Dzole,
Ne pishem ja tebi toliko koliko koristim tvoju diskusiju kao bazu za moj POV. Slobodno preskoci sve sto ne nalazish pogodno tvojem komentaru. Ja prvi tako radim.
E sad jel Niko suprotno od Svakog i Nekog u logicnom prosudjivanju, to bi makar trebalo biti jasno. Ali iz primjera koje sam naveo i takve osnove mogu doci u pitanju cisto iz potrebe negiranja. Te potrebe su tvoje, kao i posledice koje ce proizaci iz takvog odnosa prema realnosti.
Cesto se puta desi da se covjek u nedostatku rijeci pogresno izrazi, i sam sam podlozan tim okolnostima, medjutim tako nesto nije slucaj kod tebe jer si se ponovio.
Sami si naveo primjer, iako si ga nazvao opasnim (??) i izvukao jasno logicnost u mogucem, iz koga proizilazi da tvrdnje tipa:
"Niko nezna"
su trivijalne i nisu nesto sto ima ikakvu logicku osnovu.
kako covjek jeste bice koje je iznad binarnosti (jel dualizma) vjera je ono sto je fluid koji vodi covjeka izmedju nemogucnosti ka mogucnosti. Ali taj fluid je baziran na istinitosti a ne na fabrikaciji potreba.
Zato vjera mora imati osnovu, jer ako je nema ona je nista bez puka izmisljotina bazirana na samoobmanjivanju. Ali kako zivot nije kompjuterski program vec mnogo kompleksniji tako ni svako ko skoci sa zgrade ne pogine, a neko se i spotakne pa zivot izgubi.
Kod kompjuterskog programa bi to u startu sve puklo sa BSOD i nekim exception-om... U zivotu postoji time span koji omogucava vise fleksibilnosti a i moze lako i da prevari jer posle akcije moze dosta vremena da prodje do reakcije i da se pojedincu ucini da je postupak ucinio pravilno i na svoju korist a da se na kraju sve to razbije o glavu.
religija se bavi bash tim life-span-om bez mnogo teorisanja. Jasno je da samo po sebe nista nije lose bez motiv i razlog. Stoga sam ja i postavio ovu temu, jer sam bio zainteresovan bash za taj razlog, koji se ovdje diskusijom otkrio.
Iz svega toga licno sam dosta naucio o vama nevjernicima i vasim razlozima a i o svojoj vjeri sto je na kraju i najbitnija stvar i razlog svih razloga.
( Za mene naravno)
Prijatno ti bilo!
P.S. Falicnost u umu kao nedostatak, u navedenom slucaju Iskustva izmedju pitanja i odgovora... problema i resenja kako god.

Molim te,definiši 'faličnost' u umu.Čak bi se i Frojd vedro nasmijao na ovako nešto.
Reply With Quote
Bookmarks