Originally Posted by
hercules
Ima ima. Ima ih i previse.
Nego da konstatujemo ovako da je lose i to je to?
Na to se inace i bazira veci dio rada opozicije kod nas. Bilo je izuzetaka kad je nesto normalno opozicija i predlagala i kad nije usvojeno istina.
Davno jedan profesor na fax rece, nikad nemojte kritikovat ako nemate rjesenje da predlozite. To prvo rade neznalice, a ovo drugo samo pametni.
Idemo dalje.
Svakako.
Evo ti primjer jedan što se tiče predloga.
Prošle su nas godine ovi što drže za sada 13 MHE a planiraju ih 70-80 koštali 4 miliona eura. Godinama NVO i gradjani predlažu da se ukinu subvencije za OIE i da se nadje kompromis pa da se ukinu za MHE a da se ostave za vjetar i solar.
Javna rasprava o novom zakonu o energetici održana je u sred lockdowna ali nam je ostavljena mogućnost da mailom damo predloge.
Nvo, gradjani i jedna poltiicka partija uputili su preko 120 predloga na novi zakon o energetici niti jedan vezan za subvencije ili ista značajno nije usvojen, nisu čak ni razmatrani.
Na zakon se traži 1 rješenje mi smo poslali 120.
A recimo ove godine će MHE da nas koštaju 5 i više miliona da ne pričam o direktnoj i indirektnih šteti (postoje relevantne studije).
Ja mislim da to 5 miliona koje ces dati kroz račun za struju i iz budžeta niko ne bi imao problem da se usmjere za izgradnju škola / bolnica ili šta god drugo da završe u budžetu a ne u džepovima tajkuna.
Znači nijesu se udostojili da rješenja usklađena sa legislativom EU uopšte razmatraju.
Da ne pričamo za ostala rješenja i predloge.
Skupština je kao krnja radila, tamo sjedi ko sjedi i neko bojkotuje. Čak i kao takva - poslanici SDP-a, poslanik Damjanović i nezavisni poslanici kao i amandmana DF-a čak na razne zakone, bili su realni i ostvarivi i za benefit građana.
Niti jedan jedini amandman od opozicije na bilo koji zakon nije usvojen za 4 godine...
I to su čisto poltiicke odluke.
To ti je ono kad imaš problem i oni ti kažu obratite se institucijama sistema - a institucije sistema rade za njih a ne za građane ...
Međutim evo danas Marković kaže da ne mogu sami i da im treba pomoć. A pomoć prihvataju samo od onih koji hoće da kaže ono što Vlada želi da kažu.
Danas sam slušao raspravu iz Cetinjskog parlamenta. Neka ulica u centru koja je po planu trebala da bude završena 20 septembra prošle godine još nije završena.
Opravdanje im je Korona
Tako će za sve biti opravdanja sad - za sve što će da nam se dešava - mi smo uradili što je do nas ali... Korona...
Last edited by Gandalf_White; 08-06-20 at 18:31.
One Ring to Rule them all...
Bookmarks