katastrofa stvarno. Pazi ti njima ponasanje predstavnika firme...
Printable View
katastrofa stvarno. Pazi ti njima ponasanje predstavnika firme...
Nego,i kinezi su se dosjetili.Par nekih sitnica(neki nakit od 1-2e) mi nije stiglo.I ja kažem nije stiglo itd. On da ponovo pošalju.Ja refund tražim pa ću naručit opet a oni ne,ne nego da se pošalje.I tako 2-3 stvari mi nisu nikad stigle.Pretpostavljam da i oni čekaju da istekne onih 40 dana i onda prijatno.
Isplati li se kupovat komponente za desktop preko neta? Dajte mi neke dobre sajtove...
kupuj sa dealextreme... i ja se cimam za jedan paket na tinydeal eo 2 mjeseca. a sa dealextreme su mi jednom vratili 150 dolara. a ta stvar je stigla poslije 5-6 dana:applouse:
da li je neko naručivao sa http://www.batterycentury.com ??
Pazite ovo, saljem paket iz Amerike,
Los Angeles -> Beograd - 4 dana
Beograd -> Podgorica - 1 Dan
Podgorica -> Bar - 4 Dana !!!
A sto je sa nasom postom maaaaaaaaaaaaajkooooo
Boli ih penis,eto to je. Al zato usluge naplaćuju ka da su royal mail u najmanju ruku.
Mislim da sam i ja završio sa TD. Naručio sam neke stvari prije 4 dana.I provjeravam i vidim da nisu poslate.Cimam na čat i kažu mi biće za 2 dana. 6 dana im treba da pošalju paket,i još koliko da stigne do mene iz Kine.Na takav način rada pretpostavlja da će im brzo opanut promet pa će onda bit u mogućnosti da brže ispunjavaju zahtjeve.
Ja od njih samo kad nemam gdje drugo... milije mi je na ebay platit i euro vise, ako ce mi bez pogovora vratit, a sa ovima zivce gubim
Samo da pitam - Imam druga u USA koji bi kupio za mene jednu stvar vrijednosti oko 600 eura (fotoaparat) sa Amazona(kao prodavac je sam Amazon). I sad moje je pitanje, ako mi ga on pošalje, da li ću ja izbjeći plaćanje carine u CG? I druga stvar, da li je pametno raditi o takvim stvarima tolike vrijednosti zbog mogućnosti da se zagubi paket i slično? Ušteda je ogromna jer ovdje je 300 eura skuplje. Ako je neko radio slične stvari neka mi javi, i je li skup i koliko bi koštao shipping za ovo preko DHL-a ili nečeg sličnog za šta je sigurno da mi neće zalutati. Do sad stvari koje sam naručivao sa interneta bile su uglavnom do 100 eura pa me je frka zbog toga..
Poslao drug ili poslala firma, sve jedno je... carina ce se naplatit ako oni utvrde da je skuplji od 150e... ako napises na deklaraciju na paket da je vrijednost 100e, i ako ga ne otvore, neces imat problema...
Ako saljes DHL-om nemas brige, osim +100e troska (na slanje i prijem ovdje, mozda malo manje ali racunaj 100)
ako saljes obicnom americkom postom, onda neka bude registrovana da se moze pratit paket, stici ce za mjesec dana najvise, ne bi trebalo da se zagubi
Pa neka ga fino raspakuje itd. i unutra ubači neko pismo glupo tipa da je aparat popravljen itd. i da ti ga šalje nazad :). Neka naravno pošalje sa preporučenom poštom i nemaš frke. Jer ako ovi krenu da ti naplate ti im fino otvoriš paket i pokažeš pismo. Obavezno nek na paketu napiše da je u pitanju poklon. Mislim da može proći ;).Ništa DHL nego fino USPS priority mail.
Edit:Gorostas, sa USPS p.m. stiže za max 10 dana i ima praćenje ;). Više puta sam proba a zadnji prije nedelju dana.
Meni su ljudi sa TD tako cudni da vise ne kupujem kod njih. Za DE imam samo rijeci hvale, jeste da su malo sporiji ali sve dolazi i sve mi je preporuceno...
Ako postoji mogućnost da mi ga ocarine, onda se ja ne bih sa tim igrao :D Nego će se štekati još tih 300 eura.. Jer razmišljat hoće li ti se zagubit ili hoće li ti ga ocarinit velika je nafaka :D
Ne može ti se zagubit stvar sa preporučenom pošiljkom to ne brini ;).Ja bih na tvom mjestu rizikova.
Ja nebih... bolje skupi pa kupi kod nas + imas garanciju
http://i.imgur.com/p6Pbp.jpg
i muzičku da im ispunim :)
Inače, pošto sam TD-u je8ao mater na njihov forum
dobio sam ljubavno pismo:
"Dear Mr. Jovanovic, This is kelvin, the representative of TinyDeal Customer Service. I am happy to assist you further. We have dispatched the following item 475788001496866061 to you on 2011-9-6. Shipping Address: Jovanovic,Svetozara Markovica 18 - Tagor,Podgorica,81000,Montenegro Generally, Most of the items will be delivered in 2-3 weeks, while some may take up to 4 weeks. Since it has been a long time, we would like to give you a full refund for the item first, could you please give back the money when you get the item in future? We really appreciate you can leave us positive feedback and 5 stars in all DSR we will send cancel request to cancel the transaction later, please agree it is appreciate you can repay the money back to us when you received the item in the future thanks"
Pa kada sam rekao "aj' u redu"
Dobio sam ovo>
"Dear raccoon, This is kelvin, the representative of TinyDeal Customer Service. I am happy to assist you further. we have refunded you all thanks "
Pitanje:
koliko treba vremena da legne refund na karticu ?
nedelju
Znači uz to što nemamo paypal i računi nam jedva funkcionišu
a nedelju je na paypal, tj od kad ti refundiraju, pa dok ti to mognes da provjeris na karticu...
Nisam preko PayPal-a
Obaramo rekorde... najmanja posiljka za sad za koju sam (tj brat, ne ja) platio euro (bez 0.20 centi)
http://i40.tinypic.com/35j9dm0.jpg
Ova je zaista mala, koverte su ove velicine pa i vece...
Za sad kolekcija paketica na koje sam (tj sve brat mrceni) platio harac
http://i39.tinypic.com/5vn2om.jpg
Ali znaci, nije mi postar moj donio, nego neki drugi, ja ga pitah zasto nije moj postar dosao, on kaze "od sad je to na nas prebaceno"... valjda ove za haracem posiljke...
Sve se plasim da cete se naviknut na ovo i od one nase zalbe nista da nece biti...
Donese mi nocas u 6 postar mali paket ko ovaj gore za euro, igra :|
Ja sam uvijek za rizikovanje kad je tolika ušteda u pitanju... Ja sam isto tako kupio fotoaparat u HK, ustedio 300 eura, i poslao ga običnom postom... Nisu ga ni otvorili... Sa Priority Mailom nema zime, neka ti napise manju cijenu i stavi da je polovna stvar...
Sto se tice refunda, meni dodje za 3-4 radna dana kod CKB banke...
Meni refaund preko ebay legne odmah poslije privatne poruke na ebay... Na karticu ne provjerama jer ga opet potrosim na kupovinu
Tesko da ga mozes odma' potrosit... legne svakom odma', ali na karticu se pokaze tek posle par dana... Ne mozes odmah posle refund-a raspolagat sa parama... barem ne sa mojom karticom
Ovako ja sam im dostavio, Pasosh, Samo karticu brojeve i ime ostalo zatamnio, i pismo koje mi je stiglo skoro samo adresu da vide da je tacna i merchant stavio paypal ebay, i ja sam mislio da je nesto mnogo ali svega
Usput ljudi meni stizu stvari sa td-a i to kao ova Gorostasova posiljka i nikakve naplate nemam sto je to :)
Attachment 70331
Da li neko ima iskustva sa trgovinom preko Google Wallet-a (prije se zvao Google Checkout)? Ja sam uspio da se registrujem sa Visa Electron, i da odradim neke kupovine, doduse to su bile usluge i aplikacije sa android marketa, pa me interesuje da li je neko uspio da kupi neku robu, ima li iskustva oko isporuke itd?
Vidim da ima dosta sajtova koji prihvataju google wallet placanje.
http://www.google.com/checkout/deals.html
google checkout je siguran,ali sajtovi koji ga prihvataju nemaju dobre ponude,ni dobre cijene...