Originally Posted by
hercules
Očekivao sam više od tebe, a ne 5miliona od mHE. Do 820 koje fale je mnogo.
Prije par mjeseci sam napisao moje prijedloge koji osim ne socijalnih subvencija (a mislio sam na mHE i slično) uključuju:
Koliko vidim, bilansi MNE Airlinesa su i dalje onako užasni kao prije, pa bih rekao da još uvijek nije ubrizgana državna pomoć koja u par godina treba da pojede 155 miliona iliti 1/4 ovoga što im fali ove godine - razmisliti još jednom treba li stvarno toliko ulagati. Kolege forumaši su prije napisali limitiranje plata u državnim službama sa zabranom stimulansa itd, odlaganje obaveza kod kreditora.
To je ono što Vlada može sama da uradi.
A ove priče koje čujemo od poslanika i opozicionara - dođe mi da zaplačem. Ajde što vlast nema (ne želi da ima) ideja, nego ni opozicija, čast izuzecima, nema predstavu kako bi trebalo voditi ekonomsku politiku. Jer bitnije je čije su crkve, koliko ko krvnh zrnaca ima i slično. Opozicija će dobiti iz buđžeta to što ih sleduje za finansiranje kao i svih ovih godina. Baš su lijep i skladan tim evo 30 godina svi.
Jedina sreća u cijeloj priči je što nemamo svoju valutu, jer bi je do sad štampali do iznemoglosti a poučeni iskustvom 90tih.
Nisu sve.