Results 1 to 25 of 4251

Thread: Ateizam

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djevojka View Post
    ... Sa kojom logikom ti mislis da ce ateisti uci u raj? Uzmimo plastican primer. Ja sijem jednu vecernju haljinu da odem na prijem gde se trazi odelo i vecernja haljina. Sijem je sijem sve vreme i onda dodje prijem, ja je obucem, pokazem pozivnicu i mene puste da udjem na prijem. Tebe je bas briga za dress-code i ti odes u pidzami na taj isti prijem. Pokazes pozivnicu na ulazu i tamo ti kazu - mars budalo, zar ne vidis koji dress-code je propisan. Sta sada? Ko je kriv sto tebe nisu pustili da udjes na prijem? Koje sanse ti imas da sa pidzamom udjes na prijem? Da li razumes koliko si u krivu?
    Zašto bi Bogu bilo važno da li neko vjeruje ili ne u njegovo postojanje?

Sa druge, ateističke strane , svejedno je da li neko prauzrok svih pojava i objekata fizičkog svijeta zove Bog ili ima neki drugi naziv za to ili smatra da takav prauzrok ne postoji.
    Čovjek može biti dobra ili loša osoba nezavisno od toga.

P.S. Šta sa onima koji imaju različita vjerovanja o Bogu? Ako je Bog jedan , mogu biti samo različita vjerovanja o njemu.
    Koje je vjerovanje najbliže istini? Da li je i jedno od tih vjerovanja tačno, tj apsolutna istina?
    Koje vjerovanje , osim tvojeg, je ispravno ?
    Ima jedan narod kojima je Bog u obliku velikog tigra . Zovu ga Kanga. Šta će sa njima biti ? Zanima me jer su mi simpatični njihova vjerovanja i običaji.
    Last edited by septembar; 29-07-10 at 18:24.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks