Quote Originally Posted by Dutch View Post
Prije svega nisam Podgoričanin.A drugo,sem ako nemaš 15-16 godina onda si vjerovatno primijetio da je maximum glasača za dps 35% bio(zajedno sa sdp-om).30-40% apstinira izbore + opozicija 25%(5-15% manje više zavisno od izbora) i matematika je prosta.Znam ih i ja dosta koji bi za Mila sve dali ali ih znam puno više koji iz nužde,straha itd glasaju.

Strasna ti je logika.Onda nema zemlje u svijet dje je vecina na vlasti.Evo nek bojkotuju DPS i SDP izbore,pa da vidimo oce li opozicija osvojit vise od 30% glasova.Sta to znaci?
Quote Originally Posted by Dutch View Post
Eu,SAD i ostali su pružali podršku:SLobodanu MIloševiću,Sadamu Huseinu,afričkim diktatorima,južnoameričkim diktatorima a i dalje je pružaju.I dalje su za njih demokrate oni u Arabiju kod kojih je sakaćenje vid zakonske kazne.Toliko o tome koliko vole demokratiju a koliko svoj interes.Demokratski je najveći dio Baskije za nezavisnost evo 100 godina pa mačku o rep.Sva svjetska politika se zasniva na interesima.Ako nova vlast sačuva te njihove interese i oni će je zdušno podržat pa makar svo rukovodstvo DPS-a visilo sa Blažovog mosta.Apsolutno njih zabolje.
Znaš kako je Čerčil rekao jednom od svojih bliskih ljudi tokom drugog svjetskog rata kad je ovaj konstatovao da ako pomognu partizane komunizam će zavladati u Jugoslaviji:Oćeš li ti da živiš tamo?!

Tacno,ali je pravilo da su oni tu podrsku davno izgubili prije nego su nasilno skinuti sa vlasti(direktno ili uz pomoc Amerike).Ako oni otkazu podrsku Milu i proglase ga diktatorom,onda je taj tvoj scenario revolucije moguc-u suprotnom nije.
Vazno je da ti vjerujes da svi ljudi prije svega zele bolje uslove zivota,demokratiju,postovanje ljudskih prava...i da im je to iznad nekih "visih" ciljeva.Kako da ne.