Djevojka; 28-07-10 at 23:25.
E ne može to tako! Možda je do sad moglo ali više ne može!
http://www.mudremisli.com/2010/04/ateizam/
Previše poštujem ideju Boga da bih ga mogao smatrati odgovornim za ovaj apsurdan svijet. – Žorž Duamel
Ako Bog postoji, ateizam je za njega manja uvreda od religije. – Edmond de Gonkur
ove dvije su mi najzanimljivije....
AJMO CRNA GORO !!!
"Svim ljudima vjera u Boga usađena je u srce. Lažu oni koji kažu da ne vjeruju u Božje postojanje; jer noću i u samoći sumnjaju."
(Lucije Enej Seneka mlađi, 4. pr. Kr. - 65 po.Kr., rimski pjesnik, filozof i političar)
"Malo filozofije vodi nas u ateizam, ali duboka filozofija dovodi čovjeka ponovno do religije."
"U Boga ne vjeruju samo oni koji u njegovu nepostojanju nalaze interes."
(Francis Bacon, 1561-1626, engleski filozof, esejist i državnik, utemeljitelj metodologije znanosti)
"Jedini razlog zašto mnogi misle da je teško spoznati Božje postojanje i bit duše je to što svoj duh nikada ne odvajaju od osjetila i ne izdižu ga iznad tjelesnoga svijeta."
(René Descartes, 1596-1650, francuski filozof, matematičar i prirodoslovac)
"Gdje prestaje strah Božji, započinje oslobađanje strasti i vladavina mentaliteta koji će svijet potopiti u krvi."
(Gottfried Wilhelm Freiherr von Leibniz, 1646-1716, njemački filozof, matematičar, politički pisac i znanstvenik)
"Gdje da navodno slobodan duh nađe svoje dokaze, ako ne postoji više biće?"
(Immanuel Kant, 1724-1804, njemački filozof)
"Nevjernik vjeruje više nego što misli, vjernik manje no što se čini."
(Franz Grillparzer, 1791-1872, austrijski književnik)
"Religija počiva na bitnoj razlici između čovjeka i životinja - životinje nemaju religiju."
(Ludwig Feuerbach, 1804-1872, njemački filozof)
"Zamislivo mi je da čovjek, gledajući na zemlju, tvrdi kako nema Boga, ali ne razumijem kako bi mogao gledati u nebo i poricati Boga."
(Abraham Lincoln, 1809-1865, američki političar, predsjednik Sjedinjenih američkih država, zaslužan za ukidanje ropstva)
"Nevjera i praznovjerje, oboje su strah od vjere."
(Soren Kierkegaard, 1813-1855, danski filozof, teolog i književnik)
"Potpuni ateist stoji na predzadnjoj stepenici do najpotpune vjere."
"Savjest bez Boga je nešto grozno. Može zabludjeti u najgori razvrat."
"Još nisam sreo neznabošca. Susretao sam samo nespokojne."
(Fjodor Mihajlovič Dostojevski, 1821-1881, ruski pjesnik)
"Nikada više nećeš moliti, nikada se više odmoriti u beskrajnom povjerenju. Uskraćuješ si pravo da staneš pred krajnju mudrost, dobrotu, najvišu silu. Nemaš stalnoga čuvara i prijatelja za tvojih sedam samotnosti. Čovječe odricanja, želiš li se odreći svega toga? Tko će ti dati snage za to? Nitko još za to nije imao snage."
(Friedrich Nietzsche, 1844-1900, njemački filozof i klasični filolog)
"Tko poriče Boga, sličan je onomu koji poriče sunce; nema smisla, ono i dalje sja."
(Julius Langbehn, 1851-1907, njemački pisac, kritičar kulture)
"Moderna fizika neminovno nas vodi k Bogu, a ne od njega. Nijedan utemeljitelj ateizma nije bio prirodoznanstvenik. Svi su oni bili osrednji filozofi."
(Arthur Stanley Eddington, 1882-1946, engleski astronom)
"Nema Boga, sve je jači glas masa. Time, međutim, i čovjek postaje bezvrijedan, ubijan u proizvoljnom broju, jer je ništa."
(Karl Jaspers, 1883-1969, njemački filozof egzistencijalizma i pisac, nagrada za mir njemačkog knjižarstva 1958.)
"Željela bih da postoji Bog. Čeznem za tim da ga slavim, da mu zahvaljujem."
(Katherine Mansfield, 1888-1923, novozelandska književnica)
"Religija je obveza. Ateizam je krajnje upitna nevezanost."
(Ludwig Marcuse, 1894-1971, njemački književni kritičar, filozof i novinar)
"Bog će preboljeti to što ateisti poriču njegovo postojanje."
(John Boynton Priestley, 1894-1984, englischer Schriftsteller)
"Bez vjere čovjek postaje sterilan, bez nade i ustrašen do krajnje dubine svoga bića."
(Erich Fromm, 1900-1980, američki psihoanalitičar i kritičar društva)
"Ateizam je okrutan i mučan pothvat. Vjerujem da sam ga izveo do kraja."
(Jean-Paul Sartre, 1905-1980, francuski književnik i filozof)
"Čovjek bez religije je poput putnika bez cilja, ispitivača bez odgovora, borca bez pobjede i umirućega bez novoga života."
(Dom Helder Pessôa Câmara, 1909- , brazilski katolički teolog, nadbiskup, koji se zalagao za veću socijalnu pravdu)
"Sve veća bezbožnost suodgovorna je za današnje globalne krize!"
(Vaclav Havel, 1936-, češki književnik i političar, disident i prvi predsjednik Republike Češke)
"Mlad čovjek koji želi ostati pravi ateist, ne može biti dovoljno oprezan pri izboru onoga što čita. Zamke se nalaze posvuda."
(C.S. Lewis 1898. - 1963.)
znači Ateisti su slijepi i gluvi za nauku
:lolblue:
mislim da može lock na ovaj podforum i na sve koji se bave ateizmom upravo je dokazano da se postojanje boga temelji na nauci i da ateisti u stvari odbijaju naučne dokaze
SVE JE OBJAŠNJENO , NEMA VIŠE O ČEMU DA SE PRIČA
:lolblue:
Last edited by Rakun; 29-07-10 at 06:49.
George Carlin
"pazite sad
religija je ubijedila ljude da tamo na nebu postoji Nevidljiv čovjek koji posmatra svakog trena svake sekunde šta ko radi od nas nekoliko milijardi
taj Nevidljivi čovjek ima listu 10 stvari koje ne želi da radiš
ako ipak uradiš jednu od tih 10 stvari on ima specijalno mjesto za tebe
puno vatre,dima,mučenja i patnje gdje će te baciti da živiš,goriš,daviš se u dimu,vrištiš i mučiš se zauvjek do kraja vremena
ALI ON TE VOLI!!!!!!!!!
on te voli i trebaju mu pare, on je svemoćan i sveznajući ali nekako ne umije sa parama
Religija ubira milijarde, ne plaća porez i uvjek joj treba sve više para
Bog je najunosni od svih poslova"
Last edited by Rakun; 29-07-10 at 09:17.
ali on me voli, i opraŠta mi moje grijehe
znaš li priču iz novog zavjeta (Isus pričao) pričam iz glave tako da nije svaka riječ ista
Otac imao dva sina jedan bio propalica a drugi vrijedan, radan i pošten
sin propalica ne želeći više da radi na očevoj farmi ode u svijet da se kocka,pije i juri žene a pošteni sin ostane na farmi da crnči
poslije 10 godina propalica se vrati kući kao ofucan klošar, i otac priredi veeliko slavlje za dobrodošlicu, jagnje na ražnju, vina sve u full-u
pošteni sin popizdi na oca i kaže propalica se vratila i ti odmah skačeš i praviš slavlje u njegovu čast, a ja koji sam ovdje čitavo vrijeme i slušam te i poštujem ne dobih za sve ove godine ni pileći batak
Otac mu odgovara
meni se sin koji je propalica vratio i on je vazda bio propalica, dok si ti dobar sin ALI on se nikada nije ponosio sa tim dok se ti konstantno kurčiš kao dobar sin
tako da se ti Sinane pripazi
ne samo da nećeš dobiti ni batak nego ćeš se ako tako nastaviš upoznati sa šejtanom
a ti Djevojko sa Anđelom (ali onim palim)
A mi Ateisti idemo u raj
Last edited by Rakun; 29-07-10 at 09:55.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks