View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Results 1 to 25 of 23521

Thread: CG Vaterpolo

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Preuzeto sa dance.hr, naravno.

kolumna iz pera rikarda kužnina s du lista:

Kako je Primorac spasio vaterpolo

Sve se vraća, sve se plaća, pogotovo u sportu. Primorac iz Kotora je osvojio naslov prvaka Europe, a u finalu je pobijedio Pro Recca, najbogatiju momčad na svijetu. Talijani ne mogu doći k sebi. Očekivali su treću uzastopnu europsku titulu i učinili su sve da bi do nje došli. Znakovit trenutak zbio se 1,40 minuta prije kraja susreta. Shvativši kako njegova momčad definitivno gubi, trener Recca Pino Porzio je gestikulacijom ruku ukazivao na novac. Obraćao se sucima, što je dobro nasmijalo većinu vaterpolskog puka. U svim analizama finalne utakmice gubitnici su osuli paljbu po sucima, prozvavši ih krivcima za poraz.

Talijani nisu pobijedili jer su se namjerili na odličnog Primorca i jer su od dva suca imali jednoga koji im nije želio pokloniti pobjedu. Za razliku od Turčina Tulge, mađarski sudac Kiszely je svirao ono što je vidio. S punom odgovornošću tvrdimo da bi i Jug napravio isto da je u polufinalu imao samo jednog suca koji bi zaustavio makljažu. Nakon nekoliko puta pregledane snimke uvjerili smo se da su barem tri pogotka Recca postignuta iz kontrafaula, te da su u nekoliko navrata Jugovim centrima svirani kontrafaulovi koji nisu postojali.

Riječ dvije i o navijanju. Ponosni smo na Dubrovnik i Dubrovčane. Studenti, Dančari, Pilari, članovi Uprave, bivši i sadašnji igrači, sav puk... je navijao za Jug. Bez obzira na rezultat. I kad su vodili i kad su gubili. Bez iti jednog incidenta. Bez vrijeđanja. Uvijek za, nikad protiv. Fascinantno.

Još je očaravajuće bilo tijekom finala. U jednom trenutku sam uhvatio sebe kako navijam za Kotorane. Začuđujuće za čovjeka koji je bio u Morinju. Čak sam pogledao oko sebe je li me tko vidio, hoće li mi tko zamjeriti? No, osvrnuvši se oko sebe vidio sam da velika većina Dubrovčana navija za Primorac. Odmah je bilo jasno. U tom se trenutku navijalo za vaterpolo. Tijekom dodjele medalja svi su se igrači i dužnosnici Kotorana najprije poklonili svojim 'Beštijama', a potom su združenim snagama zapljeskali navijačima Juga.

Primorac je spasio vaterpolo i po tko zna koji puta u djelo sproveo sportsku priču o Davidu i Golijatu. Za razliku od običnog života sport je lijep jer u njemu i siromašni imaju svoju šansu. Ne pobjeđuju uvijek bogati...

Četvrtak, 04 Lipanj 2009
    Last edited by cattaro; 04-06-09 at 19:02.
    P r i m o r a c

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)