Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Opet ako ulazimo u 'zonu sumraka & teorija zavjera', uvijek se zapitam jesu li ti Jevreji (npr) toliko pametniji od nas pa su isforsirali skoro cijelu naciju da se vakciniše? Naravno, rezultati nisu idealni ali bi bilo jedno 5x gore kako god da okreneš, bez obzira na vaše zatvaranje očiju na činjenično stanje.. Mislim ono, ako se koja nacija pazi i drži što ono kažu kao malo vode na dlan, onda su to definitivno Jevreji.. Opet, jesmo li mi ta prepametna nacija na planeti? Ne bih rekao jer opet činjenice govore suprotno..
Mislim da je apsolvirano da vakcine nisu idealne ali da jesu trenutno rešenje za koliko toliko normalno funkcionisanje ljudi/privrede i da će eventualno voditi ka tome da nam zdravstveni sistem ne doživi kolaps ne zbog ljudi koji imaju virus nego zbog svih ostalih..
Ps. eno i Ameri uveli obaveznu vakcinaciju za prvi front odbrane.. Ako se oni tako 'igraju' sa kičmom nacije onda ne znam..
Nadao sam se iskreno da smo toliko pametni koliko pričamo za sebe da jesmo i da makar nećemo na ovoj temi trabunjati u domenu 'trećeg oka & alternative medicine iz srednjeg vijeka' ali avaj..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
oni imaju mnogo manji broj prirodno preležalih nego mi, pa time i veći razlog da vakcinišu što više ljudi, kod nas je trenutno procenat pozitivnih 9% i to rast usporava u sred najveće gužve, a sistem nam nije pukao(iako je bio blizu) ni u sred zime kad smo imali 50% pozitivnih i mnogo manje preležalih nego sad(i 0 vakcinisanih)
She is only here to annoy herself!
Treca doza x 19,50 eura, naravno bez poreza. Idemo
Sent from my iPhone using Tapatalk
E dzabe
Sent from my iPhone using Tapatalk
Daj 5 miliona odma dok je ovako jeftino...ko zna koliko ce kostati u narednim godinama, dok ne napune guzicu parama pa onda kazu ajde da zaustavimo ovo ne mozemo potrosit ove pare ni za 10 pandemija...
jesam, ako cemo da banalizujemo posto sam u februaru preležala a u novembru se vakcinisala
Šalu na stranu, grip se javlja svake godine u zimu, vakcinisemo se na jesen i to nas čuva do marta, aprila, kad grip potpuno nestane do decembra.... A kakvo je stanje sa koronom? Imamo virus koji je sezonski ali sve četiri sezone pokriva u godini...tako da ne vidim drugu razliku...primiš vakcinu, recimo na proljeće, pa ponovo na zimu...ako to znači da ćemo imati koliko-toliko "normalan" život, ja sam za
Znači, oduševljavaju me ovi tvoji "statistički" podaci, koje nedje slutim da sam "izračunavaš" i izvodiš iz podataka koje tu i tamo pročitašOkle znaš da oni imaju manji broj "prirodno" prelezalih?
Dje si taj podatak našao tj na osnovu čega si ga zaključio? Ja recimo ne poznajem mnogo ljudi u Americi, ali to što poznajem, jedno desetak porodica koje zive na razne strane, od NY do SF, od LA i gore do Lake Plasida i svi su bolovali koronu, prije ili poslije...i slabo su se doktoru javljali....skupo...je li to ta evidencija "prirodno" prelezalih? Stvarno mi je interesantan ovaj tvoj način zaključivanja
Ne velim da nije validan, nemam pojma, samo mi je interesantan
![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
mislio sam na Izrael koji je imao prilično jak lockdown
Ovo je vec zabrinjavajuce. Rjesenje je... ? Da ne dodjemo za 10 dana na 400 hospitalizovanih...
Ministarka rece da mozemo do 800 kreveta da imamo.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Imamo jos lufta, lagano znaci.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
Jesu li bolesni od virusa ili od trovanja ovim teskim smogom od pozara. Ko je bio napolje cesto u prethodnih nedjelju dana zna da ovakav vazduh nije za upotrebu, i moze i najzdravijeg da dovede na koljena za par dana. Sto o tome ne prica ministar zdravlja, dje su institucije da se ispita odakle odjednom silni pozari, i sa kojim ciljem, nego standardno klape o nebitnim stvarima. Koordinator za bezbjednost se bavi zdravljem gradjana (rekao bih krajnje nespretno, povrsno i amaterski kako isti umije), a ministar-k-a zdravlja je isparila poslije nebuloza sa 'vakcinacijom' djece i trudnica (kakva monstruozna pomisao da ubrizgavas tako ranjivim kategorijama i tako bitnim kategorijama koje su jedan od glavnih stubova drustva eksperimentalne hemikalije). Ja ne znam sto se vrti u glavi takvim osobama, ali ovakve stvari bi se u ozbiljnim zemljama mogle tretirati kao direktan rad protiv nacionalnih interesa.
U zemlji je u prethodnih 30+ god. istina bila i jeste vrlo fleksibilna stvar, koja se podesava na osnovu ciljeva raznoraznih interesnih grupa. To se i dalje nije promijenilo u prethodnih god. tako da ne bih iskljucio nijednu varijantu. Kad smo kod kapaciteta kako to da za evo punih god. dana nijesu sposobni da izgrade novi klinicki centar, da smanje cijene ljekova i vitamina - sto je problem ovdje - za koga radi 'nova vlast' (pod navodima jer bih rekao da nije nova vlast nego prethodna samo zamaskirana), za gradjane ili za dzepove privatnog medicinskog sektora. Znas kako ako neko prica da brine o zdravlju gradjana, a u sustini se sve zavrsava na prici, onda taj ne brine o zdravlju gradjana uopste.
Last edited by techlinkit; 14-08-21 at 16:45.
Neovisno o tome koliko je vakcinisanih (ili koliko nije, kako kome odgovara) vec pocetkom godine se trebalo poceti spremati za eventualne probleme u periodu jesen-zima 2021/2022. Napominjem, u Izraelu, najvakcinisanijoj populaciji (18+) u svijetu su trenutno takodjer u bolnicama teski slucajevi, sta vise, trenutno su u istom skripcu (mozda cak i gorem) nego sto su bili u martu 2021.
No nije problem, prosle godine su bili krivi samo neodgovorni gradjani, ove godine ce da budu krivi nevakcinisani, a vrhovni menadzment i dalje, da prostite, ladi onu stvar. Do sad su svi shvatili da ovo nije nesto sto ce tek tako da nestane, vec nesto sa cime cemo morati da zivimo, to sto se kod nas "glavnokomandujuci" nadaju nekom magicnom stapicu i nestanku svega je prosto receno smijesno.
Tako je, sad postoji uzrok svakog potencijalnog problema, a to je "neki nisu htjeli da se vakcinišu". Nije problem što se u godinu dana ništa uložilo nije u jačanje kapaciteta, opet će za svako potencijalno usko grlo biti krivi oni koji se nisu vakcinisali, pa cak i mladi (!). Vrlo bitna izjava gospođe (ili gospođice) iz IJZ gdje je već sada otvoreno rečeno da mladi imaju ključ pandemije u svojim rukama ili u prevodu da će biti okrivljeni ako dođe do nekog neželjenog scenarija.
A da objave recimo basic podatak koliki procenat od trenutno hospitalizovanih su nevakcinisani i vakcinisani, to recimo nije interesantno.
Kada bi objavili statistiku da recimo, hipotetički, među hospitalizovanima nema vakcinisanih, mislim da bi to više podstaklo ljude na vakcinaciju, nego dojč u klimatizovanom (mada je i to primamljivo).
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Jel ovo znači da ne treba da se vakcinišemo?
A najbolje da nas opet zatvore. Ma daj. I ovako ovaj narod jedva sastavlja kraj sa krajem.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Neka hvala, znam da bi rado, al ne bi da remetim vašu dnevnu rutinu
Šalu na stranu, a što granice da se zatvaraju?
Vakcina ima dovoljno, ko hoće može da se pelcuje.
Prošle godine smo bili zatvoreni, pa smo na jesen imali veći procenat oboljelih od Hrvatske i Albanije koje su bile otvorene, a ekonomija nam je bila na vr' glave zahvaljujući bistrini onih koji su tada donosili odluke.
Ništa ja ne bih dirao.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Slazem se ja sa tobom,al kazem ti da one koji su vakcionisani do sada i oni nisu zasticeni sto mnogo vise nego ovi sto nisu.Svakako sam da svi vakcionisu,meni je brat cerku od 12 god iz Francuske revakcinom vakcio. jer ne moze pocet u skolu inace.
Ko nije zaradio do 15 avgusta,nece ga ni ovi 15 dana spasiti. Tako mislim da je vrijeme da se malo mjere postre,vidite po klubovima sto se cini.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ocekuje se full septembar. Tako da narednih 45 dana su krucijalne da se radi i zaradi. Doma neka ostane ko smatra da je ugrozen, ili neka se pelcuje, ne mozemo ljusnut opet i bit najgori u evropi, ne znam ko ce nam dat opet 500+ meleona da se naranimo.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Odakle toliko zarazenih nije mi jasno. Cak sam cuo da su brojke i vece samo se malo steluje zbog sezone.
Masu ljudi je prelezalo, plus imas dio vakcinisanih. Ja sam stvarno bio ubijedjen da se ovakve brojke nece vracati. Nista nego da se zivi sa ovim bez mjera pa sta bude jer ne vidim nacin da se ovo suzbije.
450 na 4500 testiranih je isto što i 100 na 1000 testiranih, prošlog ljeta testiralo se po 300-400 dnevno
procenat je bitan, a isti je kod nas i u Srbiji npr. kao i u zemljama u okruženju pa nema nikakve svrhe zatvarati granice
do oktobra će vjerovatno broj oporavljenih stići broj zaraženih i onda će broj aktivnih slučajeva početi da opada tako da tada neće biti nikakvog smisla uvoditi bilo kakve mjere (osim ako se ne pojavi neki novi zaebani soj pa da nam imunitet više ne važi)
Totalna dva različita konteksta, odnosno totalno neuporedivo.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks